bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1762/3453)

Smakuję i testuję: DayUp Pearls 200

teraz taką popularność i sympatię? Głód i ciekawość czyli dwa pierwsze stopnie do piekła zachęciły mnie do degustacji, co tchnęło we mnie dodatkowo wenę na napisanie kilku słów recenzji. Najnowsze DayUp Pearls to przepyszne deserki na bazie śmietanki kokosowej, musów owocowych oraz pereł tapioki - wszystko bez cukru, bez polepszaczy smakowych, po prostu  #bezściemy. Aha, no i naturalnie

Kuchnia Ellie
Kurczak w prażonej cebulce z fasolką szparagową 132

Zapiekany kurczak w prażonej cebulce to idealny pomysł na szybki i bardzo smaczny obiad. Dzięki prażonej cebulce kurczak jest aromatyczny i chrupiący, dzięki zapiekaniu soczysty i

A to pestka
Ciasto czekoladowe z orzechami 266

Uwielbiam murzynki. Robię je na bazie mleka.Tym razem w kuchni powstało ciasto bez laktozy z dużą ilością posiekanych orzechów włoskich i ziemnych. Oblane gorzką czekoladą przypadnie do gustu także najmłodszym czekolado - lubisom :) Składniki: 4 jajka 100ml wody przegotowanej chłodnej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 200g masła 3 łyżki naturalnego kakao 350g mąki pszennej łyżka mąki ziemniaczanej szklanka

ChilliJemy
Przepis #118 Domowe FIT batoniki "Twix" - 154

daktyli - 2 łyżeczki masła orzechowego 100% Polewa - 50 g gorzkiej czekolady bez cukru Wykonanie Ciastko Do miski wsypujemy obie mąki. Wlewamy syrop daktylowy oraz mleko. Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników. Ciasto dzielimy na dwie części. Każdą z nich rozwałkowujemy przez papier do pieczenia i wycinamy prostokąty na wzór spodów do batonika. Układamy na blasze i pieczemy

Health-Fit-Life
Przepis #118 Domowe FIT batoniki "Twix" - 137

daktyli - 2 łyżeczki masła orzechowego 100% Polewa - 50 g gorzkiej czekolady bez cukru Wykonanie Ciastko Do miski wsypujemy obie mąki. Wlewamy syrop daktylowy oraz mleko. Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników. Ciasto dzielimy na dwie części. Każdą z nich rozwałkowujemy przez papier do pieczenia i wycinamy prostokąty na wzór spodów do batonika. Układamy na blasze i pieczemy

Health-Fit-Life
Ciasto z figami i orzechami 127

Ostatnio cały czas mam zachcianki na coś słodkiego najlepiej żeby było to ciasto bez masy, ucierane, typu babka. Tak właśnie powstało to cudownie szybkie i smaczne ciasto! Chyba każdy zna idealne smakowo połączenie orzechów i cynamonu, figi dodają niesamowity aromat dodatkowo ciasto jest niesamowicie wilgotne. Piekłam w tortownicy o średnicy 22 cm. Czytaj więcej

Pychotkaaa
TORCIK MAKOWY Z POMARAŃCZOWĄ GALERETKĄ 190

talerz i wstaw do lodówki. Inna opcja zmiksuj pomarańcze w blenderze (tylko bez pestek!) blat z makiem: - 5 białek rozmiar L - 3 żółtka - 6 łyżek mąki pszennej tortowej - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 5 łyżek sparzonego we wrzątku maku (dobrze odsączonego) - 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki sody - 5 łyżek cukru pudru Mak zagotuj w wodzie, przelej

SMYKWKUCHNI
Kokosanki według Weganona i "Pyszności z roślin" 169

miski i dokładnie wymieszać. Następnie kilka minut starannie ugniatać dłońmi. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Nabierać jednakową ilość masy (np. za pomocą łyżki do lodów), formować w dłoniach kulki wielkości dużego orzecha włoskiego. Lekko spłaszczyć i układać na papierze. Piec 20 minut (piekłam 17 minut) w temperaturze 180 stopni C. na środkowej półce piekarnika z włączonym grzaniem góra(...)ół. W "Pysznościach z roślin" Paweł Ochman umieścił przepisy na słodkie, proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału. Niektóre z nich nie zawierają glutenu, w innych zamiast cukru Autor proponuje użycie daktyli czy syropu z agawy. Książkę otwierają przeróżne roślinne, kolorowe tarty, z których autor słynie. Potem można znaleźć wegańskie pomysły na świąteczne słodkości, drobne słodkości, desery poprawiające

Weekendy w domu i ogrodzie
Kruche rogaliki z budyniem. 1637

składników. 4. Pieczenie: Rogaliki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia przez około 30 minut. 5. Podanie: Upieczone rogaliki oprószamy cukrem pudrem i podajemy. Smacznego życzę. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Budynie bez cukru i na pół litra mleka każdy. Z przepisu wyszło i dwie

Izabelawkuchni
Sernik mocno kokosowy z dżemem 111

wlać mleko kokosowe. Całość ponownie wymieszać i przelać na spód z dżemem. Sernik piec 10 minut w 240 stopniach, a następnie 90 minut w 150. Przygotować kokosowy wierzch. Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier, a na końcu delikatnie wmieszać wiórki kokosowe. Bezę kokosową przełożyć na gorący sernik. Ciasto ponownie wstawić do piekarnika i podpiec 20 minut

Di gotuje
Przepis #83 FIT torcik kokosowo-czekoladowy 131

propozycja to coś dla wielbicieli kokosa (uwielbiam wszystko co kokosowe;)) W dodatku bez glutenu i białego cukru. Aby masa nie była zbyt mdła część masy połączyłam z kakao co przełamuje smak kokosu. Idealne ciasto na weekend a w dodatku nie jest bardzo kaloryczne. Do pieczenia użyłam tortownicy o średnicy 16 cm z czego otrzymałam 12 porcji. Jedna porcja

Health-Fit-Life
Drożdżowe kopertki z budyniem i powidłem. 155

blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia, odstawiamy tak jeszcze na 10-15 minut w ciepłe miejsce, żeby podrosły i pieczemy około 30 minut do zrumienienia w temperaturze 180 stopni. 6. Podanie: Tak upieczone drożdżowe koperki są gotowe do podania. Życzę smacznego. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Budynie bez cukru i na pół litra mleka każdy

Izabelawkuchni
Karkówka pieczona w kiszonej kapuście 175

połową kapusty a na niej układamy plastry mięsa. Karkówkę przykrywamy pozostałą częścią kapusty. Pieczemy w 180°C pod przykryciem przez 1,5 godziny. Po tym czasie wyjmujemy naczynie z piekarnika. Na wierzch potrawy układamy plastry wędzonego boczku i zapiekamy przez kolejne 20 minut, tym razem bez przykrycia. Podajemy z pieczywem lub ziemniakami

Qchnia po prostu
Sernik jogurtowy z winogronami 116

bitej śmietanki w proszku 7 biszkoptów podłużnych 200 g winogron bez pestek 1 galaretka przezroczysta tortownica o śred. 16 cm Przygotowanie: Galaretkę rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Winogrona myjemy i osuszamy. Blaszkę wykładamy folią lub papierem do pieczenia. Na dnie układamy biszkopty. Do miski przekładamy jogurt, dosypujemy śmietanki i miksujemy aż masa zrobi

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Placuszki z malinami i czekoladą 102

najlepsze śniadanie jakie jadłam w tym roku. Placuszki są bez cukru, ale słodkość malin i czekolady w zupełności wystarczy. Czas wykonania: 10 min Ilość porcji: 5 sztuk (1 porcja) Składniki: 1 jajko 5 łyżek mąki 5 łyżek mleka ½ łyżeczki proszku do pieczenia 20 sztuk malin 2-3 kostki gorzkiej czekolady Przygotowanie: Mąkę

KuchniaWeDwoje.pl

Proponowane wyszukiwania