biszkopt idealny - 2241 przepisów (strona:83/150)

Biszkopt marchewkowy – na zdrowie 179

sumienia  można sobie pozwolić na dwa kawałki tego pysznego ciasta. Jest ono nie tylko dietetyczne( bez grama truszczu), ale za sprawą dodanej marchwi, migdałów i cytryny bardzo zdrowe. Idealne przy nietolerancji laktozy. Jeśli makę pszenną zastąpimy mąką ryżową lub inną mąką bezglutenową otrzymamy pyszne ciasto dla osób z nietolerancją glutenu.   Beta karoten(odporny na wysoką temperaturć) zawarty(...)jest wyjatkowo lekkie i puszyste, ale też mokre za sprawą migdałów i marchewki;  cytryna natomiast dodaje aromatycznej  świeżości) Przepis z książeczki “I dolci si fanno cosi – Cameo” Biszkopt marchewkowy – na zdrowie Składniki na tortownicę 22-24 cm: 5 jajek (białka i zółtka oddzielnie) 225 g cukru 250 g startej na małych oczkach marchewki 100 g mączki migdałowej

Mia Cucina Sofieta
Tort orzechowo-czekoladowy 177

Prosty i smaczny tort na każda okazję. Idealny na Dzień Babci i Dziadka. Składniki: Ciasto orzechowe: 10 jajek 1 szklanka cukru 20 dkg orzechów włoskich mielonych 5 łyżek bułki tartej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt czekoladowy: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 5 łyżek wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki

Kuchnia u Bietki
Przepis #102 Tort FIT "Mars" 200

Tort powstał na wzór batona Mars. Jest bardzo delikatny w smaku. A dodatkowo bezglutenowy! Idealnie wpasuje się w sylwestrowe klimaty!🎇🎆 Wartości odżywcze na 100 g (jako słodzik został policzony ksylitol) 238 kcal w tym: B: 7 g; W: 23 g; T: 13,4 g. Składniki Biszkopt - 4 jajka - 40 g mąki kukurydzianej lub kokosowej - 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej

Health-Fit-Life
Ciasto z kremem grysikowym 300

Ciasto, które ma same plusy ;) Jest pyszne, efektowne, podzielne i tanie. Kakaowy biszkopt, świetna masa grysikowa i polewa czekoladowa. Brzmi pysznie a smakuje jeszcze lepiej. To taki tradycyjny murzynek w nieco innej formie ;) Krem nadaje ciastu lekkości i puszystości. Polecam! Ps. http://www.plantica.pl/ - strona idealna dla akwarystów. Zbliżają się mikołajki, święta, chyba pora pomyśleć o prezentach, a tam znajdziecie mnóstwo

Domowa cukiernia Ewy
Biszkoptowe rogaliki z jabłkami (na drożdżach). 184

puszyste i mięciutkie. Jak słodkie puchate i maślane bułeczki. Jak dobrze wypieczony wilgotny biszkopt. Dobre są zarówno pierwszego dnia, jak i kolejnego. A z dodatkiem jabłek smakują wprost fenomenalnie. Warto pomieszać tutaj dwa rodzaje tego owocu - kwaśne i słodkie, by wydobyć maksymalnie jabłkowy smak.  Idealne do herbaty.   Składniki na około 32 rogaliki. Szklanka =250 ml Ciasto

Poezja Smaków - blog kulinarny
#17 Malinowe mascarponowe ;) 148

malinowy sezon :). Słodki, z kwaskową nutą malin i gorzkawą kawą - deser idealny. Malinowy deser z mascarpone  6 porcji Składniki 250 g malin 2 łyżki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 250 g sera mascarpone Duża śmietanka 30% 2 łyżki cukru pudru Paczka okrągłych biszkoptów Mocny napar kawy Przyygotowanie 2 łyżki cukru roztapiamy w rondlu, dodajemy połowę malin, podlewamy kilkoma łyżkami

Kuchnia w szuwarach
Torty dobre na każdą okazję 162

pracownik Asprod.com.pl , cukierni w Szczecinie. Nie ma reguły, która określa, jak powinien wyglądać tort idealny. Bezsprzecznie jednak wykonanie tortu to prawdziwa sztuka. Forma i jego „zawartość” to tylko fantazja cukiernika. Nie można więc mówić o tym, że perfekcyjny tort jest zawsze okrągły, albo ma jasny biszkopt. Przez wieki sztuka cukiernictwa ewoluowała na tyle, że dziś ciężko byłoby nawet ogłosić ranking

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Malinowa szarlotka 174

Bardzo ładnie się prezentuje, jest delikatna, należy do tych ciast, które szybko się zjada ;) Idealne na takie upały, które teraz mamy, aż chciałoby się zawitać nad morze, najlepiej samolotem. Szybko i w miarę tanio, a samochód bezpiecznie można zostawić na http://modlinparking.pl/dojazd/Polecam! Składniki na biszkopt: 2 jajka 1/3 szklanki cukru 50 g mąki pszennej 20 g mąki ziemniaczanej Białka

Domowa cukiernia Ewy
Zupa poziomkowa 99

Sezon poziomkowy uważam za otwarty! Słodka zupa poziomkowa to idealna propozycja :) Składniki: ½ kg poziomek, ½ litra przegotowanej wody, ½ szklanki cukru, 1 żółtko. Wykonanie: Poziomki rozetrzeć z cukrem i rozprowadzić przegotowaną woda. Żółtko utrzeć z cukrem, zaprawić zupę, oziębić i podawać z biszkoptami lub paluszkami

Tradycyjna Kuchnia
Ciasto rabarbarowo - cytrynowe z galaretką. 135

lekkie i orzeźwiające, słodkie, a zarazem kwaskowe, coś pysznego, cytryna i rabarbar to połączenie idealne. Na dodatek ciasto jest łatwe w przygotowaniu i mało przy nim pracy, choć na tężejące galaretki trzeba trochę poczekać, ale w tym czasie można robić zupełnie coś innego ;) Składniki: na biszkopt:   4 jajka ¾ szklanki cukru  1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mąki

Symfonia smakowa
Ananasek 209

Prościutki, szybciutki, idealny na niedzielne popołudnia przy kawie. Przepis pochodzący z książki Siostry Anastazji, pt: 103 ciasta Siostry Anastazji.  W oryginale z bezą z białek z wiórkami kokosowymi, u mnie z bitą śmietaną:) Biszkopt: 4 jajka 3 łyżki mąki pszennej 8 łyżek cukru 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu Masa: 1 puszka ananasów 1 opakowanie

Ciasteczkowy Potwór
Tort makowy z kremem kajmakowym na drugie urodziny bloga! 188

wilgotny, mięciutki . Taki jak każdy dobry domowy tort ! Także może idealnie prezentować się na stole świątecznym, do kawki i herbatki w sam raz. Zapraszam! Także, przy okazji chciałbym życzyć Wam radosnych, pogodny, smacznych i co najważniejsze rodzinnie ciepłych Świąt Bożego Narodzenia! :) Tort makowy z kremem kajmakowym - przepis: Składniki: Biszkopt: Porcja ciasta na biszkopt (przepis Tu ) 1/2 szklanki maku 2 łyżki

Kuchnia Łukasza
Szpinakowa kostka z musem truskawkowym 238

wykładamy papierem do pieczenia. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Gotową masę wlewamy na blaszkę, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 30 minut (do suchego patyczka). Biszkopt studzimy, delikatnie ścinamy wierzchni blat (okruszki posłużą nam do dekoracji). Do czystego naczynia Thermomix wsypujemy wyszypułkowane truskawki. Dodajemy cukier i sok z cytryny. Gotujemy czas 5 min/temp.100/obr.1 Następnie miksujemy truskawki na gładko czas(...)zwykle nie podam idealnego czasu ubijania śmietany ponieważ wszystko to zależy od temperatury śmietany, nawet od firmy jaką mamy. Ja ubijając śmietanę obserwuje ją przez otwór w pokrywie. Śmietana może być gotowa nawet po 30 sekundach. Śmietanę ubijamy na obrotach 4 . Kiedy śmietana będzie ubita, nastawiamy czas 2 min/obr.3 i dolewamy małymi porcjami mus truskawkowy. Biszkopt nasączamy sokiem z cytryny

Themo przepisy
Tort czekoladowy z wiśniami 132

sprawą tego, że krem jest delikatny i ma wyważony smak, zaś wiśnie idealnie komponują się z kremem czekoladowym. Lubię eksperymentować ze smakami, a ten eksperyment mogę uznać zdecydowanie za udany ;-) Koniecznie musicie spróbować. Zawsze można przygotować mniejszy tort z 1/2 ilości składników. SKŁADNIKI Na biszkopt: 6 jajek szczypta soli 200 g cukru 110 g mąki pszennej tortowej 30 g kakao

Passions hobbies life
Krem cynamonowy 287

Krem cynamonowy to idealny dodatek do świątecznych wypieków, ale nie tylko! Polecam go szczególnie do przełożenia ciast marchewkowych, pierników i tortów, np. Tort cynamonowy. Ze względu na delikatny smak najlepiej będzie komponował się z jasnym biszkoptem i słodkimi owocami np.: gruszka, ananas. Składniki: 450 g serka mascarpone 400 ml kremówki

Słodki Pomysł

Proponowane wyszukiwania