biała polewa do ciasta - 1491 przepisów (strona:58/100)

Zebra przekładana śmietaną 96

ciacho do kawy przygotować , i tym razem wypadło na pyszną zebrę , przełożoną bitą śmietaną , oraz polewą czekoladową , schłodzone jest przepyszne , doskonale sprawdza się dla łasuchów , a i dla tych co od czasu do czasu lubią zjeść coś słodkiego na ząb , mam nadzieje że to ciasto także znajdzie swoich fanów . Składniki  2 szklanki mąki ( typ 405 ) 4 jajka  szklanka(...)łyżka bułki tartej  łyżkę masła Wykonanie   Do miski oddzielam białka od żółtek , z białek ucieram puszystą piane , do żółtek dodaję cukier , oraz cukier waniliowy i ucieram na białą puszystą masę , następnie do ubitych żółtek dodaje mleko , mąkę , proszek do pieczenia , budyń i dokładnie mikserem mieszam , kiedy masa jest dobrze wymieszana , to dodaję ubite białka i delikatnie łyżką

Mój Smak
Trójkąty z serem i owocami 115

mamy przysłowiowe nic w lodówce a goście pukają do drzwi. Te kruche ciasteczka są idealne dzięki twarożkowi i dodatkowi ulubionych owoców. Polecam.  POTRZEBUJEMY: opakowanie ciasta francuskiego 200g białego sera 1 łyżka masła ( w temp. pokojowej) 1 żółtko 1 łyżka skrobii ziemniaczanej 2-3 łyżki cukru kilka łyżek ulubionych owoców, u mnie czarna porzeczka z syropu ze słoika 1 roztrzepane(...)cukru pudru  Przygotowanie Ser, masło,żółtko skrobię i cukier mieszamy. Ciasto kroimy na trójkąty, które układamy na papierze do pieczenia na blasze. Na trójkąty wykładamy po łyżce sera i owoców. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 stopni na termoobiegu. Po wyjęciu z piekarnika i lekkim przestudzeniu polewamy lukrem cytrynowym, przygotowanym z soku cytrynowego i cukru pudru. Smacznego

WYSPA SZCZĘSLIWA
Super puszysty sernik wiedeński 173

sera białego  10 żółtek  10 łyżek cukru pudru 10 dag płynnego masła 10 łyżek mąki pszennej 8 łyżeczek mąki ziemniaczanej 450 ml mleka 12 białek 1/2 szkl. cukru  Wykonanie: Trzykrotnie zmielony twaróg ucieramy z żółtkami i cukrem pudrem, dodajemy masło, obie mąki i mleko. Białka ubijamy z cukrem, następnie mieszamy z masą i wykładamy na ciasto. Pieczemy(...)otwieramy piekarnik i oddzielamy nożem brzegi od blachy. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach, następnie otwieramy piekarnik na 15 minut (lub odstawiamy ciasto) i znów pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Zimne posypujemy cukrem pudrem lub polewamy czekoladą

In my kitchen
Ciasto migdałowe z czekoladą 187

dalej ubijać ok. 2 minut. Białka dodać do masy i wymieszać łyżką. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do formy i p iec ok. 45-50 min. w 190 C (do suchego patyczka). Polewa czekoladowa W małym rondelku wymieszać cukier puder, kakao i wodę. Chwilę pogotować. Zdjąć z ognia. Dodać masło. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeszcze ciepłą

coolinarnastrefa.blogspot.com
Tort "Kinder Bueno" 210

czekoladzie 100 g białej czekolady 500 ml śmietany kremówki 36% 2 śmietan-fixy 500 g serka mascarpone 2/3 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki mleka w proszku (niegranulowanego)  Polewa i dekoracje: 100 g czekolady gorzkiej 1 łyżka masła kilka łyżek mleka zmielone orzechy włoskie złote kuleczki do dekoracji   Najpierw należy upiec biszkopt: białka oddzielić od żółtek(...)kawałki, a pozostałe 50 g posiekać na większe kawałki. Wafelki również posiekać nożem.   Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z 1/4 śmietany kremówki, odstawić do ostudzenia. Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem i mlekiem  w proszku, a na koniec wmiksować ostudzoną białą czekoladę.   Pozostałą śmietanę kremówkę ubić ze śmietan-fixami na sztywno i dodać partiami

Simply Food
Pączki waniliowe 181

zagniatamy( ciasto jest klejące ale takie ma być). Wyrabiałam robotem jakieś 10 minut i zostawiłam takie klejce w misie na 2 godziny ( drożdże suche dłużej wyrastają). Po 2 godzinach ciasto wyrosło lecz nadal widać , że jest klejące.Wyjmuje je łopatką sylikonową na stolnicę też najlepiej sylikonową.Podsypują mąką do momentu kiedy będzie można śmiało wałkować tak na grubość(...)porządnie nagrzanego oleju i smażmy , aż "spuchną " i dopiero wtedy przewracamy i powstaje biała otoczka.Pączki przekładamy na kratkę by wystygły i odsączyły się z oleju. Lukier: Cukier waniliowy zmielony przekładamy do miseczki i dodajemy pół białka.Mieszamy do momentu , aż powstanie lśniący biały lukier,polewamy ostygnięte pączusie

Różowa kuchnia
Babeczki piernikowe 158

miejsce schować. Świeże są znakomite, a starsze są wyśmienite. Składniki na ok. 34 szt.: babeczki: 6 łyżek kakao ciemnego, 250 g masła,   4 jajka, 500 g cukru kryształ białego, 500 ml mleka, 20 g przyprawy do piernika, 800 g mąki pszennej, 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej, ponadto: 100 g czekolady gorzkiej, perełki i posypki cukrowe. Przygotowanie: Masło roztapiamy(...)suche składniki. Miksujemy całość na najwyższych obrotach. Sylikonowe foremki do babeczek wypełniamy ciastem ok. ¾ ich wysokości (2 łyżki ciasta). Porcjami pieczemy w 170°C ok. 30 min.  Sprawdzamy za pomocą wykałaczki czy ciasto się upiekło. Babeczki pozostawiamy do przestudzenia. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewamy czekoladą babeczki i posypujemy kolorowymi posypkami i perełkami

Moniki Smakołyki
Białkowe placuszki z nasionami chia 140

ryżowej -również bezglutenowe . Oczywiście zamiast odżywki możecie użyć większej ilości mąki, ale to już  nie będzie to samo. ;) Składniki: 100 g  odżywki białkowej (u mnie o smaku białej czekolady) 100 g mąki ryżowej 20 g nasion chia 2 białka 1 łyżeczka sody oczyszczonej szklanka wody olej kokosowy do smażenia Przygotowanie: W jednej miseczce łączymy składniki suche : odżywkę(...)łyżka po łyżce) ubitą pianę z białek.  Smażymy placuszki na niewielkiej ilości oleju kokosowego z obu stron. 1 placuszek = 2 łyżki ciasta Podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie był to jogurt naturalny, banan i kakaowa polewa*. :) * po prostu łyżeczka kakao, łyżeczka cukru trzcinowego i odrobina wody - wszystko zamieszane i podgrzane przez 10 s w mikrofalówce

Kuchnia Ellie
Pierogi z farszem białej kiełbasy 94

Zainspirowani ;) Wyszły pyszne...szybkie w przygotowaniu ;)   Składniki Ciasto: 500 g mąki 300 g gorącej wody 50 g masła Farsz:  700 g białej kiełbasy (u nas własnej roboty) majeranek Omasta: 2 cebule 100 g masła   Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Farsz wyciskamy z osłonek, mieszamy z dużą ilością majeranku. Do miski wsypujemy mąkę. Łączymy(...)każdy z nich umieszczamy farsz. Pierogi zlepiamy i gotujemy w osolonym wrzątku przez 4 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Przekładamy na blaszkę. Cebulę siekamy, łączymy z roztopionym masłem. Polewamy pierogi i zapiekamy 15 min w piekarniku rozgrzanym

R'n'G Kitchen
Kajmakowy sernik 252

cukru - 1 kostka margaryny - 5 żółtek - 2 łyżeczki proszku do pieczenia masa serowa - 1 kg sera białego - 1 puszka masy kajmakowej - 1/3 szklanki cukru - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 5 jajek - 2 łyżki mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto łączymy i zagniatamy. Ciasto wkładamy do lodówki na 30 minut. Ser mielimy w maszynce. Do miski wkładamy ser oraz masę kajmakową(...)jednym jajku i miksujemy na wolnych obrotach. Blachę smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia. Dno tortownicy wylepiamy ciastem a na nie wylewamy masę serową. Pieczemy w temperaturze 180 C przez około 1,5 godziny. Wierzch polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej gorzką czekoladą

Zainspirowana w kuchni
Serek i cola, czyli najdziwniejszy sernik 203

bezpodstawne, sernik bowiem wyszedł naprawdę smaczny. Czułam się wręcz rozczarowana, że smak coli jest niemal niewyczuwalny, szczególnie w galaretce na wierzchu, gdzie cola i żelatyna to jedyne składniki...  Ciasto wyszło dobre, ot, delikatny serniczek. Smakował bardziej serem niż colą, gdzieś w tle wyczuwalny jest taki troszkę niezidentyfikowany aromat... Jestem pewna, że nikt nie odgadłby sekretnego składnika. Jeśli macie duszę(...)tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 115 g ciastek digestive 80 g białej czekolady 40 g masła masa serowa: 500 g serka kremowego 250 g jogurtu naturalnego 60 g cukru sok z 1/2 cytryny 3 łyżki białego rumu 90 ml coli 10 listków żelatyny polewa: 150 ml coli 4 płatki żelatyny dodatkowo: 20 g białej czekolady Ciastka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kartacze Mazurski klimat 334

krochmal ( to biały osad na dnie, który powstanie z wyciśniętego soku), przerzucam do starowanych ziemniaków. Następnie ziemniaki ugotowane, ostudzone obieram z mundurków i mielę przez maszynkę do mięsa. Wszystkie te składniki razem ugniatam na  ciasto. Mięso mielone doprawiam do smaku solą i pieprzem z majerankiem.    Nastawiamy duży garnek z wodą osoloną i gotujemy. Gotowe ciasto kształtujemy(...)gotujemy jak kartacze wypłyną zmniejszamy ogień do minimum  i gotujemy ok 30-40 minut. Jako omastę do kartaczy smażymy pokrojone skawreczki z cebulą na patelni i tym polewamy ugotowane kartacze. Porada: Na drugi dzień kroimy kartacze na grube plastry i podsmażamy na patelni - Pychota polecam  Samczego

Niezły Młynek
Sernik chałwowy / Halva cheesecake 143

Święta niebawem, warto więc zainteresować się przepisami na pyszne świąteczne wypieki. Proponuję dziś łatwy sernik z dodatkiem pysznej chałwy i wiśni kandyzowanych, oblany polewą czekoladową. Jest

karmelowy
Pancakes kukurydziane ze złocistym syropem 189

Czas przygotowania: 20 min. Składniki na 12-15 placków Koszt przygotowania: 7,00 zł SKŁADNIKI: 3/4 szklanki mąki kukurydzianej  białej 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru pudru szczypta soli 1 jajko 1 szklanka mleka 2 łyżeczki oleju syrop Golden PRZYGOTOWANIE: Do miski wsypujemy mąkę kukurydzianą, mąkę pszenną, proszek do pieczenia, cukier puder(...)łączymy. Następnie do płynnych składników dodajemy stopniowo suche składniki i mieszamy na jednolitą masę. Łyżką nabieramy niewielką ilość ciasta i smażymy na rozgrzanej patelni. Gdy na powierzchni pojawią się pęcherzyki, przekręcamy na drugą stronę. Usmażone pancakes układamy na talerzu i polewamy wszystko syropem. Smacznego

kulinarnyJa
Pierogi z truskawkami! Najlepsze na dzień dziecka! 153

włóż do woreczka foliowego i ostaw na 20 minut.  Po tym czasie 1/3 ciasta rozwałkuj wałkiem na cienki blat, wycinaj kółeczka i nadziewaj pierogi. Pierogi mocno zlepiaj aby nie pękały podczas gotowania. FARSZ: - 500 g truskawek pokrojonych w cienkie plasterki - cukier - 250 g białego sera - opcjonalnie łyżka kremówki Całość wymieszaj i rozgnieć widelcem na jednolitą masę do nadziewania pierogów(...)delikatnie pierogi na wrzątek. Zmniejsz gaz, odczekaj aż pierogi wypłyną, mieszaj co jakiś czas. Od momentu wypłynięcia gotujemy 3-4 minuty na małym ogniu. Wyjmujemy łyżką cedzakową na talerz, polewamy śmietanką lub jogurtem i posypujemy cukrem! Gotowe! Smacznego! Po więcej zdjęć zapraszam na Instagrama lub FanPage! Zobaczycie jak wyglądały przed ugotowaniem ;-))) SmykWKuchni Pierogi z truskawkami i białym serem! Przepyszny obiad

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania