SKŁADNIKI 250 g m ą ki pszennej 150 g jogurtu naturalnego 70 g cukru trzcinowego 16 g proszku do pieczenia 4 jabłka 3 jaja
La grande e la piccola cuocaDziś zapraszam Was na szybki deser pełen smaku i słodyczy. Czekoladowy serniczek z masłem bananowym, bezą i malinami niewątpliwie umili każdą chwilę, nawet w tak chłodne
Słodkie okruszkiHej! Dziś mam smakowitą propozycję. Często wykorzystujemy ziemniaki w różnej postaci jako dodatek do mięsa. Ja zrobiłam pieczone w rękawie. Wyszły smaczne i tak mięciutkie, że
Tylko pysznieGofry idealne dla osób, które nie tolerują glutenu - przygotowane na bazie mąki jaglanej oraz ziemniaczanej. Poniższe gofry idealnie się pieką i świetnie smakują posypane dużą ilością
UgotowaćPięć tygodni temu zagniataliśmy ciasto na pierniki dojrzewające, a dziś pora by je upiec :-) Zgodnie z obietnicą, nie będę piekła dużego piernika, ale małe serduszka oblane
Czary - gary w kuchniCiasteczka ryżowo-jaglane Składniki: 1 szklanka mąki ryżowej pół szklanki płatków jaglanych 1 banan 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego 3/4
nietadietaCiasto z galaretką i kremem wiśniowym Składniki: 2 szklanki mąki ryżowej 3/4 szklanki mleka ryżowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g masła kokosowego 4
nietadietaNie miałam za bardzo pomysłu na obiad, miałam składniki na ryż z warzywami, albo spaghetti bolognese a wyszło że oglądając zdjęcia na facebookowej grupie Gotowanie i
W kuchni bez szafek"Jesien pelne kosze darow niesie",a w tym koszu najwiecej jablek,owocow jesieni niezwyklej urody i smaku.Wlasnie teraz jesienia jablko kroluje na polskich stolach. I najlepsza
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Tak sobie myślę, że wszystkim w głowach już tylko piernikowe smaki. Lukrujemy pierniczki wyczekujące w puszkach od miesiąca, albo dopiero pieczemy takie na ostatnią chwilę. Przełożony
Pożeraczka, czyli raz adobrzeJeśli chodzi o krokiety najbardziej lubię z mięsem. Do tego pyszny i gorący barszcz czerwony na zakwasie klik . Ja robię nie tylko na święta. Krokiety można
Ala piecze i gotujeciastek ma zachodzić na łączenie spodu i boków tortownicy. Wstawić do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Piekarnik nagrzać do 175 stopni C (grzałki górna i dolna bez termoobiegu). Na dno piekarnika wstawić dwie małe formy keksowe (lub jedną blaszkę) i napełnić je wrzącą wodą z czajnika (do około 2/3 wysokości). Masa serowa: Do misy(...)kratce piekarnika, pomiędzy kratkę a tortownicę włożyć arkusz papieru do pieczenia, który zabezpieczy piekarnik przed ewentualnym wypłynięciem masy z sernika. Sernik piec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni C. Następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni C i piec jeszcze przez 90 minut. Sernik studzić początkowo w zamkniętym piekarniku (przez
Państwo Wojtczuk gotująjeszcze robi się dosłownie w mgnieniu oka to szczególnie polecam ten przepis. Mocno czekoladowe, jednak tabliczka mlecznej czekolady robi swoje i bardzo delikatne. Ciasteczka z pełnej kulki podczas pieczenia zamieniają się w latające talerze, ale zupełnie nam to nie przeszkadza. Następnym razem dodamy jeszcze orzechy, żeby ciasteczka nabrały większej chrupkości. Zresztą każdy z nas wie, że najlepsze połączenie(...)jajo i żółtko dodać pozostałe składniki (bez czekolady) i mieszać do powstania gęstej masy - czas 2 min /obr 3-4 dodać czekoladę i ostatecznie połączyć składniki - czas 35-40 s/obr 2 z ciasta formować kulki - w zależności od tego jak duże chcecie mieć ciasteczka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia pozostawiając spore odstępy piec w piekarniku rozgrzanym
Gotowanie z pasjądodać sok z cytryny. Następnie dodać cukier puder przesiany przez sitko i wymieszać łyżką. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Za pomocą szprycy uformować krążek o średnicy ok. 5-7 cm i boku ok. 2 cm. Zrobić także parę małych bezików. Piec 20 minut w temp. 150 stopni i 110 minut w temp. 120 stopni. Krem przygotować krótko przed(...)Śmietanę ubić na sztywno. Dodać cukier puder i powoli dodawać serek mascarpone. Miksować przez chwilę do uzyskania jednolitej konsystencji. Po wystudzeniu ciastka wypełnić kremem i na środku położyć małą bezę. Smacznego
Przepisy Babcipieczenia wymieszać. Jaja zmiksować na puszystą, białą masę. Pod koniec miksowania dodawać powolutku olej, cały czas miksując. Dzięki olejowi ciasto zachowa wilgoć. Zmniejszyć obroty, partami dodawać mąkę i miksować do połączenia składników. Masa nie może opaść. Jeśli masa opadnie to po biszkopcie.... Przelać do tortownicy nasmarowanej margaryną i wstawić na 45 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, bez
Ze smakiem bez glutenujajka 1 żółtko 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia dwie szczypty soli masa serowa 1,5kg białego sera trzykrotnie zmielonego lub twarogu śmietankowego 8 jajek 200g masła 200g cukru pudru 2 opakowania cukru waniliowego 1 budyń waniliowy 1 puszka brzoskwiń Piekarnik nastawiamy na temperaturę 170*C bez termoobiegu, dolna półka piekarnika. Masło mieszamy z mąką, rozdrabniamy masło nożem(...)możemy również podpiec, jeśli nie macie wprawy w robieniu ciast, natomiast nie jest to konieczne, w tym przepisie ciasto spokojnie wyrośnie razem z masą serową. Ciasto wstawiamy do piekarnika, pieczemy około 60-75minut, zmniejszamy temperaturę do 100*C i zostawiamy jeszcze na 15 minut, studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika
Gotowanie i blogowanie