bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:495/1508)

Poppy seed sweety for Easter 142

przypisu rodzinnego, ale w tej "innej" wersji :) Składniki na ciasto: 4 łyżeczki "Egg free" zamiennika jajka 1 szklanka cukru muscovado (moze byc rowniez cukier puder) 1 szklanka mąki bezglutenowej Shar (tej z ciasteczkiem) 200 g margaryny bez laktozy (Benecol bez laktozy) 1 łyżeczka proszku bezglutenowego do pieczenia 1/2 olejku migdałowego 1/2 opakowania cukru waniliowego Składniki na masę(...)Smażymy ok 30-40 min, dolewając wody i mieszając. Gotową skarmelizowaną skórkę oraz rodzynki wrzucamy do masy i mieszamy. Formę do pieczenia, smarujemy oliwą lub wykładamy papierem do pieczenia. Rozkładamy masę ciasta, na wierzch rozkładamy równomiernie masę makową. Pieczemy 60 min w 150 C. Wierzch ciasta możemy posypać wiórkami kokosowymi, lub polać stopioną czekoladą i posypać

Lajtkraft food intolerance
Ciasto jogurtowe 77

Super szybkie ciasto, którego wykonanie zabiera tylko 10 minut. Wychodzi lekkie, wilgotne, niezbyt słodkie i, co najważniejsze – bez zakalca. Składniki: • 1 duży jogurt grecki 500 g • 2,5 szklanki mąki pszennej • 1/2 szklanki cukru • 2 jajka • 1/2 szklanki oleju • 1 łyżeczka płaska proszku do pieczenia • 1 łyżeczka sody • cukier puder i cynamon(...)połączenia składników. • Dno i boki tortownicy o średnicy 24 cm wysmarować masłem i posypać bułką tartą. • Piekarnik nagrzać do 170 st.C, wstawić ciastopiec przez 40 minut. • Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem i cynamonem

To co kocham
Mazurek chałwowy z czekoladą i orzechami 145

papierem do pieczenia. Na dno formy (kwadratowej o boku 24cm) wyłożyć równomiernie ciasto. Piec przez około 30 minut w temperaturze 160ºC (tak, by się zarumieniło). Odłożyć do wystudzenia.  Składniki na masę chałwowo - orzechową: 200 g chałwy (najlepiej orzechowej, ale może też być waniliowa) pół szklanki śmietany kremówki 30% 100 g orzechów (włoskich, laskowych bez skórki, fistaszków, pekanów(...)zmiksować na jednolitą masę. Przełożyć ją do rondelka i zagotować, mieszając od czasu do czasu. Gotować tylko 3 minuty, tak by trochę zgęstniało. Powstałą masę wylać na wystudzone ciasto i wyrównać. Gotowe ciasto ozdobić gorzką czekoladą (70-80g) roztopioną w kąpieli wodnej i posypać orzechami. Przepis pochodzi ze strony: http://www.mojewypieki.com/przepis/mazurek-chalwowo---orzechowy-z-czekolada

Mania Wypiekania
SERNIK WIEDEŃSKI 156

chwili mąkę oraz rodzynki. Ubijamy białka na sztywno i już bez użycia miksera delikatnie łączymy pianę z masą serową. Wkładamy do nagrzanego piekarnika ( 180 st.) i pieczemy ok 1 godz. Nie wyjmujemy po upieczeniu tylko pozwalamy aby pomalutku wystudzał się w piekarniku. Szybkie wyjęcie sernika spowoduje gwałtowne opadnięcie ciasta

harrisa
Placuszki kukurydziano – pszenne, spróbuj jakie to proste 134

tłuszczu. Tak, do ciasta dodałam trochę masła więc zastanawiałam się czy wyjdą bez dodatkowego tłuszczu. Część placków została, więc zabrałam je do pracy w towarzystwie syropu klonowego.   Placuszki kukurydziano – pszenne 500 ml kefiru ( może być maślanka, jogurt ) 2 szklanki mąki kukurydzianej 1,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru waniliowego(...)łyżki cukru 4 łyżki masła   Do dużej miski wlałam kefir, dodałam wszystkie pozostałe składniki i zamieszałam. Odstawiłam na chwilę. Na gorącą patelnię* łyżką nakładałam porcję ciasta, po chwili ( tak maks 3-4 minuty) przekładałam na drugą stronę i gotowe :) Ja mam grubą patelnię na której mogę tak smażyć, jeśli twoje placuszki będą się przypalać może się okazać że potrzebujesz

Kuchnia na wzgórzu
Półkruche palmiery z marmoladą 161

śmietaną. Zarób delikatnie ciasto jedynie do połączenia wszystkich składników. Ciasto powinno być grudkowate ale tworzyć jedną całość. Jeśli masa jest zbyt twarda dodaj więcej śmietany lub dodatkowe żółtko. Owiń ciasto w folię i włóż do lodówki na 30 minut. Nastaw piekarnik na 175ºC na termoobieg (bez termoobiegu 190ºC lub wedle piekarnika). Po schłodzeniu rozwałkuj ciasto w prostokąt o grubości(...)Przekrój wzdłuż na pół. Każdy placek posmaruj cienko marmoladą i zwijaj z obu stron do środka. Pokrój na 2 cm grubości kawałki i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdy palmier nałóż dodatkowo po łyżeczce marmolady. Piecz palmiery na złoty kolor przez około 35 minut. Wyjmij palmiery na metalową kratkę i ostudź. Przed podaniem posyp cukrem pudrem

codojedzenia
Drożdżowe serca z dżemem truskawkowym 198

już chyba u mnie tradycja, że w soboty piekę ciasto drożdżowe, pewnie wynika to z czasu, bo zazwyczaj w soboty kręcę się w okolicach kuchni od samego rana do późnego popołudnia, bo kuchnia jest moim centrum dowodzenia. Dzisiejsze drożdżówki sa dokładnie takie jak lubię, czyli pełne nadzienia. Składniki na 8 sztuk: 500 g mąki pszennej (z czego 200 g maksymalnie(...)możesz piec. Formowanie serduszek jest prostsze niż się wydaje. Najpierw podziel ciasto na pożądaną ilość porcji. Każdą rozwałkuj na cienki placek i posmaruj dżemem. Zwiń w rulon jak naleśnik. Złóż na pół i zlep końce. Przekręć tak, aby złożenie było równolegle do blatu. Przetnij do 2/3 w miejscu zgięcia. Rozłóż tak aby utworzyło się serce. Piecz prze 25 minut

greenscarf
Ciasto z truskawkami i budyniem (kruche) 692

śmietankowe bez cukru (u mnie Emix) 3 szklanki mleka (można ciut mniej) niespełna 1/2 szklanki cukru (można dać mniej) 2 pełne łyżki masła Przygotowanie: Do dużej miski wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy zimną margarynę lub masło, siekamy nożem. Następnie dodajemy 3 żółtka, zimny jogurt naturalny (lub śmietanę) i oba rodzaje cukru, zagniatamy dokładnie ciasto (jeśli

Słodkie okruszki
Torcik "Pokusa" 94

żółtka. Następnie mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao.Stopniowo dosypujemy do masy i łączymy za pomocą łyżki (uważając,aby piana nie opadła). Tortownicę o średnicy 28 cm smarujemy tłuszczem i wysypujemy mąką. Wlewamy ciasto i pieczemy do suchego patyczka ok.  30 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy ciasto będzie już gotowe studzimy je i przekrawamy(...)kajmakową. Schładzaną przez 12 godzin śmietanę ubijamy na sztywno dodając śmietan Fixy,cukier puder i esencję waniliową.Wykładamy ją na kajmak (zostawiając 4 łyżki na dekorację góry).Posypujemy pokruszonymi bezami.   Przykrywamy drugim blatem.Dekorujemy śmietaną ,bezami i posypkami. Tort schładzamy minimum przez 5-6 godzin.   Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Tradycyjny jabłecznik z budyniem 215

Składniki: Ciasto: 400 g mąki pszennej 200 g zimnego masła ½ szklanki cukru (można dodać więcej) 4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka aromatu waniliowy lub 3 łyżeczki cukru waniliowego Jabłka: 5-6 średniej wielkości jabłek (użyłam Szarej Renety) 3 łyżki brązowego cukry 1 łyżeczka cynamonu 1,5 paczki budyniu waniliowe bez cukru 4 łyżki cukru(...)Przygotowanie:  Mąkę przesiać , dodać proszek do pieczenia, cukier, cukier wanilinowy. Masło pokroić w kosteczkę, dodać do suchych składników i wszystko posiekać dokładnie nożem na drobne kawałeczki. Można również  składniki  umieścić w misie miksera i rozdrabniać mieszadłem, aż masa zacznie przypominać okruchy chleba. Dodać żółtka i szybko zagnieść. Ciasto podzielić na 2 części i włożyć do lodówki

Mania Gotowania
Ciasto z malinami, Siódme niebo 765

litr wody  Beza: - 4 białka - 15 dag cukru - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - płatki migdałowe do posypania  Po dodatki i bakalie warto zajrzeć na stronę www.Skworcu.com.pl . 1. Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do przestudzenia, gdy zaczyna się ścinać dodajemy ją do malin.  2. W czasie gdy galaretka się studzi robimy bezę. Białka ubijamy na sztywną pianę(...)wlewamy wystudzoną żelatynę i ponownie miksujemy.  4. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, na spód układamy warstwę herbatników, następnie na herbatniki wykładamy połowę masy śmietankowej, na masę wylewamy tężejącą galaretkę z malinami, na wierzch wykładamy druga połowę białej masy. Na górę kładziemy upieczoną i wystudzoną bezę. Ciasto przed podaniem na kilka godzin wstawiamy do lodówki

Apetyczna babeczka
Babka Wielkanocna proteinowa a’la Oreo (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 108

Ciasta i desery z motywem czarno-białych ciasteczek stały się niezwykle popularne. Zbliżające się święta również można przygotować w tym klimacie! My bardzo lubimy te ciasteczka (nie tylko ze względu na pandzie kolory) ale bez kremu wewnątrz 😃 Bezglutenowa wersja od Schar dostępna w Kuchnie Świata smakowała nam bardziej niż oryginalna (nawet krem), więc jeśli też je bardzo lubicie koniecznie(...)Schar: Chocolate O’s lub Disco Ciok   BABKA PROTEINOWA Fasole blend ujemy na gładko z jajkami. Dodajemy resztę składników i miksujemy już mikserem całość. Ciasto wlać do formy na babkę wysmarowaną olejem kokosowym, piec 40-45 minut w 180’C. Po odparowaniu babki (ale nie wystudzeniu) ostrożnie wyciągamy ją z formy (najlepiej sprawdzają się sylikonowe, mamy pewność

Candy Pandas
Marmurkowa babka cytrynowo-czekoladowa 170

też tacy, którzy nie wyobrażają sobie Świąt bez babki marmurkowej. Tradycyjna składa się z warstwy jasnej i kakaowej. Moja ma delikatny cytrynowy twist :) Jest pyszna, puszysta i niezwykle delikatna :) Nie zapomnijcie dodać jej do listy świątecznych wypieków! Składniki : 2 szklanki mąki pszennej 1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 200 g masła 4 jajka pół łyżeczki(...)Masa będzie dość lejąca.  Piekarnik rozgrzać do 160*C.  Do masy maślanej na zmianę dodawać mąkę i mleko. Mieszać delikatnie szpatułką. Postępować tak, aż do wyczerpania składników. Ciasto podzielić na pół. Do jednej części dodać kakao i 3-4 łyżki mleka. Wymieszać. Formę 29 cm x 11 cm wysmarować masłem i oprószyć mąką pszenną. Na spód wyłożyć ciemną

Chocolate Muffin Blog
Przepis #169 Śniadaniowe muffiny z musli 112

pół. Jedną mieszamy z musli "Słoneczne dni". Do drugiej dodajemy kakao oraz musli "FIT". Wymieszane ciasto przekładamy do foremek na muffiny. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Babeczki można udekorować na przykład polewą z gorzkiej czekolady lub zajadać bez dodatków.  Smacznego

Health-Fit-Life
Bananowe pancakes, czyli ekspresowe śniadanie na słodko 163

mlekiem, cukrem i olejem. Dodaj do powstałej masy mąkę, cynamon i proszek do pieczenia. Wymieszaj dokładnie, żeby nie było grudek. Następnie delikatnie wmieszaj w ciasto banana pokrojonego w plasterki. Rozgrzej patelnię, idealnie sprawdzi się teflonowa, lub taka na której można smażyć bez tłuszczu. Zmniejsz płomień, nakładaj ciasto łyżką i smaż z obu stron na złoty kolor. Smacznego

greenscarf

Proponowane wyszukiwania