Szybka i smaczna sałatka, na ciepło i na zimno, z brokułem, kurczakiem, serem typu sałatkowym (a'la feta), chrupiącymi orzechami pekan oraz dipem na bazie śmietany, majonezu z niewielkim dodatkiem czosnku. Składniki: 1 duży brokuł, duży filet z kurczaka, garść orzechów pekan, 150 g sera sałatkowego półtłustego, 4 łyzki śmietany, łyżka majonezu, łyżeczka soku z cytryny, łyżeczka musztardy, sól, łyżka
Lena GotujeDzisiaj zapraszam na prosta sałatkę. Jest w niej wszystko co lubię. Sałata mieszana, tuńczyk, awokado, jajko. Dodatkiem prażony słonecznik i sos winegret. tak niewiele potrzeba, by stworzyć pyszny, kolorowy i pełen smaku posiłek do pracy czy na lekką kolacje. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietniktutaj Sznaps dużo, koniecznie, bo obiad wyjątkowo niedobry 😉 na trzeźwo nie przejdzie… 😂 Z pewnością składniki są już gotowe, wiec możemy robić Sznycel Po pierwsze zacznij od purée i sałatki, przepis na purée znajdziesz powyżej, a sakatka jest banalnie prosta, wymieszaj 1-2 łyżki musztardy z oliwą z oliwek i polej tym warzywa, wymieszaj i gotowe. Po drugie mąkę wymieszaj
RafalCookPyszna sałatka warstwowa z szynką i żółtym serem. Na różnego rodzaje uroczystości, święta lub na kolację. 5 jajek 200 g żółtego sera 200 g szynki wędzonej pół puszki kukurydzy około 10 cm kawałek pora pęczek rzodkiewek 4 ogórki konserwowe sos 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego lub gęstej kwaśnej śmietany sól grubo mielony pieprz Wszystkie składniki
Andzia Pichcipieprzu, ułożyć na przemian kulki mozzarelli i pomidorków, posypać obficie kiełkami rzodkiewki, drugą łyżeczkę pieprzu, następnie ułożyć jajka przy brzegu miski, środek wypełnić pomidorkami. Wolne przestrzenie wypełnić posiekanym szczypiorkiem. Sałatkę polać sosem. Przed podaniem powinna postać 15 minut w celu integracji smaków. Ponieważ dziś Niedziela Palmowa i rozpoczął się Wielki Tydzień przypomnę Wielkanocne symbole: Baranek - symbol ofiary Chrystusa i triumfu
Kulinarne przemysleniaSałatka bardzo szybka i prosta w przyrządzeniu. Jeżeli nie macie czasu na długie spędzanie czasu w kuchni, szczególnie przed Świętami, to polecam :) Składniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement
Kulinarne przemysleniaJedna z tych sałatek które jemy minimum raz w tygodniu. Prosta a niezwykle smaczna. Idealnie nadaje się jako dodatek do kanapek lub do samodzielnego zjedzenia. Składniki: 1 por / biała część 1 jabłko 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki majonezu 1 mała puszka kukurydzy konserwowej sól, pieprz Wykonanie: Por przekroić wzdłuż a następnie na cienkie paski. Całość zalać wrzątkiem
MohiellaOstatnio czytałam książkę o diecie wzmacniającej zdrowie psychiczne, w której spodobały mi się przepisy na różne sałatki. Stąd moje dzisiejsze połączenie.Składniki:- 4 jajka- mała cebula- mix sałat z marchewką- garść orzechów włoskich- sos winegret 3:1 (olej rzepakowy, ocet, cukier, sól, pieprz, suszona bazylia)dodatki:- grzankiPrzygotowanie:Jajka gotuję na twardo. Gdy ostygną, kroję
Kuchnia co dniaSałatka z kurczakiem, pomidorkami, słodkim winogronem, lekko pikantnymi kiełkami i świeżą roszponką Składniki: (na dwie porcje): 3 duże garści roszponki, 250 g fileta z kurczaka, 150 g małych pomidorków, 150 g różowego winogrona, mała garść kiełek (np. rzodkiewki), 2 łyżki oliwy, sól, pieprz Przygotowanie: Kurczaka kroimy w paseczki, solimy, pieprzymy i smażymy (bez dodatku tłuszczu - lub na bardzo małej
Lena GotujeSałatka nadająca się jako dodatek do grilla, obiadu lub jako samodzielna sałata. Szybka w wykonaniu a nie banalna przez połączenie ogórka z sezamem. Składniki (2 porcje): 12 ogórka szklarniowego 120g szpinaku 2 łyżki uprażonego na patelni sezamu 1 kulka mozzarelli 1 awokado 1 cebulka dymka drobno pokrojona 2 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny Sól, pieprz Wykonanie: Ogórka pokroić
MohiellaChlebek ziołowy bez wyrastania to propozycja na pyszne pieczywo, które idealnie będzie pasować jako dodatek do greckiej sałatki. Przygotowanie tego chleba jest bardzo szybkie, nie wymaga ono wyrastania, tylko zaraz po wyrobieniu ciasta możemy je piec. Chleb będzie rósł podczas pieczenia. Do przygotowania nadzienia ziołowego wykorzystajcie Wasze ulubione zioła – natkę pietruszki, bazylię, oregano, tymianek, po prostu to co najbardziej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!warzyw, mieszamy i odstawiamy do schłodzenia *** *** Do czasu podania surówkę przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: NAJLEPSZE SURÓWKI DO OBIADU PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Surówka
Blog z Apetytem