najpopularniejszych sosów. Amerykanie stosują go prawie do wszystkiego. Sos farmerski to świetny dodatek do frytek, nachosów, pizzy, a także wszelkiego rodzaju mięs. Równie dobrze komponuje się z surówkami i sałatkami. Z podanych niżej składników wychodzi 200 ml dipu. Sos ranczerski uwielbiamy tak bardzo jak sos czosnkowy , a może nawet bardziej? :) Nie powinien być on przechowywany w lodówce dłużej niż
Kulinarne Przebojesałatki, które można jeść codziennie. Jednak ta, mimo, że jest pyszna, najlepiej smakuje na Boże Narodzenie ☺ . Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieKiedy robię mięso na obiad to zazwyczaj podaję je z ziemniakami, ryżem lub kaszą i oczywiście z sałatką lub surówką. Surówka z selera Surówki przygotować można z takich warzyw jak marchew, buraczki, seler, kapusta, por czy kalarepa. To tylko niektóre warzywa po jakie sięgnąć można robiąc surówki. Ja najczęściej przygotowywuję surówkę na bazie marchewki. Ostatnio jednak kupiłam selera i postanowiłam
mecooksSałatka, która sprawdzi się jako samoistne danie, lub dodatek do obiadu (w tej wersji jednak widziałabym ją bez grzanek). Szybko, smacznie, warzywnie;) 1 sałata rzymska 1/2 główki sałaty lodowej 1 ogórek zielony kilka łyżek kukurydzy z puszki 4-5 jajek grzanki 6-7 łyżek jogurtu greckiego 1 mały ząbek czosnku kilka kropel soku z cytryny sól, pieprz, cukier Jajka gotujemy
Smaki Na TalerzuRobiąc taki przegląd znalazłam resztkę makaronu, a w lodówce kilka rzodkiewek, 2 małe ogórki oraz jogurt naturalny, którego połowę zużyłam rano do owsianki. Co można zrobić z tych składników? Sałatkę! Nie ma prostszego wyjścia. Składniki: 250g makaronu – ja użyłam muszelek 5 rzodkiewek 2 ogórki zielone łyżka posiekanego koperku mała czerwona cebulka mały kubeczek jogurtu naturalnego (ok. 3 łyżek) sól
Życie ze smakiemgruzińske klimaty. Choć tak po prołwdzie4, to tyn szałołt zrobiōłech5 do kury we ôrzechwyj zōłzie6 http://chopwkuchni.pl/?p=1185 i cuzamyn7 smakowało to [...] Artykuł Szałołt ze pieczōnego bakłażana (Sałatka z pieczonym bakłażanem) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchniDopraw solą i pieprzem. Jajko roztrzep ze szczyptą curry. Każdy kawałek ryby panieruj w mące, a następnie w jajku i smaż na oleju – najlepiej głębokim. Chrust zjedliśmy z sałatką z komosy ryżowej, pomidorów i rukoli. Artykuł Chrust z łososia. Nowy przepis na rybę pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie
Kulinarna Polskawodzie. Ser żółty ścieramy na dużych oczkach tarki. Ogórki, cebulę i paprykę kroimy w małą kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Dodajemy majonez oraz musztardę. Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem. Na sam koniec dodajemy poszarpaną rukolę i delikatnie mieszamy
Qchnia po prostupiórka, posolić i odstawić na 5 min. Ogórki pokroić w cieniutkie plasterki. Czosnek przecisnąć , popryczkę drobniutko pokroić. Wszystkie składniki razem wymieszać, skropić olejem lnianym. Sałatkę podawać do obiadu
pieprzny smaczekKolorowa, pyszna sałatka - do lunchboxa do pracy idealna. Można użyć ciecierzycy z puszki, wtedy przygotowanie zajmie nam kilka chwil. Składniki: 1/2 szklanki ciecierzycy, ok 30 pomidorków czerwonych i żółtych, kilka oliwek z fetą w oliwie, 1/2 papryki (u mnie zielono - żółta), pęczek natki pietruszki, świeżo mielony kolorowy pieprz Przygotowanie: Ciecierzycę moczymy przez noc. Następnie gotujemy w osolonej wodzie do miękkości
Lena GotujeSałatka gyros w innym, ciekawym wydaniu:). 1/2 główki sałaty lodowej makaron z 1 zupki chińskiej 1 filet z kurczaka 1 papryka czerwona 1/2 puszki kukurydzy 5 ogórków konserwowych przyprawa kebab/gyros 1 łyżka majonezu 1-2 łyżki keczupu 1. Makaron zalewamy wodą, odcedzamy kiedy napęcznieje. Filety drobno kroimy, posypujemy przyprawą kebab/gyros, podsmażamy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Paprykę
Szefowa kuchniZakupiłam małe jak orzeszki ziemniaczki i tak mnie zauroczyły że kupiłam ich dużo. Jakieś sałatki powstaną ale ten przepis podsunął mi Przemek. Danie wyszło znakomite i szybko zniknęło a ja dzielę się przepisem. Jeśli zakupicie te małe cuda a przy wykopkach będzie ich wiele to polecam te mięsne kulki, są znakomite. Mielone kulki z nadzieniem z ziemniaków. ROZWIŃ I CZYTAJ
Moje Małe Czarowanieskładniki przełożyć do większej miski. Dodać suszone pomidory. W kubeczku wymieszać sos: majonez, śmietana i czosnek pokrojony w drobną kostkę. Sos dodać do miski, wszystko dokładnie wymieszać. Do sałatki nie dodajemy soli, bo ser feta i kurczak są dosyć słone. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiSmaczna i szybka sałatka z brokułem, serem feta, chrupiącym boczkiem i pestkami słonecznika. Całość doprawiona pysznym sosem czosnkowym! Zapraszam! Składniki: 500 g brokuła150 g boczku parzonego w plastrach100 g sera feta2 garści pestek słonecznikaduża łyżka majonezuduża łyżka jogurtu naturalnego1 ząbek czosnkupieprzPrzygotowanie: Brokuły dzielimy na różyczki, wrzucamy do garnka z wodą
Krokusowy DomPyszna i prosta sałatka - choć jest bardzo znana, zrobiłam ją pierwszy raz. Żałuję, że tak późno:). Sukces tkwi w prostocie, tak jest i tym razem. Składniki na dwie porcje. 1 główka sałaty rzymskiej 2 małe filety z kurczaka 3 kromki chleba 100g sera cheddar sos: 4 łyżki majonezu, 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, 1 łyżeczka musztardy
Szefowa kuchni