Sałatka niezwykle prosta do zrobienia, z niewielkiej ilości składników. Bardzo chrupiące brokuły i kremowe awokado, tworzą przyjemne połączenie. Brokuły można oczywiście gotować dłużej, tak, aby były miękkie, ale ja zdecydowanie wolę je w wersji chrupiącej, niemal surowej. Polecam! składniki: 1 dojrzałe awokado 1 brokuł garść listków świeżej bazylii - dałam grecką sos sok z 1 cytryny + trochę do skropienia awokado
Stare GaryMakaron ze szpinakiem i szparagami to niecodzienne połączenie „zielonych” składników. Tak, tak będzie tym razem to danie bez mięsa ale myślę, że nie nie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!koperek i ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku. Kapusta najlepiej smakuje podana z młodymi ziemniakami *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY
Blog z Apetytemłyżka jogurtu naturalnego, sól, pieprz. Przygotowanie: Sałatę myję i osuszam. Jajka gotuję na twardo, kroję w ósemki. Pomidory i ogórki kroję w większą kostkę, czosnek w ćwierćplasterki. Wszystkie składniki sałatki łączę z majonezem i jogurtem, doprawiam do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszam
JejKuchniaZaskakująca sałatka ze smażonym kurczakiem, soczystym ananasem i słodkimi rodzynkami. Odważne, ale i udane połączenie smaków sprawiają, że nie można się od niej oderwać.1 podwójna pierś z kurczaka1 puszka kukurydzy1 puszka ananasa10 dag rodzynekmajonezsólpieprzolej do smażeniaMięso pokroić w drobna kostkę, oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na oleju, ostudzić. Rodzynki sparzyć w gorącej wodzie
Krokusowy Domrzodkiewkę w plastry. Wystudzone jajka kroimy w kostkę. Koperek szatkujemy na drobno. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Majonez, jogurt i musztardę mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy do sałatki
Qchnia po prostuwprowadzić do swojej diety, gdyż są niskokaloryczne i bogate w wartości odżywcze, a jeżeli nadal nie wiesz, co z nich zrobić spróbuj mojego dania, które może być też sytą sałatką (np. na wiosennej imprezie). Podałam je w towarzystwie pełnoziarnistego makaronu orzo (do kupienia np. w Auchan), ale bez problemu możesz go zamienić na każdy inny, który lubisz, zaś jako dodatki
Fabryka pomysłówMoja zdaniem jest to najlepsza sałatka na grilla - pasuje zarówno do kurczaka, wieprzowiny jak i do kiełbasy. Szybka i łatwa w przygotowaniu. Chrupiąca sałata i świeże warzywa! Pyszna - gorąco polecam! Składniki: pół główki sałaty lodowej, ok 15-20 sztuk małych pomidorków czerwonych i żółtych, 3 duże rzodkiewki, pół papryki, pół zielonego ogórka, pół czerwonej cebuli, pół sera półtłustego typu
Lena Gotujepokrojona mozzarella: biorę udział w projekcie TRND "zobacz TUTAJ" , szczypiorek, przed podaniem podaniem posolić i popieprzyć - wątróbki drobiowe bardzo lubię, najlepiej mi smakują na zimno do pieczywa , również jako sałatka z różnymi dodatkami.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSałatka do zrobienia w pięć minut. Często taką robię na piknik w ramach przekąski. Jest lekka, zdrowa i syta za razem. Pakuje w pudełka i każdy ma swoją porcję. Bardzo dobra jest także na lunch do pracy. 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 100 g pełnoziarnisty ryż z quinoa Uncle Bens 10 oliwek czarnych 10 oliwek zielonych 1 garść roszponki
wesoła kuchniasolą. Papryczkę dodawać stopniowo, gdyż każdy ma inną tolerancję ostrości. Guacamole świetnie smakuje podane z tortillą lub świeżym pieczywem. Dobrze również pasuje do grillowanego mięsa. Zobacz również: sałatka z awokado i ogórka
Kuchcik gotujemoim ogrodzie wyrósł łan roszponki, więc na stole pojawiła się świeża sałatka. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieDziś danie, które zna, lubi i przygotowuje każda peruwiańska rodzina, można powiedzieć, że to taki południowoamerykański odpowiednik, naszej sałatki jarzynowej. Uwielbiam causę, można ją przyrządzić z kurczakiem, albo z krewetkami, ale ja najbardziej lubię tą z tuńczykiem. W Polsce mogę ją robić w różnych wariacjach, z dodatkiem pure z innych warzyw, była też na blogu causa wegańska, a ta dzisiejsza
Quinoa Raz!Dawno nie było tu sałatki. Jak to się stało? Nie mogę pojąć. A tyle dobrości wiosennych dookoła ;) No to jest, takie miałam śniadanko ostatnio, dzień wcześniej wieczorkiem zrobiłam pesto i rano jak znalazł. Składniki: 6 łyżek ugotowanej czarnej quinoy kilka zielonych szparagów pół puszki białej fasoli 5 rzodkiewek 1/4 smaczliwki kilka liści sałaty lodowej mały pęczek czosnku niedźwiedziego
Quinoa Raz!Mięta jest doskonałym orzeźwiającym i aromatycznym dodatkiem do potraw, napojów i deserów. Proponuję Wam dzisiaj sałatkę z kiwi, awokado, granatem z dodatkiem mięty, jest lekka, smaczna i zdrowa, na pewno ją polubicie! Czas przygotowania : 15 min. Dla 4 osób: ● 2 awokado (niezbyt miękkie) ● 4 kiwi (niezbyt dojrzałe) ● 1 owoc granatu ● 1 limonka ● 4 łyżki oliwy z oliwek ● sól
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska