szklanki mąki,180 g masła, 1 jajko,1 łyżeczka cukru waniliowego,szczypta soli,marmolada Orzech. Przygotowanie: W misce zagniatamy ciasto z miękkiego masła, cukru białego i waniliowego, mąki, jajka i szczypty soli. Ciasto przekładamy do szprycy z tylką, która przypomina gwiazdkę. Najlepiej jak użyjemy szprycę materiałową, te jednorazowe często pękają, gdyż ciasto jest dosyć twarde. Wyciskamy
Aga w kuchnizagrzeje wrzucamy cebulę pokrojoną w półpiórka, następnie dodajemy pieczarki, paprykę i podsmażamy, na koniec dodajemy wypłukany, osuszony szpinak, chwilkę podsmażamy. Gdy farsz lekko przestygnie, dodajemy pokrojony w kostkę ser biały , pokrojony w paski ser żółty, Ziarenka (piekło-niebo), pieprz czarny i pomidorowe mieszanki.Dokładnie mieszamy i dzielimy na 6 równych porcji.Farsz wykładamy na rozwałkowane placki, składamy(2 boki do siebie
Wypisz Wymalujtemp. pokojowej)¼ szklanki oliwy z oliwek¼ szklanki; oregano drobno posiekanegoskórka i sok z jednej małej cytryny5-6 liści bazylii; drobno posiekanych2 łyżeczki świeżego rozmarynu2 wyciśnięte ząbki czosnku1 łyżka stołowa białego wina2 łyżki soli morskiej / koszernej1 łyżeczka czarnego pieprzudo glazury: 1 szklanka octu balsamicznego1/3 szklanki dżemu z gruszki2 łyżki miodudodatki:1 duża cebula przekrojona na połowę1 cytryna przekrojona na połowęPrzygotowanie: Czas
naRuszciekrótko? ;) Może zasmakuje Wam moja wersja na słodko-kwaśno z malinami - uwielbiam ją!Stek wołowy z krzyżowej z domowym sosem malinowym Receptura na dwie porcjeSos malinowy:- cukier kryształ biały - 250g mrożonych malin- 100ml wina półsłodkiego czerwonego - 50ml octu balsamicznego- 100 ml oliwy z oliwek - sól-pieprzMięso: - 2 kawałki steku wołowego z krzyżowej po 100g każdy
Sajkofanka smakumisia i po 1 małej łyżeczce na uszka. Pieczemy na rumiany kolor. Banana kroimy na kawałki i wrzucamy do reszty soku z pomarańczy - dzięki temu dłużej będzie miał ładny biały kolor. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofalówce i odstawiamy do przestudzenia - nie powinna być gorąca, ale musi ciągle jeszcze być płynna. Przekładamy ją do woreczka strunowego i odcinamy jeden
Ciastkozercyzapraszamy na do zapoznania się z przepisem:Składniki: 150g mąki tortowej1 niepełna łyżka kakao2 niepełne łyżeczki sody oczyszczonej (lub proszku do pieczenia)1 duże jajo40g drobnego, białego cukru20g płynnego miodu 20g masła15g oleju rzepakowego + do posmarowania płyt 220ml mleka 1 pełna łyżka przyprawy do piernika*cukier puder do obsypania gofrów po upieczeniu*Domowa przyprawa
Symfonia SmakówJest to ciasto szybkie i tak proste, że już się prościej nie da. Dobre dla alergików na jajka i nie tylko.Zamiast zwykłego, białego cukru można dodać cukier brzozowy i ciasto będzie również dobre dla cukrzyków.Owoce można dodać dowolnie, czy będą to jabłka, śliwki czy gruszki na pewno się uda.Ja miałam w domu i jabłka i śliwki, więc użyłam obu.Potrzebujemy
Pasje Jolkimalutki, gdyż na eksperymenty kuchenne biorę mniejsze porcje składników. Dlatego wyjątkowo masa serowa jest z 0,5 kg sera. Co ciekawe - sernik nie zawiera również ani brązowego, ani białego cukru. A jest bardzo słodki i zachowuje jakąś tam wartość odżywczą. Przede wszystkim tłuszcze jednonienasycone, białko, witaminy A, B1, B2, C, E, PP, K, H i kwas pantotenowy, dużo wapnia
Eat Shrimpskopa na cały ciężki dzień i było zdrowe.U nas często rano na stole gości pieczywo Wasa, jest wręcz stworzone do past kanapkowych. Idealnie pasuje do wędliny, jest zdrowsze od białego pieczywa i można je przyjemnie chrupać w ciągu dnia bez obaw o zbędne kalorie. Z całej gamy produktów bez obaw każdy wybierze coś najlepszego dla siebie. Osobiście polecam. Przepis
Malinowe Pocałunkichcieć więcej. Ciasto: 4 szklanki mąki 3/4 margaryny2-3 jajka 3/4 szklanki cukru 4 łyżki miodu sztucznego 2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 - 3 łyżki śmietanyMasa serowa: 1 kg białego sera 10 dag margaryny1/2 - 3/4 szkl cukru 2 cukry waniliowe 4 jajka 1 szklanka mleka 2 budynie śmietankowe Wykonanie:Do mąki dodać miękkie masło,śmietanę , jajka, cukier, miód
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaBardzo polecam ten przepis!SKŁADNIKI:0,5 kg mąki pszennej0,5 kg twarogu (zmielić w maszynce)1 łyżka sody3 łyżki śmietany3 jajka1 łyżka octucukier puderWYKONANIE:Na początku należy zmielić biały ser w maszynce oraz przesiać mąkę. Następnie dodać resztę składników i wszystko razem połączyć. Nie mieszamy zbyt długo. Następnie ciasto podzielić na kilka części (ja podzieliłam na 4 części
Serce zamknięte w formie pysznościkremu.(zobacz link tutaj)Gotowe babeczki warto wyciągnąć z formy i obrócić "do góry nogami" lub poukładać na kratce, żeby ostygły.Na każdą babeczkę nakładamy po łyżeczce kremu czekoladowego. Biały krem z twarożka przekładamy do worka cukierniczego lub szprycy i wyciskamy na babeczki, tak, żeby przykryć czekoladę.Wierzch dekorujemy truskawkami.Smacznego!ciastkożercy
Ciastkozercydodatkiem syropu z buraków (pewnie tak), bo smakują przecudownie. Dodatkową i bardzo istotną dla nas zaletą jest ich super kruchość, a to już zasługa użytych mąk. Nie zawierają niezdrowego białego cukru, który nie ma żadnych wartości odżywczych, syrop z buraka zawiera m.in.magnez, wapń i żelazo. Polecam te ciacha zarówno dla ich walorów smakowych jak i zdrowotnych... W końcu zawierają dużo
Smaczne ZdroweSkładniki, 6 szt: Ciasto: 2 jajka 170 g mąki pszennej 250 ml mleka szczypta soli Nadzienie z sera białego: 250 g twarogu 1 żółtko cukier wanilinowy do smaku 2 łyżki jogurtu naturalnego lub kefiru Przygotowanie: Mąkę przesiać do miski, połączyć z pozostałymi składnikami, dokładnie zmiksować. Ciasto przykryć i odstawić na 30 min. W międzyczasie przygotować nadzienie. Ser rozgnieść w miseczce
cooklife