WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT ( + 12 GODZIN CHŁODZENIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 19 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 10-14 ŚREDNICA TORTOWNICY: 24 CM. Składniki na ciasto
JejKuchniastanowi idealny deser na takie upalne dni. Jeśli jeszcze nie próbowaliście przygotowywać deseru na bazie mleka skondensowanego niesłodzonego to spróbujcie koniecznie - gwarantuję, ze zakochacie się w tej piance, ja już mam na nią kilka pomysłów. Składniki: 500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 3 galaretki truskawkowe truskawki pół opakowania groszku ptysiowego (mogą być też herbatniki lub biszkopty
Cynamonowe szczęścieDelikatna pianka idealnie komponuje się z dodatkiem brzoskwiń i rześką galaretką. Aj... koniecznie spróbujcie! (Forma o wymiarach 21,5 x 27 cm) Masa maślankowa: 500 ml maślanki (można użyć jogurtu naturalnego) 2 galaretki przezroczyste 300 ml wody Wierzch: 1 puszka brzoskwiń w syropie (duża; 480g netto) 1 galaretka przezroczysta 500 ml wody Dodatkowo: 100g okrągłych biszkoptów Przygotować masę
Di gotujeustach. Idealne na ciepłe dni czy po obfitym obiedzie na deser. Polecam! Przepis Pani Ewy. Składniki: Na wysoką* blaszkę 18,5 cm x 18,5 cm 7 herbatników typu petitki masa cytrynowa: budyń waniliowy bez cukru 40 ml soku z cytryny 205 ml soku z pomarańczy 70 g masła pół szklanki cukru 9 podłużnych biszkoptów
Na moim talerzuzaraz po serniku idealnym . Nie spodziewałam się, że będzie aż tak dobry także z całego serca polecam ten przepis. Składniki: spód biszkoptowy kakaowy ( przepis tutaj ) 1,5kg sera białego śmietankowego 1 szklanka cukru pudru 5 jajek 400g jogurtu naturalnego 100ml likieru czekoladowego 400g masy kukułka (dostępna w puszce) 2 budynie śmietankowe posypka czekoladowa/starta czekolada do dekoracji Biszkopt pieczemy zgodnie
Gotowanie i blogowanieustach. Idealne na ciepłe dni czy po obfitym obiedzie na deser. Polecam! Przepis Pani Ewy. Składniki: Na wysoką* blaszkę 18,5 cm x 18,5 cm 7 herbatników typu petitki masa cytrynowa: budyń waniliowy bez cukru 40 ml soku z cytryny 205 ml soku z pomarańczy 70 g masła pół szklanki cukru 9 podłużnych biszkoptów
NA MOIM TALERZUfanów masła orzechowego idealne. Dodatkowo słono-słodki smak tego ciasta sprawia, że nie możemy poprzestać na jednym kawałku. Dlatego wchodzisz tutaj i czytasz ten przepis na swoją odpowiedzialność :) Ciasto inspirowane jest kostką alpejską z bloga Gosi , przygotowałam je na konkurs . Choć nie odzwierciedla dokładnie przepisu Gosi, bo ja zawsze muszę dodać swoje trzy grosze. Składniki : Biszkopt : * 3 jajka * szklanka mąki
Magiczne Życie Martydomu. Przepyszne spody biszkoptowe z aż trzema warstwami mas: krówkową, budyniową i śmietanową tworzą bardzo smaczne ciasto, którym nie powstydzi się żadna pani (lub pan) domu. Wszystkie te kremy idealnie się ze sobą komponują, mają delikatną, puszystą konsystencje i tworzą niezwykłe połączenie, któremu ciężko się oprzeć. Ciasto "3 Bit" - Bez Pieczenia - Składniki: B iszkopt: 4 jajka (osobno żółtka i białka(...)łyżki cukru pudru ok. 70 g herbatników (miękkich, jeden - 5 g) ok. 80 g czekolady gorzkiej (lub pół na pół z mleczną) Ciasto "3 Bit" - Bez Pieczenia - Sposób przygotowania: Biszkopt: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Formę do pieczenia (ok. 21 x 28 cm) wykładamy pergaminem, boki smarujemy masłem. Mąki przesiewamy. Oddzielamy białka od żółtek. Na wysokich obrotach
Słodka Stronabiszkoptu, przygotowałam biszkopt w wersji fit - bez glutenu i bez cukru. Mąkę pszenną zamieniłam na mąkę z amarantusa, a cukier na erytrol. Do tego owoce - truskawki, borówki oraz ziarenka granatu, ale tak naprawdę możecie dać prawie każde owoce, na jakie macie ochotę. Wyszło pyszne i puszyste ciacho, pełne owoców, którym można się rozkoszować bez wyrzutów sumienia 😉 Idealne na co dzień
Kuchnia MagdaLenyCalibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Dziś pianka z niespodzianką, idealna dla amatorów ciepłych lodów :) Składniki: 1 opakowanie ciepłych lodów 10-12sztuk 500g serka waniliowego jogobella lub inny ulubiony 500ml śmietanki kremówki(...)równe galaretki, u mnie agrestowe Przygotowanie: 2 galaretki przygotować na 2 szklanki gorącej wody, wystudzić. Ubić śmietankę, dodać serek następnie wmieszać tężejącą galaretkę. W miedzy czasie na wystudzonym biszkopcie ułożyć przekrojone na połowy ciepłe lody brzuszkami do góry. Zalać ciasto z lodami przygotowaną masą, odstawić do stężenia. Pozostałe 2 galaretki przygotować z 3 szklankami gorącej wody gdy zaczną tężeć wylać
W garach u Gosiglutenu! Idealny dla wielbicieli kokosów. Wierzch pokryłam posiekanym wafelkiem Princessa - ale to głównie na potrzeby zdjęć bo wystarczy posypać go wiórkami;) Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Wam smacznego:) Wartości odżywcze na 100 g: 353 kcal w tym: B: 5,5 g; W: 17 g; T: 30 g. Składniki (forma o średnicy 16 cm) Biszkopt - 4 białka
Health-Fit-Lifekusiła, zawsze w głowie pojawiała się myśl: „nie uda się”. Któregoś razu jednak przełamałam się i postanowiłam spróbować ją zrobić. Właśnie tą szpinakową. Kształt może nie był idealny, ale przypominał roladę, więc w sumie – udało się;)) To mi dodało skrzydeł, choć może nie od razu;) Pamiętam jak na początku zamiast cieszyć się w pełni smakiem rolady, bardziej(...)się nie stanie;):) Co do samej rolady jest smaczna i szybka w przygotowaniu. Ja niezmiennie jestem przyjemnie usatysfakcjonowana tym smakiem, jest taki inny;) Ciasto to w zasadzie biszkopt z dodatkiem rozmrożonego szpinaku, a masa… każdy wie jak smakuje i ile czasu zajmuje ubicie kremówki i wymieszanie jej z mascarpone. Dodajmy do tego minutkę na wmieszanie jeszcze konfitury morelowej
Smaki Na Talerzubiszkoptu, przygotowałam biszkopt w wersji fit - bez glutenu i bez cukru. Mąkę pszenną zamieniłam na mąkę z amarantusa, a cukier na erytrol. Do tego owoce - truskawki, borówki oraz ziarenka granatu, ale tak naprawdę możecie dać prawie każde owoce, na jakie macie ochotę. Wyszło pyszne i puszyste ciacho, pełne owoców, którym można się rozkoszować bez wyrzutów sumienia 😉 Idealne na co dzień
Kuchnia MagdaLenysprawdzą się idealnie jako słodka przekąska na sylwestrowej domówce lub innej imprezce w gronie znajomych. Trufle piernikowe cudownie pachną przyprawą do piernika, pomarańczą i rumem. Nie są zbyt słodkie, raczej wytrawne. Przechowywane w lodówce mogą leżeć kilka dni...ale zdecydowanie tyle nie leżą, gdyż szybko znikają w niewyjaśnionych okolicznościach. Składniki: ( na około 20 sztuk ) 120 g biszkoptów szampańskich
kolorowotorcikowoidealne, jabłko i cynamon. Świetnie pachnie i smakuje dlatego często gości w mojej kuchni, tym razem również nie oparłam się pokusie wykonania ciasta z cynamonem i jabłkami. Przepis zapożyczyłam z bloga, który bardzo często oglądam i sobie cenię: http://pokochajgotowanie.blogspot.no/ http://pokochajgotowanie.blogspot.no/2014/01/ciasto-cynamonowe-z-jabkami.html Ciasto jest świetne w smaku, zdecydowanie bardziej lubię mokre ucierane ciasta niż biszkopty. Myślę, że właśnie
ciastkarnia na kruchym spodzie