biszkopt na tort - 3520 przepisów (strona:72/235)

Tort Kraina Lodu- śmietankowy z kawałkami czekolady 246

razem tort Kraina Lodu z okazji urodzin 4 letniej Lilki;) Mam nadzieję, że solenizantce przypadł do gustu:) Różowe biszkopty przełożone kremem śmietankowym z dużą ilością czekolady;) Składniki biszkopt: 2 jajka 100 gramów cukru  55 gramów mąki pszennej  20 gramów mąki ziemniaczanej  odrobina barwnika Wykonanie:  Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywną pianę. Cały czas

Krakowskie smaki Ani
Truskawkowy tort dla magistra 188

razem tort z okazji obrony pracy magisterskiej.  Kakaowe biszkopty przełożone pysznym kremem truskawkowym. Całość komponuje się idealnie. Tort nie jest ani za słodki ani kwaskowy. Zdecydowanie przypadnie do gustu zarówno dzieciom jak i dorosłym. Jakość zdjęcia kiepska- bo robione telefonem, no ale innego nie mam. Zdjęcie dzięki uprzejmości obdarowanej;)  Spróbujcie bo naprawdę warto;)  Składniki biszkopt: * 3 jajka

Krakowskie smaki Ani
Tort migdałowo-malinowy z nagietkami( bezglutenowy) 190

urodziny. Bez tortu obyć się nie mogło i trzeba było kombinować.Tak oto powstał migdałowy-malinowy tort bezglutenowy. Bardzo smaczny tort !Do dekoracji tortu wykorzystałam piękne, pomarańczowe nagietki. Prosto, efektownie i pięknie. Prawda ?Składniki na biszkopt:tortownica średnicy około 26 cm * 1 i 1/3 szklanki zmielonych migdałów* 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej* 5 jaj* 3/4 szklanki cukru* 1 łyżeczka bezglutenowego proszku(...)Wszystko dodać do ubitych jajek - delikatnie połączyć.Masę wylać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i upiec w 170 stopniach C przez około 30 minut.Do tortu potrzebujemy trzech blatów biszkoptowych. Po upieczeniu pierwszego biszkoptu, przystąpić do przygotowanie drugiego biszkoptu, z połowy porcji.Upieczone biszkopty  odstawić do wystygnięcia. Duży biszkopt przekroić na pół. Z małego biszkoptu odciąć nieznacznie wierzch.Krojąc blaty

kolorowotorcikowo
Tort czekoladowy z pomarańczami 129

Tort z czekoladowym, zwartym biszkoptem i musem delikatnie pomarańczowym. Choć cytrusy przywodzą na myśl ciepłe kraje, to deser wymaga chłodnych warunków, by śmietanowy krem mógł prezentować się w pełnej krasie. Odradzam prezentacje w pełnym słońcu, ale sam tort polecam. Jego największym atutem jest właśnie ów delikatny mus. Dla fanów kremów i bitej śmietany warto dodać do zeszytu z przepisami.Składniki

W kuchni wieczorem
Czarno-biały tort na urodziny 213

zachcianek. Jeszcze raz bardzo Wam dziękuję, że jesteście tu ze mną. A tort polecam Wam z całego serca - cały, lub we fragmentach. Nie rozczarujecie się. Tort czarno-biały Składniki: (na tortownicę o średnicy 18cm) biszkopt: 3 jajka 120 g cukru 30 g mąki ziemniaczanej 30 g mąki pszennej 40 g mielonych orzechów laskowych mus jabłkowy: 450 g jabłek(...)płynu dodać odciśniętą żelatynę, przestudzić. Kremówkę ubić na sztywno. Partiami dodawać do owoców, delikatnie mieszając łyżką.  Mus wyłożyć na ciasto, przykryć ostatnim blatem biszkoptu. Schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. (na dwupiętrowy tort) krem maślany: 2 białka 130 g cukru 170 g miękkiego masła dodatkowo: 500 g białej masy cukrowej  500 g czarnej masy cukrowej masa

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Brzoskwiniowy tort Soy Luna 103

Składniki : * biszkopt z tego przepisu   * 500ml śmietanki kremówki  * 250g serka mascarpone * 2 łyżki cukru pudru * słoiczek dżemu brzoskwiniowego  * pomarańczowy barwik spożywczy * opłatek na tort * brzoskwinie z puszki do dekoracji Przygotowanie : Biszkopt przekroić na trzy części. Każdą nasączyć sokiem z odsączonych brzoskwiń. Ubić kremówkę z cukrem. Dodać serek mascarpone. Odłożyć kilka łyżek kremu, wymieszać go z barwnikiem. Smarować

Magiczne Życie Marty
Świąteczny tort w gwiazdki 225

biszkopcie układamy rozwałkowaną masę marcepanową,smarujemy 1,5 łyżki powidła i nakładamy 1/3 masy śmietankowej.Przykrywamy go drugim biszkoptem, smarujemy dżemem i znowu przekładamy masą.Przykrywamy trzecią.Na wierzchu i bokach rozsmarowujemy masę.Wierzch posypujemy kakao.Przygotowujemy ozdobną obwódkę z czekolady.Mierzymy obwód tortu i jego wysokość.Z papieru do pieczenia wycinamy pas odpowiadający rozmiarom tortu.Rozpuszczamy białą czekoladę.Za pomocą wykałaczki

Mienta blog
Tort tiramisu 145

Bardzo efektowny tort, który jest niezwykle prosty w przygotowaniu :) Jedynie wygląda na skomplikowany ze względu za dekorację zewnętrzną. W środku znajduje się nieopadający biszkopt, bez proszku do pieczenia. Krem to niezawodne połączenie mascarpone i ubita śmietanka kremówka - szybki i bardzo trwały. Jako nasączenie wykorzystałam smakowy alkohol o smaku kawy. Wierzch posypany jest ciemnym kakao... Całość prezentuje się zjawiskowo i zachwyci(...)wyrównać. Na wierzch położyć ostatni blat i naponczować resztą mieszanki. Boki i wierzch tortu wysmarować masą, którą odłożyliśmy do dekoracji. Po wierzchu posypać ciemnym kakao. Biszkopty przyciąć do odpowiedniej wysokości. Przyklejać na bokach. Tort najlepiej przygotować dzień przed uroczystością, aby dobrze nawilgł. Przed podaniem przewiązać wstążeczką

Chocolate Muffin Blog
Walentynkowy torcik z Lusette 243

smakowym było jeszcze przyjemniej,  jeden z blatów posmarowałam kwaskowymi powidłami śliwkowymi. Ten tort, to propozycja dla fanów czekolady :) Ale nie wyłącznie - myślę, że posmakuje każdemu :) I to nie tylko zakochanym...;) Polecam. Krem z wafelków należy zacząć przygotowywać dzień wcześniej. Również dzień wcześniej można upiec biszkopt i przechowywać przykryty ściereczką na blacie kuchennym. Biszkopt kakaowy: 110 g mąki pszennej(...)ułożyć na paterze/tacy. Nasączyć 1/3 ponczu. Następnie równomiernie rozsmarować powidła śliwkowe. Na to wyłożyć połowę kremu czekoladowego ( druga połowa posłuży do posmarowania boków i wierzchu tortu oraz do dekoracji ), wyrównać. Przykryć kolejnym blatem biszkoptu. Nasączyć kolejną częścią ponczu. Na to wyłożyć cały krem wafelkowy, wyrównać. Przykryć ostatnim blatem biszkoptowym, nasączyć ostatnią częścią ponczu. Wierzch tortu i jego boki posmarować pozostałym

Opowieści z piekarnika
LETNI TORT 162

puszystą masę, cały czas miksując dodawać po łyżce budyniu, ucierać do chwili otrzymania puszystego kremu. Krem podzielić na pięć w miarę równych części. Blaty biszkoptów na przemian jasny i ciemny przekładać kremem. Wierzch tortu udekorować kleksami kremu truskawkami oraz listkami mięty. Gotowy tort wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego :) rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Ciasto marchewkowe z powidłami. Biszkopt marchewkowy 177

Ciasto marchewkowe z powidłami, orzechami i suszonymi wiśniami zrobiłam na bazie mojego przepisu na biszkopt. Ten biszkopt piekę gdy robię torty, torciki z owocami, czy też biszkoptowe rolady. A tym razem wymyśliłam sobie, że dodam do niego tartą marchewkę i bakalie. Powidła do przełożenia ciasta są oczywiście domowe bez dodatku cukru, ale mogą być kupne. Ten biszkopt z marchewką

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tort myszka Miki 251

Tort urodzinowy dla małego Maksia, fana myszki Miki. Składniki Biszkopt x 3 ( 21 cm ) 3 x 2 jajka 3 x 2/3 szkl mąki 3 x 1/3 szkl cukru 3 x 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 x 1 … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Pierwszy w mym życiu tort na zamówienie ;) 171

czasie ucieramy na gładką masę cukier puder z masłem. Następnie wszystko łączymy i miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Biszkopt przekrawamy na trzy równe części. Pierwszą warstwę na cieście stanowi dżem a drugą krem budyniowy. Po przełożeniu tortu przekrawamy do na pół i odwracamy do siebie bokami - tak aby wyglądał na skrzydła motyla.  Przepis na bitą śmietanę: Mocno schłodzoną śmietankę

Emcia Pichci
Tort z musem czekoladowym i gruszkami 184

ozdoby – rajskich jabłuszek. Wyjątkowe ciasto – prawdziwa rozkosz. Do musu dodajemy surowe jajka, dlatego zaopatrzcie się w te ekologiczne – najlepiej ze sprawdzonego źródła. Tort z musem czekoladowym i gruszkami – biszkopt: 4 duże jajka (w temp. pokojowej) 1/2 szklanki drobnego cukru do wypieków 1/3 szklanki mąki pszennej tortowej 1/3 gorzkiego kakao 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Tort(...)delikatnie mieszamy. Dodajemy kolejną 1/3 porcji białek i znów mieszamy. Tak samo delikatnie należy wmieszać ostatnią część białek. Masę przelewamy na biszkopt z gruszkami i chłodzimy przez co najmniej 5-6 godzin lub przez całą noc w lodówce. Tort możemy udekorować wiórkami z czekolady (uprzednio rozpuszczonej, cienko rozsmarowanej, schłodzonej i zeskrobanej nożem), orzechami lub np. suszonymi gruszkami. Pamiętajmy, że przed

Poezja smaku
Tort Wenus 150

Lekki i puszysty piankowy tort Wenus. Raczej znany i dość popularny sernik na zimno Wenus dzisiaj w roli tortu urodzinowego. Ciasto:Jasny biszkopt z 6 jajek + ciemny kakaowy z 4 jajek (wg dowolnego przepisu) Masa serowa:50 dag białego sera4 opakowania galaretki cytrynowej5 szklanek gorącej wody 1 litr śmietany 30%4 łyżki cukru pudruDodatkowo:dżem brzoskwiniowyGalaretki rozpuścić (w 5 szklankach(...)galaretkę. W razie potrzeby masę schłodzić, aby zaczęła gęstnieć. Jasny biszkopt przeciąć na dwa blaty. Każdy krążek ciasta posmarować dżemem brzoskwiniowym (ja o tym zapomniałam). Ciasto przekładać w tortownicy tężejącą masą. Na wierzch też wylać masę serową. Trochę masy zostawić aby po wyjęciu z tortownicy wysmarować i wyrównać boki tortu. Schłodzić. Udekorować dowolnie

Praktyczna pl

Proponowane wyszukiwania