sałatka - 50590 przepisów (strona:1748/3373)

Domowy kompot 164

Lato i jesień to okres, w którym mamy dostępnych wiele świeżych owoców pochodzących z upraw w naszym kraju. Domowy kompot to napój, który zastąpi nam sok

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Salsa mexicana, sos z pomidorów 90

dorzuciłam od serca suszone pomidory i oliwki, bo kocham! Jest to opcja, możecie z nich zrezygnować. Do tego przyprawy, dodatki i sos gotowy. Sos pomidorowy traktuję dwojako, i jako sałatkę/surówkę do przekąsek, dań z kurczaka albo ryb lub zmiksowany jako sos pomidorowy (często na ostro) do wszelakich nachos, tortilli, grzanek, itp. Smaczny, ładnie się prezentuje na imprezowym stole

Zasmakuj Kuchni
Nieklasyczna carbonara z cukinią 162

Ostatnio oglądaliśmy z Madzią program „Gotuj sprytnie jak Jamie” :) Świetny program pokazujący jak w prosty sposób można zaoszczędzić na jedzeniu. Tym razem w naszej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z pomidorów z sosem bazyliowym 91

dużo. Należy się nimi cieszyć póki są. Najchętniej dojrzałe pomidory zjadam surowe. To jedyny czas kiedy są smaczne. Później przez wiele miesięcy pozostaną nam tylko przetwory.  Dzisiaj pyszna sałatka z pomidorów z sosem bazyliowym.  U nas była dodatkiem do jajka sadzonego z awokado i makaronu z cukinii. Lekki, letni obiad. składniki (2 porcje) 4 - 5 szt. pomidorów, najlepiej

Stare Gary
Surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem i pomarańczą 131

układ odpornościowy,obniża poziom cholesterolu we krwi,zmniejsza ryzyko ryzyko wystąpienia chorób serca a także poprawia stan skóry. Jedzmy zatem kiszoną kapustę w postaci surowej robiąc z niej przeróżne sałatki i surówki.  ok. 500 g kapusty kiszonej 1 marchewka 1 jabłko 1 pomarańcza 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka dobrego oleju (np tłoczonego na zimno) Kapustę kiszoną lekko

Kolorowa kuchnia Elki
SAŁATKA Z WARZYWAMI Z ROSOŁU I CZERWONĄ FASOLĄ 100

tartego sera żółtego, 5 jajek, łyżka posiekanej natki pietruszki, majonez, sól, pieprz. Przygotowanie: Jajka gotuję na twardo, kroję w kostkę wraz z warzywami. Fasolę osączam z zalewy. Wszystkie składniki sałatki łączę z majonezem, doprawiam do smaku solą i pieprzem

JejKuchnia
CAPRESE CZYLI POMIDORY Z MOZZARELLĄ I BAZYLIĄ 109

Sałatka Caprese to klasyka kuchni włoskiej. Zachwyca prostotą i lekkością.  Składniki: 4-5 pomidorów sera mozzarella (250g) suszona bazylia oliwa z oliwek sól Pomidory należy umyć, osuszyć i wyciąć szypułki. Pokroić w plastry. Mozzarellę odsączyć, pokroić w plastry. Układać naprzemienne pomidory z mozzarellą.  Całość posypać odrobiną soli oraz bazylią. Skropić oliwą z oliwek. Smacznego

Słodki Zakątek
Brokuły z sosem ostrygowym 117

pochodzi z książki Gordona Ramsaya "Sekrety szefa". Podsmażone plasterki czosnku są świetnym dodatkiem. Takie brokuły dobrze pasują do kurczaka lub ryby. Są smaczne ciepłe, ale też na zimno jako sałatka. Polecam! składniki ok 500 g  brokułów  ( jeden duży) 2 łyżki oliwy z oliwek 2 - 3 duże ząbki czosnku 1 cebula 1 łyżka oleju sezamowego 2 łyżki sosu ostrygowego

Stare Gary
Surówka z cukinii – do obiadu 125

smaki się przegryzły *** *** Następnie ponownie mieszamy i podajemy jako dodatek do obiadu *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM RÓWNIEŻ: SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY

Blog z Apetytem
Brokuły z sosem ostrygowym 189

pochodzi z książki Gordona Ramsaya "Sekrety szefa". Podsmażone plasterki czosnku są świetnym dodatkiem. Takie brokuły dobrze pasują do kurczaka lub ryby. Są smaczne ciepłe, ale też na zimno jako sałatka. Polecam! składniki ok 500 g  brokułów  ( jeden duży) 2 łyżki oliwy z oliwek 2 - 3 duże ząbki czosnku 1 cebula 1 łyżka oleju sezamowego 2 łyżki sosu ostrygowego

Stare Gary
Sałatka z tuńczyka, pomidorów, papryki, ogórka, oliwek i cebuli skropione oliwą oraz limonką 108

Sałatka z tuńczyka, pomidorów, papryki, ogórka, oliwek i cebuli skropione oliwą oraz limonką  Propozycja szybkiego lunchu w upalne południe. Proporcje na dwa talerze: Składniki:  200 g filetów z tuńczyka w oliwie 1 papryka 1 pomidor 1 mała cebula 1 ogórek 2 garści oliwek    sól i pieprz  oliwa z pierwszego tłoczenia 1 limonka 2 garści świeżych

Wino Francja Kuchnia
Makaron z krewetkami i cukinią 142

Bardzo prosty i szybki makaron z krewetkami i cukinią. To danie to prawdziwa uczta dla wszystkich, którzy lubią owoce morza. Niestety najlepiej on smakuje podany zaraz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cytrusowa sałatka z soczewicy 209

miski Dodać do soczewicy pokrojonego w kostkę ogórka, figi pokrojone w kawałeczki, pora pokrojonego w paseczki i resztę składników. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz szczyptą suszonego czosnku Sałatkę wymieszać. Schłodzić przed podaniem. I to cała praca a jaki zaskakujący smak. Wszystko dzięki skórce limonki. Podawać do wszystkich mięs i ryb w letnie dni zamiast ziemniaków. Idealnie nadaje się

Sztuka gotowania w/g Samiry
SAŁATKA Z KISZONYCH OGÓRKÓW I JAJEK 131

ogórkowy w pełni, w sumie dobiega pomału już ku końcowi. Każdego roku przygotowuję też ogórki kiszone, po które chętnie sięgnę zimą przy okazji gotowania zupy ogórkowej, czy przygotowywania najróżniejszych sałatek, do których je wykorzystam.  Składniki: 5 ukiszonych ogórków 3 jajka pół szklanki posiekanej natki pół czerwonej cebuli pól szklanki kukurydzy olej lniany pieprz Wykonanie: Ogórki kroimy w plasterki. Jajka

Z Majeczką w kuchni