biała - 7122 przepisów (strona:140/475)

Zupa marchewkowa, czyli marchewka na zdrowie. 195

Tweetnij Może trudno Wam będzie dzisiaj w to uwierzyć, ale na początku marchewka była biała. Być może była to pietruszka. Tyle że, na drodze różnych skrzyżowań pojawiła się słodka i smakowita (a do tego taka pomarańczowa) marchewka. Czyli to, co tygryski lubią najbardziej. Niemniej  z marchewką na pewno warto się zaprzyjaznić. Dlaczego? Tu wypada przytoczyć długa listę

MODA NA BIO
Polędwiczka z czerwoną kapustą i kopytkami 216

kukurydzianej 2 łyżki mąki ziemniaczanej sól masło do smażenia natka pietruszki Suszoną żurawinę zalać wrzątkiem i odstawić na około 15 min. Kiedy żurawina napęcznieje odlać wodę. Polędwiczki oczyścić odcinając białe błonki. Ostrym i długim nożem zrobić w środku nacięcie. Napełnić żurawiną. Mięso natrzeć oliwą z oliwek, oprószyć solą, pieprzem i rozmarynem. Polędwiczki odstawić na parę godzin w chłodne miejsce

https:KKuchniaMniam
Dyniowe Curry z mleczkiem kokosowym - Pumpkin Curry with cocosmelk 179

zmniejszyć ogień do minimum, nakryć pokrywką i dusić do miękkości dyni. Gdy dynia jest już miękka wyłączyć ogień doprawić świeżym sokiem z cytryny. W razie potrzeby dosolić Podawać z białym ryżem jaśminowym lub pandan. Na talerzu lub podane w wazie posypać prażonymi pestkami dyni

Sztuka gotowania w/g Samiry
Pasta śledziowa do pieczywa 198

przygotowanie można mieć zawsze w zanadrzu i wyczarować w kilka minut pyszną pastę na kolację czy śniadanie.   Składniki: 2 puszki śledzi w sosie paprykowym 2 jajka średnia biała cebula 2 ogórki kiszone ½ pęczka natki pietruszki sól, świeżo mielony czarny pieprz Sposób przygotowania: Jajka ugotować na twardo. Wystudzić. Jajka i ryby wraz z sosem umieścić w misce i rozdrobnić

Pyry na Gaz
Najlepsze pomysły na dodatki do sushi 178

górę sushi, aby poprawić zarówno smak, jak i atrakcyjność wizualną. Niektóre typowe opcje obejmują wasabi, sos sojowy i marynowany imbir. Można nawet dodać korzeń lotosu lub czerwoną - ostrą paprykę. Białe nasiona sezamu są również powszechną dekoracją. Istnieje wiele różnych składników, jakich można używać do sushi. Można nawet wybrać egzotyczne, takie jak mango, węgorze, ośmiornice, lub jalapenos. Wybór codziennych dodatków

Kuchcik gotuje
Herbaciany Zaparzacz Do Kawy 129

trochę a będzie trzeba wprowadzić zapisy do niego.  No właśnie, dlaczego?  Bo my używamy go do parzenia herbaty! Nie możemy się zgrać, bo ja pijam zieloną i białą, mój syn wyłącznie earl grey`a. Pewnie jakby ktoś stanął z boku i popatrzył to by się uśmiał. Bo kiedy ja wlewam swoją herbatę do kubka kilka sekund

Blondynka Gotuje
Dżem dyniowy z nutą pomarańczy i piernika 142

łyżeczki przyprawy do piernika Dynię kroimy na mniejsze kawałki, pozbywamy się pestek i obieramy ją ze skóry. Kroimy w kostkę. Pomarańcze obieramy lub obkrawamy ze skóry i białej błonki (jest gorzka) i kroimy na mniejsze kawałki. Do dużego rondla wlewamy 2 szklanki soku pomarańczowego, dodajemy pokrojone pomarańcze i wsypujemy cukier. Podgrzewamy i mieszamy do rozpuszczenia się cukru. Następnie dorzucamy

Cooking Monster
Przekładaniec leśny mech ze szpinakiem i kremem 470

szklanki przegotowanej wody -1 łyżka soku z cytryny CIASTO Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia, boków niczym nie smarujemy. Całe jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier i miksujemy na białą, puszystą masę. (ważne by jajka były świeże) Następnie dodajemy  Przesianą mąkę i mąkę krupczatkę, proszek do pieczenia-miksujemy. Potem dodajemy mleko wciąż miksując, potem olej. Na koniec dodajemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kurczak Gong Bao (po syczuansku) 170

ciemnego sosu sojowego  1 jajko  1 łyżeczka jasnego octu ryżowego  5 łyżek wody  1 łyżka wina ryżowego (u nas było to domowe wino z pomarańczy, może być też białe półwytrawne lub wytrawne)  3 łyżki oleju  1 łyżeczka soli  1 łyżka cukru Każde udko kroimy na 4 i mieszamy z marynatą oprócz olej,u olej dodajemy dopiero, kiedy pozostałe składniki

Kuchnia od dwojga
Sernik na czekoladowym spodzie. 154

wypchnie ciasto na boki i powstanie coś takiego jak u mnie. Gdy zaś podzielimy sobie blachę na dwie połówki ( tak na oko) i na środek każdej damy po połowie białej masy. Wówczas ciasto pójdzie na boki i na środek. Możemy też nakładać łyżką mniejsze i większe porcje twarogu, będzie wyglądać jeszcze inaczej. A więc widzicie, wszystko zależy od naszej

Dieta moja pasja
Ekologiczne desery kokosowe - wegańskie :) 155

skrobia * substancja zagęszczająca: agar * żywe kultury bakterii  Deser kokosowy naturalny ma zbliżony zapach do zwykłego, mlecznego jogurtu naturalnego, plus delikatnie pachnie kokosowo. Po zdjęciu wieczka ukazuje się nam biała galaretka z odrobiną wody na wierzchu, co jest procesem naturalnym. Deser ma zdecydowanie inną konsystencję od standardowych jogurtów. Przypomina ona mniej zwartą galaretkę, która raczej powinna być zjadana taka

Zdrowie na języku :P
Zioła na odporność – Monika Fijołek – Recenzja 159

wcześniejszych jej kartach. Jedynym mankamentem książki jest brak kolorowych ilustracji, przez co ocena książki niestety nie będzie pełną, szkolną piątką. Każdy rozdział na początku posiada grafikę, jednakże czarno-białą i do tego osoba odpowiedzialna za tę kwestię posiłkowała się w tym przypadku iStockiem co w mojej ocenie nie przystoi w tego typu publikacjach, tym bardziej że opisane rośliny

Mr. Taste
Makowiec na kruchym cieście 411

łyżki miodu 3 łyżki rumu 100 g rodzynek  100 g skórki pomarańczowej kandyzowanej ew 50 g dowolnych orzechów lub migdałów 2 jabłka  aromat migdałowy. 3 jajka (oddzielnie biała i żółtka)  2 białka pozostałe od ciasta pół szklanki (110g ) cukru  Wykonanie : Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do miski i mieszamy mieszadłami miksera tak długo

Malinowa Kawiarenka
Leczo warzywne z kiełbasą i boczkiem 163

gustu. Składniki: 690 g passaty 250 g dobrej jakościowo kiełbasy 180 g boczku pokrojonego w kostkę puszka 400 g zielonego groszku konserwowego - użyłam firmy Jamar puszka 400 g białej fasolki konserwowej - także Jamar 2 cebule 2 cukinie 1 żółtka papryka 1 czerwona papryka 3 średnie pomidory ząbek czosnku 2 suszone pomidory garść czarnych oliwek (opcjonalnie

Zasmakuj Kuchni
SAŁATKA Z ROSZPONKĄ, GRUSZKĄ, GRANATEM I SEREM NIEBIESKIM 140

łyżki oleju lnianego  sok z połowy cytryny Przygotowanie: Umytą i osuszoną roszponkę przełóż do miski. Gruszkę obierz, pokrój w kostkę, owoc granatu przekrój delikatnie na cztery części, usuń białe błonki i wyjmij nasiona. Całość dodaj do roszponki. Sałatkę posyp kawałkami sera pleśniowego oraz orzechami.  Skrop sokiem z cytryny i polej olejem lnianym. Sałatkę możesz podać z grzanką

Kukuleczki

Proponowane wyszukiwania