bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1756/3453)

Krokiety z mięsem 874

Jeśli chodzi o krokiety najbardziej lubię z mięsem. Do tego pyszny i gorący barszcz czerwony na zakwasie klik . Ja robię nie tylko na święta. Krokiety można

Ala piecze i gotuje
Sernik czekoladowy z marcepanowymi różyczkami 147

ciastek ma zachodzić na łączenie spodu i boków tortownicy. Wstawić do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Piekarnik nagrzać do 175 stopni C (grzałki górna i dolna bez termoobiegu). Na dno piekarnika wstawić dwie małe formy keksowe (lub jedną blaszkę) i napełnić je wrzącą wodą z czajnika (do około 2/3 wysokości).   Masa serowa:   Do misy(...)kratce piekarnika, pomiędzy kratkę a tortownicę włożyć arkusz papieru do pieczenia, który zabezpieczy piekarnik przed ewentualnym wypłynięciem masy z sernika. Sernik piec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni C. Następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni C i piec jeszcze przez 90 minut. Sernik studzić początkowo w zamkniętym piekarniku (przez

Państwo Wojtczuk gotują
ciasteczka czekoladowe 146

jeszcze robi się dosłownie w mgnieniu oka to szczególnie polecam ten przepis. Mocno czekoladowe, jednak tabliczka mlecznej czekolady robi swoje i bardzo delikatne.  Ciasteczka z pełnej kulki podczas pieczenia zamieniają się w latające talerze, ale zupełnie nam to nie przeszkadza. Następnym razem dodamy jeszcze orzechy, żeby ciasteczka nabrały większej chrupkości. Zresztą każdy z nas wie, że najlepsze połączenie(...)jajo i żółtko dodać pozostałe składniki (bez czekolady) i mieszać do powstania gęstej masy - czas 2 min /obr 3-4 dodać czekoladę i ostatecznie połączyć składniki - czas 35-40 s/obr 2 z ciasta formować kulki - w zależności od tego jak duże chcecie mieć ciasteczka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia pozostawiając spore odstępy piec w piekarniku rozgrzanym

Gotowanie z pasją
Ciasteczka bezowe z kremem mascarpone 165

dodać sok z cytryny. Następnie dodać cukier puder przesiany przez sitko i wymieszać łyżką. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Za pomocą szprycy uformować krążek o średnicy ok. 5-7 cm i boku ok. 2 cm. Zrobić także parę małych bezików. Piec 20 minut w temp. 150 stopni i 110 minut w temp. 120 stopni.   Krem przygotować krótko przed(...)Śmietanę ubić na sztywno. Dodać cukier puder i powoli dodawać serek mascarpone. Miksować przez chwilę do uzyskania jednolitej konsystencji. Po wystudzeniu ciastka wypełnić kremem i na środku położyć małą bezę. Smacznego

Przepisy Babci
Bezglutenowy tort z masą z mascarpone i galaretką jabłkową 191

pieczenia wymieszać. Jaja zmiksować na puszystą, białą masę. Pod koniec miksowania dodawać powolutku olej, cały czas miksując. Dzięki olejowi ciasto zachowa wilgoć. Zmniejszyć obroty, partami dodawać mąkę i miksować do połączenia składników. Masa nie może opaść. Jeśli masa opadnie to po biszkopcie.... Przelać do tortownicy nasmarowanej margaryną i wstawić na 45 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, bez

Ze smakiem bez glutenu
Sernik królewski z brzoskwiniami 170

jajka 1 żółtko 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia dwie szczypty soli masa serowa 1,5kg białego sera trzykrotnie zmielonego lub twarogu śmietankowego 8 jajek 200g masła 200g cukru pudru 2 opakowania cukru waniliowego 1 budyń waniliowy 1 puszka brzoskwiń Piekarnik nastawiamy na temperaturę 170*C bez termoobiegu, dolna półka piekarnika. Masło mieszamy z mąką, rozdrabniamy masło nożem(...)możemy również podpiec, jeśli nie macie wprawy w robieniu ciast, natomiast nie jest to konieczne, w tym przepisie ciasto spokojnie wyrośnie razem z masą serową. Ciasto wstawiamy do piekarnika, pieczemy około 60-75minut, zmniejszamy temperaturę do 100*C i zostawiamy jeszcze na 15 minut, studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika

Gotowanie i blogowanie
Tort śmietanowy z truskawkami 178

udekorowany płatkami kokosowymi i pokruszoną bezą. Mówię Wam cudo :D Poczęstowałam nim swoich gości, wśród nich byli między innymi zaprzyjaźnieni producenci drzwi i pracownicy firmy budowlanej, ach te remonty ;). Wszystkim bardzo smakowało :) Polecam! Składniki na biszkopt: 2 jajka 75 g cukru 60 g mąki pszennej 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżki oleju szczypta soli(...)solą na sztywno, stopniowo dodawać cukier, a następnie żółtka, cały czas miksując. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć z masą jajeczną, dodać olej, wymieszać. Dno tortownicy o średnicy 18 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 35 - 40 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić i przekroić

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto ze szpinakiem i kremowym serkiem 405

pieczenia szczypta soli Polewa i dekoracja: 125 g serka kremowego Philadelphia w temp. pokojowej 3 łyżki masła w temp. pokojowej 2/3 szklanki cukru pudru skórka otarta z 1/4 cytryny pestki granata świeża figa (opcjonalnie) płatki migdałowe listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Piekarnik nagrzewamy do 170°C z termoobiegiem lub 180°C bez. Szpinak przebieramy(...)Masę przelewamy do tortownicy lub naczynia żaroodpornego o średnicy 20-22 cm – wysmarowanego dowolnym tłuszczem i wysypanego mąką. Ciasto szpinakowe pieczemy przez około 40-50 minut, a najlepiej aż wbity w środek patyczek będzie suchy (czas pieczenia w dużej mierze zależy od grubości ścianek foremki). Studzimy przez 5 minut w piekarniku i wyjmujemy. Gdy ciasto ostygnie odcinamy czubek

Poezja smaku
Wegańskie brownie z białą czekoladą 78

papierem do pieczenia i powciskaj kawałki białej czekolady, tak aby kostki były w środku ciasta. Piecz przez 25 minut w 180 stopniach na środkowej półce. Wyjmij z formy po ostygnięciu. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Wega\u0144skie brownie z bia\u0142\u0105 czekolad\u0105","image":"","description":"","keywords":["ciasto","czekolada","bia\u0142a","gorzka","wega\u0144skie","bez jajek","proste(...)ponownie wymieszaj.","url":"https:\/\/hecawkuchni.pl\/desery\/weganskie-brownie-z-biala-czekolada\/#wpzoom-rcb-direction-step-16048268369513047","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Prze\u0142\u00f3\u017c ciasto do formy wy\u0142o\u017conej papierem do pieczenia i powciskaj kawa\u0142ki bia\u0142ej czekolady, tak aby kostki by\u0142y w \u015brodku ciasta.","text":"Prze\u0142\u00f3\u017c ciasto do formy wy\u0142o\u017conej papierem do pieczenia

Heca w kuchni
Żeberka wieprzowe w coli – jeden przepis na trzy sposoby 261

znajomymi. Na średnim poziomie na ruszcie zrobicie je szybko. Pieczemy je na niewielkim ogniu, do zrumienienia z każdej strony, co jakiś czas odwracając żeby się równo piekły. W czasie pieczenia możecie dodatkowo smarować je marynatą.   Wersja druga – żeberka duszone z warzywami Wyjmujemy żeberka z marynaty. Marynaty nie wylewamy. Na dużą patelnię wlewamy 2-3 łyżki oleju, mocno(...)podlewajcie żeberka odrobiną coli, wody lub piwa. Są pycha i z pieczywem, i z brązowym ryżem. Wersja trzecia – żeberka pieczone Piekarnik ustawiamy na 180⁰C, grzanie góra dół. Żeberka wyjmujemy z marynaty. Marynatę zachowujemy. Żeberka wkładamy do rękawa do pieczenia, w 2-3 warstwach, podlewamy 2-3 łyżkami marynaty. Worek zamykamy szczelnie z jednej strony, nadmuchujemy i zamykamy

Karo in the Kitchen
Babka drożdżowa 139

przyjemnością również 2 i 3 dnia po pieczeniu. Z przepisu wyszła baba bardzo dobra. Mój mąż pałaszował ją z mlekiem, podobnie jak wszystkie tego typu wypieki. Do środka możecie dodać do co lubicie – rodzynki, skórkę pomarańczową. Samą babkę możecie ozdobić zarówno lukrem, posypać cukrem pudrem lub też pozostawić bez żadnych dodatków – i tak obroni się smakiem(...)przekroczyć 100 gr. Wyrobione ciasto odkładamy do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwoi objętość przekładamy je do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką blaszki. Odstawiamy jeszcze na 15-20 min do napuszenia. PIeczemy ok 30 min w 180 stopniach. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-drozdzowe/babka-drozdzowa/ BosowKuchni Artykuł Babka drożdżowa pochodzi z serwisu Mieszam w garnku - Blog z przepisami kulinarnymi

Mieszam w Garnku
Zapiekanka gołąbkowa-pomysł na pyszny obiad-smak gołąbków bez ciężkiej pracy :) 1000

kuchni polskiej, bez których wielu z nas nie wyobraża sobie obiadu, czy rodzinnych spotkań, niestety jest to danie bardzo czasochłonne. Dzięki zapiekance gołąbkowej możemy raczyć się smakiem gołąbków bez ciężkiej pracy.  Jestem pewna, ze Wam zasmakuje, tak jak mojej rodzinie, wszyscy byli bardzo zadowoleni. SKŁADNIKI *używałam naczynia żaroodpornego o pojemności 5 litrów -1 kg poszatkowanej kapusty białej(...)sosu by polać zapiekankę jak się upiecze) Naczynie przykrywamy i pieczemy zapiekankę około 40 minut w temp 180 stopni. Wyciągamy z piekarnika  polewamy resztą sosu i zostawiamy chwilę do lekkiego przestudzenia (wtedy lepiej się kroi)   Gorąco polecam, jest rewelacyjna, dzięki niej możemy się raczyć smakiem prawdziwych gołąbków bez ogromu pracy :)  Polecam baaardzo gorąco :) i życzę smacznego

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Wiem, że nic nie wiem, czyli siódme urodziny bloga 197

zamkniętym z wrażenia, założyłam bloga i skakałam z radości przy każdym komentarzu. Ach, cóż to były za czasy... Później (dużo później, jeśli mam być szczera), gdy zobaczyłam postępy, a pieczenie sprawiało mi coraz większą frajdę, zaczęłam szkołę cukierniczą. I wiecie co...? Te dwa lata otworzyły mi oczy i pokazały, jak niewiele wiem. Zauważyłam też, że są rzeczy, których człowiek(...)więc chyba nad nią pracować, skoro mi ciągle chce się pisać, a Wam czytać. Dziękuję, że nadal tu ze mną jesteście; bez Was już dawno bym się poddała. A jednak, mimo krótszych i dłuższych przerw, ciągle wracam. Bez motywacji, którą dla mnie jesteście, z pewnością by mi się nie udało. Na te huczne urodziny mam... Tartę. Nie tort

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pieczone nadziewane bataty z pastą z awokado! Zdrowy i pyszny obiad! 133

Szybki, sprawdzony i obłędnie dobry patent na obiad. Nadziewane pieczone bataty. Bataty pieczemy w całości, a potem nadziewamy kremową pastą z awokado. Uwielbiam to połączenie, je się oczami, a i kubki smakowe są w pełni zadowolone! Danie jest sycące i przepyszne. Oczywiście możecie zrobić je na wiele sposobów, ja na pewno podsunę Wam jeszcze kilka. Taki obiad robi się też(...)bez problemu możesz przygotowywać cały rok. Jeśli spodobał Ci się ten pomysł, wypróbuj również, pyszny pomysł na obiad: - Zupa krem z kalafiora - Spaghetti w sosie z surowym brokułem (polecane głównie dla kobiet, dowiesz się również dlaczego należy spożywać brokuły na surowo) - Curry z zieloną soczewicą i cukinią - Prażona cieciorka z ryżowym makaronem i serem halloumi  Przepis na pieczone

SMYKWKUCHNI
PIERÓG BIŁGORAJSKI 186

kaszą, wlewamy śmietanę, przyprawiamy solą do smaku i mieszamy. Przekładamy do natłuszczonej blachy. Wierzch smarujemy jajkiem.  Piec 1,5 godziny w temperaturze 220 stopni C, do momentu, aż na wierzchu utworzy się skorupka. Pieroga można podawać na ciepło, prosto z pieca lub odsmażonego na maśle, albo na zimno. Najlepiej smakuje z sosem grzybowym, śmietaną lub w towarzystwie szklanki mleka(...)rozkruszyć. Zapach pieroga łączy się ze sobą zapach gotowanych ziemniaków i gryczanej kaszy - tak samo jak ze smakiem ten jednak wzbogacony lekko kwaśno białym serem oraz skwarkami. Wypieka siego bez skórki zwanym "łysym" oraz w drożdżowej skórce. Niektórzy porównują go do słonego ciasta lub babki ziemniaczanej, ma on jednak inny specyficzny smak. W smaku można śmiało powiedzieć

Ciastka - domowe słodkości

Proponowane wyszukiwania