bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1795/3453)

Sernik wiedeński 169

smaków. Ale był też i sernik. Taki, jaki lubię najbardziej - czyli bez ciasta. Sernik wiedeński - klasyka, która nigdy się nie znudzi, do której lubię powracać. Sernik najlepiej smakuje po 2 dniach, wtedy wydobywa cały swój smak, swoją "sernikowość", ma idealną konsystencję. Jeśli więc planujecie pieczenie sernika, lepiej upiec go nieco wcześniej (np. na niedzielny obiad najlepiej piec

Obiad gotowy
Stir-fry z pieczoną dynią, szpinakiem i dymką 147

papierem do pieczenia. Wyłóż na na nią dynię, rozłóż ją równomiernie na papierze. Dopraw solą i pieprzem, skrop oliwą z oliwek. Piecz w 200 C przez około 30 minut (lub do momentu aż zrobi się miękka). Odstaw do przestygnięcia. Na dużej patelni rozgrzej 2 łyżki oleju z prażonych nasion sezamu. Dodaj cebulę i dymkę bez szczypiorku. Smaż

Moja pasja smaku
Domowe uszka z grzybami 224

Coraz bliżej do Świąt. Nie wyobrażam sobie wigilijnej kolacji bez czerwonego barszczu z uszkami. Dlatego dziś podzielę się z Wami moim przepisem na domowe uszka

Słodkie okruszki
Pyszne pierniczki 179

jeden typ ciasta na Boże Narodzenie, co by to było? U nas bez wątpienia piernik lub pierniczki. Pyszne pierniczki, z wyraźną miodową nutą i aromatem cynamonu, goździków. Już piekąc pierniczki nawet dużo wcześniej, poczujecie zapach Świąt w domu. Kolor i twardość pierniczków zależy od długości pieczenia ciasteczek. Jeśli preferujecie pierniczki ciemniejsze, pieczcie je ciut dłużej. Jeśli wolicie nieco

Mieszam w Garnku
Malinowy sernik na kokosowo-daktylowym spodzie 232

ksylitolu 1 łyżeczka ekstraktu ze stewii w płynie  1 budyń malinowy bez cukru 1 szklanka mleka Daktyle zalać gorącym mlekiem, odczekać chwilę i zblendować na gładką masę. Dodać mąkę kokosową i wymieszać wszystkie składniki. Blaszkę o wymiarach 21 x 27 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylepić spód i piec około 10 minut, przestudzić. Twaróg rozgnieść widelcem. Białka

FitKot
Ziemniaczana zapiekanka z boczkiem 165

Kroimy na 4 -6 części i prażymy na czystej patelni bez dodatku tłuszczu. Od kładamy Gdy ziemniaki są półtwarde ,nagrzewamy nasz piekarnik do temp 180C i odcedzamy ziemniaki za pomocą sitka . Ziemniaki umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i łączymy boczek i cebulę mieszając delikatnie . Pieczemy 15 minut pod przykryciem w 180C Następnie wyciągamy i ziemniaki

Viola cooks with passion
Ciasto pychotka lub jak kto woli Pani Walewska po mojemu. 153

łyżki wiórek. Dlaczego dałam kokos do piany? Dlatego, że nie lubię bezy, a wiórki robią z tej masy coś całkiem innego. Taką pianę rozkładamy równo na obie blaszki, a jedną z nich  posypujemy na koniec odłożonymi wiórkami. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika ( 180 stopni) i pieczemy 10 - 15 minut aż się wierzch zrumieni. Masło w temperaturze pokojowej  ucieramy

Dieta moja pasja
Zapiekanka ziemniaczano-cukiniowa mojej mamy, Wybór Zofii 205

danie możesz posypać pod koniec pieczenia startym serem żółtym – będzie jeszcze smaczniejsze, choć już mniej dietetyczne. Świetnie smakuje z ogórkiem kiszonym. Składniki (na małe naczynie): 1 średniej wielkości cukinia 6-7 obranych ziemniaków przyprawa do ziemniaków lub frytek bez glutaminianu sodu (ilość wg uznania) olej do natłuszczenia naczynia żaroodpornego 1 duży kubek jogurtu greckiego 1-2 jaja

Qlinarnie i Qlinarnie
Puszyste racuchy z jabłkami, bez drożdży :-) 68705

mnie od zawsze, racuszki wychodzą  bardzo pulchne, puszyste, a są bez drożdży. Czas ich przygotowania to kilka minut, a ciasta jest bardzo wydajne.  Polecam wypróbować mój przepis- warto :-)  No to zaczynamy: SKŁADNIKI -2 szklanki mąki pszennej -1 szklanka mleka -2 łyżeczki proszku do pieczenia -1 łyżka cukru waniliowego -2 jajka -3 łyżki cukru -1 duże

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Jaglany sernik czekoladowy z malinami 126

Sernik bez sera :) Przygotowany na bazie kaszy jaglanej i kakao. Idealny dla osób, które nie tolerują laktozy i z tego powodu muszą zrezygnować z tradycyjnych  serników. Niezwykle kremowy, bardzo prosty w przygotowaniu, nie wymaga pieczenia :) Spód: 2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki musu jabłkowego domowego lub ze słoiczka 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego ewentualnie 2 łyżki syropu

Chocolate Muffin Blog
Udka faszerowane zielonymi szparagami 203

najlepiej wykorzystać części bez "główki") i startym, żółtym serem. Za pomocą wykałaczek wszystko ze sobą "połączyć". Przygotowane udka przełożyć do naczynia żaroodpornego (skórką do góry), zalać 1 szklanką wody (musi przykryć dno naczynia), położyć pokrywkę i piec około 40-50 minut w 180ºC. Jeżeli chcecie, aby skórka była lekko przypieczona - to 15 minut pod koniec pieczenia należy zdjąć

Ugotować
"Odcienie miłości" A.Munro - osładzam prozę życia kanadyjskim torcikiem 131

stopni, ale UWAGA - już po 5 minutach zmniejszam do 170 stopni i piekę ok. 40 minut. Trzeba sprawdzić drewnianym patyczkiem, czy ciasto jest dopieczone. Patyczek wyjęty z masy musi być suchy . Lekko wystudzony torcik polewam polewą, ale nie jest to niezbędne, jest bardzo smaczny także bez niej. Polewę przygotowuję ze stopionej czekolady wymieszanej ze śmietanką. Ozdabianie bywa różne, czasem

I tu będę miała takie te
Crumble z jabłkami i rabarbarem 128

kostkę zimne masło i ucieramy kruszonkę. Jabłka i rabarbar posypujemy przygotowaną kruszonką. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 190 stopni C przez około 40 minut. Crumble podajemy ciepłe z lodami waniliowymi, bitą śmietaną, sosem waniliowym lub budyniem. * Jak przygotować cukier waniliowy? Dobrej jakości cukier waniliowy można bez problemu przygotować domowym sposobem. Jeśli raz spróbujecie, nie sięgniecie już po cukier

Smakowity Blog Kulinarny
Łaciaty makowiec w cytrynowym cieście 208

minut w w nagrzanym do 210 stopni piekarniku na środkowym poziomie. Czas pieczenie zależy od wilgotności masy i może być dłuższy. Stan upieczenia sprawdzamy patyczkiem. Upieczone ciasto powinno odstawać od boków formy. Po wystudzeniu ciasto wyjmujemy z formy. Ciasto można dowolnie udekorować, ale najlepiej smakuje bez dodatków (słodycz masy makowej jest wystarczająca). Smacznego Łaciaty makowiec w cytrynowym cieście

Słodkie okruszki
Pyszne leczo z cukinią i kiełbasą. Obiad idealny. 158

Kto z Was moi drodzy lubi leczo? Ja za nim wprost przepadam. Pożywne, ciepłe i bardzo sycące danie, które możecie podać zarówno w wersji mięsnej, jak

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania