bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1775/3453)

Owsiane ciasteczka z dżemem z aronii 84

kokosowych 1 szklanka dżemu z aronii lub innego gęstego kwaskowatego dżemu niskosłodzonego, bez żelfixów 3 łyżki oliwy 1 jajko 1 łyżka nasion chia lub siemienia 2 łyżki miodu (u mnie z mniszka lekarskiego) Piekarnik nagrzać do 180 st. Blaszkę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Do miski wlać olej, dodać jajko, miód, dżem wymieszać, dodać pozostałe składniki, wymieszać

moj przepis na
Modra kapusta 109

żeby nieco odchodzić całe danie. Kapusta stanowiła u mnie dodatek do pieczonych udek gęsi z kluskami śląskimi . Polecam również inne przepisy na dania z kapusty: Bigos z młodej kapusty Młoda kapusta z pomidorami  Młoda kapusta z chorizo  Zupa krem z kapusty  Leniwe gołąbki (bez zawijania)   Brukselka z orzechami Modra kapusta Składniki: 1 mała główka

Obiad gotowy
Chleb z ziarnami bez drożdży 85

Chleb z ziarnami bez drożdży Pyszny chlebek na szybko bez drożdży z dużą ilością nasion, przygotowałam go po raz pierwszy, ale na pewno nie ostatni. Przepis pochodzi z bloga  Źródło Składniki: 1 kg mąki szadkowskiej 1/2 l ciepłej wody  proszek do pieczenia 30 g  ( 1 opak ) 1 łyżkę cukru 1,5 łyżki soli

Kuchnia Danusi
KRYZYSOWA PIZZA BEZ DROŻDŻY I WYRASTANIA. TYLKO 3 SKŁADNIKI + SOL 109

jest dla Ciebie. Pyszna pizza z tylko trzech składników plus sol i bez wyrastania. Szybka, tania i smaczna. SKŁADNIKI: 1 SZKLANKA MAKI PSZENNEJ + MAKA NA PODSYPANIE ( U MNIE 1/3 SZKLANKI) 1 SZKLANKA JOGURTU GRECKIEGO ( MOŻE BYĆ KEFIR LUB MAŚLANKA) 1 1/2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA 1/2 ŁYŻECZKI SOLI JEŚLI MIESZKASZ W UK, UŻYJ SELF RAISING FLOUR, NIE POTRZEBA

Pani M - kuchnia smakowita
KARPATKA 125

dalej trzepać. Pod koniec ubijać mikserem. Ciasto rozłożyć na dwie blaszki i piec kolejno każdą z warstw w piekarniku po ok. 30 min, w temperaturze 220   st. MASA 25 dag masła 25 dag cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 szklanka mleka 1 budyń waniliowy bez cukru   Ugotować budyń. Masło utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, dodać przestudzony

RAROSSA
Czekoladowe gofry 116

śmietaną i granatem Gofry Mleczne gofry ryżowe Razowe gofry orkiszowe bez cukru   Gofry żytnie pełnoziarniste       Czekoladowe gofry Czekoladowe gofry Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 330 ml mleka 70 g masła 200 g mąki pszennej 30 g gorzkiego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka  domowego cukru waniliowego 2 jajka szczypta soli Wykonanie

Kulinarne przygody Gatity
Babka wielkanocna z jagodami 64

musi być. Może skusicie się na moją bezglutenową babkę – bez mleka, laktozy i jajek. Ciasto jest niesamowicie smaczne i puszyste. Do przygotowania ciasta potrzebujemy: – 250 ml mleka roślinnego – 50 g oleju roślinnego – 100g mąki gryczanej – 200g mąki z migdałów – proszek do pieczenia – 1 banana – sok z cytryny

Szybko Tanio Smacznie
Pieczony burak z pastą budwigową, czyli z twarogiem i olejem lnianym 111

oleju lnianego 4 łyżki mleka/jogurtu/kefiru sól, pieprz Ponadto: olej lniany do polania  Pieczony burak z pastą budwigową - przygotowanie: Przygotować pastę Budwig. Twaróg z olejem oraz mlekiem/jogurtem/kefirem należy dokładnie połączyć na gładką i jednolitą konsystencję. (Można użyć blendera. Masa powinna przypominać serek homogenizowany i być bez gródek.) Pastę doprawić do smaku. Każdego z buraków przekroić poziomo na 3 równe

Di gotuje
Oryginalne przepisy z dyni 89

przepisów z dynią będzie więcej! Oryginalne przepisy z dyni: Spaghetti z dyni bez talerza Bezglutenowe spaghetti z dyni makaronowe, zdrowe i bardzo ergonomiczne, bo nie trzeba po jedzeniu zmywać talerzy… To jeden z naszych ulubionych i najbardziej oryginalnych przepisów z dyni. Przygotowanie : 15 minut Pieczenie : 1 godzina Poziom trudności : Dość łatwe Zajrzyj też tutaj i zobacz, które

Niedzielny kucharz
Babeczki marchewkowe 126

papilotek, formy do muffinek wysmarowanej masłem lub foremek silikonowych. Powinno wypełnić ok. ¾ foremki. Piec w temp. 180 C ok. 20 – 25 min. Babeczki są gotowe, gdy patyczek wbity w babeczkę jest suchy. Upieczone babeczki można polukrować lub posypać cukrem pudrem z cynamonem. Pyszne są także bez żadnych dodatków! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Gotujemy i jemy
PLACKI Z MĄKI KUKURYDZIANEJ 82

postanowiłyśmy posmarować je dżemem, aby było bardziej słodko. Można również zjeść je bez niczego albo posypać cukrem pudrem. U nas placki zniknęły ekspresowo ;) Składniki na około 15 placków: * 1,5 szklanki mąki kukurydzianej (użyłam  Radix-bis ) * 1 szklanka mleka * pół łyżeczki proszku do pieczenia * szczypta soli * 1 łyżka cukru * olej do smażenia Wykonanie: Wszystkie składniki na placki

Zrób to smacznie
Kruche ciasto z malinami, waniliową pianką i kruszonką 164

folią i wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. Wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy i wylepiamy nim dno prostokątnej formy (około 22 x 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie nakłuwamy widelcem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez około 13 minut, aż będzie lekko złote. Odstawić, aż ostygnie. Waniliowa pianka: Laskę wanilii przekrawamy wzdłuż i wyskrobujemy ziarenka. Białka(...)kruszonkę przekładamy do miseczki i rozcieramy palcami, aż powstanie kruszonka. Posypujemy wierzch ciasta. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 35 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Kruche ciasto ananasowo – kokosowe z kruszonką → Kruche ciasto z rabarbarem, truskawkami i bezą → Kruche ciasto z rabarbarem, daktylami i kruszonką → Pleśniak z truskawkami → Szarlotka z bezą

Oryginalny smak
Ratatuj 155

pewnie mogłabym jeść je bez dodatków, ale ze względu na męską część domowników koniecznie musi być mięso, gdyż samym warzywnym posiłkiem się nie najadają. Ratatuj będzie jeszcze smaczniejsze, jeśli sos pomidorowy pod warzywami będzie z dodatkiem pieczonej papryki. Ratatuj jest bardzo fajnym daniem, gdyż składniki do jego zrobienia można przygotować wcześniej i do czasu pieczenia trzymać w pojemnikach

Kuchcik gotuje
Babka kajmakowa 890

mnie ta kajmakowa babka zachwyciła i jakoś nie wyobrażam sobie Świąt Wielkanocnych bez niej, w zeszłym roku ponownie ją przygotowałam… Znowu wyszła mi mięciutka, pachnąca, wilgotna – tak pyszna jak za pierwszym razem:) Czy ją polecam? Jak najbardziej TAK! W tym roku również będę ją piekła. A Wy, jeśli się skusicie na nią, jestem ciekawa Waszych opinii. Tylko(...)proszę, trzymajcie się ściśle przepisu, a wtedy wszystko doskonale się uda;):) Babka: 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 4 jajka szczypta soli 1/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mleka 300 g masy kajmakowej 1/2 szklanki oleju rzepakowego Polewa: 160 g masy kajmakowej 1/4 szklanki śmietanki

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania