bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:894/3453)

Niebo, czyli biszkoptowe ciasto z złotym kokosem i kremem budyniowym 1579

jest dość proste w zrobieniu, a za to jakie efektowne :) Gorąco polecam :) Biszkopt: 6 jajek 1 ½ szklanki cukru 1 ½ szklanki mąki 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia Krem budyniowy: 2 budynie waniliowe (bez cukru) 1 cukier waniliowy ¾ szklanki cukru 750ml mleka 3,2% 2 żółtka 250g miękkiego masła 82% Dodatkowo: 4 łyżki kokosu Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy(...)nich cukier, jeszcze chwilę miksujemy, po czym dodajemy kolejno żółtka. Po dodaniu wszystkich żółtek miksujemy jeszcze około 5 minut, po czym dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszamy łyżką lub szpatułką. Biszkopt przelewamy do wyłożonej pergaminem blaszki. Pieczemy w nagrzanym piekarniku, w temperaturze 180°C, około 22 minut. W ¾ szklanki mleka rozrabiamy budynie i żółtka, resztę mleka

Smakowy Raj
Tradycyjna szarlotka z bezą na kruchym cieście. 385

żółtek pół łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek cukru pudru Wszystkie składniki wykładamy na stolnicę, siekamy i zagniatamy ciasto. Dzielimy je na dwie części. Jedna większa , druga mniejsza. Wkładamy na około pół godziny do lodówki.  Dodatkowo; 1,5 kg jabłek 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cynamonu 1 łyżka bułki tartej Beza; 5 białek 5 łyżek cukru kryształu(...)końcu dodajemy mąkę ziemniaczana. Mieszamy i wykładamy na jabłka. Równamy. Z lodówki wyjmujemy mniejsza część ciasta i ścieramy na średnich oczkach tarki po wierzchu bezy. Delikatnie równając.  Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około godziny w 180C.  Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Szaszłyki z kurczakiem i warzywami 112

moja propozycja na obiad. Szaszłyki upiekłam, jednak przy tej pogodzie, słońcu i dobrych wiatrach polecam przygotować je na grillu bez uprzedniego smażenia mięsa. Mięso wcześniej zamarynowałam w przyprawach i lekko podsmażyłam, było soczyste, ziołowe i rumiane. Warzywa pieczone to coś co uwielbiam, w szczególności papryka, cebula i cukinia dostają takiego smaku po obróbce cieplnej, że hej! Szaszłyki podałam(...)chwil, około 4-5 minut. Na patyki nadziewam naprzemiennie warzywa razem z mięsem. Układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, polewam oliwą i sosem powstałym po smażeniu kurczaka. Szaszłyki piekę w temp. 180 C grzaniem góra plus dół, bez termoobiegu kilkanaście minut, aż warzywa ładnie się podpieką. Podaję gorące z dodatkami i sosami, np. pomidorowym lub czosnkowym. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Pizza melanzane z patelni - test patelni Woll Diamond / Melanzane pizza from the pan - pan test Woll Diamond 90

Scroll down for recipe in English. Gdyby ktoś zapytał mnie, bez jakiego sprzętu kuchennego nie wyobrażam sobie gotowania, bez wahania odpowiedziałabym, że nie mogłabym obejść się bez patelni. Bez niej nie zrobimy pysznych placuszków warzywnych, naleśników, omletów czy zwykłych jajek sadzonych. Do tej pory w swojej kuchni korzystałam już z bardzo wielu dostępnych w sprzedaży tańszych(...)szybki obiad jest danie jednogarnkowe. Mięso oraz warzywa oprószyłam przyprawami i wrzuciłam na patelnię. Przykryłam patenię pokrywką, włożyłam do pieca i o nim zapomniałam ;) Zdjęłam pokrywkę pod koniec pieczenia by wierzch apetycznie się zarumienił. Pyszne, soczyste i aromatyczne danie bez dodatku tłuszczu . Wystarczył tłuszcz wytapiający się z mięsa oraz sok, który puściły warzywa. Po opróżnieniu patelni z takich

Delicious Place
Pizza melanzane z patelni - test patelni Woll Diamond / Melanzane pizza from the pan - pan test Woll Diamond 119

Scroll down for recipe in English. Gdyby ktoś zapytał mnie, bez jakiego sprzętu kuchennego nie wyobrażam sobie gotowania, bez wahania odpowiedziałabym, że nie mogłabym obejść się bez patelni. Bez niej nie zrobimy pysznych placuszków warzywnych, naleśników, omletów czy zwykłych jajek sadzonych. Do tej pory w swojej kuchni korzystałam już z bardzo wielu dostępnych w sprzedaży tańszych(...)szybki obiad jest danie jednogarnkowe. Mięso oraz warzywa oprószyłam przyprawami i wrzuciłam na patelnię. Przykryłam patenię pokrywką, włożyłam do pieca i o nim zapomniałam ;) Zdjęłam pokrywkę pod koniec pieczenia by wierzch apetycznie się zarumienił. Pyszne, soczyste i aromatyczne danie bez dodatku tłuszczu . Wystarczył tłuszcz wytapiający się z mięsa oraz sok, który puściły warzywa. Po opróżnieniu patelni z takich

Delicious Place
Pijane rodzynki - ciasto 138

cieszy się uznaniem :) Składniki: Na ciasto: * 7 jajek rozm. L * 7 łyżek cukru  * 7 łyżek mąki pszennej * 1 łyżka kakao * 2 łyżeczki proszku do pieczenia Na krem: * 3 budynie czekoladowe (bez cukru) * 5 łyżek cukru * 0,5 l mleka * 20 dkg masła Na polewę: * 30 dkg rodzynek * 1/2 szklanki rumu * 1 czekolada gorzka * 1 czekolada mleczna(...)masła Rodzynki zalałam rumem na 12 godzin.  Białka ubiłam z cukrem na sztywną pianę. Dodałam żółtka i chwilę jeszcze ubijałam. Dodałam przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszałam delikatnie.  Ciasto podzieliłam na pół. Jedną połowę wylałam do blaszki 35x20 cm wyłożonej pergaminem do pieczenia i piekłam ok. 20 - 25 minut w temperaturze 170 stopni. Do drugiej

Pieprzyć z Fantazją
Kruche babeczki z makiem i kokosem 266

zimne białka na sztywno następnie dalej miksując dosypywać porcjami cukier. Miksować do momenty, aż cukier się rozpuści. Do białek wsypać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać łopatką. Bezę kokosową rozłożyć równomiernie na masie makowej. Piec około 20-25 minut w 170 stopniach, aż góra będzie rumiana

Ala piecze i gotuje
Polędwiczki z pieczonymi pomidorkami 205

pieczemy w temperaturze 160 st. C przez ok. 30 minut. Tak przygotowany obiad możemy podać z pyszną sałatką z roszponką – przepis znajdziecie TUTAJ (ale bez dodatku kurczaka). Smacznego! Post Polędwiczki z pieczonymi pomidorkami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik z brzoskwiniami 170

SKŁADNIKI: (na dużą blachę ok 25x35cm) Ciasto kruche : 1 margaryna (u mnie Kasia) 3 łyżki cukru pudru 3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 żółtek (białka pójdą do bezy) Ser: 3 jajka 1 szkl cukru 125 g miękkiego masła lub margaryny (u mnie Kasia) 1 kg twarogu sernikowego (u mnie President) lub innego trzykrotnie zmielonego

Kto ugości moich gości?
Smaczna codzienność z patelnią tytanową Woll Diamond 92

pieczenia (ok. 90% oszczędności)” – czytamy optymistycznie na stronie producenta. O zaletach produktów tytanowych przekonacie się sami wchodząc na stronę https://www.patelnie-tytanowe.pl/ i przeglądając bogatą ofertę bardzo dobrej jakości produktów. Tytanowa patelnia – mocne strony, które od razu widać. Przede wszystkim jakość wykonania. Nic nie przywiera, nie przykleja się do dna, można swobodnie przygotować dania bez tłuszczu(...)warzywa z patelni, przykrywam pokrywką i smażę tak frittatę przez 8 minut. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Frittatę wstawiam na środkową półkę piekarnika i piekę ok. 10 minut. Podaję gorącą posypaną posiekanym szczypiorem lub koperkiem. Smacznego Patelnia tytanowa Woll sprawdziła się świetnie przy przygotowywaniu moich dań, także bez użycia tłuszczu

Zasmakuj Kuchni
CIASTO UCIERANE Z JABŁKAMI I BUDYNIEM 420

ciasto- przepyszny jabłecznik. Składniki na ciasto: - 4 jajka - 250g masła - 2 szklanki mąki orkiszowej(lub pszennej) - 1 szklanka ksylitolu( lub cukru) - 1 mały proszek do pieczenia Na masę budyniową: - 3 budynie śmietankowe(bez cukru) - 1 litr mleka - 80g ksylitolu( lub cukru) Oraz: - 1kg jabłek Jabłka obrać ze skóry i zetrzeć na grubej tarce. Masło z żółtkami i ksylitolem(...)utrzeć. Dodać, powoli mieszając mąkę z proszkiem do pieczenia. Ubić pianę z białek i dodać do ciasta. 2/3 ciasta wyłożyć na blaszkę z papierem.  Ugotować budyń. Na ciasto wyłożyć jabłka,  przykryć gorącym budyniem. Całość pokryć resztą ciasta. Piec w 180 stopniach C przez około 45 minut. Smacznego

Smaczne Zdrowe
KIEŁBASKI PIECZONE W CIEŚCIE DROŻDŻOWYM 324

łyżkę mąki. Mieszamy (drożdże świeże powinny zrobi się płynne). Stopniowo, cały czas mieszając dolewamy ciepłą (nie gorącą) wodę. Przykrywamy ściereczką. Odstawiamy na 10 minut w ciepłe miejsce bez przeciągów. Do miski przesiewamy mąkę. Dodajemy sól i wyrośnięty rozczyn oraz oliwę. Mieszamy przy użyciu końcówki do ciast drożdżowych tzw. haka lub  ręcznie, aż ciasto zacznie odstawać od ścianek dzieży(...)ściereczką, odstawiamy na 30 minut do lekkiego podrośnięcia. Opcjonalnie wierzch wyrośniętych bułeczek możemy posmarować roztrzepanym żółtkiem z odrobiną mleka. W międzyczasie rozgrzewamy piekarnik do 180℃ bez termoobiegu. Bułeczki wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 30 minut, na złoty kolor. Wykładamy na talerz, podajemy z dipem musztardowym

cool and minty
Ciasto Św. Jakuba 125

strony :  przepyszne Składniki blaszka 23/33: ciasto: mąka 3,5 szklanki, żółtka 6 szt, cukier puder 0,5 szklanki, śmietana 18% 1 szklanka, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, margaryna 250 g, beza: kisiel wiśniowy 3 szt, białka 6 szt, cukier 6 łyżek, masa: mleko 3 szklanki, budyń waniliowy 2 szt, masło 200 g, cukier 5 łyżek, dodatkowo: wiśnie

kulinarne odsłony pati
Ciasto czekoladowe z suską sechlońską 109

oddać prawdziwego smaku. Ciasto czekoladowe z suską sechlońską przepis na tortownicę o średnicy 20 cm Składniki ciasto: 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 3 łyżki kakao bez cukru 100 g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 200 ml oleju rzepakowego 220 ml maślanki 3 jajka 50 g suski sechlońskiej Składniki krem: 500 g sera(...)ricotty 40 g suski sechlońskiej 50 g cukru pół łyżeczki cynamonu 4 łyżki powideł śliwkowych Sposób wykonania: Mąkę razem z kakao przesiej do miski, następnie dodaj proszek do pieczenia, sól oraz cukier i cukier waniliowy. Wymieszaj dokładnie. W drugiej misce wymieszaj jajka z olejem i maślanką, pamiętaj, aby składniki były w temperaturze pokojowej. Następnie do suchych składników dodaj składniki

365 dni dookoła kuchni
UDKA PIECZONE 114

ilością oleju, nacieram mięso. Naczynie przykrywam pokrywką lub szczelnie folią aluminiową i odstawiam do lodówki na całą noc. Następnego dnia ustawiam piekarnik grzanie góra plus dół, bez termoobiegu na 180 st. C. Piekę udka na środkowej półce piekarnika przez 70 minut. Od czasu do czasu podlewam powstającym sosem. Podaję z warzywami i surówką. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Wiśniowy tort na 1 urodziny mojego syna 190

biszkopt: 7 jajek szczypta soli 200 g cukru 2 łyżki oleju rzepakowego 150 g mąki pszennej tortowej 35 g kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie: 600-700 g wiśni bez pestek (u mnie mrożone) 150 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 kg śmietany 36% 250 g serka mascarpone 2 opakowania cukru waniliowego 2 opakowania galaretki wiśniowej(...)truskawkowej + 200 ml wody WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C, dno formy o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić ze szczyptą soli stopniowo dodając cukier. Zmniejszyć obroty miksera na minimum i dodawać po jednym żółtku. W osobnej misce wymieszać ze sobą mąkę, kakao i proszek

Passions hobbies life
Pączki jogurtowe 181

pączuszki szybko się robi i jeszcze szybciej zjada..u mnie co prawda nie wyszły tak piękne jak tutaj ,ale mimo to pyszne były. Pączki są bez drożdży ,a na proszku do pieczenia. 2 jaja średniej wielkości 180 g jogurtu naturalnego 200 g mąki pszennej 2 łyżki drobnego cukru cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania