warsztatach z Kurtem Schellerem. Idealny na zimową chandrę i długie wieczory. Składniki na 4 porcje: Galaretka • 150 ml białego wina słodkiego • 50 ml brandy • 200 ml świeżego soku pomarańczowego • 4 goździki • 3 ziarna ziela angielskiego • laska cynamonu • 1 gwiazdka anyżu • 1 łyżka cukru • 4 łyżeczki żelatyny • 8 biszkoptów podłużnych Krem • 4 żółtka • 2 łyżki cukru pudru
To co kochamJuż od dłuższego czasu chciałam zrobić tęczowy tort, idealna okazja nadarza się z powodu zbliżającego się Dnia Dziecka. Bo które dziecko nie chciałoby dostać takiego tortu? :) Jako bazy użyłam ciasta muffinkowego i jak się okazało, był to strzał w dziesiątkę. Ciasto na muffinki jest super szybkie i znacznie bardziej stabilne niż biszkopt, dzięki temu nawet 6 warstw ciasta poukładanych
Ciastkozercytrzech warstw o kontrastujących ze sobą kolorach i idealnie do siebie pasujących smakach. Spód ciasta to murzynek, czyli puszyste ciasto czekoladowe, środkową warstwę tworzy kokosowy budyń, a wierzch zwieńcza galaretka z czereśniami. Przepis nie uwzględnia nasączenia ciasta czekoladowego; murzynek nie jest ciężkim i mokrym ciastem, nie jest jednak suchy jak klasyczny biszkopt i nie widzę potrzeby nasączania go ponczem. Jeśli
Smakołyki BerenikiKolorowe ciasto, idealne na Kinderbal ,ale dorośli też go lubią :) Można użyć dowolnych galaretek , tak aby był kontrast, kombinacji sporo :) Pierwsze ciacho robiłyśmy dla przedszkolaków i ich dziadków , drugie, inne kolorki na Walentynki, na życzenie Zuzi:) Polecam , bo dobre :) Kolorowe galaretki , ogromny wybór w (KLIK) Biszkopt : 6 jajek 10 łyżek mąki pszennej 3 łyżki
Takie tam pichcenieżeby upiec wspaniały czekoladowy sernik dla mnie wręcz idealny. Nie zawiera tłuszczu i małą ilość jajek, co powoduje, że nie jest to zbyt drogi do wykonania sernik, Dobrze, że udało mi się sfotografować chociaż kawałeczek bo reszty już nie zdążyłam ;-) Przepis na sernik wypatrzyłam u Liski Składniki na spód 180 g biszkoptów lub herbatników 2 łyżki kakao 120 g masła
Na słodko lub wytrawnieWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 2 0 MINUT (+ CHŁODZENIE, NAJLEPIEJ MINIMUM 12 GODZIN) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki podstawowe: 16 okrągłych biszkoptów
JejKuchniaDostałam ostatnio świetny przepis na biszkoptowy spód do tortów! Postanowiłam zrobić jedno z moich ulubionych ciast...torcik tiramisu (na kremie mascarpone i bitej śmietany). PYCHAAA :-) Polecam
Ana Mari's worldDostałam ostatnio świetny przepis na biszkoptowy spód do tortów! Postanowiłam zrobić jedno z moich ulubionych ciast...torcik tiramisu (na kremie mascarpone i bitej śmietany). PYCHAAA :-) Polecam
Ana Mari's worldprostu nietrafione. Jeśli nigdy nie próbowaliście Tiramisu na żółtkach – spróbujcie koniecznie. Bije wszystkie inne na głowę :) Podaję Wam mój ulubiony przepis na Tiramisu w formie, z idealnie dobranym przeze mnie stosunkiem kawy do amaretto, które są kluczowe w tym deserze. Deser Tiramisu polecam na wszelkie rodzinne imprezy, szczególnie że deser ten można przygotować do dwóch dni wcześniej. Po prostu(...)każdym dniem staje się lepszy :) Składniki ciasta: 280 ml gorącej wody 4 łyżeczki kawy 100 ml amaretto 7 żółtek 500 g serka mascarpone 150 g cukru 200 g podłużnych biszkoptów kakao do posypania warstw Przygotowanie: Kawę zalać gorącą wodą. Wymieszać. Odstawić do ostudzenia. Jajka sparzyć wrzątkiem. Oddzielone żółtka utrzeć z cukrem na białą, puszystą masę. Około 10 minut
Moja Delicjazamiennikiem tradycyjnego tortu, ale przede wszystkim jest idealnym ciastem na czas zimy i okresu świątecznego. Przepis na nie publikuję z okazji 400 tys. odsłon mojego bloga, który właśnie odwiedzasz, drogi Czytelniku. To ciasto wielowarstwowe z biszkoptowymi blatami przedzielonymi masą kokosową i kwaskowatą konfiturą dla zrównoważenia słodyczy, której w cieście jest sporo. Biszkopt upiekłam w tortownicy i w ten sposób nadałam
Weekendy w domu i ogrodziesmaku jagodowym z galaretką będzie idealnym deserem na niedzielę, w dodatku bez pieczenia. Tak więc nie ma obaw, że wyjdzie zakalec. Możemy wyciąć okrągłe mini torciki lub pokroić ciasto w kwadraty. Nie miałam świeżych jagód, więc użyłam konfitury jagodowej, ale w sezonie polecam użyć świeżych jagód. Zapraszam!!! SKŁADNIKI paczka biszkoptów, 2 galaretki o smaku owoców leśnych
słodki bratekmascarpone) i obsypany słodką czekoladą. Idealny dla zakochanych. To moja ulubiona wersja ‘rocznicowego prezentu’ dla przyjaciół i znajomych. Chcecie mile zaskoczyć kogoś, kto kocha bliskie mu osoby i słodki smak, a może poprostu na słodki sposób chcecie komuś powiedzieć ‘ Kocham Cię!’ ? Więc oto przepis jak to zrobić : SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 6 jajek niecała szklanka mąki pszennej
Domowe Tortyprzygotować maxymalnie w 20 minut, Ponadto idealnie sprawdzają się w upalne dni, niczym jak lody, wyciągam z lodówki i deser gotowy ;-). Smacznego! SKŁADNIKI: MASA NR 1: - 1 i 1/2 litra zmiksowanych zamrożonych truskawek - 400 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym - 150 ml jogurtu greckiego - opakowanie żelatyny - słodzik ewentualnie cukier brązowy - biszkopty MASA NR 2. - 150ml mleka kokosowego
SMYKWKUCHNIdoskonałe na podwieczorek lub deser. Kwaskowate wiśnie idealnie komponują się z serkiem mascarpone i dają niesamowity efekt smakowy. Zapraszam do wypróbowania przepisu naprawdę warto . składniki na 4 porcje wiśnie 400 g ( mogą być mrożone) 1 galaretka wiśniowa 2 jajka serek mascarpone 250 g 3 łyżki cukru pudru szczypta soli 4 podłużne biszkopty do dekoracji przepis Wiśnie drylujemy i opłukujemy .Galaretkę
Smakowite Daniabiszkoptu to zdrowe nasiona chia. Piegusek z kremem budyniowym i nasionami chia to przepyszny deser. Nasiona chia słyną ze swoich wyjątkowych wartości odżywczych i właściwości, które pomagają nam przede wszystkim na dostarczenie do organizmu dużej ilości błonnika. Błonnik ma za zadanie wymieść z nas wszystko co zalega w naszych jelitach. Takie ciasto z kremem budyniowym będzie zatem idealne na wszelakie(...)samej temperaturze, masło ubijmy mikserem przez około 5 minut, aby je nieco napowietrzyć. Do masła dodajemy po łyżce budyniu, cały czas miksując. Ciasto z nasionami chia: Biszkopt z nasionami chia to drugi etap jaki należy wykonać. To tak naprawdę nie jest typowy biszkopt, bo robi się go o wiele prościej. Całe jajka ubijamy z cukrem na bardzo puszystą pianę
MamaOskarka