osolonej wodzie wg wskazówki na opakowaniu, odcedzić na sitku, wystudzić. Usmażone mięso drobno pokroić, wsypać do warzyw i wystudzić. Przed podaniem porcję ryżu wymieszać z warzywami z kurczakiem - sałatka warzywno - drobiowo - ryżowa jest bardzo lekka, smaczna, aromatyczna, idealnie sie nadaje do zabrania do pracy.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięowoce. Wiekszość przyrządza je jako kapary, ale ja cenię sobie ich naturalny smak. Zawierają w sobie nutę chrzanu i orzechów. Po ugotowaniu zachowują swoją chrupkość. Są idealnym dodatkiem do sałatek co też właśnie wykorzystałam 🥗 (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Kulinarne przemysleniaMoja wariacja na temat sałatki Tabbouleh. W oryginale z kaszą bulgur i pietruszką, zaś u mnie tym razem z komosą ryżową oraz koperkiem. Składniki na 2 porcje: 1 ogórek 1/2 pomidora Duży pęczek koperku 50 g surowej komosy ryżowej Oliwa Cytryna Sól, pieprz Przygotowanie : Komosę gotujemy w osolonej wodzie przez 15 minut, a następnie studzimy. Koperek, ogórka
Czarnawisienkatuż przed podaniem zostaje skropiona sosem winegret (vinaigrette). Ta surówka z pomidorami wszystkim bardzo smakuje. Musicie spróbować tego prostego połączenia, bo warto! Polecam też zbiór 50 przepisów na letnie sałatki . SKŁADNIKI na 2 miski surówki z pomidorami: 1 opakowanie miksu sałaty 250 g kolorowych pomidorków koktajlowych sól i pieprz do smaku 1 czerwona cebula Składniki na sos winegret: 3 łyżki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMłode ziemniaki w sosie jogurtowo ziołowym Pyszna sałatka , a w zasadzie po prostu ziemniaczki w genialnym sosie jogurtowo ziołowym z ekstra dawką czosnku . Nie ma nic lepszego na weekendowy posiłek niż schłodzone młode ziemniaki U nas w domu wszyscy je uwielbiają , im dłużej stoją w lodówce tym lepiej smakują . Oczywiście dawka czosnku, też musi być konkretna , taka ,żeby jednym chuchnięciem
Ogrodnik w podróżysię zastanawiałam, czy znacie smak tej sałatki? Dla mnie to ostatnie odkrycie sezonu. Podczas moich wakacyjnych wyjazdów często ją zamawiałam i jadłam ze smakiem, bo jest wyjątkowo atrakcyjna mimo że nie ma zbyt wiele składników. Sądzę, ze doskonale pasuje do wszelkich mięs, ostatnio jadłam ją do gotowanych jajek. Potrzebujemy
Tylko pysznieskrapiamy sokiem z cytryny, obsypujemy cukrem i dodajemy majonez. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Surówka Coleslaw – sprawdzony przepis Sałatka z brązowego ryżu i pora, z pomarańczami serem i orzechami Pulpety w sosie pomidorowym – sprawdzony przepis Artykuł Surówka z cukinii marchewki i jabłka pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smakupochłonięta sprawami prywatnymi, głównie przeprowadzką z Wielkopolski na Śląsk, nie zdążyłam Wam jeszcze o tym napisać. Nadrabiam więc zaległości i dzielę się z Wami przepisem, który pochodzi z książki Sałatki i surówki zdrowo zamieszane, której jestem współautorką. Zachęcam Was gorąco do lektury i kulinarnych eksperymentów! Koniecznie dajcie mi znać, czy Wam się podoba. Książkę znajdziecie w księgarniach internetowych, stacjonarnych
Smakowity Blog KulinarnySałatka treściwa, z powodzeniem może zostać podana na lunch lub kolację. Najlepiej smakuje na ciepło, gdy ziemniaczki są podsmażone i chrupiące. 1 porcja: 50-70 g ugotowanego bobu ok. 150 g ugotowanych, młodych ziemniaków ok. 70 g pomidorków koktajlowych 1/2 czerwonej cebuli 2 jajka 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego sól i pieprz czarny, mielony
Kucharzycacienkie paseczki (przyda się obieraczka julienne). W słoiczku umieszczamy miód, ocet winny oraz olej. Słoiczek zakręcamy i potrząsamy mocno do połączenia się składników. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Sałatkę polewamy sosem tuż przed podaniem
Smaki Na TalerzuPyszna sałatka ziemniaczana rodem z Niemiec. Wystarczą 4 podstawowe składniki by mieć idealny dodatek do obiadu, na grilla czy imprezę. Jest syta, lekko kwaśna, lekko ostra. Idealna. A chrupiący boczek na wisienka na torcie. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikLibańska sałatka tabbouleh to świetna propozycja na letni posiłek n p. lunch do pracy czy dodatek do dań z grilla. Duża ilość mięty i natki pietruszki, orzeźwiający sok z cytryny s prawiają, że tabbouleh jest idealnym posiłkiem na panujące upały. Należy pamiętać, żeby nie przesadzić z ilością kaszy. T abbouleh to nie kasza z dodatkiem warzyw, t o właśnie kasza
Moja kraina smakówKolejny pomysł na wykorzystanie cukinii zamiast makaronu – idealne na stworzenie lekkiej, pysznej kolacji zamiast sałatki. Z owocami morza taki „makaron” komponuje się idealnie, dlatego też proponuję Wam dzisiaj bezglutenowe spaghetti cukiniowe z krewetkami i cykorią. Prosto, szybko, zdrowo, niskokalorycznie i pysznie! Pyszne, niskokaloryczne danie Read More Artykuł Bezglutenowe spaghetti cukiniowe z krewetkami i cykorią pochodzi z serwisu
Flymetothespoonsałatkę najbardziej lubię w wersji niedopieszczonej. Tylko mozzarella, pomidorki i truskawki. 1 porcja: 2 garści miksu sałat 1/2 opakowania (ok. 60 g) kuleczek sera mozzarella 1/2 szklanki drobnych truskawek (ok. 50 g) 1/2 szklanki pomidorków koktajlowych (ok. 50 g) 1 łyżeczka sosu balsamicznego 1 łyżeczka oleju z orzechów włoskich 1 łyżeczka nasion do posypania Sałatę myjemy, suszymy, wykładamy na talerz
Kucharzycaboczkiem wrzucamy ziemniaki oraz drobno posiekaną natkę pietruszki. D odajemy 3-4 łyżki musztardy, d elikatnie mieszamy i podsmażamy na małym ogniu ok. 1-2 minuty. Sałatkę podajemy od razu po przygotowaniu. **** PREPARAZIONE Per preparare l'insalata iniziate lavando bene le patate. Lessate le patate con la buccia in acqua salata per circa 20-25 minuti. Una volta cotte
La grande e la piccola cuoca