Pyszna lekka i zdrowa sałatka, na pewno Wam zasmakuje :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldSurówka z czerwonej kapusty to idealna surówka do obiadu. Świetnie pasuje do kotletów mielonych, pieczonego schabu, czy też smażonych kotlecików w panierce. Gorąco zachęcam do wypróbowania
Kulinarne Przebojedodajemy poszatkowany koper, pokrojony w plasterki czosnek oraz pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy i polewamy nią ogórki. Odstawiamy na 2-3 godziny, międzyczasie mieszamy. Sałatkę przekładamy do słoików. Wekujemy przez 12 minut od zagotowania wody
Qchnia po prostuMagda Brzoskwinie zawojowały moją kuchnią, definitywnie owoc numer jeden tegorocznego lata. Wiecie że pyszny jest także w wersji z wytrawnymi dodatkami? Taka grillowana soczysta brzoskwinia świetnie pasuje do sałatki z musztardowo-miodowym dressingiem, kurczakiem i serem pleśniowym. To mój pomysł na sycący, ale lekki, letni obiad. Świetne także do zaserwowania w trakcie spotkania ze znajomymi – robi wrażenie. Składniki
Smaczna Stronazachwalał, że zaraz na drugi dzień pojechałam i kupiłam ogórki. Na szczęście jeszcze są i można kupić ogóreczki prosto z pola. Ogórki są mega, mniam. Dziękuję Wiesia. Ja zrobiłam sałatkę w słoikach jak do dżemu, wyszło mi . Musiałam zrobić podwójną porcję zalewy. Koper, pietruszka i seler należy pokroić drobno i włożyć po łyżeczce ( pełnej ) do każdego słoika. Ogórki umyć
Kuchnia Pokoleńgrillowej posmarowanej oliwą. Grillujemy dosłownie chwilę. Przewracamy na drugą stronę. Mozzarellę pokrojoną w nieco cieńsze plastry układamy na pomidorze i posypujemy bazylią. Warto wcześniej z podanych produktów przygotować sałatkę bo pomidorki potrzebują naprawdę chwilę. Wykładamy na talerz. Doprawiamy grzankami bądź innym smacznym "zapychaczem". U nas tym razem krakersiki popularnej marki o smaku wiosennych warzyw. Całość naprawdę pyszna. Lekko
Kuchnia po mojemuHummus to prosta, a zarazem wielofunkcyjna, arabska pasta z ciecierzycy. Delikatna i kremowa, ale o wyrazistym , zdecydowanym smaku. Doskonała ze świeżymi oraz pieczonymi warzywami, sałatkami lub z ulubionym pieczywem. Idealna na śniadanie, kolację czy … The post Domowy hummus – podstawowy przepis appeared first on FitSweet
Fitsweet.meLetnia, lekka sałatka z arbuzem, melonem, młodym szpinakiem i pikantnym słonecznikiem. Szybka w przygotowaniu, do lunchboxa idealna! Najlepiej smakuje, gdy owoce są schłodzone. Składniki: 4 garści szpinaku baby, pół żółtego melona, 1/4 średniej wielkości arbuza, 2 łyżki ziaren słonecznika z chili Przygotowanie: Z melona usuwamy pestki, obieramy ze skóry, kroimy w kostkę. Z arbuza wykrawamy czerwoną, jadalną część, kroimy
Lena Gotujepłatków róży Serek z jogurtów Dżem truskawkowy bez cukru Konfitura z pigwy Marynowane rydze Dżem morelowy z kardamonem Zobacz też najnowsze przepisy Ogórki po rosyjsku (na sucho) Lody ciasteczkowe Sałatka szopska Paprykowe łódeczki ziemniaczane Tarta z rabarbarem Artykuł Ogórki po rosyjsku (na sucho) pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny
okolicepalnika.pluzupełniając go do pełna dodatkową wodą. Tak przygotowane ogórki można podawać już tego samego dnia, a jeszcze lepsze są na następny dzień. Smacznego! Artykuł Błyskawiczne ogórki do obiadu – sałatka z ogórków FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be StrongPyszna, kolorowa sałatka z zielonych szparagów z jajkiem i pomidorem, to moja dzisiejsza propozycja na zdrową kolację. Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów 4 jajka 2 duże pomidory 150 g mix sałaty 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka musztardy cukier/miód sól , pieprz Wykonanie: Szparagom oderwać zdrewniałe końce, obrać. Wrzucić na osolony wrzątek
magiczna kuchnia Kasizdążyła zakwitnąć podczas mojej nieobecności i można zasiąść do lekkiej uczty pełnej smaków słońca ♥ Za oknem lato w najpięknieszej postaci, na talerzu lekko, słonecznie i pachnąco. Kto się przyłączy? ;) Sałatka z burratą i pomidorami Potrzebujesz: 3 duże pomidory malinowe 5 dojrzałych moreli 1 burrata świeża rukola oliwa z oliwek łagodny miód płynny listki świeżego tymianku świeża bazylia sól i pieprz
Kuchnia w Słońcu Skąpanabardzo często. Słodkie grillowane morele, podane na ciepło z maślanym awokado, słonym serem, roszponką i orzeźwiającym dressingiem z pikantną nutą, są świetnym daniem na lato. W upalne dni taka sałatka w towarzystwie lekkiego pieczywa jest super sposobem na szybki obiad. 2 porcje: 100 g roszponki 5 moreli awokado Hass 50 g sera feta świeża mięta łyżeczka oliwy dressing: 2 łyżki
Mienta blogkażdym razem można mieć obiad w 30 minut. A poza tym łosoś świetnie smakuje z grilla, więc warto go przygotować w takiej formie. Wystarczy podać go z letnią sałatką i ekspresowy, zdrowy i pyszny obiad gotowy w kilka minut. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik