bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:886/3453)

Batoniki czekoladowe 216

tygodniu, żeby mieć je zawsze pod ręką... już wiem dlaczego. Polecam! Batoniki czekoladowe PRZEPIS {blacha: 22,5 x 22,5 cm, 12 porcji, "Kuchnia bez pszenicy"(William Davis)} Temperatura pieczenia: 95 o C   | Czas pieczenia: 50 min. Składniki 5 łyżek wiórków kokosowych 5 łyżek pestek słonecznika 4 łyżki pestek dyni 4 daktyle ( użyłam garść papai kandyzowanej

coolinarnastrefa.blogspot.com
Kruche z porzeczkami i bezą 149

25x40 cm, wyłożyć papierem do pieczenia. Ciastem wyłożyć dno formy, wstawić do lodówki na 30 minut. Ponakłuwać widelcem, piec przez ok 20 minut w temperaturze 180 stopni z funkcją termoobiegu. Wystudzić. Nadzienie: 800 g porzeczek (u mnie czerwona, czarna i biała) 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej Porzeczki odszypułkować. Wymieszać razem z mąką. Beza: 4 białka szczypta soli(...)bezę, wyrównać, posypać płatkami migdałów.  Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i natychmiast obniżamy temperaturę do 140 z funkcją termoobiegu. Pieczemy ok 1 godzinę do momentu kiedy wierzch bezy będzie chrupiący. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Rolada bezowa z truskawkami 160

miksujemy. Płaską, dużą blaszkę smarujemy lekko olejem (zapobiegnie to przesuwaniu się papieru), wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy masę, rozprowadzamy i wyrównujemy powierzchnię. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150ºC i pieczemy 20 – 25 minut. Po wyjęciu z piekarnika i lekkim przestygnięciu zdejmujemy papier. Przekładamy bezę na świeży arkusz oprószony cukrem pudrem (kładziemy na cukier stroną po zdjętym papierze). Przygotowujemy masę(...)skórkę z cytryny, serek mascarpone – mieszamy. Umyte i osuszone truskawki kroimy na nieduże cząstki i dodajemy do masy. Ponownie delikatnie mieszamy. Masę wykładamy na bezę, rozprowadzamy wyrównując powierzchnię i zwijamy roladę. Zwijamy w papier do pieczenia i wstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny. Po wyjęciu można ozdobić wzorem z czekolady. To jest pierwszy sposób podania. Drugi – wstawiamy roladę

mojewypiekiinietylko
Moja Słodka Pavlova 215

Dawno nic nie piekłam. Moja koleżanka od dawna prosiła mnie o przepis na Pavlovą, gdyż zawsze miała problem z upieczeniem dobrej bezy - mam nadzieję, że nareszcie Ci pomogłam i upieczesz swoją ulubioną ;)  Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size(...)ważne, żeby piekarnik był w pełni nagrzany. Po około 5 minutach zmniejszamy temperaturę do 150 stopni C i pieczemy przez półtorej godziny – nie uchylając piekarnika! Po tym czasie wyłączamy piekarnik, delikatnie go uchylamy i zostawiamy w środku naszą bezę do wyschnięcia. Ja zazwyczaj trzymam ją całą noc lub przynajmniej 3 godziny. Wtedy jestem pewna, że będzie OK ;) Tutaj beza przed

Sajkofanka smaku
Różowy Shrek 128

Przepis znaleziony na blogu Przepisy Aleksandry przysposobiony do wersji różowej. Składniki : biszkopt : 4 jajka 4 łyżki mąki 1,5 łyżki budyniu waniliowego (bez cukru) pół łyżeczki proszku do pieczenia (opcjonalnie) 16 gramów cukru waniliowego 4 łyżki cukru szczypta soli masa różowa : różowy sok Pysio albo Kubuś(...)śmietankowe budynie (bez cukru) malinowa pianka i wykończenie : pół litra zimnej kremówki (30 %) 2 różowe galaretki (u mnie malinowa) 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie delicji (ja użyłam Paryskich z Biedronki :)) 1 galaretka różowa (u mnie malinowa) Wykonanie : Biszkopt : 1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. 2. Natłuść i wył

cucinare
Różowy Shrek 138

Przepis znaleziony na blogu Przepisy Aleksandry przysposobiony do wersji różowej. Składniki : biszkopt : 4 jajka 4 łyżki mąki 1,5 łyżki budyniu waniliowego (bez cukru) pół łyżeczki proszku do pieczenia (opcjonalnie) 16 gramów cukru waniliowego 4 łyżki cukru szczypta soli masa różowa : różowy sok Pysio albo Kubuś(...)śmietankowe budynie (bez cukru) malinowa pianka i wykończenie : pół litra zimnej kremówki (30 %) 2 różowe galaretki (u mnie malinowa) 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie delicji (ja użyłam Paryskich z Biedronki :)) 1 galaretka różowa (u mnie malinowa) Wykonanie : Biszkopt : 1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. 2. Natłuść i wył

cucinare
orzechowo-jabłkowe------nut-apple 354

Składniki: beza 1 łyżka maki ziemniaczanej 1 szklanka cukru pudru 4 białka ciasto orzechowe 1 łyżeczka proszku do pieczenia 350 g mąki pszennej tortowej cukier wanilinowy 230 g zimnego masła 1/2 szklanki cukru pudru 4 żółtka 1 łyżeczka cynamonu 130 g orzechów włoskich krem 2 szklanki mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki likieru jaki lubimy 3 łyżki maki(...)folię spożywczą i wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie w yłożyć papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach 26x 34 cm . Ciasto podzielić na dwie części. Jedna część cienko rozwałkować i wyłożyć nim dno formy. Na wierzchu ciasta rozsmarować jabłka. Piec ciasto w 160 C z termoobiegiem ok 30 minut

w mojej kuchni
Szybkie ciasto z pomarańczową nutą 128

pomarańczy ulubiona polewa czekoladowa – u mnie rozpuszczone kawałki czekolady i czekoladek (miks) Uwaga! Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Przygotowanie: Do większej miski wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i cukier. Mieszamy składniki łyżką.  Do składników ścieramy na drobnej tarce skórkę z 1 pomarańczy, mieszamy składniki. W drugiej miejsce mieszamy dokładnie jajka, oliwę lub olej i mleko. Składniki(...)mieszamy łyżką do połączenia składników (nie mieszamy za długo). Masę wylewamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką keksówki. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni (bez termoobiegu) piekarnika na środkowy poziom i pieczemy do tzw. suchego patyczka (około 40-45 minut). Ciasto studzimy, wyciągamy z foremki. Czekoladę (u mnie miks czekoladek, kawałków mikołaja i czekolady mlecznej) rozpuszczamy w kąpieli

Słodkie okruszki
Marchewkowe muffiny z orzechami włoskimi i gorgonzolą (Muffin di carote, noci e gorgonzola) 144

SKŁADNIKI (na 10 sztuk) 200 g m ą ki pszennej   100 g sera gorgonzola 50 g orzechów włoskich bez łupin 8 g proszku do pieczenia 3-4 marchewki (ok. 350 gram) 100 ml mleka 50 ml oliwy extravergine 4 jaja s ó l, pieprz  **** INGREDIENTI (per 10 pezzi) 200 g di farina(...)lievito per torte salate 3-4 carote (circa 350 grammi) 100 ml di latte 50 ml di olio extravergine 4 uova sale, pepe PRZYGOTOWANIE Orzechy włoskie bez łupin drobno kroimy. Marchew ścieramy na tarce o małych oczkach. Ser gorgonzola kroimy w kostkę. Gorgonzol ę  możemy zastąpić dowolnym rodzajem sera. **** PREPARAZIONE Tritate finemente le noci. Pelate

La grande e la piccola cuoca
Pieczeń z indyka z zielonym groszkiem i soczewicą 159

Bardzo lubię wszelkie pieczenie i pasztety, bo można w nich poupychać różne zdrowe składniki i dzięki temu stanowią prawdziwą bombę zdrowotną. Najlepsze

To co kocham
Sernik z musem z owoców czarnego bzu 231

owoców czarnego bzu. No powiedzcie sami - czy to nie coś wspaniałego...? Wiem, że nieładnie się tak chwalić, ale ten sernik wyszedł naprawdę fenomenalny. Spróbujcie koniecznie! I nie martwcie się, że już po sezonie na czarny bez. Jeśli macie sok - wykorzystajcie go do zrobienia musu. Będzie tak samo pysznie! Sernik z musem z owoców czarnego bzu i dżemem figowym Składniki(...)owoców czarnego bzu: 120 g owoców czarnego bzu 75 g cukru sok z 1/2 cytryny 50 ml wody 3 listki żelatyny 350 ml śmietany kremówki (38%) dodatkowo: 185 g dżemu figowo-winogronowego dekoracja: 3 figi 12 ciemnych winogron Ciastka dokładnie pokruszyć. Masło rozpuścić, przestudzić, wymieszać z ciastkami. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie masą ciasteczkową, ugniatając

Pożeraczka, czyli raz adobrze
SZYBKA BABKA Z KISIELEM 138

bidi-theme-font:minor-bidi;} Składniki: 4 średnie jajka ( osobno białka i żółtka) ¾ szklanki drobnego cukru 1½ szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie kisielu np. truskawkowego bez cukru 38g ¾ szklanki oleju Wykonanie: białka ubijamy ze szczyptą soli, następnie łyżka po łyżce dodajemy cukier,   potem żółtka , do masy   jajecznej dodajemy   pozostałe składniki(...)czyli mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kisielem oraz majonez całość miksujemy do połączenia składników ( masa będzie gęsta) ciasto przekładamy do foremki np. silikonowej z kominem i pieczemy około 45-50 minut do suchego patyczka w piekarniku nagrzanym do 180ºC gotową babkę można polukrować, polać czekoladą lub oprószyć cukrem pudrem. Źródło: https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/babka-z-kisielem-wisniowym-2

Słodkie zapomnienie
Sernik z pierniczkami wg Siostry Anastazji 187

prostu gotowa masa z puszki Masa serowa 1 kg zmielonego sera 30 dkg cukru kryształu 8 jaj 25 dkg margaryny 1 budyń waniliowy lub śmietankowy (bez cukru) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia + opakowanie pierniczków w czekoladzie Wykonanie: Z podanych składników zarobić kruche ciasto, jeśli jest za suche można dodać troszkę kwaśnej śmietany. Mak sparzyć i zemleć, żółtka utrzeć

Pychotkaaa
Pyszny sernik z rodzynkami na kruchym spodzie 171

masa, ta puszysta miękkość. Można je robić na wiele sposobów: pieczone, na zimno, z owocami lub bez etc. Sekretem są dobrej jakości twaróg i sprawdzony przepis, który prezentuję poniżej. SKŁADNIKI (na formę 28cm) Ciasto: 1/2 kostki margaryny ok. 200 g mąki 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżka śmietany (lub 1 łyżka wody) Masa

Zofiana
Najprostsze ciasto drożdżowe dla początkujących bez wyrabiania 229

poprosił mnie żebym mu to opisała w prosty sposób dla osoby, która nie umie i nie lubi piec, więc napisałam to najprościej jak umiałam. Ciasto jest tak delikatne, że rozpływa się w ustach. Polecam :-) Przepis pochodzi z tej strony. Ciasto drożdżowe bez wyrabiania Składniki: 100 g drożdży świeżych 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka oleju 4 ½ szklanki mąki(...)minut niech sobie podrośnie 15 Kładziemy owoce (dałam 3 duże pokrojone jabłka wymieszane z małą ilością cynamonu) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ A teraz etap dla bardziej wtajemniczonych   - Ci co raczkują w pieczeniu mogą go pominąć  a ci którzy chcą spróbować podaję przepis na kruszonkę: 100 g masła lub margaryny   20 łyżek mąki   8 łyżek cukru pudru

Na słodko lub wytrawnie