biszkopcie, z herbatnikami lub krakersami. Wybrałam dla Was wersje na biszkopcie, która robiłam nie raz i nie dwa, z dwiema warstwami słonych krakersów i jedną warstwą herbatników, z karmelem i pysznym kremem maślano – budyniowym. Ciasto jest przepyszne. Dzięki lekko słonym krakersom nie jest zabójczo słodkie, za to idealnie współgra ze słodkim karmelem. Pięknie się kroi, prezentuje, nie sprawia żadnych(...)urodziny do synusia i córusi koleżanki. A niebawem na blogu ukaże się również tort i babeczki, które zrobiliśmy na tą samą okazję Ciasto warte uwagi i polecenia. Składniki na biszkopt: 8 jaj 8 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubijamy z cukrem na sztywno, stopniowo dodając po jednym żółtku. Ubijamy. Mąkę
Made By Mom And SonKolejne ciasto z serii przekładańce. Biszkopt jasny, polewa czekoladowa i obłędnie smaczny krem cytrynowy na lemon curd. Ciasto najlepiej smakuje na drugi lub trzeci dzień gdy smaki się przegryzą. Idealne na każdą okazję. A zbliżają się Święta Wielkanocne więc ciachom jak znalazł. Lemon curd możecie zrobić sami ale też kupić. A gdzie ? A na przykład w super zaopatrzonym sklepie Kuchnie
Ewa w kuchniKawowe ciasto o smaku włoskiego deseru na bazie migdałowego likieru, które idealnie komponuje się z żelką jagodową i aksamitnym kremem. Całość smakuje obłędnie i szybko znika przy małej czarnej w gronie najbliższych. Składniki: 600g podłużnych biszkoptów kakao Krem: 500 g serka mascarpone 600 ml śmietany kremówki 36% 4 żółtka 8 łyżek cukru pudru 2 śmietan-fix Poncz: 400 ml wrzątku
Szalona Kuchnia EwelinyKawowe ciasto o smaku włoskiego deseru na bazie migdałowego likieru, które idealnie komponuje się z orzeźwiającymi brzoskwiniami i aksamitnym kremem. Całość smakuje obłędnie i szybko znika przy małej czarnej w gronie najbliższych. Składniki: 600g podłużnych biszkoptów 2 brzoskwinie do dekoracji kakao Krem: 500 g serka mascarpone 600 ml śmietany kremówki 36% 4 żółtka 8 łyżek cukru pudru 2 śmietan
Szalona Kuchnia Ewelinyprzepis. Dziś sernik tradycyjny, w którym kajmakowa jest tylko polewa. Dla mnie połączenie idealne, będzie smakowało wszystkim wielbicielom karmelu. A jeśli lubicie pyszne klasyczne pyszne ciasta, zapraszam Was do moich ulubione przepisy: – sernik tradycyjny – sernik z jagodami – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – prosta
nietylkopasta.plDługo szukałam idealnego ciasta z użyciem wafelków i orzechów. Bo kto z nas nie lubi wykorzystywać gotowych słodyczy do wypieków? Dokładniej opisując ciasto składa się z biszkoptu kakaowego nasączonego kawą i amaretto, puszystego budyniowego kremu, wafelków, orzechów i aksamitnego kremu śmietanowego. Nie byłabym sobą gdybym nie zmodyfikowała jednocześnie kilku przepisów, gdyż uwielbiam eksperymentować i modyfikować już popularne przepisy . Ciemny biszkopt
Słodki ZakątekWygląda pięknie, nieprawdaż? I jak smakuje... Połączenie kokosa, ananasa, śmietany i chrupiących wafelków. Ciasto idealne na święta i na sylwestrową imprezę. W dodatku jest proste w
Bernika - moj kulinarny pamietnikWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT (+ 50 MINUT PIECZENIE BISZKOPTU) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 23 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 10-12 Składniki podstawowe: Biszkopt o średnicy 22
JejKuchniaIdealna propozycja dla osób lubiących ciasta w typie tiramisu. Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne. Świetnie sprawdza się również jako deser w pucharkach (zamiast biszkoptu można użyć np. nasączonych biszkoptów). Składniki -4 jajka -1/2 szkl. mąki ziemniaczanej -1/2 szkl. mąki pszennej -3/4 szkl. cukru -2 łyżeczki proszku do pieczenia -3 łyżki kakao -cukier waniliowy -budyń śmietankowy -kostka
Zielona KuchniaLody nie zawsze muszą być podawane w formie gałek. 🍨 Torcik lodowy to idealny pomysł na stworzenie deseru i ciasta jednocześnie. Dodatkowo jest bez glutenu, laktozy oraz białego cukru czyli zdrowie w pysznej i pięknej odsłonie. Ryżowy biszkopt, kokosowo-ryżowe lody, kokosowe praliny a to wszystko z dodatkiem jagód. Gwarantujemy, że deser zniknie szybciej niż się rozpuści! No chyba, że macie
Candy PandasJeśli jesteś fanem czekolady, to ten tort będzie idealny. Nie za słodki, ale mocno czekoladowy. Zaskoczy smakiem każdego miłośnika tej słodkości. Ten tort powstał na urodziny męża- wielkiego fana czekoladowych łakoci. Składniki: biszkopt: podane składniki są na jeden biszkopt, musimy takie upiec dwa 6 jajek 15 łyżek mąki 15 łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao
Z Majeczką w kuchnitradycyjnym przepisem na ten deser bądź nie możecie jeść surowych jajek, to zachęcam do przygotowania dyniowego tiramisu. Idealnie kremowego i puszystego. Najlepiej poniższy deser przygotować kilka-kilkanaście godzin przed podaniem, ponieważ musi się mocno schłodzić. Składniki: około 250 g podłużnych biszkoptów 150 g upieczonej dyni hokkaido 1 duże opakowanie śmietany 30% (400 ml) 150 g serka mascarpone
Ugotowaćpozostaje czekać na następny sezon i raczyć się zapasami truskawek z zamrażarki i słoiczków. A serniczek przepyszny idealny na upały. składniki: 1000 g jogurtu naturalnego 5 łyżek cukru 700 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny małe biszkopty do wyłożenia formy Jogurt naturalny przygotować wcześniej aby był w temperaturze pokojowej. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć
Monia miesza i gotujeCiasto obłędnie migdałowe, wilgotne i puszyste. Do migdałów idealnie wkomponowała się konfitura gruszkowa i masa orzechowa. Wydawałoby się, że smaki do siebie nie będą pasowały a jest wręcz przeciwnie. Tort smakuje wybornie! Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki migdałów w płatkach HELIO 1 szklanka cukru 5 ml olejku migdałowego 2 łyżki likieru
VioletoweKucharzeniekoniec ubijania dodajemy do niej stopniowo cukier puder. Dokładnie łączymy ze sobą składniki. Ubitą kremówkę przekładamy na biszkopt i wyrównujemy. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki. Smacznego! Do wykonania ciasta wykorzystałam kwadratową tortownicę z przykrywką. Brytfanka będzie niezastąpiona dla każdego miłośnika wypieków. Idealna do pieczenia smacznych ciast. Produkt wykonany z wysokiej jakości.. Forma nadaje się do użycia w piekarniku, zamrażarce
Podróż w kulinaria