biała - 7122 przepisów (strona:435/475)

Szybki chleb półrazowy 129

Bardzo prosty, puszysty  chleb na drożdżach z mąką pszenną razową.Składniki;250 g mąki pszennej razowej250 g mąki pszennej300 ml wody1 łyżeczka cukru białego lub brązowego1 łyżeczka soli25 g drożdży2 łyżki oleju słonecznikowegoDrożdże pokruszyć w 100 ml wody, dodać cukier i łyżkę mąki. Odstawić na 10 minut, aby zrobił się rozczyn. Do miski wsypać obie mąki, sól pozostałą część

wyzwania kuchenne
Konfitura z aronii 237

wysmażania jej na małym ogniu, robimy to aż konfitura zgęstnieje. Konfiturę z aronii przekładamy do słoiczków o poj. 150 ml i pasteryzujemy 10 minut. Konfitura jest idealna do kanapek, białego twarogu, jako farsz do naleśników, dodatek do gofrów, czy jako dodatek do ciast. The post Konfitura z aronii appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Finger foody i inne tapasy na sylwestrowe wygibasy 239

niech go pilnuje! Taka fuzja smaków z różnych kuchni w formie talerza przystawek, plus jakaś sałatka i mały wtręt na ciepło. Do łapki lampka szampana i bawimy się do białego rana. Zestaw sylwestrowy Tromsø 2014 zawiera: Ostre quesadillas 2 płaty tortilli kilka pieczarek garść kukurydzy starty żółty ser papryczka piri piri Żółty ser połączyłam z drobno pokrojoną papryczką piri piri

bastalena
"Kupa Trupa" czyli wojownicze burgery Ninja 193

Zawsze myślałam, że burgery to takie nudne danie. Upitulić, zjeść, strawić. No to Misio podrzucił pomysła. Wydał mi się ciekawy. Zwłaszcza ta spolszczona nazwa =Kupa Trupa

bastalena
1444.Sałatka z arbuza 157

odrobiną sproszkowanej ostrej papryczki. Postawić na pół godziny w lodówce, żeby wchłonął dobrze przyprawy. Arbuza i ogórki obrać ze skórki i też pokroić w kostkę .Wszystko dodać do białego sera. Skropić  oliwą z oliwek, dodać pestki słonecznika i delikatnie wymieszać. Sałatkę odstawić na godzinę do lodówki

Moje domowe kucharzenie
Kurczak Generała Tso 676

łyżki sosu sojowego jasnego ·       2 łyżki octu  ryżowego (można ewentualnie zastąpić winnym) ·       1 łyżka białego wina chińskiego lub wódki ·       1 łyżka sosu hoisin Przygotowanie: Pokroić kurczaka w około 2 cm  kostkę. Składniki marynaty połączyć i dodać do kurczaka. Odstawić

Mania Gotowania
Roladki z kurczaka z serem kozim w sosie musztardowym 324

plastry sera koziego 6 pomidorów suszonych 4 plastry szynki szwardzwaldzkiej zioła prowansalskie łyżka sosu sojowego jasnego papryka czerwona pieprz olej do smażenia Sos musztardowy: 2 łyżki musztardy dijon ¼ szklanki białego wina lub bulionu warzywnego tymianek, sól, pieprz 1 łyżka soku z cytryny 4 łyżki śmietany 18 % Przygotowanie: Piersi z kurczaka przekrajamy wzdłuż na dwa cienkie kotlety i lekko rozbijamy. Przyprawiamy

Mania Gotowania
SUSHI Z GRILLA? Łosoś norweski w roli głównej... 202

mieszamy. Na arkuszu norii układamy ryż, dość mocno uciskając, na samym środku smarujemy wasabi układamy składniki jak na zdjęciu poniżej. przykładowe kombinacje: - łosoś norweski, awokado, mango, serek śmietankowy, ryż biały - łosoś norweski, ananas, awokado, majonez, ryż curry - łosoś norweski, wasabi, awokado, ananas, mango i serek śmietnakowy, ryż curry - podajemy z sosem sojowym lub z słodko- ostrym sosem chińskim I szybkim

SMYKWKUCHNI
76. Na ciepło lub na zimno: czyli zupa krem z cukinii, ogórka kiszonego, awokado i mięty! 192

cytryny (do wymieszania z awokado) łyżka oliwy lub masła do smażenia garść drobno posiekanych listków mięty pieprzowej (lub zwykłej) świeżo zmielona sól i pieprz pół łyżeczki cukru trzcinowego (lub białego) śmietana lub jogurt naturalny jako dodatek do zupy listki mięty do dekoracji Przygotowanie: Cukinię i awokado dokładnie myjemy, obieramy i kroimy w średnią kostkę. Pokrojone awokado mieszamy z wyciśniętym sokiem

Symfonia Smaków
Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym 372

Post Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
72. Makaronizmy na talerzu: czyli pesto z suszonych pomidorów i śliwek, czarnych oliwek oraz z kozim serem, octem balsamicznym 296

listków mięty garść świeżych  listków bazylii 3 łyżki octu balsamicznego 3 łyżki oliwy z oliwek + do podlania wierzchu pesto 2 łyżki stołowe wody 2 łyżki stołowe półwytrawnego, białego wina (można pominąć i dodać kolejne 2 łyżki wody) pół łyżeczki papryki słodkiej i kurkumy szczypta mielonej ostrej papryki chili świeżo zmielona sól i pieprz - do smaku + makaron penne, spaghetti

Symfonia Smaków
Lekki chłodnik buraczkowy 151

roztarty czosnek, resztę bulionu oraz jogurt naturalny - raz jeszcze wszystko zmiksować.Chłodnik doprawić do smaku solą oraz sokiem z limetki/cytryny.Podawać posypany koperkiem. Można dołożyć kawałek wędzonego łososia lub biały ugotowany groch. Smacznego

kolorowotorcikowo
Tarta z owocami i kremem budyniowym pasticcera 278

mało przypalającym się garnku podgrzewamy bardzo mocno mleko (nie dopuszczamy do zagotowania). Do mleka dodajemy obraną skórkę z cytryny. W misce ucieramy mikserem jajko i żółtka z cukrem na biały, puszysty krem. Dodajemy przesianą mąkę. Mieszamy (również mikserem). Z mleka wyjmujemy skórkę cytryny. Cały czas mieszając, do masy jajecznej dodajemy gorące mleko. Całość przelewamy z powrotem do garnka, wstawiamy

Mia Cucina Sofieta
Dlaczego jeszcze, warto polubić jesień? 138

podgrzewając go (na tym etapie możemy dosolić), a w międzyczasie na masełku podsmażamy liście szałwii. Podajemy (koniecznie!) ze śmietanką 30%, podsmażonymi listkami szałwii i grzankami (niestety nie miałam białego chleba, żeby zrobić grzanki ale pod ręką znalazły się grissini). Całość możemy udekorować świeżymy listkami szałwii. Smacznego

Brzuszki Łakomczuszki

Proponowane wyszukiwania