bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:479/1508)

Bezglutenowa babka piaskowa miękka jak puch 94

pojemności 2,6 litra. Ja miałem taką małą, znacznie mniejszą, więc oprócz tej formy wypełniłem ciastem jeszcze keksówkę. Ale po kolei. Jak już nasmarujemy formę to wysypujemy ją tartą bułką lub po prostu mąką. A jeśli chcemy żeby było bezglutenowo to wysypujemy zmielonymi migdałami bez skórki. Jajka wbijamy do misy miksera i ubijamy na jasną, bardzo puszystą masę. Miksujemy(...)cukier. Mąkę ziemniaczaną razem z proszkiem do pieczenia przesiewamy (nie wsypujemy na raz tylko właśnie przesiewamy) do wciąż miksujących się jajek z cukrem. W międzyczasie roztapiamy w rondelku masło i takie gorące wlewamy do naszej masy. Dalej miksujemy i wciskamy sok z połowy cytryny. Miksujemy jeszcze przez minutkę i wlewamy ciasto do formy. Ciasto nie powinno zajmować więcej niż

Marder&Marder Manufacture
Karpatka. Kusząca dama z białą czekoladą. 192

kolejno 4 jaja, po każdym należy dobrze zmiksować ciasto. Dzielimy na 2 części i każda z nich rozsmarowujemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (silikonu nie trzeba wykładać papierem, tak samo maty teflonowej). Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 25 minut.  Krem: 500 g mleka 2 budynie śmietankowe bez cukru 5 kostek białej czekolady pół szklanki cukru(...)gotującego się mleka wlewamy miksturę mleka i proszku budyniowego. (Gotujemy jak zwykły budyń, ale bez cukru) Odstawiamy do ostygnięcia.  Miękkie masło ucieramy z cukrem na puch, po czym dodajemy po łyżce zimnego kremu i dokładnie miksujemy. Masę przekładamy na zimny blat ciasta i przykrywamy drugim zimnym blatem. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Całość można oprószyć cukrem pudrem

MamaOskarka
Czekoladowe ciasto z daktylami 292

trzeciego dnia po upieczeniu - zachowało się tak długo tylko dzięki temu, że były święta i ciast był większy wybór. Polecam je jako ciasto na popołudnie do kawy lub herbaty, baardzo przyjemne. 200 g daktyli bez pestek2 dlwody1 łyżeczka sody oczyszczonej80 gmasła, miękkiego150 g cukru pudru2 jajka150 gmąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia35 gkakaoSiekamy daktyle, zalewamy wodą i zagotowujemy(...)oczyszczoną. Odstawiamy do wystygnięcia.Ucieramy miękkie masło z cukrem pudrem. Następnie dodajemy po  jednym jajku, cały czas ubijając.Przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia i kakao i mieszamy delikatnie z masą jajeczną.Dodajemy daktyle.Wlewamy ciasto do formy, posmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką.Pieczemy w temperaturze 160 ºC (termoobieg), około godziny

Z butelką mleczka w tle
Batoniki dyniowe bez pieczenia 186

pieczenia :) A jeżeli zostało Wam jeszcze troszkę dyni.. polecam Wam zrobić z niej na śniadanie  placki dyniowe  lub upiec  ciasto  idealne do kawy. Składniki: 1 szkl. płatków owsianych 1 szkl. płatków gryczanych 200g puree dyniowego 3 łyżki rodzynek lub żurawiny 4 łyżki pestek dyni 2 łyżki miodu 2 łyżki masła orzechowego (bez soli(...)mieszamy w misce ze sobą.  Wlewamy naszą słodką masę do miski i mieszamy tak, aby wszystko było oblepione. Masę przekładamy do sylikonowej formy lub innej wyłożonej papierem do pieczenia. Wsadzamy na ok. 30-60 min do zamrażalnika.  Zastygniętą masę kroimy.  Całosc możemy dodatkowo polać roztopioną czekoladą lub  syropem dyniowym

Czarnawisienka
Pizza z sosem pomidorowym i pieczarkami 607

pizzy smarujemy oliwą. Ja do tego wykorzystuję pędzelek kuchenny. Z ciasta, po wyrośnięciu, formujemy placek. Możemy to zrobić w dłoniach, rozprowadzając go na blaszce, lub ciasto rozwałkować i dopiero przełożyć na blachę. Ciasto przykrywamy szmatką i odkładamy na 15 minut, aby troszkę urosło. Po tym czasie na cieście rozprowadzamy sos pomidorowy.  Na sosie rozkładamy ser mozzarella.  Na mozzarelli(...)rozkładamy pieczarki. Całość posypujemy oregano.  Pizzę wkładamy na dolną półkę nagrzanego piekarnika i pieczemy 20 minut w 200 stopniach. Grzałka góra + dół, bez termoobiegu. Smacznego

Smak mojego domu
Najprostszy - chleb na maślance 181

ciastach wychodzą mi zakalce, które wprawiają mnie w ponury nastrój i zadumę nad sensem nie tyle istnienia, co podejmowania kolejnych prób. I choć babeczki zasmakowały mi ogromnie, jakoś nie było okazji, żeby je powtórzyć.Regularnie za to piekę chleb, stwierdziłam więc, że przepis na taki na maślance też się musi gdzieś znaleźć. Nie szukałam długo - już w książce Pieczenie(...)dużej miski przesiać mąkę, wymieszać z solą. Dodać zaczyn i resztę maślanki, wyrobić gładkie, nieklejące się ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce na 1-1,5 godziny.Wyrośnięte ciasto jeszcze raz szybko zagnieść, uformować podłużny bochenek, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić do wyrośnięcia na 30-40 minut.Wyrośnięty chleb posmarować wodą, głęboko naciąć po skosie w trzech

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Puszysty i delikatny sernik 125

bez cukru 170 g cukru szczypta soli Dodatkowo 200 g czekolady gorzkiej 1 łyżka oleju kokosowego lub innego Przygotuj kruche ciasto. Wsyp mąkę do miski i dodaj pokrojone w kostkę zimne masło,cukier puder i jajo. Zagnieć szybko kulę ciasta, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na minimum godzinę. Dno tortownicy lub blachę wyłóż papierem do pieczenia

Z Kuchni Do Kuchni
Colomba - tradycyjne włoskie ciasto na Wielkanoc (Colomba pasquale) 181

wieku. Włoska firma cukiernicza Motta z Mediolanu specjalizująca si ę  w produkcji lodów, pieczeniu ciast, zwłaszcza  tradycyjnego ciasta panettone  na  Boże Narodzenie,  postanowiła upiec specjalne ciasto na  Wielkanoc. Motta wymyśliła ciasto, którego receptura zbliżona jest do panettone, ale zmieniono jego kształt  i nadano(...)zdjęciu poniżej. LUKIER Miksujemy migdały bez sk ó rki z 50 gr cukru i białkiem . Lukrem delikatnie smarujemy ciasto. Najlepiej zacząć od środka aby nie opadło. Ciasto posypujemy cukrem w granulkach a na wierzch kładziemy migdały. Ciasto pieczemy 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego

La grande e la piccola cuoca
Drożdżówki z Serem i Owocami, czyli trzy smaki za jednym zamachem :) 165

Woll ze sklepu E-Gustus , wyłącznego dystrybutora tej marki na Polskim rynku. Ps. Jeśli chcecie zerknąć jak robię ciasto drożdżowe i kruszonkę, zerknijcie na post ---->  Jak zrobić ciasto drożdżowe , tam tak na każdym filmiku pokazałam kolejne etapy przygotowania ciasta drożdżowego. Składniki: 570 g mąki pszennej 40 g świeżych drożdży 1/4 szklanki cukru 2 jajka 250 ml mleka ciepłego(...)duży prostokąt na blacie oprószonym mąką, 2/3 ciasta smaruję wcześniej przygotowanym serem i na ser sypię jagody i jeżyny. Na część ciasta bez sera sypię porzeczkę i posypuję ją cukrem.  Ciasto z owocami zwijam w rulon, a następnie kroję ka kilkucentymetrowe plastry, układam plastry w patelni, którą wyłożyłam papierem do pieczenia. Układam luźno, zachowując lekkie odstępy

Blondynka Gotuje
Bardzo Czekoladowe Brownie Z Cukinią 147

czekolady to ciacho :) Składniki na blaszkę o boku 23 cm Ciasto: 100 g czekolady gorzkiej ( może być z dodatkami, np. skórką pomarańczową ) 100 g masła 2 jajka kl. L 120 g cukru 220 g startej cukinii bez skórki 70 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 40 g kakao Polewa: około 25 g masła 4-5 łyżeczek(...)dalej ubijając dolewamy roztopioną czekoladę. 4. Teraz dodajemy odciśniętą z soku startą cukinię oraz mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia i całość mieszamy do połączenia się składników. 5. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto wyrównując jego wierzch. Pieczemy w 180 stop. przez około 20-25 minut. Wierzch ciasta musi być upieczony. 6. Kiedy brownie już

Gotowanie...to proste !
Biszkopt uniwersalny 135

dalej ubijać, aż piana będzie lśniąca, a cukier się rozpuści.Do żółtek dodać proszek do pieczenia i ocet, wymieszać. Powinny się spienić jak gdyby były utarte.Dodać żółtka do białek i wymieszać.Na koniec dodać przesianą mąkę wymieszaną z budyniem i delikatnie połączyć.Ciasto wlać do tortownicy (24 cm) z dnem wyłożonym papierem do pieczenia.Piec w temperaturze 180 stopni

Mix smaku
Pełnoziarnista szarlotka bez tłuszczu 234

wykładamy papierem do pieczenia. Jajka miksujemy na puszystą masę wraz z cukrem / ksylitolem. Dodajemy skórkę otartą z przelanej wrzątkiem cytryny oraz mleko. Dodajemy mąkę i cynamon. Miksujemy. Do kubeczka wlewamy łyżkę soku z cytryny – dodajemy sodę i mieszamy. Spienioną miksturę dodajemy do ciasta i miksujemy po raz ostatni. Ciasto powinno być dość rzadkie. Wsypujemy do masy jabłka (kilka(...)łopatką, aż jabłka oblepią się ciastem. Przekładamy całość do przygotowanej wcześniej tortownicy. Na wierzchu układamy odłożone jabłka. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C (góra-dół) lub 170°C (termoobieg) i pieczemy ok. 35-45 minut (najlepiej do suchego patyczka). Podajemy z lodami – na zimno lub na ciepło. Post Pełnoziarnista szarlotka bez tłuszczu pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Ciasto z truskawkami i białą czekoladą 115

Pyszne puszyste i wilgotne ciasto, które pojawia się u mnie obowiązkowo w sezonie truskawkowym, proste bez udziwnień które zawsze smakuje. Składniki: 6 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 4 płaskie łyżki majonezu 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 3/4 szklanki cukru 32 g cukru waniliowego szczypta soli, świeże truskawki 1 tabliczka białej czekolady Sposób przygotowania: Białka(...)masy jajecznej przez sito- mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. Całość delikatnie mieszam ręcznie lub mikserem na najniższych obrotach, do całkowitego połączenia, wylewam do wyłożonej pergaminem blaszki o wym 12/39 cm. Lub do 4 mniejszych papierowych keksówek. Na koniec ciasto posypuję pokrojonymi świeżymi truskawkami, piekę około 40 minut w temp 180*c-do suchego patyczka

Wanilia i Kardamon
Pieczony omlet szarlotkowy 140

Omlety to u mnie stali bywalcy. Najbardziej lubię je w wersji pieczonej, bo to w sumie takie mini ciasto. Poza tym nie trzeba ich przewracać na

Healthy food explorer
Proste i szybkie ciasto z brzoskwiniami 274

To jedno z prostszych i szybszych do wykonania ciast. Wraz z pieczeniem, jego przygotowanie zajmie nam mniej niż godzinę. Ciasto to robi się na bazie

Dieta bez mleka