bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:476/1508)

Czekoladowe ciastka sandwich 185

Owiń w folię i włóż do lodówki na godzinę lub noc. Po schłodzeniu rozwiń ciasto z folii i pokrój na cienkie talarki. Ukladaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i jeszcze raz wstaw do lodówki. Nastaw piekarnik na 160ºC na termoobieg (bez termoobiegu 175ºC) i piecz przez 10 minut. Wyjmij z piekarnika i odstaw do ostygnięcia. Wszystkie składniki

codojedzenia
Pączki wiedeńskie 243

każdy wycięty kawałek papieru wyciskać okręgi. Olej podgrzewać w garnku do temperatury 180 stopni.   Ciasto wraz z papierem do pieczenia wrzucić na rozgrzany olej tak aby papier znajdował się na wierzchu. Po kilku sekundach szczypcami zdjąć papier i smażyć pączki już bez papieru do momentu aż się zarumienią. Gotowe pączki układać na wyłożonej ręcznikiem papierowym blaszce żeby

Na słodko lub wytrawnie
Racuchy z jabłkami bez drożdży 287

RACUCHY Z JABŁKAMI BEZ DROŻDŻY - SZYBKIE I NIESŁYCHANIE SMACZNE! CIASTO: 1,5 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1 duże jajko 1 łyżka oleju (dodana do ciasta) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki cukru waniliowego 0,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka cynamonu NADZIENIE: 1-2 jabłka Składniki dokładnie wymieszać w misce, tak aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany. Jabłka

Calzonella.com
Drożdżówka marmurkowa 116

trochę wyrosnąć, potem ułożymy warstwami w blaszce i jeszcze raz pozostawimy do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 150 st. C, zwiększamy temperaturę do 160 st. C i pieczemy 30-35 minut. Doskonale smakuje bez dodatków,  ale można też posmarować masłem lub dżemem, lub jednym i drugim. Smacznego

Maminek kulinarny
Ciasto Kubuś 185

najlepiej drewnianą łyżką. Dno formy o wymiarach 23 x 34 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 35 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Masa Kubusiowa: 1 l soku przecierowego Kubuś 3 budynie śmietankowe bez cukru 200 g masła Z soku przecierowego i proszku budyniowego ugotować budyń - 3/4 litra soku

Domowa cukiernia Ewy
Piernik z makiem,kokosem i powidłami 110

mokrymi- mlekiem, jajami i olejem. Rodzynki i orzechy oprószyć delikatnie mąką i wmieszać w ciasto. Foremkę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i piec nie więcej niż godzinę w 180 stopniach, do suchego patyczka. Jeśli chcecie, po upieczeniu polejcie piernik czekoladą. U mnie bez czekolady poszedł w godzinę. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto czekoladowe z colą 260

się Wam na pewno. To jedno z tych ciast, które zawsze się udaje. Zrobiłam je bez użycia miksera. Zapraszam na kawałeczek, no dobrze jest cała blaszka ciasta :) Składniki: 250 g mąki 1 szklanka cukru 5 łyżek wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka 130 g masła 2 czubate łyżki kakao 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju

O kuchni z uczuciem
Drożdżowe paluchy z serem 128

ciasta rozsmarować masę serową.  Następnie złożyć w pół, przykrywając część z serem częścią bez sera. Dobrze przycisnąć oraz wygładzić.  Ciasto pociąć na paski o szerokości około 2 cm.  Każdy pasek skręcić kilkakrotnie i umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.  4. Pozostawić na 15 minut do napuszenia, a następnie posmarować białkiem. Piec

Nastoletnie Wypiekanie
Naleśniki - pancakes z sosem z mniszka lekarskiego 192

szklanki mąki 1 szklanka kefiru szczypta soli 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody 8 cl oleju słonecznikowego lub rzepakowego 5 pełnych łyżek cukru Wszystkie składniki połączyć i utrzeć na jednolite i gęste ciasto. Smażyć bez użycia oleju ( jest już w cieście ). Prawda, że proste ?  Tutaj przepis na syrop z mniszka lekarskiego : http://myjemypijemy.blogspot.com

Jemy Pijemy
Brownie z kaszy gryczanej z musem truskawkowo-miętowym 146

czas miksując) dodajemy roztopioną czekoladę, masę z kaszy gryczanej i mąkę. Powinna powstać gęsta, jednolita masa bez większych grudek. Na koniec dodajemy dość grubo posiekaną czekolade mleczną i mieszamy. Ciasto wylewamy na natłuszczoną blachę i wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok 50 minut lub do "suchego patyczka".W tym czasie umyte i obrane z szypułek truskawki

Zawsze głodna!
Pełnoziarniste pierniki 125

ciasto się nie kleiło do wałka i blatu, ja zrobiłam tak wszystkie pierniki i poszło bez problemu ;) (jeśli podczas wałkowania reszta ciasta zacznie zasychać i będziecie mieć problem z wyrabianiem, dodajcie odrobinę mleka) wykrawamy pierniki wykładamy je na wyłożoną papierem do pieczenia blachę pieczemy około 10 minut w temp. 150 stopni (należy kontrolować sytuację, żeby nasze pierniczki się

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Placek serowy 241

Przepis ten pochodzi z książki Siostry Anastazji. Ciasto ma delikatną strukturę i chrupiącą kokosową bezę na wierzchu. Ja dodałam jeszcze do sera opakowanie rodzynek bo lubię to połączenie. Ciasto jest słodkie, dla mnie troszkę za bardzo, więc przy kolejnym jego pieczeniu zmniejszę trochę ilość cukru, ale Was zostawiam z oryginalną wersją :) Składniki: - 1 i 1/2 kg mielonego sera

Zainspirowana w kuchni
Babeczki z budyniem waniliowym 165

wiśnie Wykonanie: Ze składników na ciasto zagniatamy kruche ciasto. Ja robię to przy pomocy malaksera. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie na lekko omączonym blacie wałkujemy ciasto na grubość 4 mm i wykrawamy kółka przy pomocy foremek. Następnie wyklejamy ciastem foremki na babeczki, które uprzednio posmarowaliśmy tłuszczem. Resztę ciasta zostawiamy, aby później zrobić(...)około 1 łyżeczki na babeczkę. Do części babeczek dodajemy po 1 wiśni.Z  pozostałego ciasta wykrawamy pokrywki i przykrywamy nimi babeczki. Ważne jest, aby pokrywki dobrze połączyć z  babeczkami. Ciastka pieczemy przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, bez termoobiegu. Po upieczeniu babeczki studzimy, a następnie wyjmujemy z foremek i odwracamy do góry nogami. Przed

Kulinarne przygody Gatity
Kostka truskawkowa bez pieczenia 616

Szybkie i proste ciacho na zimno do którego można wykorzystać mrożone truskawki. Oczywiście w sezonie lepiej dodać świeże, najlepiej pokrojone w mniejsze kawałki żeby ciasto lepiej

Ze smakiem i z pasją
Ciasteczka z patelni 131

składniki* 235 g mąki pszennej* 1 jajko* 50 g margaryny* 50 g smalcu* 25 g rodzynek* 25 g żurawiny suszonej* 35 g cukru* 1 łyżeczka proszku

Mix smaku