Witajcie! Dziś przedstawiamy Wam nasz ostatni serniczek na zimno, który idealnie pasował nam do kawki w te upały. Jest łatwy w wykonaniu i smakuje każdemu! Owocowy sernik na zimno Składniki na tortownice o średnicy 26cm: 1 kg twarogu sernikowego (zmielonego, z wiaderka) 1 mała paczka biszkoptów owoce- my wybraliśmy ananasy i banany 1 galaretka cytrynowa 2 łyżki żelatyny (spożywczej
Sprawni w smakuIdealne ciasto dla fanów słodkości z makiem, które w połączeniu z delikatną, pachnącą wanilią masą serową i orzeźwiającą porzeczkową nutą smakuje rewelacyjnie i z pewnością będzie hitem świątecznych spotkań przy kawie w gronie najbliższych. Składniki: Biszkopty makowe: 7 jajek 200g cukru 180g maki pszennej 1/2 szklanki maku 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Masa
Szalona Kuchnia Ewelinysłoneczna pogoda za oknem zachęca do pieczenia lekkich i niesłodkich deserów. Idealnie do tego typu przysmaków pasuje rabarbar. Świetnie nadaje się do kompotów, kisieli i galaretek. Dla mnie najlepsze są pulchne ciasta i kruszonki, które smakowicie komponują się ze świeżymi truskawkami. Dzisiaj proponujemy Wam niezwykle aromatyczny biszkopt z rabarbarem i bitą śmietaną. Szybki w przygotowaniu
Moja Mama Gotujetymi pysznymi owocami. Ciasto łatwe i szybkie do zrobienia, idealne na upalne dni. Dzisiejszy deser zrobiłam z serków mascarpone, dzięki czemu jest lekki i bardziej puszysty niż sernik na zimno wykonany z serków homogenizowanych. Polecam. CHARLOTTE TRUSKAWKOWA Składniki: (forma 17 cm) 1 opakowanie podłużnych biszkoptów masa z serka: 500 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru
Bon appetit mon amieregionu - istnieje nawet kilkadziesiąt jego odmian! Z reguły składa się z biszkoptu nasączonego mocną kawą espresso i likierem oraz warstwy kremu z serka mascarpone, jajek i cukru. Całość posypana jest obficie kakao i wiórkami gorzkiej czekolady. Poniżej przedstawiam własną wersję ze słomką ptysiową. (Słomka z Brześcia idealnie się nadaje.) Tiramisu w takiej wersji jest delizioso!!! Słomka ptysiowa - wbrew pozorom
Di gotujetaka w formie granulatu a nie proszku. Bo dzięki takiej po upieczeniu biszkopt jest bardzo puszysty i ma fajny wygląd. Ja użyłam Tchibo ale jeśli nie macie możecie dać inną, ważne aby były granulki. Jeśli już dziś myślicie co upiec na następny weekend to ta propozycja jest idealna. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnidziś przepis z myślą raczej o tych najmłodszych – idealny pomysł na Dzień Dziecka! Fantastyczne czekoladowe Cake popsy z nutellą z całą pewnością zachwycą … a taka dawka słodkości od czasu do czasu na pewno nie zaszkodzi. Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( ok.13 sztuk ) * pokruszone suche ciasto ( babka , biszkopt, kruche ciastka ) – 200 g * mascarpone – 60 g * nutella – 50 g * czekolada
Ostra na Słodkosałatka nicejska według Macieja Majewskiego. A w niej żółtko w tempurze – wspaniałe, idealny tuńczyk, młody bób i groszek... 2. PROSIAK, SELER, DYMKA – schab z mlecznego prosiaka, puree z selera, smażona dymka, bób, sos z tymiankiem. Schab delikatny, nie przegotowany, w środku delikatnie różowy. Dobrze skomponowane danie. 3. BISZKOPT, CYTRYNA, BEZA – cytrynowy, odświeżający deser. Wszystkie dania eleganckie, lekkie, dopracowane
królestwo garówszkl. mleka 30g świeżych drożdży szczypta soli 3 łyżki cukru 50g masła do wyrobienia ciasta + 200g miękkiego masła do wałkowania Na nadzienie: 35 0g białego maku 6 pokruszonych biszkoptów 130g masy marcepanowej 3/4 szkl. cukru pudru 2 białka 100g płatków migdałowych 120g daktyli 3 łyżki skórki cytrynowej i pomarańczowej (ja miałam mix, ale można użyć tylko pomarańczową) 100g orzechów włoskich(...)minut. Po tym czasie odsączamy na sicie z nadmiaru wody. Mak, orzechy, daktyle, migdały przekręcamy 2x przez maszynkę z drobnym sitkiem. Ponieważ nie mam tego najdrobniejszego, który idealnie sprawdza się przy maku, masę przekręciłam przez normalne sitko (używane do mięsa), ale aż 4 razy. Chciałam mieć pewność, że mak będzie dobrze skręcony i nie będzie "strzelał" w zębach. Masę marcepanową
Walijskie Pichcenierazem jagodowy ale będzie równie smaczny z truskawkami czy malinami. Idealny letni deser 300 gramów jagód( u mnie mrożonych) 300 ml śmietanki kremówki 500 gramów sera twarogowego mielonego z wiaderka 1 żółta galaretka 2 galaretki o smaku owoców leśnych ok 8/9 łyżek cukru ok. 15 szt. biszkoptów opcjonalnie do dekoracji świeże jagody lub borówki Żółtą galaretkę zalewamy 250 ml wrzątku
Andzia Pichciowocami. Schłodzić 2-3 godziny w lodówce. Wersja błyskawiczna - gotowe biszkopty lub blat biszkoptowy i 30 dag drobnych, gotowych bez. *ajerkoniak zrobiłam w nowej, delikatniejszej wersji - na bazie mleka skondensowanego Smacznego :). Znajdź mnie na fb . Z "Kwestii Smaku". Inne przepisy na torciki i ciasta z bezą idealne dla gości
Rodzinka w kuchniWuzetka to klasyk ciast, pyszna idealna na przyjęcia i do niedzielnej kawki. Bardzo smaczna jest również wuzetka z kremem karmelowym, robiłam ją dopiero pierwszy raz i myślę że to ciasto to rozkosz dla podniebienia. Upieczcie i spróbujcie sami, polecam(...)SKŁADNIKI : na biszkopt 5 dużych jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 duże łyżki ciemnego kakao KREM KARMELOWY
Kulinarne Fantazje Marioliszyfonowe robiłam po raz pierwszy. Chciałam spróbować czegoś innego niż zwykły biszkopt. Ciasto szyfonowe jest puszyste, lekkie i wilgotne. Krem, to dopiero zagadka. Konfitura z figi posłużyła jako punkt odniesienia. Możecie ją kupić w sklepie internetowym Maroko Ciasto w całości ma na prawdę bardzo ciekawy smak, krem idealnie zgrywa się z ciemnym ciastem szyfonowym. Ją mam małą prostokątną foremkę
MamaOskarkasmaków. Wszystkie składniki ciasta doskonale się ze sobą komponują, tworząc idealny smakołyk na upalne dni. Przepis można dowolnie modyfikować dodając ulubione owoce. składniki na tortownicę 23 cm 1 kg serka homogenizowanego waniliowego ( typu Danio) 200 g truskawek 1/3 szklanki gorącej wody 4 łyżki żelatyny 100 g małych biszkoptów dodatkowo 100 g bez 200 g truskawek przepis Do małej
Smakowite Daniawegańskim wydaniu! Wyszło całkiem zacnie mimo iż myślałyśmy, że biszkopt ze szpinakiem bez jajek raczej się nie uda. Tymczasem smakowało super i było mięciutkie oraz nieco wilgotne 😊 Takie śliczne zielone ciacho przełożyłyśmy proteinowym kremem limonkowym. Waniliowe, wegańskie białko Plantforce świetnie połączyło się z cytrusowym akcentem. Torcik idealny dla każdego zakręconego na punkcie zieleni 😍 Składniki
Candy Pandas