Lekka sałatka na dobry początek weekendu z jajkiem, tuńczykiem i roszponką 🥗 Idealna na śniadanie lub lunch/kolację w domu (bo jednak jajko i tuńczyk nie nadają się do ludzi). Składniki na 2 porcje: 6 garści roszponki 1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym 2 jajka 2 garści kukurydzy 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki oliwy Sól, pieprz Przygotowanie : Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy. Do miski wkładamy roszponkę, tuńczyka, kukurydzę i szczypiorek - mieszamy. Na wierzchu układamy jajka. ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...