sałatka - 51333 przepisów (strona:1741/3423)

Pomidorowa salsa Pico de Gallo 99

Pomidorowa salsa Pico de Gallo wg. Gordona Ramsay’a, to sałatka ze świeżych pomidorów z papryczkami chilli, czerwoną cebulą, świeżą kolendrą, skropiona sokiem z limonki. Idealny dodatek do Zupy meksykańskiej . W tradycyjnym przepisie na salsę Pico de Gallo używa się się czerwonych papryczek serrano. Gordon używa zielonych jalapeno, a ja czerwonych chilli 🙂 Jeśli lubicie pikantne dania, dajcie całą papryczkę

Moja Delicja
Sałatka z kalafiora 116

Pyszna jesienna sałatka. Polecam rozkoszować się jej smakiem np. w ogrodzie w tak piękny dzień jak dzisiaj 😊 Składniki: -mała główka kalafiora -po pół papryki czerwonej i zielonej -pół główki cebuli sałatkowej -1 pomidor malinowy -100 g gotowanej piersi z indyka -sos sałatkowy grecki -jedna łyżka majonezu -sól, pieprz do smaku -garść posiekanej natki pietruszki Różyczki kalafiora gotujemy krótko

Kulinarne przemyslenia
Sałatka z papryką i kurczakiem 120

Sałatka z papryką, fasolą czerwoną, gotowanym kurczakiem, ogórkami i ryżem. Na co dzień i na imprezy , świetnie się sprawdzi także na grilla! Składniki: 2 papryki - jedną czerwona, druga żółta, ogórek zielony, ogórek kiszony, puszka czerwonej fasoli, 3 łyżki ugotowanego ryżu, 1 duże ugotowane udko z kurczaka sól, pieprz, łyżka oleju   Przygotowanie: Ogórka zielonego obieramy ze skóry. Wraz z kiszonym

Lena Gotuje
Śledzie pod pierzynką 206

Śledzie pod pierzynką to popularna na kresach wschodnich sałatka śledziowa. Znana jest tam również pod nazwą `Szuba`. Kolorowa i prosta w przygotowaniu, a do tego przepyszna! Polecam ją wszystkim miłośnikom śledzi! Śledzie pod pi The post Śledzie pod pierzynką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Sałatka z selerem konserwowym, szynką i serem 99

Zapraszam na bardzo smaczną i błyskawiczną w przygotowaniu sałatkę, której głównym, bardzo wyczuwalnym składnikiem jest seler konserwowy. Z innymi składnikami tworzy idealną całość:).  1 słoik selera konserwowego  200g szynki konserwowej  200g sera żółtego  1/2 puszki kukurydzy  4 jajka natka pietruszki 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz 1. Seler i kukurydzę odsączamy

Szefowa kuchni
Sałatka z zielonych pomidorów 99

Przepis odświeżony ze starego zeszytu, wypróbowany i sprawdzony. Sałatka wychodzi pyszna 😋 (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com

Kulinarne przemyslenia
Sałatka z figami, rukolą i serem pleśniowym 154

ostatnich słodkościach naszła mnie ochota na coś lekkiego i bardziej fit. Tak powstała moja prosta i szybka sałatka z figami :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Sałatka z figami, rukolą i serem pleśniowym 154

ostatnich słodkościach naszła mnie ochota na coś lekkiego i bardziej fit. Tak powstała moja prosta i szybka sałatka z figami :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Makaron z pesto, pomidorami i feta 109

Prosty przepis na makaron, czy jak kto woli sałatkę obiadową z zaledwie 4 składników. Wystarczy jakikolwiek makaron (u mnie razowy), pesto, może być kupne jeśli nie umiecie lub nie chcecie robić własnego, do tego pomidory i feta. Przygotowanie tego zajmie wam tyle ile ugotowanie makaronu, czyli jakieś max 10 minut. I już. Włożyć, wymieszać i się zajadać. Idealne danie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Błyskawiczna sałatka obiadowa z kiszonych ogórków. 160

Dziś pokażę Wam mój sposób na błyskawiczną, a zarazem smaczną surówkę/sałatkę z kiszonych ogórków. Taka sałatka doskonale pasuje jako dodatek do obiadu czy kolacji. Serwuję ją również do  grilla. Bardzo prosta w wykonaniu, nie wymaga ani czasu, ani wyszukanych produktów. Jest też dobrym sposobem na wykorzystanie w troszkę inny sposób ogórków kiszonych. Składniki - 5-6 ogórków kiszonych

Kuchnia z widokiem na ogród
Surówka z sałaty i ogórka – szybka i smaczna 83

proste surówki do obiadu: Surówka Z Pomidorów I Ogórków Do Obiadu Surówka Z Czerwonej Kapusty Szybka Zielona Surówka Z Ogórka I Cukinii Surówka Z Marchewki I Pora Szybka Sałatka Z Pomidorów Najprostsza Surówka Z Marchewki Artykuł Surówka z sałaty i ogórka – szybka i smaczna pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Pasta z awokado i tuńczyka – fit przepis 112

Przepyszna i super zdrowa pasta do kanapek, którą przygotujesz w zaledwie 10 minut! Posiłek kolacja, lunch, śniadanie Kuchnia amerykańska Słowo kluczowe awokado, do kanapek, dodatek do kanapek, fit przepis, sałatka z tuńczykiem, tuńczyk, zdrowe przekąski Czas przygotowania 10 min. Całkowity czas przygotowania 10 min. Autor Agnieszka | na-talerzu.pl Składniki 1 duże awokado 2 puszki tuńczyka (u mnie jedna w sosie własnym

Na-talerzu.pl
4x inspiracje września: pyszne tofu x2, sałatka z pieczonych buraków, dżem z cukinii i wege kiełbaski 146

minimum dobę. Piekłam w piekarniku (200 stopni, ok. 20-30 minut), można też zrobić na grillu. W najbliższym czasie zaserwuję mięsożercom, zobaczymy, co powiedzą.   2. Sałatka z pieczonymi burakami Może nie wygląda, ale smakuje świetnie. Buraki piekę od razu w większej ilości i drugą część zużywam  do ciasta czekoladowego . Składniki: ser z niebieską pleśnią, ser żółty wędzony

Qlinarnie i Qlinarnie
Sałatka z sałaty lodowej z pomidorami koktajlowymi, ogórkiem, mozzarellą i sosem winegret 93

Lekka, delikatna sałatka, którą możecie zjeść o każdej porze dnia. Doskonale sprawdza się latem, kiedy żar leje się z nieba Co potrzeba: 1 sałata lodowa, 400 g pomidorów koktajlowych, 4 średnie ogórki gruntowe ze skórą, 2 opakowania mozzarelli mini (125 g), Sos winegret zrobiony według TEGO przepisu Wykonanie: Robimy sos winegret według TEGO przepisu, odstawiamy do przegryzienia. Do dużej miski

Bułka z Chlebem
Sałatka z czerwonej kapusty na zimę. 106

cukier, wymieszaj. Garnek postaw na ogień, zagotuj. Pamiętaj, aby od czasu do czasu wymieszać. Gotuj warzywa aż będą miękkie. Na końcu wlej ocet, dokładnie wymieszaj, pogotuj jeszcze chwilkę. Gorącą sałatkę przełóż do słoików ( ja użyłem litrowych ). Słoiki szczelnie zamknij wieczkami, pasteryzuj przez 15 minut od momentu gdy woda osiągnie temperaturę 85 C. Następnie słoiki wystudź i schowaj w chłodne

Przepisy i porady kulinarne

Proponowane wyszukiwania