sałatka - 51035 przepisów (strona:1762/3403)

Śledzik z koperkiem i ogórkiem kiszonym 178

szukacie innych ciekawych połączeń smakowych, to starczy sprawdzić na blogu Znajdziecie tam sporo inspiracji (a niedługo pojawią się kolejne). Rada. Przed świętami w mojej lodówce znajdziecie dużo różnych śledzi, sałatek śledziowych itd. Dla każdego coś dobrego. Ale co zrobić z zapachem? Tu odpowiedzi jest jedna. Wszystko przykrywam folią spożywczą do żywności (u mnie sprawdzona od Stalla ), aby zapachy nie przeszły

Słodkie okruszki
Święta BożegoNarodzenia. Co podać na świąteczny obiad? 225

się, że menu wigilijne wszyscy mają ustalone. Ale co ze świątecznym obiadem? My się nigdzie dalej nie wybieramy więc będzie obiad w domu dla najbliższych. Przygotuję zupę, mięso pieczone , sałatki i deser. Nic specjalnie wyszukanego ani pracochłonnego, bo przecież nie chcę spędzić świątecznego dnia w kuchni. Przecież i tak najważniejsza jest świąteczna atmosfera, a tę tworzą ludzie. Świąteczny obiad

Smaczna Pyza
Sałatka z tuńczyka, pomidorów, papryki, ogórka, oliwek i cebuli skropione oliwą oraz limonką 79

Sałatka z tuńczyka, pomidorów, papryki, ogórka, oliwek i cebuli skropione oliwą oraz limonką  Propozycja szybkiego lunchu w upalne południe. Proporcje na dwa talerze: Składniki:  200 g filetów z tuńczyka w oliwie 1 papryka 1 pomidor 1 mała cebula 1 ogórek 2 garści oliwek    sól i pieprz  oliwa z pierwszego tłoczenia 1 limonka 2 garści świeżych

Wino Francja Kuchnia
Pomysł na świąteczną i sylwestrową przystawkę z jajek przepiórczych, łososia wędzonego, buraków karmelizowanych, pasty Tarama o 164

Pomysł na świąteczną i sylwestrową przystawkę z jajek przepiórczych, łososia wędzonego, buraków karmelizowanych,  pasty Tarama oraz sałat  Podanie sałatki czy przystawki w sposób elegancki, wykwintny z dodatkiem pasty Tarama pochodzącej z Grecji, składającej się z ikry z dorsza, suchego białego chleba, oliwy, tartej czerwonej cebuli oraz soku z cytryny. Dobór świeżych sałat jest dowolny. Na moim talerzu

Wino Francja Kuchnia
Tosty francuskie z awokado i jajkiem 212

Tosty francuskie z awokado i jajkiem to zdrowa propozycja na niedzielne śniadanie. Tosty będą z dodatkiem awokado, które dzięki zawartym składnikom odżywczym bardzo pozytywnie wpływa na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Schab nadziewany brokułem, serem i pieczarkami 187

środku, czy na wierzchu, lubię po prostu to połączenie. Tym razem przygotowałam schab z farszem pieczarkowo-serowym. Jako dodatek podałam kapustę pekińską ze składnikami, jakie pozostały mi z innej sałatki. ok. 800 g – 1 kg schabu Marynata: 1 łyżka octu jabłkowego 1-2 łyżki oleju 2-3 łyżeczki musztardy mielona papryka słodka i ostra sól, pieprz Farsz

Smaki Na Talerzu
Sałatka makaronowa z pieczonym kurczakiem i smażonymi pieczarkami 143

Był pieczony kurczak – pozostały z obiadu, były pieczarki a i reszta się znalazła. Tak powstała prezentowana sałatka. Dobry pomysł na kolację. Dodana natka pietruszki zapewni nam sporą dawkę wit. C. Polecam. Składniki: Pieczony filet z kurczaka pojedynczy 1 szklanka makaronu ( koraliki ale może być inny ) 400 g pieczarek 1 mała cebula 2-3 ogórki konserwowe 2-3 kawałki konserwowej papryki

Smaki Ewy
Fasolka po bretońsku 178

Madzia zaskoczyła mnie po raz kolejny :) Tym razem na obiad będzie jedno z moich ulubionych dań, a mianowicie fasolka po bretońsku. Jak przystało na każdą fasolkę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kuskus z granatem i winogronem 133

Bardzo szybka i efektowna sałatka. Nie wspomnę o walorach zdrowotnych. Idealna dla osób dbających o szczupłą sylwetkę :)  Składniki:  -4 łyżki kaszy kuskus -1/4 szklanki wody -garść rukoli -5 czerwonych winogron -1/3 granatu -50 g sera feta -świeża bazylia  -1 łyżka nasion słonecznika sos winegret: -4 łyżki oleju lub oliwy -1 łyżka miodu -1 łyżka

Kulinarne przemyslenia
Surówka z kapusty, endywii, buraka, marchwi i granatu (Insalata di indivia, carote, melograno, cavolo e barbabietola) 123

ciotolina mescolate 4 cucchiai di olio extravergine d'oliva, 1 cucchiaino di senape e 2 cucchiaini di miele; aggiustate di sale e di pepe. Przed podaniem polewamy sałatkę sosem miodowo-musztardowym, dokładnie mieszamy do połączenia się wszystkich składników. Podajemy od razu po przygotowaniu **** Prima di servire condite l'insalata con salsa precedentemente preparata e amalgamate bene tutti

La grande e la piccola cuoca
Kuskus ze słodkimi ziemniakami, ciecierzycą i suszonymi pomidorami (Couscous con patate dolci, ceci e pomodori secchi) 118

pomodori secchi 2 patate dolci  3 cucchiai di olio extravergina d'oliva 1 cucchiaino di succo di limone 1 cucchiaino di erbe di provenza sale, pepe PRZYGOTOWANIE Przygotowanie sałatki rozpoczynamy od rozgrzania piekarnika do temperatury 180 stopni. Dokładnie umyte bataty obieramy i kroimy w kostkę, mieszamy z 1 łyżką oliwy, doprawiamy solą i pieprzem. Bataty

La grande e la piccola cuoca
Chrust z łososia. Nowy przepis na rybę 123

Dopraw solą i pieprzem. Jajko roztrzep ze szczyptą curry. Każdy kawałek ryby panieruj w mące, a następnie w jajku i smaż na oleju – najlepiej głębokim. Chrust zjedliśmy z sałatką z komosy ryżowej, pomidorów i rukoli. Artykuł Chrust z łososia. Nowy przepis na rybę pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Makaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i cukinią 191

Makaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i cukinią to błyskawiczna propozycja na przygotowanie smacznego posiłku. Taki makaron możecie zabrać ze sobą na obiad albo lunch do pracy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wegetariańskie penne ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i oliwkami 270

Dania ze szpinaku nie cieszą się dużym zainteresowaniem, często kojarzone są przez dzieci ale i dorosłych jako zieloną maź, która nie ma smaku. Nic nie smakuje

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka ziemniaczana z sosem musztardowym 137

Warzywa i owoce są wdzięcznymi produktami, dają możliwość najróżniejszych kompozycji smakowych i kolorystycznych. Tak też improwizując stworzyłam tę sałatkę.  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src

Kulinarne przemyslenia