Ciasteczka migdałowe

Ciasteczka migdałowe

Ciasteczka migdałowe

25 g mąki migdałowej/mielonych migdałów 3 białka ok. 50 g ksylitolu 1 łyżeczka amaretto 2 łyżki soku z cytryny Białka ubijamy na sztywną pianę, dodając partiami ksylitol, amaretto i sok z cytryny. Delikatnie mieszając łączymy z migdałami. Masę pozostawiamy na chwilę, by migdały związały wilgoć. Następnie formujemy kuleczki, delikatnie spłaszczamy je dłonią i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 minut w 160 st. C. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

12 pysznych przekąsek na sylwestra

Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.