często, gdy nachodziła mnie ochota na coś słodkiego, kupowałam gotową mieszankę, biszkopty, galaretkę i robiłam sernik na zimno. Po przejściu na weganizm nadal bardzo lubię desery tego typu, czy to na bazie kaszy jaglanej ( przepis ), tofu czy nawet ryżu (przepis). Dzisiejszy przepis będzie idealny dla osób, które lubią szybkie i proste desery, których przygotowanie nie wymaga mielenia
wegujemytort dała mi koleżanka, która znalazla go tutaj domowe wypieki Tort idealny dla wielbicieli chałwy, ale nie jest za słodki. Przepis praktycznie cały zoionu wg oryginału oprócz zwiększenia ilości kremu ponieważ chcialam nim różwnież ozdobić boki tortu. Smakował i dzieciom i dorosłym :) Składniki: Biszkopt: na 1 jajko, 3 dkg mąki, 3 dkg cukru, kakao. Ciasto sezamowe: 3 białka, ½ szklanki
Państwo Wojtczuk gotująmascarpone i smak czekolady ze śliwką, które idealnie współgrają ze sobą w tym deserze. Można go jeść od razu po przygotowaniu, ale wtedy należy nakładać łyżką, natomiast następnego dnia, gdy poleży w lodówce, można go pokroić jak ciasto. Składniki: – biszkopty podłużne, 2 opakowania – 500 g serka mascarpone
To co kochamnaczyniu/blaszce. Warstwę biszkoptów przykrywamy 1/2 kremu, posypujemy obficie kakao. Ponownie układamy warstwę nasączonych biszkoptów, przykrywamy ją pozostałym kremem i posypujemy kakao. Tiramisu wkładamy do lodówki na 4 godziny, a najlepiej na całą noc. *Białka możemy wsadzić do plastikowego pojemniczka i zamrozić, rozmrożone w temperaturze pokojowej idealnie nadadzą się na pianę do ciasta lub bezę. Tahini i turecką chałwę możecie kupić
Gotowanie i blogowanienaczyniu/blaszce. Warstwę biszkoptów przykrywamy 1/2 kremu, posypujemy obficie kakao. Ponownie układamy warstwę nasączonych biszkoptów, przykrywamy ją pozostałym kremem i posypujemy kakao. Tiramisu wkładamy do lodówki na 4 godziny, a najlepiej na całą noc. *Białka możemy wsadzić do plastikowego pojemniczka i zamrozić, rozmrożone w temperaturze pokojowej idealnie nadadzą się na pianę do ciasta lub bezę
Gotowanie i blogowanieteż nie lubicie tak słodkiego dajcie do masy po prostu mniej cukru. Biszkopt wyszedł bardzo puszyste więc jak widać na fotce trochę ciężko się kroił ale mam nadzieję, że Was to nie zrazi i upieczecie to ciacho. Przepis na masę dostałam od koleżanki. Ciacho idealne na każdą okazję. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnilubi. Dziś ciasto z powodu tej wyjątkowej okazji mam dla Was ciasto, które idealnie nadaje się na takie okoliczności, jest dość pracochłonne, ale ten smak Wam wszystko wynagrodzi. Bo czy może być coś lepszego niż dwa placki orzechowe skrywające pomiędzy sobą masę chałwową i pijane biszkopty z nutką kawy, a do tego tą słodką całość wieńczy pomarańczowa galaretka, to taki
Cynamonowe szczęściektórym znajduje się mleczny krem, a po środku kremu "ścieżka" kakaowo-czekoladowego kremu! Biszkopt nie jest suchy, mnie przypomina brownie. Nie kruszy się, jest zwarty i sycący. Dodatek nadzienia w mlecznym kremie sprawia , iż przekąska jest bardziej atrakcyjna tak wizualnie jak smakowo. Monte Snack jest idealną pauzą, przystankiem, przerwą. Połączenie wyśmienitej czekolady, orzechów laskowych oraz mlecznego kremu sprawia, że Monte
Z Kuchni Do Kuchniczekanie:) Smaki świetnie się komponują. Lekko kwaskowa masa cytrynowa i słodkie truskawki. Idealnie:) Deser można podać z bitą śmietaną. 1 kg sera mielonego ( polecam firmowy z KLIK) 3 galaretki cytrynowe + 300 ml wody około 50 -60 dag truskawek 2 galaretki rubinowe + 750 ml wody Biszkopty podłużne języczki Nasączenie: sok + woda ( około 100 ml) Najpierw rozpuszczam galaretki
Takie tam pichceniePozostawiam to Waszej wyobraźni ;-) Ciasto jest przepyszne i mimo puszystego biszkoptu, który syci, każdy i tak sięga po dokładkę, bo nie można się mu oprzeć. Zdjęcia zrobione w trakcie przygotowań i pieczenia ciasta. W trakcie ubijania. W piekarniku. Wyrośnięte ciasto. Nie jest idealnie równe, bo wyrównywałam je łyżką :-) W trakcie robienia kremu budyniowego. Oblaty
Passions hobbies lifezabrać. Jest zwarte a całośc obłędnie smakuje. Nie ma opcji, aby nie wyszło ! Idealne na ciasto imieninowe i ciasto świąteczne. Wykonanie i składniki Ciasto miodowe: 300 g mąki 1 żółtko 150 g margaryny 1 łyżeczka sody 50 g cukru 2 łyżki miodu 1 łyżka wody Biszkopt: 4 jajka 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 2 łyżki wody Masa
Z Kuchni Do Kuchnijadłem! Jest po prostu przepyszne . Składa się z biszkoptu czekoladowego, przełożonego kremem na bazie śmietanki kremówki z masą krówkową i dodatkiem ziaren słonecznika w karmelu , a całe ciasto z góry polane polewą czekoladową i posypane chrupiącym słonecznikiem. Ciasto jest dosyć pracochłonne i zajmuje trochę czasu, ale jest tego warte. Ciasto jest idealne w smaku, a po zmacerowaniu się bardzo lekko(...)Polewa: 75 g masła 6 łyżek kakao 4 łyżki cukru 8 łyżek mleka Dekoracja: 100 ml śmietanki kremówki 30-36 % 3 łyżki cukru Przygotowanie: Przygotowanie słonecznikowca zaczyna od zrobienia biszkopt czekoladowego. Białka oddzielamy od żółtek, aby do białek nie trafił ani gram żółtka. Białka ubijamy z połową cukru na puszystą pianę. Żółtka ubijamy z pozostałym cukrem na puszysty krem. Potem
Kuchnia Łukaszarozpływający się w ustach deser bez pieczenia – a la ptasie mleczko… Idealny deser na lato z sezonowymi owocami. U mnie borówki, nadadzą się także maliny, jeżyny, jagody, porzeczki. Szybkie, lekkie w smaku, efektowne. Pyszne ptasie mleczko, lekkie na małych bezikach . W oryginalnym przepisie na biszkoptach z malinami. Polecam każdą wersję, bo lekka pianka, ta domowa jest po prostu
Zasmakuj Kuchnisię od niego oderwać, a pianka cytrynowa dodaje mu lekkiego orzeźwienia. Tort jest idealny z filiżanką aromatycznej kawy. Jest również prosty i szybki w wykonaniu. Dodam, że zamiast śmietany ,,Śnieżki'' można ubić kremówkę, ja używam ,,Śnieżki'' ponieważ u mnie nie wszyscy mogą jeść kremówkę. Zapraszam:) Składniki: Biszkopt x 3: 2 jajka 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki tortowej 1 łyżka
Izabelawkuchnidesery bez pieczenia to zdecydowanie oszczędność czasu, a w letnią pogodę idealny sposób na orzeźwienie. Dzisiaj zamiast klasycznego ciasta na zimno postanowiliśmy przygotować przepyszne muffinki z truskawkowym musem i budyniową masą. Tak przygotowany deser to doskonała alternatywa dla lodów! :) SKŁADNIKI (24 foremki): paczka okrągłych biszkoptów 2 budynie na 0,5 l każdy 600 ml mleka 3 łyżki cukru
Kuchnia od dwojga