biała - 7122 przepisów (strona:221/475)

Odchudzanie Sokami: Sok, który spala tłuszcz i zmniejsza Cellulit. 165

Kliknij Lubię To Tutaj. Składniki na sok spalający tłuszcz i zmniejszający cellulit: 1 pomidor, 2 gałązki pietruszki, 2 łodygi selera naciowego, 1 pomarańcza, 1 dymka, 1 grejpfrut (razem z białym włóknem), 1 rzodkiewka, 1 średnia czerwona albo zielona papryka, 1 płaska łyżeczka Spiruliny w proszku . S kładniki umyj , osusz, paprykę oczyść z gniazda i pestek, grejpfruta obierz. W wyciskarce

IzaGotuje
Kurczak w pomarańczach 119

Moje dzisiejsze danie to kurczak w pomarańczach z  żurawiną i rodzynkami. Nie wymaga ono wielkiego nakładu pracy, a jest bardzo smaczne. Rodzynki można zalać białym winem, ale ja ze względu na to , że dzieci jadły posiłek zalałam sokiem pomarańczowym. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 pomarańcza 2 łyżki żurawiny 1 łyżka rodzynek 2 łyżki mąki krupczatki 1 łyżka masła

O kuchni z uczuciem
Pavlova 114

Przełożyć bezę. Piekarnik nagrzać do temperatury 150 stopni , suszyć bezę około 1 do 1,5 godziny. Śmietanę ubić z cukrem cukrem waniliowym i śmietaną fix. Udekorować bezę z połowy białej masy.  Do drugiej połowy śmietany dodać kakao i wymieszać . Udekorować w koło na dole torcik bezowy rozetkami kakaowymi. W koło posypać torcik ziarenkami . Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Rabarbarowe Oczarowanie 204

kakaowa: 2 opakowania budyniu śmietankowego 400 ml mleka, 3 łyżki cukru, 1 kostka masła 1,5 łyżki kakao, 1 kieliszek spirytusu. Dodatkowo: 1/2 tabliczki czekolady mlecznej, 1/2 tabliczki czekolady białej, 4 łyżeczki mleka. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt makowy : Białka ubijam na sztywną pianę. Nadal ubijając dodaję cukier oraz po jednym żółtku. Stopniowo dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kalafior pieczony pod kokosową kruszonką 169

pochodzi ze strony Kwestia Smaku. Potrawa wolna od glutenu. Ilość porcji: 3 Czas przygotowania: 10 minut + 50 minut pieczenia Składniki: 1 kalafior 1 szalotka Garść liści jarmużu 5 łyżek białego wina 4 łyżki suszonej żurawiny 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oleju rzepakowego 2 gałązki rozmarynu Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól Kruszonka: 2 łyżki mielonych migdałów

Kolizje Smaków
Podsumowanie akcji "Marchewkowy zawrót głowy" 160

pomarańczowy Rolada marchewkowa z nadzieniem kremowym Kasza jaglana z karmelizowaną w miodzie marchewką Chleb z marchewką i jabłkiem Gotowana młoda marchewka z sosem z tahiny Bulion z marchewką i białą fasolą Lody marchewkowe Gajar halwa Makaron z marchewką, cukinią i pestkami słonecznika Ciasto bananowo-marchewkowe, z lekkim kokosowym akcentem Ciasto marchewkowe Kotleciki marchewkowo – ryżowe Marchewka z groszkiem- dodatek

Weekendy w domu i ogrodzie
CHI Argan Oil 156

dłonie i rozprowadź równomiernie na mokre lub suche włosy, przede wszystkim na końcówki. Wygładzająca pomada do wszystkich rodzajów włosów  Od Producenta: Specjalna formuła wygładzająca z kompleksem perłowym i białą truflą, dostarcza włosom nawilżenia i blasku bez obciążania. Zapobiega puszeniu się włosów oraz rozdwajaniu się końcówek. Stylowe opakowanie można zabrać ze sobą wszędzie aby w każdej chwili móc poprawić

Cukier&Puder
Zapiekanka na bazie ziemniaków i kiełbasy 130

krzepi. Dziewczyny – jeśli chcecie oczarować faceta… polecam Składniki: 6 ziemniaków 1 kg kiełbasy 20 dag boczku wędzonego 30 dag pieczarek 2 papryki czerwone 2 cebule kapusta biała 20 dag sera żółtego masło olej musztarda ketchup sól pieprz Przygotowanie: Pierwszy etap przegotowania jest najbardziej czasochłonny gdyż musimy pokroić wszystkie składniki: – ziemniaki obrać, umyć i pokroić w talarki

Kulinarna Patilogia
Sałatka warstwowa z marynowanymi pieczarkami 138

gotowa sałatka. Lekko kwaskowata ale i łagodna No cóż dużo gadać – lubię ją. Składniki: duży słoik pieczarek marynowanych puszka kukurydzy 5-6 jajek 20 dkg żółtego sera 1 por (biała część) 1-2 ząbki czosnku Sól pieprz majonez jogurt Przygotowanie: Sos – 3 łyżki majonezu, 3 łyżki jogurtu lub śmietany, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku (lub dwa jeśli lubicie mocno

Kulinarna Patilogia
Bardzo prosty tort bezowy 269

powstanie ciasto. Masa bezowa Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę. Cukier puder przesiewamy przez sitko i stopniowo dodajemy do piany cały czas miksujac. Powinna powstać biała, lekko płynna masa. Na spodzie tortownicy rozsmarowujemy połowę masy na ciasto a na niej połowę masy bezowej. Wstawiamy do piekarnika na 25 min na 175 stopni (termoobieg

Kulinarna Patilogia
Sernik Zebra 217

równo do dwóch misek. Do jednej dodajemy kakao i dokładnie mieszamy  do drugiej dodajmy aromat waniliowy.  Na przygotowany spód ciasta wlewamy po łyżce na zmianę ciemną i białą masę. Gotowe ciasto wstawiamy na 50 minut do piekarnika.  Gdy ciasto będzie gotowe należy je ostudzić  a następnie można dowolnie udekorować. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Potrawka z indyka ze szparagami 238

pasuje podawana z ryżem, makaronem czy kopytkami. Zapraszam na potrawkę z indyka ze szparagami Potrawka z indyka ze szparagami Składniki: (dla 4 osób) 400 g piersi z indyka 2 białe części pora 6 średnich marchewek pęczek zielonych szparagów 400 ml śmietany 30-36% 2-3 ząbki czosnku 1-2 łyżeczki musztardy sarepskiej 0,5 kostki masła lub olej do smażenia

UgotujmyTo.pl
Disslowej przedwojenna konfitura z róży 136

płatków róży (u mnie róża pomarszczona) 480 g cukru 5 g kwasku cytrynowego 250 ml wody Sposób przygotowania: Świeżo zerwaną różę oczyścić z żółtego pyłku, listków i białych końcówek (ja je odrywam od razy przy zrywaniu płatków).Płatki zważyć, wziąć cztery razy tyle cukru. Posypać różę kwaskiem cytrynowym, rozetrzeć palcami, aż puści sok, wcisnąć do szklanki, pozostawić do następnego dnia

Pyry na Gaz
kostki czekoladowo orzechowe 280

cukru 4 jajka dodatkowo: powidło śliwkowe ok. 100 g posiekanych orzechów czekolada lub polewa czekoladowa wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Żółtka miksujemy z cukrem na puszystą, białą masę. Dodajemy miękkie masło i ponownie miksujemy, dodajemy czekoladę i miksujemy na gładką masę. Dodajemy zmielone orzechy, mieszamy łyżką. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy do masy i mieszamy delikatnie np. drewnianą

Domowy Smak Jedzenia
Colesław 159

blogu, ale ta surówka jest ciut inna..przepis podpatrzony gdzieś w necie..pycha..polecam..do surówki można dodać marchewkę, ale ja niestety nie miałam. 1 mała główka kapusty białej 1 mała cebula szczypiorek Sos: 2/3 szkl.  majonezu z czosnkiem Kielecki 1/2 szkl. mleka 4 łyżeczki cukru pudru 2 łyżeczki octu balsamicznego  1 łyżka soku z cytryny

Moje domowe kucharzenie