W Grecji niemal na każdej ulicy znajdziemy budki serwujące jedną z najpopularniejszych przekąsem – pitę z gyrosem. Ta przekąska to specjalny grecki chlebek wypełniony marynowanym i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ścieramy na dużych oczkach tarki. Koperek drobno siekamy. Tortellini mieszamy z papryką, cebulą, kukurydzą i papryką. Jogurt łączymy z majonezem i doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy sos do sałatki, mieszamy. Na koniec dodajemy liście świeżego szpinaku i delikatnie jeszcze raz wszystko mieszamy
Qchnia po prostuSałatka w 3 minut! Zdrowa, odżywcza, ładne wygląda i pysznie smakuje. W wersji bardziej kalorycznej można zastąpić śliwkę serem pleśniowym. Na wynos do pracy czy szkoły idealna. Składniki: 2 duże garści mieszanki sałat, średniej wielkości gruszka, żółta śliwka, kilka cząstek orzecha włoskiego, pół cytryny, łyżeczka miodu Przygotowanie: Z cytryny wyciskamy sok, mieszamy z miodem. Gruszkę obieramy i razem ze śliwką
Lena GotujePanzanella. Toskańska sałatka z pomidorów i pieczywa, którą zrobicie teraz, albo dopiero za rok. Dojrzałe, pyszne pomidory to jej podstawa! No, możne ważna jest również dobrej jakości oliwa. To świetna propozycja na lunchowe co nieco. Jest bardzo sycąca a przy tym prosta do zrobienia. Najważniejsze są dobre składniki! Polecam. inspiracja: seriouseats Składniki ( 2 porcje) 400 g zmieszanych
Stare GaryPrzygotowanie błyskawiczne, kilka produktów i gotowe. Sałatę umyć osuszyć i podzielić na mniejsze kawałki. Pomidorki umyć i przekroić na pół. Ogórka umyć i pokroić w półplasterki
Kuchnia PokoleńHistoria awokado sięga epoki Neolitu. Wykopaliska sugerują, że krajem pochodzenia tego cudownego owocu jest Meksyk. Ma gruszkowaty kształt, otoczone grubą skórką o zielonoczarnym zabarwieniu. W środku
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!takie jak ten, że przygotowane tofu smakuje wyjątkowo dobrze, a nawet bardzo dobrze. Tofu lubię też w postaci tofucznicy i czekoladowego kremu . A wracając do przepisu. Mamy tu prostą sałatkę z makaronem, smażonym tofu i pysznym dressingiem. Całość smakuje genialnie, także śmiało polecam. Składniki (2 porcje): kostka tofu - 200 g, u mnie z dodatkiem chilli (Look Food) opakowanie miksu
Zdrowie na języku :PSzybka, bardzo aromatyczna sałatka idealna nie tylko do pracy jako lunch ale świetnie sprawdzi się podczas imprez jak i rodzinnych spotkań. Zapraszam po przepis. Składniki : * 2 torebki ugotowanego na sypko ryżu * 2 piersi z kurczaka * łyżeczka papryki wędzonej, łyżeczka curry, sól i pieprz do smaku * łyżka oliwy * puszka ananasa w plastrach * czerwona papryka * puszka kukurydzy
Magiczne Życie Martywezmę smutnego bajgla, który później równie smutno konsumuję na przerwie. W przeciągu ostatnich miesięcy starałam się rozświetlić grobową atmosferę lunchu i kanapkę zastąpić smaczniejszą alternatywą. Moimi osobistymi faworytami są sałatki. Kiedy mam siły wieczorem to przygotuję sobie kolorową (i zdrową!) przekąskę, a rano […] Artykuł 6 pomysłów na lunch do pracy pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink EnvelopeNastał pomidorowy czas. Teraz królują te warzywa, mnóstwo ich na krzaczkach i coraz więcej z dnia na dzień dojrzewa. Sałatki przygotowujemy więc najróżniejsze, zachwycając się ich smakiem. Są bardzo zdrowe, warto jeść je codziennie. Składniki: 4 pomidory malinowe pół czerwonej cebuli pół szklanki posiekanej natki pietruszki kilkanaście kosteczek fety sól,pieprz olej lniany lub inny ulubiony Wykonanie: Pomidory kroimy
Z Majeczką w kuchniprzyrządzona mizeria smakuje wyśmienicie, sezam chrupie pod zębem a ogórki mają wyrazisty i lekko pikantny smak. Można ją podać jako dodatek do obiadu lub jako sałatkę, wybór należy do zajadających. Tak czy siak smakuje wyśmienicie, polecam. Koreańska mizeria. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieFaszerowane patisony – to idealny pomysł na przystawkę, zachwyca nie tylko kolorem ale przede wszystkim pięknym kolorem i smakiem. Faszerowane patisony to połączenie klasycznego, aromatycznego farszu z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!odżywcze, przepisy znajdziecie TUTAJ . Jest na tyle elastycznym smakowo warzywem, że doskonale sprawdzi się zarówno w daniach na słodko jak i na słono. Dzisiejszy przepis to świetna alternatywa dla sałatek na bazie różnego rodzaju sałat, jej podstawowymi składnikami jest żółta cukinia o pięknym soczystym kolorze oraz wyrazista w smaku rzodkiewka. Do jej przygotowania użyłam strugaczki do warzyw ale jeśli
Życie ze smakiemLato i jesień to okres, w którym mamy dostępnych wiele świeżych owoców pochodzących z upraw w naszym kraju. Domowy kompot to napój, który zastąpi nam sok
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!