smaczna przekąska lub dodatek do obiadu. Pieczone buraki z sosem musztardowo-miodowym są łatwe do przygotowania i nie wymagają dużych umiejętności kulinarnych. Świetnie również pasują jako dodatek do różnych sałatek. Do pieczenia proponuję wybierać buraki o podobnej wielkość, najlepsze są podłużne i bardzo ciemne, prawie czarne. Buraki można upiec wcześniej, np. przy okazji pieczenia mięsa. Buraki zawinąć w folię aluminiową
Gotuj w domuBardzo lubię brokuły, a do brokułów idealnie pasuje sos czosnkowy i słona feta. Żeby złamać "miękkość" sałatki dodaję prażone migdały. Mmmmm pycha Składniki: brokuł - 1 duży lub 2 małe, ser feta-pół opakowania, płatki migdałów - 3 łyżki, kilka ząbków czosnku, mały jogurt naturalny, majonez - 2 łyżki. Brokuły dzielimy na różyczki i gotujemy na parze ok. 10 minut. Dzięki gotowaniu
Moja kraina smakówLatem na moim stole często goszczą sałatki i surówki. O gromna ilość pachnących słońcem warzyw sprzyja odkrywaniu nowych smaków. S ałatka z surowego kalafiora z czosnkiem i dużą ilością koperku wygląda bardzo niepozornie, a le jest mega pyszna. To idealny dodatek do dań z grilla. C hrupiący kalafior to miła odmiana dla gotowanego, z a którym
Moja kraina smakówkroimy w plasterki, nacieramy go olejem i kolendrą. Grillujemy z obu stron do zrumienienia. Układamy na umytej sałacie. Podajemy z owocami i posypujemy czarnuszką oraz nasionami konopi. Smacznego :) Artykuł Sałatka z grillowanym serem halloumi i owocami pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogkoperkiem i olejem lnianym, kotlety sojowe panierowane w jajku z curry i mące pszennej, fasolka szparagowa na parze z prażonymi pestkami słonecznika, sałata zielona w musztardowym sosie i sałatka z pomidorów, cebuli i kalafiora na parze. Przepis na ciasto podesłała mi Karolina. Znajdziecie je tutaj . Robiłam już kilka razy (również z odmrażanymi owocami borówki amerykańskiej). Wychodzi za każdym razem. Można
Qlinarnie i QlinarnieSałatka lekka i przyjemna. Idealna na letni posiłek, a także dodatek do mięs lub placków. Podana z plackami z cukinii smakuje równie wyśmienicie, jak do grillowanej piersi kurczaka. 250 g arbuza 50 g sera feta 1 mniejsza cebula czerwona 1 mniejszy ogórek gruntowy ok. 20 g czarnych oliwek dwie garści rukoli sok z połowy limonki lub cytryny łyżka oliwy
KucharzycaSurówka z marchewki i czarnuszki – to pyszna i prosta surówka do obiadu , która nie wymaga wielu dodatków, a tak naprawdę jedynym głównym składnikiem jest marchewka
Kulinarne PrzebojeKanapka z pomidorem, jajkiem i grillowanym boczkiem to pomysł na oryginalne weekendowe śniadanie. Przepis jest niezwykle prosty. Do przygotowania tego śniadania wybierzcie pieczywo jakie lubicie najbardziej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Absolutnie rewelacyjna sałatka z rukolą, batatem i granatem. Przepis znalazłam na niezastąpionej Kwestii Smaku, ale nieco zmodyfikowałam zgodnie ze swoim gustem 🙂 Przepis na dwie duże porcje. Bataty obrać
BullioJedna z tych pysznych sałatek, którą robi się raz dwa! Polecam, jak zawsze! Co nam trzeba? główka sałaty masłowej 100g czarnych oliwek 10 suszonych pomidorów 2 wędzone udka kurczaka 3 świeże ogórki gruntowe 2 czerwone cebule kulka mozzarelli sos: 4 łyżki oliwy z oliwek plus łyżka soku z cytryny, łyżeczka musztardy, łyżeczka miodu, po pół płaskiej łyżeczki soli, pieprzu ziołowego
Latosiowydompyszna. Idealnie pasuje do wszelkiego rodzaju mięs, ale można ją również jeść jako samodzielny posiłek. Ja zajadam samą i bardzo mi tak smakuje, Wy zajadajcie jak Wam pasuje. Kopenhaska sałatka. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSzybki makaron z boczkiem to danie, które jesteśmy w stanie przygotować dosłownie w 15 minut. Więc idealnie sprawdzi się zawsze, kiedy nie mamy czasu na zbyt
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Głodni letniej świeżości? Podrzucam pomysł na ekspresową w przygotowaniu sałatkę, która może świetnie się sprawdzić jako dodatek do obiadu lub samodzielny posiłek. W tym zestawieniu swoje miejsce na talerzu znajdzie również czerwona papryka, która skontrastuje słodycz dojrzałej nektarynki. Inspirujcie się! Składniki (proporcje dostosowujemy pod siebie): rukola nektarynka kasza bulgur * serek włoski nasiona słonecznika oliwa z oliwek syrop
Kuchnia Elliepopularne zioło znalazło zastosowanie nie tylko w medycynie naturalnej i kosmetyce, ale również w kuchni, kwiaty dzikiego bratka są jednymi z najbardziej jadalnych, dlatego można go dodawać do sałatek i różnych potraw. Zawierają między innymi flawonoidy, sole mineralne, beta-karoten. Pobudzają przemianę materii, obniżają ciśnienie krwi, wzmacniają naczynia krwionośne. A więc pomyślcie o tym, żeby zebrać garść dzikich bratków podczas
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskasezōnie grillowym na talyrzu do fajnie przipieczōnego wōsztu1 abo krupnioka2 przido sie tyż co zielōnego, a jak Wōm sie trefi3 na zygrōdce4 jaki weganin, [...] Artykuł Szałołt Zielōno mi (Sałatka Zielono mi) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchni