gram, papryka czerwona 1 sztuka, sól ziołowa 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, margaryna Śniadaniowa Klasyczna , pieczywo pszenno-żytnie, pomidor,ogórek zielony, sałata Warzywa, ziemniaki, jajka na sałatkę ugotować wieczorem, wystudzone pokroić i schować do lodówki. Rano wymieszać z majonezem, solą, pieprzem, pieczywo posmarować margaryną Śniadaniowa Klasyczna , dodać jako dodatki pokrojone ogórki, pomidory,sałatę. Śniadanie smaczne, sycące jest podstawą
W Mojej Kuchni LubięSurówka z młodej kapusty z sosem winegret – to pyszna propozycja na szybką i prostą surówkę do obiadu lub do grilla. Jest lekka, więc idealnie pasuje
Kulinarne Przebojeosolonej wodzie. Jajka gotujemy na twardo. Ziemniaki i jajka kroimy w dużą kostkę, dodajemy cebulę pokrojoną w piórka. Majonez łączymy z oregano i doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy do sałatki, delikatnie mieszamy
Qchnia po prostuSałatka ziemniaczana z jajkiem, ogórkiem małosolnym, rzodkiewką, dużą ilością koperku oraz jogurtem naturalnym. Porcja dla dwóch osób, pyszny posiłek na kolację lub do pracy. To także dobry pomysł na wykorzystanie "resztek" z lodówki ;) Składniki: 4 średniej wielkości ziemniaki, duży ogórek małosolny, 2 duże rzodkiewki, 2 jajka, 4 - 5 łyżeczek jogurtu naturalnego, świeży koperek - około 1/3 dużego pęczku, świeżo mielony pieprz
Lena GotujeSzybka, prosta i sycąca sałatka. Rewelacyjna pod każdym względem. Jest lekka i orzeźwiająca zarazem. Elegancko wygląda na talerzu. Dobrze smakuje nawet kilka godzin po przygotowaniu. Będzie świetnym dodatkiem do dań z grilla lub jako piknikowa przekąska. Mięta robi swoje, odświeża całość niesamowicie. SKŁADNIKI / 2 PORCJE 1/2 szklanki (80 g) kaszy kuskus 1/2 szklanki bulionu warzywnego 1/2 puszki
cool and mintySzukacie pomysłu na szybkie, proste i smaczne sałatki np do pracy? Jeśli tak to ta jest idealna. Kaszy kuskus nie trzeba gotować, a jedynie wystarczy zalać wrzątkiem lub bulionem. Resztę składników wystarczy pokroić, wszystko wymieszać i gotowe. Spakować do pudełka i obiad do pracy gotowy. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikMłoda kapusta z pomidorami , a tak dokładniej to młoda kapusta duszona w pomidorach to pyszna propozycja jako dodatek do obiadu. Smakuje przepysznie, zwłaszcza na drugi dzień
Kulinarne Przebojepołowy cytryny sól, pieprz, cukier do smaku kilka listków świeżej mięty, posiekanej z grubsza Sałatę myjemy, rwiemy na kawałki. Składniki na sos mieszamy razem, podajemy do sałaty. Zamiast mięty sałatkę można posypać posiekanym drobno koperkiem
Smaki Na TalerzuUpały przyszły z dnia na dzień, a w takie dni nie mam ochoty na gotowanie obiadu. Polecam pyszną sałatkę :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldUpały przyszły z dnia na dzień, a w takie dni nie mam ochoty na gotowanie obiadu. Polecam pyszną sałatkę :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldDelikatna w smaku pyszna sałatka z szynką 1 słoik selera konserwowego mały 6/7 krążków ananasa Puszka kukurydzy
Andzia PichciPełna zdrowia sałatka Poleca się na uroczystości ,do pracy czy szkoły. 2 duże buraki 2 średnie gruszki, lub kilka plasterków ananasa ( ok.5szt ) 2 garście rukoli Ok 150 gram fety garść prażonego słonecznika sos winegret 2 opakowania Słonecznik uprażyć: na suchą rozgrzaną patelnię wrzucamy słonecznik,zmniejszyć ogień i prażyć od czasu do czasu mieszając. Ugotowane buraczki pokroić w kostkę
Andzia PichciKlasyk jedyny w swoim rodzaju ,bardzo lubiana sałatka która znika w oku mgnienia 6 jajek Szczypiorek 50 g ryżu Groszek zielony lub kukurydza 1 puszka Ser żółty 25 dag Tuńczyk w sosie własnym Kilka łyżek majonezu Ryż gotujemy na sypko. Jajka ugotować na twardo,ser żółty zetrzeć na tarce. Żółtka oddzielić od białek posiekać drobno
Andzia PichciSałatka która sprawdzi się na uroczystościach,imprezach karnawałowych.Bardzo fajna propozycja do Wielkanocnego menu. 6 jajek M 4 duże ogórki konserwowe Pieczarki marynowane ok. 300 gram 1 puszka groszku 4.5 łyżek majonezu sól,pieprz płaska łyżeczka musztardy 2 łyżki posiekanego koperku Jajka gotujemy na twardo,studzimy. Pieczarki i groszek odcedzamy z zalewy. Ogórki,jajka kroimy w kostkę, pieczarki
Andzia PichciSałatka makaronowa z papryką ogórkiem zielonym, kukurydzą, i szynką konserwową sprawdzi się na kolację, imprezę i do pracy w pudełeczko. 250 gram makaronu kokardki 1 średnia papryka czerwona ok.400 gram ogórka zielonego 1 puszka kukurydzy 200/250 gram szynki konserwowej 4 /5 łyżek majonezu sól pieprz Makaron ugotować do miękkości, odcedzić i wystudzić. Paprykę, ogórka, i szynkę kroimy w kosteczkę
Andzia Pichci