bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1752/3453)

Sernik dyniowy 146

Posiadanie gotowego puree dyniowego skłoniło mnie do wypróbowania tego sernika. Miałam ochotę na jakiś jesienny wypiek i nie mogłam się mu oprzeć. Serniki piekę dość rzadko, zazwyczaj na jakąś specjalną okazję. Tym razem upiekłam go po prostu z okazji niedzieli, bo u mnie w domu co tydzień w niedzielę jakieś ciacho musi być :). Dla kogo: dla fanów jesiennych klimatów(...)waniliowy lub śmietankowy bez cukru 150g cukru Składniki na polewę: 300g śmietany 12% 2 kopiate łyżki miodu Wykonanie spodu: Herbatniki rozkruszyć na pył (można to zrobić blenderem lub ewentualnie włożyć do worka i potłuc wałkiem). Roztopić masło i od razu po roztopieniu dodać je do herbatników wraz z przyprawami. Blaszkę (tortownica 28cm) wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć

Mania Wypiekania
Bezglutenowy pasztet z kaczki 155

czasu i przygotować samodzielnie wędlinę, pastę do kanapek, pieczeń czy pasztet. Dlatego też dzisiaj chcieliśmy się podzielić z Wami przepis na nasz domowy pasztet, który nie zawiera konserwantów, a także glutenu.  Zamiast bułki, którą normalnie stosuje się do "sklejenia" masy wykorzystujemy wieprzowe podgardle oraz jajka. SKŁADNIKI: 1 kaczka bez szyi i podrobów (1,5 kg) marchew korzeń(...)Podgardle mielimy przez maszynkę wraz z kaczką, podudziem, warzywami z rosołu oraz cebulami. Dodajemy jajka oraz przyprawy i mieszamy na gładką masę. Przekładamy masę do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki lub aluminiowej formy do pasztetu. U nas z podanej ilości składników wyszła 1 duża keksówka i 1 mniejsza. Pieczemy 1 godzinę w temperaturze 180 stopni góra - dół

Kuchnia od dwojga
Najłatwiejszy sernik budyniowy – idealny do kawy 100

sernik budyniowy – idealny do kawy Lubicie serniki? My je wręcz kochamy. Dziś mam dla Was przepis na najłatwiejszy sernik budyniowy. Wystarczy tylko wymieszać składniki i upiec Budyniowy sernik bez spodu uda się każdemu. Ja ten sernik najczęściej przygotowuję z moimi dziećmi. One kochają pomagać mi przy robieniu słodkości Sernik z tego przepisu wychodzi kremowy i naprawdę pyszny. Dodatek(...)wyjątkowy smak, któremu ciężko się oprzeć. Pod koniec wpisu znajdziecie więcej zdjęć i kilka słów o pozostałych kawach, które postanowiłam ostatnio zamówić. Jak przygotować sernik budyniowy bez miksera? Szybki sernik bez spodu z dodatkiem budyniu, to jednej z najłatwiejszych przepisów. Koniecznie spróbujcie. Składniki: 1 kg sera na sernik z wiaderka 2 budynie waniliowe

Słodkie okruszki
Czy ciastka bezglutenowe są smaczne? 68

wybór indywidualny czy konieczność, pojawia się pytanie o obecność słodyczy w diecie. Wraz z zapotrzebowaniem rośnie liczba propozycji na zdrowe ciastka. Wśród nich można wyróżnić ciastka wegańskie, ciasteczka bez cukru czy ciastka bezglutenowe. Sklep ekologiczny Organic Market ma w ofercie te zdrowe ciastka. Dla kogo ciastka bezglutenowe? Warto podkreślić, że ciastka bezglutenowe mogą jeść wszyscy, ponieważ pod względem zarówno(...)rezygnacji z ciast i ciasteczek, które są pieczone na bazie mąki pszennej. Jednak oferta na smaczne ciastka bezglutenowe stale się poszerza. Można je łatwo rozpoznać na półce, ponieważ są oznakowane znakiem przekreślonego kłosa.   Ekologiczne zdrowe ciastka Sklep ekologiczny Organic Market oferuje zdrowe ciastka dla wszystkich. Można wybrać ciastka wegańskie, ciastka bez cukru czy ciasteczka bezglutenowe. Często te wszystkie

Gotowanie...to proste !
Sałatka z kaszą gryczaną, buraczkami, orzechami i serem 189

upiec. Do pieczenia należy buraczki opłukać i zawinąć w folię i piec w piekarniku około godziny w 180 stopniach. Przed wyjęciem sprawdzić widelcem czy są miękkie, w razie potrzeby jeszcze dopiec. Wystudzić a następnie obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Ser rozdrobnić. Orzechy wrzucić na rozgrzaną patelnię teflonową i smażyć około 1-2 minut bez tłuszczu aż lekko

UgotujmyTo.pl
Słodkie ślimaczki z francuskiego ciasta z budyniem 191

zbyt dużej wprawy w pieczeniu ciast. Ich przygotowanie nie jest ani pracochłonne ani trudne, nie zajmie też nam dużo czasu. A z talerza znikają tak samo jak się je robi, czyli szybko :-). Słodkie ślimaczki z francuskiego ciasta z budyniem Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 budyń waniliowy bez cukru 400 ml mleka(...)zwijamy w rulon wzdłuż dłuższego boku. Ciasto malujemy rozkłóconym jajkiem. Następnie ostrym nożem kroimy w plastry o szerokości 2,5 cm. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 20 minut.  Roladki zdejmujemy z blachy, dopiero gdy lekko przestygną

Kulinarne przygody Gatity
słodko- słony torcik bezowy 144

przekładamy na wyłożoną papierem blachę do pieczenia pieczemy przez 40- 45 minut w międzyczasie przygotowujemy krem- jedną śmietanę gotujemy z solą dodajemy kilka krówek studzimy drugą śmietanę ubijamy, dodajemy nasionka wanilii i pozostałe pokrojone na mniejsze kawałeczki krówki do ubitej śmietany dodajemy ostudzoną masę krówkową oraz krówki delikatnie mieszamy krem wykładamy na bezę i wstawiamy do lodówki  podajemy

Luźna Kuchnia
Upieczony obiad - pierś z kaczki i ziemniaczki 146

byle jaką! Marynowaną w aromatycznych przyprawach, pieczoną w piekarniku, soczystą, aksamitną. Taka kaczka najlepiej smakuje z pieczonymi ziemniaczkami oraz buraczkami (oczywiście domowej roboty :)) Nie przerażajcie się wizją pieczenia kaczki - jest na nią sposób! Upieczony obiad - pierś z kaczki i ziemniaczki    Przygotowanie dania rozpoczynamy od marynowania piersi z kaczki. Składniki: 2 piersi z kaczki marynata: 3 łyżki miodu(...)celu smażymy je na gorącej patelni (bez tłuszczu!!) skórką do dołu, przez około 5 minut (od nagrzania patelni), a następnie obracamy na drugą stronę i smażymy kolejne 3 minuty. Tak przygotowaną kaczkę, umieszczamy w naczyniu żaroodpornym (lub blaszce) i zawijamy w folii aluminiowej. Można ją polać wytopionym tłuszczem z patelni. Piersi pieczemy w temp. 200 st. (wkładamy do nagrzanego

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Bułeczki owsiano-żytnie w Lipcowej Piekarni 194

Rozczyn wyjdzie bardzo gęsty – taki ma być, to zbuduje aromat .  FAZA 2 -  ciasto właściwe Po 12-godzinnym czasie fermentacji zimnej, wyjąć miskę z rozczynem na 2 godziny przed pieczeniem, aby zawartość uzyskała temperaturę pokojową - ok. 18-24 o C . Do rozczynu dosypać mąkę oraz sól i wyrabiać przez ok 20 minut aż ciasto będzie elastyczne - ja robiłam(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Blachę z bułeczkami przykryć ściereczką kuchenna i odstawić na 50 minut w ciepłe miejsce do rozrostu końcowego. Piekarnik nagrzać do 220C i go zaparować poprzez wylewanie co jakiś czas wody na spód piekarnika - dolną grzałkę . Wstawić wyrośnięte bułki i zapiekać przez 5 minut - u mnie środkowy poziom piekarnika, grzałka góra-dół, bez termoobiegu . Następnie

Grunt to przepis!
CIASTO Z ŻURAWINĄ I LUKREM KRÓLEWSKIM 153

pieczenia 2 łyżki soku z pomarańczy skórka otarta z 1 pomarańczy 200 g żurawiny świeżej lub mrożonej LUKIER KRÓLEWSKI /jego  gęstość regulujemy ilością dodanego surowego białka 2/3 szklanki cukru pudru około 1/3 małego surowego białka  kilka kropel soku z cytryny WYKONANIE CIASTO :Piekarnik rozgrzewamy do 175℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Formę(...)poprzednie bardzo dokładnie połączy się z masą. Na koniec dodajemy skórkę otartą z pomarańczy. Bezpośrednio do miski z ubitą masą, w trzech partiach przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Za każdym razem miksujemy na małych obrotach, tylko do połączenia składników. Gotową masą wypełniamy przygotowaną formę, do 2/3 objętości. Na wierzchu rozkładamy żurawinę.  Pieczemy około 35-45 minut

cool and minty
Wilgotne brownie z fasoli bez mąki FIT 248

łyżeczki proszku do pieczenia – szczypta soli Dodatkowo: – 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady – 2 łyżki mleka – 1 łyżeczka oleju kokosowego/masła – do dekoracji: orzechy włoskie, chipsy kokosowe Fasolę odsączamy i płuczemy wodą na sitku. Wrzucamy do misy blendera wraz z kawałkami bananów, jajkami, kakao, miodem, olejem, sodą, proszkiem do pieczenia i solą. Miksujemy na gładką(...)połamaną na mniejsze kawałki czekoladę i żurawinę, lekko rozdrabniamy, tak, by orzechy i czekolada miały pożądaną przez nas wielkość. Do keksówki (u mnie 30x10x7) wyłożonej papierem do pieczenia wlewamy masę. Pieczemy 45-55 min w 180 stopniach (do suchego patyczka). Keksówkę wyciągamy z piekarnika i wyjmujmy ciasto chwytając za papier, by ostygło. Kiedy ciasto ostygnie, robimy polewę czekoladową

Be Fit Be Strong
ŚWIATOWY DZIEŃ CZEKOLADY. CIASTECZKA. 218

dostarcza wielu ciekawostek. -------------------------- O rety, ale się rozpisałam! Czas przejść do rzeczy. Z okazji Świeatowego Dnia Czekolady Adriana, autorka bloga Pora Coś Zjeść, zaprosiła nas, blogerów, do wspólnego pieczenia ciasteczek z przepisu Sigrid Verbert. Oczywiście, również się przyłączyłam, ale co mnie zadziwiło, ciastka nie wyszły mi taie, jak powinny :( Podejrzewam, że to wina czekolady. Wyjątkowo użyłam nieznanej mi marki(...)chciało mi się pędzić dalej niż do osiedlowego sklepu. I teraz mam, lenistwo zostało mi wypomniane. Ale, ale, nie zmienia to faktu, że ciastka są niesamowicie czekoladowe, mega słodkie (bez mocnej kawy czy gorzkiej herbaty się nie obędzie!) i co najważniejsze, bardzo mięciutkie i pulchniutkie, jak biszkopciki :] Nie ma tego złego, co na dobre by nie wyszło. COOKIES

W kuchni Karmel-itki
Bezglutenowe jaglane ciastka mocno czekoladowe z lawendą 133

łyżki oleju kokosowego virgin 100 g gorzkiej surowej czekolady u mnie nie bez powodu Cocoa ( do kąpieli wodnej) 40 g gorzkiej surowej czekolady ( do posiekania ) 8 daktyli bez pestek 2 łyżeczki ekologicznego cynamonu  EcoBlik 1 łyżeczka ekologicznej lawendy  EcoBlik 1 laska wanilii 50 g mielonego lnu 50 g ekologicznej mąki kokosowej lub dowolnej z orzechów(...)lepkie. Odstaw na pół godziny, zgęstnieje i przeschnie. Rozgrzej piekarnik na 180 stopni . Blachę do pieczenia pokryj pergaminem . Dłońmi formuj kulki i układaj na papierze. Spłaszczaj od góry. Z tej porcji wyszło mi 30 ciastek, ilość zależeć będzie rzecz jasna od wielości ciasteczek. Piecz około 30 minut- nie więcej. Upieczone ściągnij z blachy i odstaw do przestygnięcia, co gwarantuje

Z Kuchni Do Kuchni
Rajska Fantazja 410

oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania Rajskiej Fantazji. Biszkopt: 9 jaj 1,5 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki cukru pudru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Brzoskwinie: 2 galaretki brzoskwiniowe (75 gr każda) puszka brzoskwiń (820 gr z sokiem, brzoskwinie 480 gr) 600 ml wody plus sok z brzoskiń Masa z Nutelli(...)płatków jaglanych błyskawicznych Masa budyniowa: 10 dkg cukru kryształu 500 ml mleka 2 żółtka 1 łyżka ekstraktu waniliowego 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 25 dkg masła bez soli Bita śmietana: 1 galaretka cytrynowa (75 gr) 200 ml wody 500 ml smietany kremówki (36%) 20 dkg podłużnych biszkoptów Dodatkowo: czekolada do posypania ciasta. Jak przygotować Rajską Fantazję

mecooks
Wytrawne naleśniki z farszem serowo-mięsnym 203

Wytrawne naleśniki z farszem serowo-mięsnym Dziś propozycja, która sprawdzi się na obiad lub przyjęcie. Wytrawne naleśniki z farszem serowo-mięsnym. Poste i pyszne, choć nie

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania