Pyszna, kolorowa sałatka z zielonych szparagów z jajkiem i pomidorem, to moja dzisiejsza propozycja na zdrową kolację. Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów 4 jajka 2 duże pomidory 150 g mix sałaty 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka musztardy cukier/miód sól , pieprz Wykonanie: Szparagom oderwać zdrewniałe końce, obrać. Wrzucić na osolony wrzątek
magiczna kuchnia Kasizdążyła zakwitnąć podczas mojej nieobecności i można zasiąść do lekkiej uczty pełnej smaków słońca ♥ Za oknem lato w najpięknieszej postaci, na talerzu lekko, słonecznie i pachnąco. Kto się przyłączy? ;) Sałatka z burratą i pomidorami Potrzebujesz: 3 duże pomidory malinowe 5 dojrzałych moreli 1 burrata świeża rukola oliwa z oliwek łagodny miód płynny listki świeżego tymianku świeża bazylia sól i pieprz
Kuchnia w Słońcu Skąpanabardzo często. Słodkie grillowane morele, podane na ciepło z maślanym awokado, słonym serem, roszponką i orzeźwiającym dressingiem z pikantną nutą, są świetnym daniem na lato. W upalne dni taka sałatka w towarzystwie lekkiego pieczywa jest super sposobem na szybki obiad. 2 porcje: 100 g roszponki 5 moreli awokado Hass 50 g sera feta świeża mięta łyżeczka oliwy dressing: 2 łyżki
Mienta blogkażdym razem można mieć obiad w 30 minut. A poza tym łosoś świetnie smakuje z grilla, więc warto go przygotować w takiej formie. Wystarczy podać go z letnią sałatką i ekspresowy, zdrowy i pyszny obiad gotowy w kilka minut. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikoleju rzepakowego Ziemniaka kroimy w talarki, truskawki lub pomidora na ćwiartki. Dodajemy bób. Jajko kroimy na pół lub w ćwiartki. Oliwę mieszamy z sokiem z limonki i solą, polewamy sałatkę przed podaniem. Posypujemy ziarnami. Do wersji z pomidorem można dodać cienkie plastry czerwonej cebuli lub szalotki. Z truskawkami trochę się gryzie
Kucharzycaczosnkowym) . Zależnie od upodobań Twoich lub Twoich gości, do przygotowania możesz użyć wędzonego lub surowego łososia, bądź połączyć oba mięsa „pół na pół”. Pomysły na przekąski: ** Sałatka z makaronem ryżowym i koperkiem ** Pasta z tuńczykiem i jajkiem ** Mini tortille z łososiem i sałatą ** Bruschetta z pomidorami i bazylią (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 2-3 porcje
Kulinarny S.O.S.Cukinia to fantastyczne i bardzo elastyczne warzywo. Można przygotować z niej wyborne ciasta, babeczki, chleb ale również potrawy na słono. Dzisiaj przedstawiam przepis na pyszną sałatkę z cukinii z dodatkiem chrupiącej czerwonej cebuli i białej rzodkwi oraz pachnącego koperku. Nada się do obiadu, jako dodatek do kanapek czy tortilli oraz jako samodzielny posiłek do lunchboxa. Inne przepisy na dania
Życie ze smakiemPyszna i chrupiąca surówka z jabłek i kalarepy. Świetnie komponuje się obok glazurowanej młodej marchewki. Podałam ją do kurczaka w cieście francuskim. 2-3 jabłka 2
Smaki Na Talerzupełni korzystać z jego smaków. Lato przynosi nam bogactwo świeżych i soczystych owoców, dlatego warto po nie sięgać jak najczęściej. U mnie dzisiaj taki prosty, ale pyszny deser. SAŁATKA OWOCOWA Składniki: garść truskawek garść borówek garść czereśni kilka malin 1 brzoskwinia dressing: 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki soku z limonki 1 łyżeczka syropu klonowego Przygotowanie: Owoce myjemy
Bon appetit mon amiejest cudna, po ugotowaniu wygląda jak małe kuleczki kawioru. Jest bardzo dobrym źródłem białka, witamin i minerałów. Z owocami morza - miałam ze słoika - i z makaronem smakuje wyśmienicie, polecam. Sałatka z czarnej soczewicy. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniezrobić grzanki do zupy krem? Jednym z najpopularniejszych dodatków do zup krem i sałatek, są grzanki. Ich wielkim atutem jest fakt, że robi się je bardzo łatwo i możemy zutylizować dzięki nim stare pieczywo. To własnie grzanki ze starego chleba wychodzą najsmaczniejsze! Jak zrobić grzanki? Jak je przyprawić? Tak na prawdę smak zależy tylko od Ciebie. Możesz użyć samej oliwy
Blendmanwrzucamy makaron, kurczaka, pokrojone w kostkę pomidory, ogórki i cebulę, poszatkowany drobno koper oraz majonez. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Dodajemy listki szpinaku i ponownie delikatnie mieszamy. Przed podaniem sałatkę posypujemy prażonym słonecznikiem
Qchnia po prostuRewelacyjna sałatka niesamowicie świeża, delikatna i chrupiąca. Moja własna kompozycja. Polecam. Składniki: 4 łodygi selera naciowego 15 dag żółtego sera 15 dag ulubionej wędliny 1 ogórek długi pęczek szczypiorku 3 łyżki majonezu sól pieprz Przygotowanie: Łodygi selera i szczypiorek myjemy, suszymy i siekamy. Ogórek obieramy i kroimy w kostkę. Żółty ser i wędlinę również kroimy
Krokusowy DomOstatnio była pita z falafelem, a dziś zaproponuję sałatkę, idealną na lato :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldOstatnio była pita z falafelem, a dziś zaproponuję sałatkę, idealną na lato :) Czytaj więcej
Ana Mari's world