bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:476/1508)

Kruche mini ciasteczka 167

żółtek. To stary, ale niezawodny przepis z mojego zeszytu. Wypróbowany, dlatego bez wahania polecam. Pyszne kruchutkie, rozpływają się w ustach. Ciastka są małe ok 2 cm.,  na jeden kęs. Część z nich przełożyłam kremem chałwowym, część bez przekładania. Jedne i drugie są pyszne. SKŁADNIKI Na ciasto: 5 szklanek mąki tortowej 2 margaryny ok. 1 szk. cukru pudru(...)tarce żółtka, dodajemy cukier, żółtko jajka, ocet i zagniatamy ciasto. Chwilę wyrabiamy. Schładzamy lodówce 1 godzinę. Po godzinie ciasto po kawałku rozwałkowujemy na grubość ok. 2 -3 milimetrów. Małą foremką wyciskamy ciasteczka.Oczywiście takie same ciastka możemy wycinać większą dowolną formą.  Ciastka układamy na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni

W kuchennym oknie Ewy
ZIOŁOWA PIECZEŃ RZYMSKA. 307

Gdybyśmy się już nie spotkali :Wielkanoc już puka do wypucowanych okien.Delikatnie stuka w szybę kolorową palmą.W lewej dłoni kosz do święcenia trzyma,baranek miota się

W kuchni Karmel-itki
Wiosenna Tęcza 213

uroczystości, bardzo efektowne i smaczne. Polecam! Biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 1 kg. jabłek 3 łyżki cukru 1 galaretka zielona 1 łyżka masła Masa budyniowa: 2 budynie waniliowe bez cukru 0,5 litra mleka 3 łyżki cukru 200 g. masła Masa śmietanowa: 0,5 litra śmietany(...)łyżka masła (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt: białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodawać partiami cukier, następnie żółtka. Mąkę i proszek przesiać, dodać do ciasta i wymieszać szpatułką lub mikserem na najniższych obrotach. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach. Masa jabłkowa: jabłka zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Przełożyć je do garnka z grubym dnem, dodać masło, cukier

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Zebra z jabłkiem 197

kostkę lub inne owoce Jajka dobrze zmiksować z cukrem, dodawać porcjami pozostałe składniki. Ciasto podzielić na 3 części, do jednej dodać mąkę, do drugiej kakao, do trzeciej kisiel. Wylewać do formy na przemian małe porcje ciasta z każdego koloru. Na cieście ułożyć owoce, lekko zatopić. Piec ok. 60 minut w temp. 180 stopni

Praktyczna pl
Karmelowe LOVE 351

pomiędzy nimi mamy jeszcze warstwy herbatników. Wierzch zdobi bita śmietana posypana czekoladą. Ciasto słodkie i sycące, obłędnie pyszne. Składniki: Ciasto: 6 jajek – osobno żółtka i białka 3/4 szklanka cukru 3/4 szklanka mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa karmelowa: 250g masła w temperaturze pokojowej 1 puszka mleko skondensowanego wcześniej ugotowanego. Mleko gotujemy 3 godziny(...)kakao bez cukru do posypania na wierzch   Ciasto: 1. Białka ubić na sztywno i ciągle mieszając, dodać stopniowo połowę cukru. Miksować, aż masa będzie gęsta i lśniąca. 2. W drugiej misce żółtka utrzeć z resztą cukru na jasną, kremową masę. 3. Do białek dodać żółtka i wymieszać delikatnie łyżką. 4. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz

Kocham Czekoladę
Świnki w kocykach 480

zagniatamy na jednolite ciasto bez grudek. U mnie ciasto było strasznie lepiące więc dodałam mąki, ale musimy z nią uważać, bo po upieczeniu "świnki" szybko stwardnieją.  3. Ciasto podzieliłam na dwie części, najpierw rozwałkowałam jedną na grubość około 7mm, pokroiłam w prostokąty i owinęłam parówki. Tak samo zrobiłam z drugą połową ciasta. 4. Świnki przekładamy na blaszkę wyłożoną(...)papierem. W kubku rozbijamy jajko, rozkłócamy je  i smarujemy nim nasze "świnki", następnie posypujemy  sezamem, makiem lub startym serem. Pieczemy w 220 stopniach około 15 minut. smacznego

kruche babeczki
Babka czekoladowa wilgotna i pyszna – ciasto czekoladowe 540

połączyły. Ciasto mam gotowe, teraz białka ubijam na sztywną pianę i dodaję do ciasta i jeszcze przez chwilę miksuję na najwolniejszych obrotach tak żeby białka połączyły się z ciastem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczenie babki czekoladowej: Tak przygotowane ciasto przekładam do foremki posmarowanej tłuszczem. Ciasto wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, na drugą od dołu półkę i piekę około(...)minut, do suchego patyczka – długość pieczenia może się różnić w zależności od piekarnika. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Upieczoną babkę odstawiam na około 15 minut w foremce do przestudzenia, następnie wybijam i odstawiam do wystudzenia. Babkę możemy polać polewą czekoladową: na polewę : 3 łyżki kakao ciemnego bez cukru (około

Uwaga Babcia Gotuje
WIELKANOCNA BABKA PIASKOWA NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ CUKRU 1047

Pyszna, wilgotna babka, bez cukru, na mące orkiszowej z niewielkim dodatkiem mąki ziemniaczanej. Idealna na nadchodzące Święta, ale również na co dzień, do popołudniowej kawki. Babeczka bardzo zaskoczyła mnie smakiem, szczerze to nie spodziewałam się iż wyjdzie taka pychotka. Nigdy nie dodaję mąki ziemniaczanej ani do biszkoptów ani do babek, tutaj zrobiłam wyjątek, troszkę tylko zmniejszyłam jej ilość. Makę(...)mieszankę mąk i miksować do połączenia składników.Do ciasta wlać letnie masło i dokładnie zmiksować. Ciasto będzie miało konsystencję podobną do budyniu. Masę wylać do wysmarowanej i obsypanej wcześniej (mielonymi migdałami lub bułką tartą) formy, wyrównać i wstawić do nagrzanego do 175*C piekarnika i piec ok.45 minut (program góra-dół, bez termoobiegu), do suchego patyczka.Wyjąć z piekarnika

Smaczne Zdrowe
Cinnamon & Choco Snails 191

znikły :D Polecam gorąco :D) Składniki na ciasto: 100 g mąki ziemniaczanej 65 g mąki owsianej (bezglutenowej) 65 g mąki ryżowej 50 g mielonego siemienia złocistego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki gumy ksantan 50 g cukru trzcinowego lub muscovado 200 ml ciepłej wody 60 g margaryny bez laktozy (Benecol Classic) 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka cukru(...)początek należy margarynę  rozpuść i ostudzić lekko.  Wszystkie mąki przesiej, połącz z siemieniem lnianym mielonym, proszkiem do pieczenia, oraz gumą ksantan.  Następnie dodaj cukier, cynamon oraz wanilię.  Dodaj połowę wody i rozpocznij wyrabianie ciasta.  Dodawaj pozostałą wodę i masło. Wyrabiaj, aż c iasto będzie bardzo luźne i odrobinę klejące.  Ciasto przełóż na blat

Lajtkraft food intolerance
JAK ZROBIĆ TORTILLE? 229

proszku do pieczenia - 1/4 łyżeczki soli W składnikach celowo piszę około szklanki wody, ponieważ wody dodajemy tyle aby ciasto nam się zagniotło ale aby było bardzo miękkie i elastyczne. Z wyżej wymienionych składników zagniatamy ciasto ( tak jak na zdjęciach), najpierw łyżką potem dłońmi, wyrabiamy na elastyczne ciasto. Owijamy folią i odstawiamy na godzinę - to jest niezbędne! Ciasto wyjmujemy dzielimy(...)części.  Każdą rozwałkuj bardzo cieniutko. I układamy na suchej bardzo mocno nagrzanej patelni. Nie bez przyczyny piszę Wam o mocno nagrzanej patelni, jeśli położycie ciasto a nie będą się Wam robić bąble, oznacza, że patelnia nie jest dobrze nagrzana.  Podczas "smażenia" tortilli, ważny jest czas, nie możecie tego robić za długo, temperatura musi być bardzo wysoko

SMYKWKUCHNI
Dietetyczne brownie z fasoli 166

jajka 3 łyżki kakao 4 łyżki ksylitolu lub cukru brązowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szkl siekanych orzechów włoskich Wszystkie składniki oprócz orzechów przełożyć do naczynia i dokładnie zblendować na gładki mus. Dodać orzechy, wymieszać. Blaszkę (21x21cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Brownie piec ok 40 minut w 170 stopniach do tzw. suchego patyczka. Ostudzić, można

Smakołyki Asi
bezglutenowe kardamonowe muffiny z wiśniami 236

składniki do "suchych" i mieszamy krótko, ale dokładnie. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do ciasta, mieszamy delikatnie. Na końcu dodajemy wiśnie i ponownie delikatnie mieszamy. Ciasto nakładamy do foremek na muffiny (najlepiej silikonowych), wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180*C i pieczemy ok. 20-30 minut (do "suchego patyczka"). Wyjmujemy muffiny z foremek i pozostawiamy do wystygnięcia

chili & sugar
Drożdżowe gofry orkiszowo-owsiane 203

lodówce już mnie tak nie przerażało, bo w podobny sposób robię ciasto drożdżowe bez wyrabiania . Tylko że tutaj przepis kazał najpierw wszystkie składniki dokładnie wymieszać, podczas gdy w drożdżowym robi się to dopiero po nocy spędzonej w lodówce... jak widać dużo wątpliwości miałam przed pieczeniem. A jakie wrażenia po? - czytajcie dalej :) Składniki na 8 sztuk dużych gofrów: SUCHE(...)składniki lekko podgrzać, żeby były ciepłe, ale nie gorące. Dodać drożdże, wymieszać i odstawić na około 5-10 minut, żeby zaczyn zaczął rosnąć. Suche składniki wymieszać w dużej misce - ciasto znacznie zwiększy swoją objętość . Do suchych składników dodać zaczyn i roztrzepane jajka. Dokładnie wymieszać do połączenia się wszystkich składników - ciasto będzie miało półpłynną konsystencję . Miskę przykryć folią spożywczą i wstawić

Grunt to przepis!
Sernik owocowy (Siostry Anastazji) 358

pudru; 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (bez cukru); 6 jaj; 15 dkg margaryny; Margarynę utrzeć z cukrem, dodając kolejno po jednym żółtku, ser, budyń w proszku, wszystko wymieszać. Na koniec dodajemy ubite na sztywną pianę białka. Lekko wymieszać. Masę serową przelać do wyłożonej papierem pergaminowym tej samej blaszki, co były pieczone biszkopty. Piec w 180 st.C około 40 minut(...)galaretki truskawkowe; Duże truskawki pokroić na ćwiartki, małe na połówki. Owoce rozprażyć w garnku na ogniu, dodając cukier. Na koniec wsypać suchą galaretkę. Dokładnie wymieszać, zagotować i przestudzić. Przełożenie ciasta: biszkopt ciemny - połowa masy budyniowej - wkładka serowa - druga połowa masy budyniowej - tężejąca masa owocowa - biszkopt jasny - polewa. Moje uwagi: 1. Masę owocową do ciasta przygotowałam z mrożonych malin: Maliny zmiksowałam

In my kitchen
Sernik mocno kokosowy z dżemem 128

białka 1/4 szklanki cukru 1/4 szklanki wiórków kokosowych Dodatkowo: 1 słoiczek dżemu (240g; u mnie truskawkowy) Przygotować spód. Wszystkie składniki zagnieść na jednolite ciasto, a następnie wylepić nim dno formy wysłanej papierem do pieczenia. Spód podpiec (w rozgrzanym piekarniku) około 20 minut w 180 stopniach i pozostawić do ostudzenia. Zimny równomiernie posmarować warstwą dżemu.   Przygotować masę serową. Wszystkie(...)Całość ponownie wymieszać i przelać na spód z dżemem. Sernik piec 10 minut w 240 stopniach, a następnie 90 minut w 150. Przygotować kokosowy wierzch. Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier, a na końcu delikatnie wmieszać wiórki kokosowe. Bezę kokosową przełożyć na gorący sernik. Ciasto ponownie wstawić do piekarnika i podpiec 20 minut w temperaturze

Di gotuje