biszkopt idealny - 2241 przepisów (strona:90/150)

Tiramisu z borówkami i białą czekoladą 101

czekoladą (1 tabliczka) a następnie kakao. Ponownie układamy warstwę nasączonych biszkoptów, przykrywamy ją pozostałym kremem i posypujemy drugą tabliczką startej białej czekolady a następnie kakao. Tiramisu wkładamy do lodówki na 6 godzin, a najlepiej na całą noc. *Białka możemy wsadzić do plastikowego pojemniczka i zamrozić, rozmrożone w temperaturze pokojowej idealnie nadadzą się na pianę do ciasta lub bezę

Gotowanie i blogowanie
Nowy członek rodziny. I sernik kawowo-bananowy 178

udekorowałam po swojemu. Sernik wyszedł pyszny; lekki i delikatny, z idealnie wyważonymi i uzupełniającymi się smakami bananów i kawy. Mimo, że bez typowo letnich owoców, świetnie nada się na ciepłe dni. Spróbujecie...? Sernik kawowo-bananowy (na zimno) Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 100 g podłużnych biszkoptów 50 g masła 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej (proszek) masa serowa

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Czekoladowe cudo czyli musowy torcik 148

mocno czekoladowo i równie czekoladowo smakował. Lekka konsystencja musu idealnie pasowała do smaku czekolady. Chyba nic z mojej produkcji tak mi nie smakowało jak ten torcik. Mam nadzieje,że nie tylko mnie. Przyjaciółka skomentowała moje ciacho: " tak to ja mogę przychodzić do Ciebie". A oto zmodyfikowany przepis.  Składniki: biszkopt: 2 jajka 1/4 szklanki mąki 2 łyżki kakao 3 łyżki

ciastkarnia na kruchym spodzie
Tort egipski 11197

dzisiejszą urodzinową niespodziankę od mamy. Jaki jest tort egipski? Zamiast biszkoptu – lekka białkowo-orzechowa pianka przełożona szlachetną masą z budyniu na dziesięciu żółtkach oraz bitą śmietaną. W środku chrupiące kryształki karmelu, które są kwintesencją tego tortu. Wbrew pozorom tort egipski nie jest bardzo słodki, wszystko w nim współgra idealnie. Niestety jest pracochłonny, dlatego blaty i karmel polecam przygotować dzień

Poezja smaku
Tort w kolorach jesieni 240

warzyw do ciasta, od razu uprzedzę, że jest on absolutnie niewyczuwalny. Plustem tych nietypowych barwników jest to, że ciasto nie jest suche, a wiec nie jest to typowy zapychający biszkopt, tylko przyjemnie mokre, ale jednocześnie lekkie ciasto. Kremy możecie tu stosować dowolne, poddpowiedziałam też Wam zamienniki. Gwarantuję, że będziecie zachwyceni nie tylko wyglądem. Moje niewdzięczne Dziecię, mimo że już kilka(...)twardnieje Zbelnduj całość na idealnie gładką masę. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Na warswtę buraczaną pokrytą dżemem połóż ciasto dyniowe. Krem na pomarańczową warstwę przygotuj z 3 czubatych łyżek bazowego kremu na wierz oraz około 150 g pomarańczowego dżemu (może być nawet brzoskwiniowy), u mnie był to sprezentowany dyniowy (dziękuję Wanda!). Ostatnia warstwa to zielony „biszkopt”, na to krem bazowy

greenscarf
tort z Maszą i niedźwiedziem 128

lekko docisnęłam. To było świetne rozwiązanie. Obrazek przylgnął idealnie, nie pomarszczył się, po chwili kolory nabrały wyrazistości. Naokoło obrazka ułożyłam girlandę z liści, kwiatów i owoców truskawki. Dodatkowo całość spryskałam specjalnym opalizującym sprejem z brokatem, tort nabrał blasku:) Wewnątrz kryje się pyszny tort brzoskwiniowy, identyczny jak ten ; jasny biszkopt, przełożony fantastycznym kremem maślano-budyniowym na soku z brzoskwiń, z dodatkiem

6niebo
TORT RÓŻANO - TRUSKAWKOWY 113

truskawkowy, bardzo wysoki z bitą śmietaną o posmaku różanym. Idealny na urodziny, dzień mamy lub babci, bardzo efektowny i bardzo smaczny. Można go przechowywać około 2-4 dni w lodówce i będzie tak samo dobrze wyglądał i smakował jak dnia pierwszego. Tort można również przełożyć konfiturą różaną. Do wypieku biszkoptu polecam puszystą mąkę Lubella

Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik na zimno z masą krówkową 167

płaskie)  Wierzch:  ciastka (dowolne; mogą być herbatniki, biszkopty) do dekoracji Przygotować spód. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować, a następnie wklepać w dno tortownicy. Przygotować masę serową. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody i pozostawić do ostygnięcia.  Ser wymieszać z masą krówkową. Śmietankę ubić na sztywno (nie musi być idealnie ubita). Pod koniec ubijania - powoli (małym strumieniem) wlać żelatynę

Di gotuje
Rumowe Kakałko ze śmietanką 135

biszkopt wkładać do nagrzanego piekarnika. Pieczemy do uzyskania suchego patyczka (ok.pół godziny). Gotowe ciasto wyjmujemy z piekarnika i energicznie rzucamy go na blat z wysokości ok 50cm. Z formy wyjmujemy dopiero po całkowitym ostygnięciu.  Składniki na masę I opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego wiórki kokosowe lub płatki migdałów (co mamy pod ręką, obie propozycje pasują idealnie!) 1/2 opakowania(...)ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier puder i łączymy z serkiem mascarpone. Na koniec dodajemy 1-2 łyżki wiórek kokosowych.  Ostateczne wykonanie Odkrajmy nożem wierzch i boki biszkoptu, tak aby pozbyć się twardej skorupy. Kroimy na trzy części. Jeśli mamy rum, to rozcieńczamy go z ciepłą wodą i skrapiamy biszkopty. Równie dobrze możemy użyć naparu z czarnej herbaty

Karczma Honorietty
Biszkoptowe serduszka z kremem malinowym 162

więc czas pomyśleć o tym, jak zaskoczyć ukochaną osobę. Idealnym rozwiązaniem będą biszkoptowe serduszka przełożone przepysznym kremem malinowym (doskonały także do dekoracji babeczek). Serduszka wyglądają cudownie, smakują jeszcze lepiej, a ich przygotowanie jest naprawdę łatwe, i co ważne, nie zabierze zbyt dużo czasu. Składniki (na 4 duże, podwójne ciastka): Biszkopt: 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół szklanki

Domowa Cookierenka Agi
Sernik na zimno z jagodami i malinami 399

pieczenia – Sernik na zimno z jagodami i malinami. Idealny na lato. Wymaga tylko dłuższego chłodzenia w lodówce. Składniki: 700 g serka homogenizowanego (użyłam Danio o smaku waniliowym) 250 g śmietanki kremówki 30 % lub 36 % 4 łyżki cukru pudru 2 czubate łyżki żelatyny 200 g malin + 200 g jagód biszkopty 1 galaretka o smaku owoców leśnych   Przygotowanie: Dno tortownicy

Moja Delicja
Kopa Pszczyńska z bitą śmietanką i ulubionymi owocami, bez pieczenia :) 199

Kopa jest idealnym ciastem na lato, szczególnie dla osób które upał zniechęca do pieczenia ciast. Przepis wzięłam z głowy, a inspirację zaczerpnęłam od cioci mojego Narzeczonego, która robi świetne kopy :) Mój przepis jest bardzo elastyczny, więc można go dowolnie modyfikować :) Składniki: 200g biszkoptów (lub pokruszonego biszkoptu) 1 szklanka alkoholu (np. wódki lub owocowego likieru) ½ szklanki rodzynek 1 szklanka różnych bakalii

Smakowy Raj
Tort Czekoladowo – Karmelowy Ombre 239

Jedynie nie wiedziałam dokładnie kiedy. Torcik prezentował się uroczo, idealnie, te piękne ombre, czekoladowo – karmelowe warstwy. Jedynie moja obawa to ta typu: czy mi wyjdzie też taki piękny!?! A że wyzwania lubię to zakasałam rękawy i do roboty. Wbrew pozorom ciasto jest bardzo szybkie w przygotowaniu. Ku mojej uciesze biszkopty pięknie rosły i co najważniejsze to każdy w innym

Made By Mom And Son
Red velvet cake 158

pyszne biszkopty barwione sztucznym barwnikiem, a dodatek maślanki i oleju dodaje im wilgotności.  Jest pyszny, ale powiem że mnie troszkę rozczarował.  Tyle słyszałam o tym torcie i spodziewałam się czegoś skomplikowanego i zaskakującego.  Zaskakujący jest kolor który dodaje uroku, a jeśli chodzi o smak to krem się obronił. Słodko, słony, waniliowy to dla mnie idealne połączenie(...)pienić- szybko połączcie z ciastem. Szybko wymieszać i rozłożyć do przygotowanych form.  Pieczcie w temperaturze 180 stopni około 20 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu wystudzić.  Wystudzone biszkopty zetnijcie z wierzchu (jeśli urosły wam z górką) a okruszki odłużcie do dekoracji. Krem 600 g serka philadelphia 200 g miękkiego masła 1 i 1/3 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Biszkopt z jabłkami i bananem ( Ciasto biszkoptowe z owocami ) 238

Ciasto pierwszy raz przeze mnie robione, jak to się mówi, taki "spontan" :) Stałam w kuchni patrze jabłka tu banany i o... wyszło mi ciasto. :) Jest idealnie

Kuchnia Viki