mieszamy łyżką. Wystudzony biszkopt dzielimy na dwie części. Jedną z nich smarujemy masą jogurtową (2-3 łyżki masy zostawiamy do posmarowania wierzchu). Przykrywamy drugim krążkiem. Wierzch smarujemy pozostałą masą. Posypujemy ekspandowanym ziarnem. W rondelku rozpuszczamy czekoladę oraz olej kokosowy, którym polewamy wierzch tortu. Ciasto nie tylko dobrze smakuje ale także ładnie się prezentuje. Idealnie sprawdzi się na lekki wiosenny
Health-Fit-Lifeidealny, przepyszny i niezastąpiony składnik rogali Świętomarcińskich. Jeśli pokusi Was, aby zrobić masę z niebieskim makiem, to rogale nie będą się już nazywać Świętomarcińskie! Dlatego na poszukiwania białego maku warto poświecić trochę czasu. Ja kupiłam biały mak w sklepie internetowym, dokupując od razu migdały i rodzynki. Jeśli zdecydujecie się na biszkopty
Słodki PomysłPolecam Wam to ciasto. Idealne nie tylko na przyjęcie, ale od tak do popołudniowej kawy lub herbaty. U nas znika w mgnieniu oka Składniki: (na tortownice 24 cm) 250 ml śmietanki 30% (schłodzonej) 500 g sera na sernik (z wiaderka) 3 łyżki cukru pudru 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka poziomkowa 500 ml wrzątku opakowanie biszkoptów – u mnie bezcukrowe Mamut
Słodkie okruszkiochłodę. Idealnie sprawdzi się ciasto na zimno. Polecam puszystą piankę o delikatnej kawowej nutce, wspaniale orzeźwia! Kawa jest "w sam raz" wyczuwalna. Koniecznie wypróbujecie... foremka 25x36cm Masa: 700ml śmietanki 30%, 50g posiekanej gorzkiej czekolady, 3 łyżki żelatyny (czubate), 4 czubate łyżki cukru pudru, 1/2 szklanki sypkiego cappuccino, 150g herbatników, 150g podłużnych biszkoptów
Z miłości do słodkościgruszkami jest idealny na przegonienie jesiennej chandry. Kremowy, intensywnie czekoladowy i wykwintny w smaku. Do jego przygotowania użyłam gruszek z maminego ogrodu, a do ozdoby – rajskich jabłuszek. Wyjątkowe ciasto – prawdziwa rozkosz. Do musu dodajemy surowe jajka, dlatego zaopatrzcie się w te ekologiczne – najlepiej ze sprawdzonego źródła. Tort z musem czekoladowym i gruszkami – biszkopt: 4 duże jajka
Poezja smakudeserom. Orzeźwiające owocowe desery idealnie nadadzą się na przekąskę w letni upalny dzień. Dzisiaj pokażemy wam prosty przepis na truskawkowe tiramisu. Przepis Składniki: 3 płatki żelatyny (lub 3 łyżeczki) 5 jajek 100 g cukru 250 g mascarpone 100 g śmietany kremówki (lub ramy do ubicia) 500 g truskawek 5 łyżek białego wina 200 – 300g biszkoptów Przygotowanie: Żelatynę rozpuszczamy zgodnie
KasiaiKrzysiu.plfrancuskiego i oznacza: doskonały, idealny. Co tu więcej pisać? Masę zamroziłam w tortownicy, zamiast tradycyjnie- w kilku mniejszych naczyniach. Gwarantuję, że kawowe parfait smakuje jeszcze lepiej niż wygląda! Składniki na tortownicę 26cm: 3 jajka 150ml mocnej kawy 300ml śmietanki 0,5 szklanki cukru + 2 łyżki 1 czekolada Goplana Klasyczna Gorzka 90g kilka sztuk okrągłych biszkoptów 100g orzechów laskowych Do dekoracji
Wrzosowa Polanamasy budyniowej. Przykrywamy drugim biszkoptem i rozsmarowujemy na nim pozostałą masę budyniową. Na wierzch wykładamy orzeszki ziemne i polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą. A gdy zastygnie układamy skrojone batoniki. Ciasto wstawiamy najlepiej na całą noc do lodówki. Smacznego Do wykonania ciasta wykorzystałam kwadratową tortownicę z przykrywką. Brytfanka będzie niezastąpiona dla każdego miłośnika wypieków. Idealna do pieczenia smacznych ciast. Produkt
Podróż w kulinariamowa o kształcie idealnym na wieczór panieński;-) Więc myślałam, myślałam aż w końcu wymyśliłam, że zrobię okrągły torcik i ozdobię go czekoladową figurką;-) I tak zrobiłam. I powiem Wam, że nawet fajnie wyszło. Jako, że nie lubię tortów z kremem z dodatkiem masła zrobiłam masę ze śmietaną i serkiem mascarpone. Do tego kakaowy biszkopt i truskawki. Pycha!!! Wykończyłam
Passion of Cookinglekkie, dla małej księżniczki idealne. Cukierkowe i z cudowną niespodzianką w środku. To "ciasto" to wytwór chwili. Czasami tak jest, że mamy zupełnie inny plan i kiedy półprodukty są juz gotowe wpadamy na jakiś szalony pomysł i go realizujemy. Macie tak? Bo ja mam i wtedy powstają tego typu rzeczy. Potrzebujemy: Kilka sztuk okrągłych biszkoptów 1 galaretka truskawkowa rozpuszczona
MamaOskarkamascarpone, ale wyszło idealnie. Poczęstowałam kilka osób tym torcikiem, wszyscy byli zachwyceni i prosili o przepis. Jak to u mnie, jak jest coś słodkiego to musi być i pyszna kawa. Tym razem była to kawa Vaspiata Matino . Jeśli i Wy lubicie napić się pysznej kawy to możecie zamówić w sklepie internetowym RichMont. Składniki: Biszkopt 3 duże jajka 3 łyżki cukru
Ala piecze i gotujektórych lekko słony smak idealnie podkreślił walory czekoladowo- kawowego biszkopta ze słodkim kremem na bazie kawowego budyniu. Słodkie, tortowe, mocnokawowe:) Oczywiście płatki kukurydziane po jakimś czasie lekko nasiąkają i już nie są takie chrupiące, ale przecież zawsze można ciacho obsypać nimi ponownie- wtedy chrupkość powraca na salony:) Blacha 25 cm x 36 cm. Składniki na biszkopt
Domowe ciastachrupiące nadzienie. Idealnie sprawdzi się na deser dla dużych i małych. Nagrałam także film z jej przygotowaniem - link znajdziecie na końcu przepisu (mój pierwszy! - jestem ciekawa jak Wam się spodoba:)). Wartości odżywcze na 100 g (bez polewy): 265 kcal w tym: B:9 g; W: 5,5 g; T: 8,7 g. Składniki Biszkopt - 4 jajka
Health-Fit-LifeWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 10-15 Składniki podstawowe: 40-50 dag pozostałego ciasta (bez kremu) - u
JejKuchniaLubię takie lekkie mylenie zmysłów, kiedy oko widzi co innego, niż jest w rzeczywistości. Pokrojone na kawałki jakby ciasto, które w rzeczywistości jest sałatką- to jest
PichceniomaniaTak, to zdecydowanie jeden z lepszych tortów jakie przygotowałam. Specjalnie na urodziny mojego kochanego (nieznośnego) brata. Tort z najlepszym ciastem kakaowym, najlepszym kremem czekoladowym, najlepszą polewą
Mango Papajakomponuje się ze sobą idealnie. Sernik jest sycący, ale nie jest przesłodzony, choć na pewno jest bombą kaloryczną. Jeśli lubicie połączenia słodko-słone oraz smak snickersów, z chęcią i przyjemnością sięgniecie po kawałek tego sernika. Polecam! Przepis bez zmiany proporcji składników można wykorzystać w tortownicy o średnicy 21cm. Sernik snickers Składniki: spód 80g okrągłych biszkoptów 40g masła 10g gorzkiej czekolady
Smakołyki Berenikikremem mascarpone, które jest idealnym połączeniem smaków. Dodatek marchewki p owoduje, że ciasto jest wilgotne, miękkie oraz niezwykle aromatyczne. Krem z serka mascarpone jest natomiast bardzo lekki i delikatny. To kolejne ciasto które wpisało się na listę moich ulubionych ciast. Czy i Wy je też polubicie ? Przekonajcie się sami więc bierzcie się do roboty! Wykonanie: Biszkopt: Białka ubijamy z odrobiną
Podróż w kulinariajakiego czasu miałam ochotę na deser tiramisu. Na weekend miałam zapowiedzianych gości (urodziny siostry), więc postanowiłam przygotować pyszny, lekki tort tiramisu. Krem zrobiłam z serka mascarpone, a biszkopty dobrze nasączyłam kawą z dodatkiem alkoholu. Powstał bardzo aromatyczny, cudownie pachnący kawą tort. Uroku dodają mu czekoladowe gwiazdki. Do tego wszystkiego dostałam do przetestowania nowy robot planetarny Philipsa, z czego bardzo się(...)ubija pianę i dobrze wyrabia ciasto. Świetnie robi bitą śmietanę. Do ciasta drożdżowego ma specjalny hak, który jest odpowiednio wyprofilowany (ma kształt- spiralki). Ciasto jest świetnie wyrobione i ma idealną konsystencję. Robot idealnie zastępuje ręczne wrabianie ciasta. Bardzo dobrze zbiera ciasto ze ścianek misy i dzięki niemu oszczędzam czas. Robot ma 900W mocy co sprawia, że jest jednym z najmocniejszych
Mała Cukierenkajestem zadowolona i wszystkim polecam ten tort. Mistrzem ozdabiania potraw kulinarnych nie jestem, ale się staram. Przepis podpatrzony u Asi i lekko zmodyfikowany. Składniki na tortownice 28-30 cm: Biszkopt: - 10 jajek; - 3/4 szklanki cukru; - 1,3 szklanki mąki pszennej tortowej; - 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej; - 1 łyżeczka czerwonego barwika spożywczego w proszku; Przełożenie i dekoracja: - 10 łyżek konfitury malinowej (mały(...)pistacji; - maliny; Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubijać mikserem na średnich obrotach przez około 4 minuty aż dobrze się spienią, ale nie będą idealnie sztywne. Stopniowo zwiększać obroty miksera aż do maksymalnych i dodawać cukier cały czas ubijając. Gdy skończy się cukier, ubijać jeszcze pianę na najwyższych obrotach miksera przez około
dom-agi.pl