bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:480/1508)

Drożdżówki z Serem i Owocami, czyli trzy smaki za jednym zamachem :) 159

Woll ze sklepu E-Gustus , wyłącznego dystrybutora tej marki na Polskim rynku. Ps. Jeśli chcecie zerknąć jak robię ciasto drożdżowe i kruszonkę, zerknijcie na post ---->  Jak zrobić ciasto drożdżowe , tam tak na każdym filmiku pokazałam kolejne etapy przygotowania ciasta drożdżowego. Składniki: 570 g mąki pszennej 40 g świeżych drożdży 1/4 szklanki cukru 2 jajka 250 ml mleka ciepłego(...)duży prostokąt na blacie oprószonym mąką, 2/3 ciasta smaruję wcześniej przygotowanym serem i na ser sypię jagody i jeżyny. Na część ciasta bez sera sypię porzeczkę i posypuję ją cukrem.  Ciasto z owocami zwijam w rulon, a następnie kroję ka kilkucentymetrowe plastry, układam plastry w patelni, którą wyłożyłam papierem do pieczenia. Układam luźno, zachowując lekkie odstępy

Blondynka Gotuje
Bardzo Czekoladowe Brownie Z Cukinią 143

czekolady to ciacho :) Składniki na blaszkę o boku 23 cm Ciasto: 100 g czekolady gorzkiej ( może być z dodatkami, np. skórką pomarańczową ) 100 g masła 2 jajka kl. L 120 g cukru 220 g startej cukinii bez skórki 70 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 40 g kakao Polewa: około 25 g masła 4-5 łyżeczek(...)dalej ubijając dolewamy roztopioną czekoladę. 4. Teraz dodajemy odciśniętą z soku startą cukinię oraz mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia i całość mieszamy do połączenia się składników. 5. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto wyrównując jego wierzch. Pieczemy w 180 stop. przez około 20-25 minut. Wierzch ciasta musi być upieczony. 6. Kiedy brownie już

Gotowanie...to proste !
Biszkopt uniwersalny 130

dalej ubijać, aż piana będzie lśniąca, a cukier się rozpuści.Do żółtek dodać proszek do pieczenia i ocet, wymieszać. Powinny się spienić jak gdyby były utarte.Dodać żółtka do białek i wymieszać.Na koniec dodać przesianą mąkę wymieszaną z budyniem i delikatnie połączyć.Ciasto wlać do tortownicy (24 cm) z dnem wyłożonym papierem do pieczenia.Piec w temperaturze 180 stopni

Mix smaku
Pełnoziarnista szarlotka bez tłuszczu 228

wykładamy papierem do pieczenia. Jajka miksujemy na puszystą masę wraz z cukrem / ksylitolem. Dodajemy skórkę otartą z przelanej wrzątkiem cytryny oraz mleko. Dodajemy mąkę i cynamon. Miksujemy. Do kubeczka wlewamy łyżkę soku z cytryny – dodajemy sodę i mieszamy. Spienioną miksturę dodajemy do ciasta i miksujemy po raz ostatni. Ciasto powinno być dość rzadkie. Wsypujemy do masy jabłka (kilka(...)łopatką, aż jabłka oblepią się ciastem. Przekładamy całość do przygotowanej wcześniej tortownicy. Na wierzchu układamy odłożone jabłka. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C (góra-dół) lub 170°C (termoobieg) i pieczemy ok. 35-45 minut (najlepiej do suchego patyczka). Podajemy z lodami – na zimno lub na ciepło. Post Pełnoziarnista szarlotka bez tłuszczu pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Ciasto z truskawkami i białą czekoladą 109

Pyszne puszyste i wilgotne ciasto, które pojawia się u mnie obowiązkowo w sezonie truskawkowym, proste bez udziwnień które zawsze smakuje. Składniki: 6 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 4 płaskie łyżki majonezu 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 3/4 szklanki cukru 32 g cukru waniliowego szczypta soli, świeże truskawki 1 tabliczka białej czekolady Sposób przygotowania: Białka(...)masy jajecznej przez sito- mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. Całość delikatnie mieszam ręcznie lub mikserem na najniższych obrotach, do całkowitego połączenia, wylewam do wyłożonej pergaminem blaszki o wym 12/39 cm. Lub do 4 mniejszych papierowych keksówek. Na koniec ciasto posypuję pokrojonymi świeżymi truskawkami, piekę około 40 minut w temp 180*c-do suchego patyczka

Wanilia i Kardamon
Pieczony omlet szarlotkowy 136

Omlety to u mnie stali bywalcy. Najbardziej lubię je w wersji pieczonej, bo to w sumie takie mini ciasto. Poza tym nie trzeba ich przewracać na

Healthy food explorer
Proste i szybkie ciasto z brzoskwiniami 258

To jedno z prostszych i szybszych do wykonania ciast. Wraz z pieczeniem, jego przygotowanie zajmie nam mniej niż godzinę. Ciasto to robi się na bazie

Dieta bez mleka
CIASTO UCIERANE ZE ŚLIWKAMI, NA MĄCE ORKISZOWEJ 206

  To świetne ciasto na rodzinne imprezy, do popołudniowej kawki ale również na drugie śniadanie do pracy, szkoły... Rzadko piekę ciasta ucierane, to skusiło mnie wyglądem

Smaczne Zdrowe
Rafaello w malinowej otulinie 121

Składniki: 1.5 paczki krakersów 5 opakować puddingu waliliowego bez cukru 1 litr mleka 1/2 kostki masła 2 łyżki cukru 200 g wiórek kokosowych blaszka do pieczenia ( ja wybrałam taką 30x25 ) Dodatki: Kakao, maliny, jogurt truskawkowy, cytryna, skórka z cytryny Przygotowanie: Blaszkę wykładamy krakersami, jeden obok drugiego. Z 1 litra mleka odlewamy 1 szklankę, a pozostałe mleko(...)Górną warstwę masy zasypujemy wiórkami  Odkładamy nasze Rafaello do lodówki. Ja zostawiłam je tam prawie 20 godzin, wtedy mamy 100% pewność ze całość nam idealnie stężeje. Do ciasta Rafaello można również dodawać migdały :) Smacznego

ClauditteMissCooking
Kominki francuskie ;) 173

przykrywki. Żeby nie marnować ciasta, skrawki które pozostaną z wycinania, możemy posklejać ze sobą i ponownie wyciąć kółko. Kółka na blaszce smarujemy rozbełtanym jajkiem, następnie na każde układamy kółka z wyciętą dziurką (2 kółka z dziurką na 1 bez), smarując z każdej strony jajkiem. Małe kółeczka układamy również na blaszce i smarujemy jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

Czerwona Porzeczka
Zakwas na chleb - krok po kroku 155

Zakwas rośnie bardzo mocno, zapach ma kwaśny, intensywny. Dokarmiamy jak poprzednio i już 5 dnia możemy nawet piec chleb. Jeśli wydaje się, że zakwas jednak jest za słaby, bo np. mało wyrastał i miał mało bąbelków, do ciasta chlebowego można asekuracyjnie dodać odrobinę drożdży (kulka wielkości groszku wystarczy). Pamiętajcie, by gotowy zakwas przechowywać w lodówce i dokarmiać raz w tygodniu(...)ciepłe miejsce na ok 12h, a następnie część wykorzystujemy do ciasta chlebowego, a resztę przechowujemy w lodówce. Ja swój zakwas po ostatnim dokarmieniu i wyrastaniu schowałam do lodówki na 3 dni, gdyż nie miałam czasu na pieczenie. Dzień przed pieczeniem wyjęłam z lodówki, dokarmiłam (już bez wyrzucania połowy) i następnego dnia piekłam. Zakwas był silny, próbował nawet

Obiad gotowy
Pierogi z mięsem z rosołu 163

rosołu.       Składniki na ciasto: - 1 kg mąki tortowej - 100g miękkiego masła - 3 żółtka - 1 całe jajko - 1,5 łyżeczki soli - 1/2 litra gorącej wody Składniki na farsz: - ok. 1 kg ugotowanego mięsa z rosołu (dałam mięso z 1 uda indyka, udek drobiowych i dołożyłam pieczone – wszystko bez skóry) - 3 marchewki z rosołu i kawałek selera(...)wyboru): - natka pietruszki - przesmażony boczek z cebulką - ugotowany rosół Mąkę przesiewamy, dodajemy sól, miękkie masło – siekamy nożem. Dodajemy żółtka i całe jajko. Mieszamy składniki. Wlewamy gorącą wodę zarabiając ciasto poczatkowo nożem, następnie wyrabiamy ręką. Gdy składniki się dobrze połączą, a ciasto jest gładkie przykrywamy je ściereczką i odstawiamy na ok. 15 minut, aby „odpoczęło”. W międzyczasie szykujemy farsz. Na patelni

mojewypiekiinietylko
Sernik agrestowy z czarną porzeczką 199

SKŁADNIKI: 1250 g półtłustego twarogu (5 kostek po 250 g) 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 4 jajka 1 łyżka aromatu waniliowego 1 łyżka stewii

ClauditteMissCooking
sernik 128

zagnieść. Formę o wymiarach 30 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyłożyć do formy, wyrównać, ponakłuwać widelcem. Podpiec w temperaturze 170ºC przez około 10 - 12 minut. Składniki na masę serową: 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego 2-krotnie 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 3/4 szklanki cukru pół szklanki oleju 2 szklanki mleka(...)serowa zmiksować, tylko do połączenia się składników (nie ma potrzeby ubijania białek osobno). Gotową - wylać na podpieczony spód. Będzie bardzo rzadka, ale nie przejmować się tym - tak ma być. Piec około 45 minut w temperaturze 180ºC. Po tym czasie sernik wyjąć z piekarnika. Chwilę wcześniej pozostałe białka (w liczbie 6) ubić na sztywno z mniej niż pół szklanki cukru. Dodać

w mojej kuchni
Ciasteczka owsiane białkowe 215

Przygotowałam ciasteczka, bardzo zdrowe ciasteczka, z płatkami owsianym, żurawiną, bez cukru, z miodem. Wybierałam się do mojego syna więc musiałam się szybko uwinąć z pieczeniem tym ciasteczek. Wyszły idealne, takie biszkoptowe. Polecam te błyskawiczne owsiane ciasteczka są delikatne, lekkie i puszyste, prawie jak biszkopciki, a najważniejsze, że są smaczne. Polecam również moje przepisy na: Ciasteczka owsiane z żurawiną(...)pieczenia cukier puder Białka wbijamy do miski, dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywno. W rondelu rozpuszczamy masło z miodem, studzimy. Do misy robota wsypujemy sypkie składniki: płatki owsiane, mąkę, proszek do pieczenia, mieszamy. Wlewamy rozpuszczony miód z masłem, miksujemy, dodajemy ubite białka i posiekaną żurawinę, mieszamy całość, najlepiej silikonową łyżką. Na papier do pieczenia przekładamy łyżką

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania