Bardzo prosta w wykonaniu zupa, całkowicie wegetariańska a jednocześnie aromatyczna i esencjonalna. Najlepiej wykorzystać do niej pomidory Lima - mają bardzo mało ziarenek i soku a
Ze smakiem bez glutenuTureckie smaki są dość specyficzne, a zarazem niesamowite. W jednym kęsie możemy poczuć wiele różnych smaków przeplatających się ze sobą i tworzących idealną całość. Jednakże, gdybyśmy
Be Fit Be StrongPo wakacjach na Sycylii z przyjemnością wracam do włoskich smaków. Prostota idąca w parze z niesamowitym smakiem to coś, co bardzo lubię we włoskiej kuchni. Nie
Be Fit Be StrongBezglutenowe, owsiane crumble ze śliwkami i brzoskwiniami na śniadanie? Nie jest to żadną tajemnicą, że lubię śniadania na słodko w szczególności w poniedziałki. Słodkie posiłki dają mi ogromny zastrzyk energii na pierwszą połowę dnia. Owsiane crumble ze śliwkami i brzoskwiniami to danie, które jest wystarczająco zdrowe aby cieszyć się nim na śniadanie a przy tym odpowiednio pyszne, aby stać się(...)można sobie pozwolić na małą pobłażliwość, gdyż nie zwiera ono ani grama białego cukru. Crumble z owocami sezonowymi na chłodniejsze dni W chłodne dni na przełomie lata i jesieni bezglutenowe, owsiane crumble ze śliwkami i brzoskwiniami przygotowane na ciepło świetnie sprawdza się jako rozgrzewające śniadanie, hojnie przyprawione aromatycznym cynamonem, kardamonem i imbirem. Gorące, aromatyczne i bulgoczące owoce schowane pod pierzynką
Book of spellsDziś szczególny dzień! Dokładnie rok temu, w Turcji, mój mężczyzna mi się oświadczył! Z tej okazji postanowiłam przyrządzić pyszne ciasto mojej jedynej miłości i podzielić się
Be Fit Be StrongUwielbiam orientalne smaki a w szczególności kuchnię hinduską. Energetyczne i rozgrzewające a niekoniecznie ostre połączenia przypraw w garam masala sprawiają, że moje podniebienie szaleje. To
Ze smakiem bez glutenuPyszne i puszyste bezglutenowe ciasto z cukinii Ciasto z owocami marzyło mi się już od jakiegoś czasu ale ciągle coś stawało na drodze do jego przygotowania. Notoryczny brak czasu z uwagi na nawarstwiające się obowiązku skutecznie powstrzymywał mnie od realizacji słodkich planów. Dodatkowo panujące upały sprawiły, że przez ponad tydzień w zasadzie jadłam tylko surowe owoce i warzywa a ostatnią(...)świetnie smakuje. Smak cukinii jest kompletnie niewyczuwalny a nadaje ona wilgotności i odpowiedniej konsystencji. Chcesz być zawsze na bieżąco? Obserwuj mnie na Instagramie i dołącz do mnie na Facebooku ! Bezglutenowe ciasto z cukinii Drukuj Porcje: keksówka o długości 20cm Czas przygotowania: 1 godzina Składniki: 300g cukinii 4 jajka 80g ksylitolu 60ml oleju kokosowego + 1/2 łyżki do posmarowania keksówki 1 lyżeczka
Book of spellstradycyjnego makaronu. Nie wpuszczam ich na mój talerz :P Stałymi bywalcami u mnie są: mąka ziemniaczana mąka kukurydziana skrobia ziemnaiczana mąka gryczana mąka ryżowa mix mąk bezglutenowych (sporadycznie) makaron kukurydziany (próbowałam różnych makaronów jednak makaron kukurydziany firmy Sam Mills - najbardziej przypadł mi do gustu -- polecam ) kasza jaglana Jak to jest z tym glutenem(...)zagadnienia dla osób z celiakią, alergią na gluten oraz dostarcza niezbędnych informacji, nowinek czy nowości dla bezglutenowców ----> http://www.celiakia.pl/ Przede wszystkim jedzenie bezglutenowe nie musi być niesmaczne. Zasada jest prosta - należy nauczyć się czytać etykietki produktów oraz NIE kupować (lub ograniczać do minimum) typowe produkty bezglutenowe - mam ma myśli - bułki, chleby
BezglutenowaIzabelaIdealne ciasto stworzone dla osób, które lubią zdrowe słodkości i brzoskwinie. Sycące, zdrowe i bardzo pyszne ciasto, które wykona każdy! Nie wymagające dużo pracy i proste
Be Fit Be StrongDosyć czasochłonna w przygotowaniu sałatka ale za to oszczędza czas przygotowania późniejszych obiadków. Jest niezwykle łagodna, lekko słodka i lekko kwaśna i miło
Ze smakiem bez glutenuPrzez taką pogodę, jaką mamy za oknem, nie chce mi się za długo przesiadywać NAWET w kuchni. Wtedy najchętniej, przygotowuję dania gotowe w mig, bez kombinowania
Be Fit Be StrongWersja zimowego kompotu dla tych, którzy mają ograniczone zasoby czasu i/ lub energii:-) Śliwki wkładamy do słoika, zalewamy syropem i pasteryzujemy. A resztę zrobi
Ze smakiem bez glutenuZnowu się odmieniło mojej Miśce i koniecznie chce ze mną piec. Kombinowałam z przepisami na róże wypieki, aby były możliwie najmniej skomplikowane, aby dziecie było zadowolone. Tak powstał ten bezglutenowy chlebek kukurydziany. Przygotowałam składniki i krok po kroku mówiłam Miśce co ma robić, więc jest naprawę łatwy do zrobienia. Bezglut jak to bezglut, różni się strukturą od tradycyjnego pieczywa(...)dłuższą niż 25 cm (moja był ciut dłuższa): 500 g maki kukurydzianej 400 ml mleka sojowego + 100 ml octu jabłkowego lub 400 ml wegańskiego jogurtu naturalnego czubata łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia łyżeczka soli 3 łyżki oleju roślinnego 100 g kukurydzy z puszki 1 średni banan Przygotowanie: W dużej misce zblenduj kukurydzę z bananem. Przesiej do tej papki mąkę
greenscarfPrzepis na bezglutenowe ciasto jogurtowe na bazie mąki ryżowej. Ciasto jest pyszne – miękkie i puszyste. Do ciasto można dodać dowolne owoce: truskawki, maliny, jagody, brzoskwinie pokrojone w kostkę czy ananasa… Składniki na bezglutenowe ciasto jogurtowe: 300g mąki ryżowej (2 szklanki) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150g cukru (2/3 szklanki) 300g jogurtu naturalnego 2 jajka(...)pieczenia i wylewamy na nią ciasto. Równomiernie je rozprowadzamy po całej powierzchni. Na cieście układamy owoce. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40 minut. bezglutenowe ciasto jogurtowe Artykuł Bezglutenowe ciasto jogurtowe z owocami pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarneObiecałam Wam kilka dni temu przepis na zbajerowanie w bardzo prosty sposób zwykłych kruchych ciasteczek. No w sumie nie takich zwykłych, tylko idealnie kruchych, bezglutenowych i wegańskich ciach typu Digestive z przepisu mojego autorstwa ( chodzi o te ciacha ). Moje Miśki były w tym dniu jak opętane, z ponad trzydziestu ciasteczek dosłownie wyszarpałam im 12, żeby móc zrobić te bardziej efektowne(...)ciacha. Składniki na około 30 sztuk: 200 g płatków owsianych 150 g mąki gryczanej 80 g cukru 100 ml oleju roślinnego 100 ml mleka roślinnego szczypta soli pół łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia (ja pominiecie, to nic się nie stanie) Nadzienie i polewa na 12 sztuk: 100 g masła orzechowego- u mnie było to z orzeszków ziemnych z kawałami
greenscarf