bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:487/1508)

Wianki z precelków. 105

Dekoracja na wieczor wigilijny- wianek z precelkow. Edyta Guhl. Pierwszy raz zobaczyłam te wianuszki u Eleny Shashkina w internecie i bardzo się nimi zachwyciłam. Potem pojawiły

dolcevitainmykitchen
Szarlotka z bezą 124

tortownicy prezentują się jak torcik jabłkowy. Ciasto jest bardzo kruche, jabłka aromatyczne, a beza rozpływa się w ustach. Składniki: Kruche ciasto • 1,5 szklanki mąki pszennej • 0,5 szklanki cukru • 3 żółtka • 125 g masła • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia • 1 łyżka śmietany • 4 łyżki bułki tartej Jabłka • 1,5 kg jabłek np. szara

To co kocham
Francuskie kwadraciki z makiem i siemieniem lnianym 127

opakowanie ciasta francuskiego 1 jajko szczypta soli mak i siemię lniane do posypania Przygotowanie: Ciasto kroimy na małe kwadraty - urosną jeszcze nieco w piekarniku. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem ze szczyptą soli. Posypujemy makiem i siemieniem lnianym. Pieczemy bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika w temp. 180C do złocistego koloru - kilka minut. Maczajacie

Zasmakuj Kuchni
Sernik na zimno z malinami i kolorową pianką 166

To ciasto jest wyjątkowo dobre, delikatne i orzeźwiające. Zniknęło w błyskawicznym tempie, goście byli zachwyceni Upiec mały biszkopt – białka z cukrem ubić na sztywną pianę

Kuchnia Pokoleń
Chleb z naczynia 113

szkła do nagrzanego piekarnika, bo będzie pękać! Po kilku/kilkunastu minutach ogrzewania naczynia, przełożyć do niego wyrośnięte ciasto i przykryć gorącą pokrywką. Przykręcić piekarnik do 200 C i piec w takiej temperaturze najpierw przez 30 minut – w 1/3 wysokości piekarnika, grzałka góra-dół, bez termoobiegu. Po tym czasie zdjąć pokrywkę i piec jeszcze kolejne ok. 15-20 minut – chleb upieczony

Moje domowe kucharzenie
Sernik na zimno z galaretką i jagodami. Idealne ciasto na letnie dni. 187

się zastanawiam czy to nie mój ulubiony typ ciasta. W większości przypadków są to serniki pieczone w najróżniejszych wersjach smakowych. Ale latem preferuję serniki na zimno. Chłodne, rozpływające się w ustach ciasto, ulubiona galaretka i owocowy akcent. Jak dla mnie ideał smaku. Bez zbędnych słów zapraszam Was na mój sernik na zimno z galaretką i jagodami. Idealne ciasto

Słodkie okruszki
Pancakes 2 wg Aleex 160

rozpuścić i lekko przestudzić. 4. Mieszaninę jajek i mleka połączyć z mąką, proszkiem do pieczenia i cukrem. 5. Na końcu dodać masło. Wymieszać. 6. Odstawić na 15 minut. 7. Smażyć na suchej patelni teflonowej, bez dodatkowego tłuszczu, na średnim ogniu, tak aby ciasto mogło wyrosnąć. 8. Placuszki delikatnie przewracać na drugą stronę, przy użyciu szerokiej łopatki. 9. Odkładać

W mojej kuchni
Karmelowa tarta z kremem z kaszy manny 250

odpoczęło. Po tym czasie rozgniatamy w foremce na tartę, dokładnie dociskając również przy bokach. Pieczemy w temp. 200 st. przez 10 minut z obciążeniem (na ciasto dajemy kawałek pergaminu, a nim umieszczamy obciążnik - np. fasolę), a następnie kolejne 10 - 15 minut bez obciążenia, aby ciasto się pięknie zarumieniło. Gotowe ciasto wyjmujemy z piekarnika i dajemy mu przestygnąć. Masa

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Piaskowe Babeczki 150

Masą dodajemy oba rodzaje mąki. Całość lekko miksujemy żeby produkty się połączyły. •Do zmiksowanego ciasta dodajemy białko .Całość mieszamy łyżką bardzo delikatnie. •Foremki smarujemy cienką warstwą oliwy lub oleju. •Do rozgrzanego piekarnika 160°C wkładamy formę i pieczemy ok.20 minut ( ja piekę bez nawiewu góra –dół). •Po upieczeniu babeczki pozostawiamy w foremkach aż wystygnie

Gotowanie Patki
___Wiosenna tarta cytrynowa z bezą___ 126

miksować.Gotowe ciasto zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 1 godzinę.  Ciasto rozwałkowa. Wyłożyć całą formę (łącznie ze ściankami). Spód ponakłuwać widelcem i wstawić do lodówki na czas nagrzania piekarnika do   190 stopni C   (góra i dół bez termoobiegu). Piec przez około 25 minut. Można zastosować obciążenie z fasoli. W tym czasie możemy wykonać

KuukBuuk
Jogurtowo - cytrynowe muffinki 135

tych, na muffinki?  Składniki (12 muffinów): 160 g mąki pszennej 140 g cukru płaska łyżeczka cukru waniliowego pół płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej pół płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 130 g jogurtu naturalnego 60 g roztopionego i przestudzonego masła 2 jajka skórka otarta z 1 cytryny Wykonanie: Do przygotowania muffinów wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Musimy(...)suche i całość mieszamy widelcem. Robimy to jak najkrócej. Tylko do połączenia się składników.  Ciasto przekładamy do foremek na muffinki do 3/4 wysokości papilotki i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Muffinki pieczemy 25 minut w temperaturze 175 stopni (grzałka dolna + grzałka górna, bez termoobiegu). Powinniśmy osiągnąć efekt tzw. suchego patyczka, a muffinki powinny się lekko zrumienić

Smak mojego domu
Fit pizza na brokułowym spodzie 231

dodać otręby, jajko i startą mozzarellę. Przyprawić  solą, pieprzem, oregano i czosnkiem. Masę odstawić na minimum 5 minut. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Skropić ją oliwą lub olejem. Masę wyłożyć na blachę formując placek. Piec w 230 stopniach ok. 20 minut aż spód będzie zwarty. Sos: Czosnek zeszklić.  Dodać przecier pomidorowy, sól, pieprz, bazylię i oregano. Dusić(...)którą układać ulubione dodatki. Ja położyłam plasterki salami, pokrojoną w piórka cebulę i papryczki jalapeno. Piec 10 minut w temperaturze 220 stopni ,aż ser zacznie topnieć. Pizza na początku może nie być zwarta, ale gdy lekko przestygnie, a ser w cieście stwardnieje bez problemu można ją pokroić i wziąć w rękę.  Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Puszyste pancakes z płatkami ryżowymi 267

gryczanej) Jajka ubijamy z cukrem waniliowym na puszek. Następnie dodajemy mąkę, mleko oraz proszek do pieczenia. Całość łączymy mikserem. Dodajemy miód i płatki ryżowe, po czym nadal miksujemy. Ciasto powinno dość gęste, ale nie za bardzo :) Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni, najlepiej BEZ TŁUSZCZU! :) Dla przygotowania jednego pancakes wystarczą 2-3 łyżki ciasta, które delikatnie łyżką rozlewamy tworząc

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Korzenne sucharki świąteczne 178

extraktu, u mnie w proszku ½ łyżeczki soli białko do posmarowania Nastaw piekarnik na 180ºC bez termoobiegu. Zmiksuj jajka, żółtka i cukier na puszystą masę. W oddzielnej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy. Dodaj suche składniki do jajecznej masy i zmiksuj. Ciasto będzie lepkie i gęste ale takie ma być. Na blasze pokrytej papierem do pieczenia

codojedzenia
Mazurek kajmakowy 152

Polecam smacznego i efektownego mazurka przełożonego dżemem i masą kajmakową.Nie wyobrażam sobie bez niego Świąt Wielkanocnych,musi być obowiązkowo. Składniki: Ciasto kruche: 0,5 kilograma maki pszennej kostka margaryny 150 gram cukru 5 żółtek 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 1 puszka gotowego kajmaku 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki 100 gram masy cukrowej lub marcepanowej

Bajeczna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania