bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:497/1508)

Chleb z garnka z kurkumą i serem 223

ciasto po dwoiło objętość prze d wyłożeniem do formy. Piekarnik rozgrzać do 240 stopni (bez termoobiegu) z postawionym na niskiej półce garnkiem z pokrywką (lub naczyniem żaroo dpornym). Kie dy piekarnik się rozgrzeje, wyjąć gorące naczynie i zsunąć do niego ciasto. Przykryć pokrywka i piec przez 30 minut w 240 stopniach. Po tym czasie z djąć pokrywkę i piec

ChilliJemy
Mini Pizza - Przepis krok po kroku 353

milimetrów i układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie górę ciasta smaruję sosem i układam dodatki. Pieczenie mini pizzy: Blachę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na środkową półkę i piekę około 10 minut. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez używania termoobiegu. Mini pizze są gotowe, można się częstować, życzę udanego wypieku

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Pączki hiszpańskie, gniazdka z ciasta parzonego 227

się wody z masłem wsypać mąkę i mieszać aż ciasto zrobi się gładkie, bez grudek. Następnie wystudzić i dodawać kolejno jajka, miksować na gładką masę. Powstałe ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką ozdobną i wyciskać ciasto na wcześniej przygotowane kwadraciki z papieru do pieczenia. W głębokiej patelni lub garneczku rozgrzać olej, następnie wrzucać kolejno przygotowane gniazdka papierem

W garach u Gosi
Energetyczne batony owsiane bez cukru 128

jednolitą masę. Na blachę wykładamy papier do pieczenia. Rozsmarowywujemy masę na grubość ok 0,5-0,7 cm. Pieczemy w temp 180 stopni ok 30 min. Kroimy na batoniki. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/inne/batony-owsiane-bez-cukru/ BosowKuchni Zapisz Zapisz Artykuł Energetyczne batony owsiane bez cukru pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Serkowe placuszki z krówkami i polewą krówkową 154

łyżki masła lub oleju do smażenia (opcjonalnie) Serek, jajka, mąkę, proszek do pieczenia, sól i roztopione masło wymieszać na jednolitą masę. (Jeśli jest za gęsta można dolać mleka.) Cukierki drobno pokroić i połączyć z ciastem. Placuszki smażyć na maśle/oleju lub całkowicie bez tłuszczu (najlepiej na patelni teflonowej). (Smażone na każdy sposób są pyszne.) Przygotować polewę. Krówki drobno

Di gotuje
Pełnoziarniste gofry z musem truskawkowym 199

osób będących na diecie o niski indeksie glikemicznym, bez mlecznej i bez cukrowej. Składniki: Ciasto: 2,5 szklanki mąki orkiszowej typ. 2000 0,5 szklanki mleka kokosowego 1 szklanka gazowanej wody 3 łyżki oleju kokosowego 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ksylitolu Dodatkowo: 1 kilogram truskawek Sposób przygotowania: Do miski wbijamy jajka, dodajemy ksylitom

Bajeczna Kuchnia
Ciasto z truskawkami 163

których marzę przez cały rok. Dzisiaj zrobiłam ciasto z truskawkami i kruszonką, bez miksera, bardzo łatwe w przygotowaniu i pyszne, bo wilgotne dzięki truskawkom. Ciasto z truskawkami Składniki: na ciasto 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 4 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 2/3 szklanki mleka 1 szklanka cukru 2 szczypty soli 1 szklanka truskawek

Moja smaczna kuchnia
Kakaowy spód do ciasta – biszkoptowy 277

Partiami dodajemy do ubitych jajek i delikatnie mieszamy szpatułką – nie używamy miksera. Ciasto wlewamy do foremki, pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 15 minut – do suchego patyczka. Ważne: Jeśli zależy nam na wyższym spodzie dodajemy proszek do pieczenia, na zdjęciach jest biszkopt bez proszku.  Kakao koniecznie mieszamy z mąką, wtedy łatwiej połączymy je z ubitą

Gotowanie i blogowanie
Jogurtowo - kakaowe muffinki z płatkami migdałowymi 196

składniki podczas robienia ciasta na muffinki muszą być w temperaturze pokojowej. Przygotowujemy dwie miski: mniejszą i większą. Do mniejszej miski wsypujemy wszystkie składniki suche: mąkę, cukier, sodę, proszek do pieczenia, sól, kakao. Całość mieszamy. Do większej miski wbijamy jajka i je roztrzepujemy widelcem  (chwilę - około 10 sekund). Do jajek dolewamy wszystkie składniki mokre: jogurt, masło(...)najkrócej - tylko do połączenia się składników).  Tak przygotowane ciasto rozkładamy w papilotkach do muffinów. Ciasto wkładamy do 3/4 wysokości papilotek. Muffiny po wierzchu posypujemy płatkami migdałowymi. Muffiny wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 175 stopni przez 25 minut (do suchego patyczka). Ja piekę bez termoobiegu: grzałka górna + grzałka dolna. Smacznego

Smak mojego domu
Pancakes – niedzielne,amerykańskie,śniadanko 237

szczypta soli Jajka roztrzepać i wymieszać z mlekiem, miksując dosypać mąkę , proszek do pieczenia i cukier ze szczyptą soli . Na koniec dodać roztopione , wystudzone masło . Ciasto powinno mieć gęstość gęstej śmietany kremówki . Odstawić na kilka minut, żeby odpoczęło . Smażyć na suchej patelni teflonowej, bez dodatkowego tłuszczu ( to bardzo ważne ) , na średnim ogniu, tak aby dać ciastu szansę

Ogrodnik w podróży
Sernik z makiem i jabłkami Siostry Anastazji 385

wychodzą, są duże, więc spokojnie można się nimi dzielić, możemy także zajadać je bez końca pozwalając sobie na chwilę rozpusty. Brzmi dobrze, prawda? Smacznego! Składniki [CIASTO KRUCHE]: 200 g margaryny (lub masła) 400 g mąki 200 g cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 żółtka 3-4 łyżki kwaśnej śmietany Wykonanie: Z podanych składników wyrabiamy gładkie ciasto

psgotujemy
Placek maślankowy z bezową pierzynką 184

fakt nie do zaprzeczenia. Placek jest bardzo puszysty, wilgotny i z wierzchu oblepiony kokosową bezą. Składniki: ciasto: szklanka maślanki (ja użyłam truskawkowej, stąd troszkę ciemniejszy kolor placka) pół szklanki oleju 2,5 szklanki przesianej mąki 2 jajka 3 żółtka 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szklanka cukru opakowanie cukru waniliowego bezowa pierzynka: 3 białka pół szklanki cukru

na moim stole...
Oliwki w cieście francuskim 235

Następnie zawijamy ciasto na krzyż, tak żeby otulało oliwki. Ilość oliwek zależy od Was. Pieczemy 15 minut w 200 stopniach. Na patyczki do szaszłyków proponuję nabijać dopiero po upieczeniu. Są one potrzebne tylko pod względem estetycznym. Upieczone oliwki dobrze trzymają się w cieście, nawet bez tych patyczków.    Życzę smacznego

Czerwona Porzeczka
Ciasto czekoladowe z czekoladą :) bez laktozy, bez mąki pszennej 209

szklanka mleka ryżowego 2 jajka 3 łyżki kakao ksylitol/agawa Polewa: 12 daktyli bez pestek 1 szklanka mleka ryżowego 2 łyżki kakao pół łyżki masła kokosowego Dodatkowo: dżem wiśniowy Wszystkie składniki na ciasto wymieszałam za pomocą miksera. Ciasto przelałam do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiłam do piekarnika na 45 min, temp. 180  °C. (wypiekamy do suchego

nietadieta
Mini Pizza – Pizzerinki 202

. Na krążki nakładam po około 1 łyżce sosu i go rozsmarowuję po cieście . Na sos układam składniki które przygotowałam : pieczarki , oliwki ser itp... Pieczenie pizzerinek : Blachę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na środkową półkę , piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez używania termoobiegu . Pizzerinki piekłam około 10 minut . Mini pizza – pizzerinki są gotowe można

Uwaga Babcia Piecze Chleb
ciastka francuskie z gruszką i serem 197

Ciasto francuskie pokroić na 12 kwadratów, w połowie wyciąć foremką otwory. Na kawałki ciasta bez dziur nałożyć po łyżce sera i ułożyć kawałki gruszek. Przykryć ciastem z wyciętymi otworami i mocno zlepić brzegi. Posmarować rozbełtanym jajkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec aż będą rumiane czyli około kwadransa. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Placuszki z serków homogenizowanych z polewą czekoladową i rodzynkami 231

homogenizowanego ( ja miałam o smaku bananowym), 90g mąki pszennej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2-4 łyżki mleka ( w zależności jak gęste ciasto wychodzi). Polewa: 28g rodzynek, 100g czekolady mlecznej, 60ml mleka. Przygotowanie: Składniki na ciasto razem dokładnie wymieszać. Rozgrzać patelnię i smażyć placuszki bez tłuszczu, z obu stron do zarumienienia. Czekoladę razem z mlekiem rozpuścić w kąpieli

W kuchni u Moniki
OTRĘBOWE GOFRY 203

szybciej móc zjeść gofry lepiej zmielić je wieczorem :) W misce wymieszać: otręby, proszek do pieczenia, stewię / cukier i mąkę. W drugiej misce wymieszać: mleko, jajko i ekstrakt waniliowy, dodać mokre składniki do suchych. Odstawić na około 5 min. Rozgrzać gofrownicę i wylewać porcje ciasta. Piec ok. 7-10 min w zależności od mocy gofrownicy. Przełożyć na chwilę na kratkę(...)Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie rozpuszczona mleczna czekolada. Smacznego! WARTOŚĆ ODŻYWCZA 3 GOFRÓW (bez dodatków

chili & sugar
Pancakes czyli pankejki + film 241

klonowy, cukier puder i owoce przepis Do miski wsypujemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną oraz szczyptę soli, wbijamy jajka, wlewamy mleko oraz maślankę, dodajemy również miód i olej. Wszystko dokładnie miksujemy. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na pół godziny. Na rozgrzaną patelnię bez dodatku tłuszczu wlewamy niewielkie porcje ciasta i smażymy pankejki na lekko brązowy kolor, naleśniki

Smakowite Dania
Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiem 336

trójkąt (tak jak na zdjęciach powyżej) pilnując, aby ciasto zawsze było wilgotne. Zwinięty pierożek również smarujemy mlekiem i posypujemy czarnuszka.Pierożki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, bez termoobiegu

Kulinarne przygody Gatity
PIERNICZKI BRUKOWCE 389

pozostawiać puste, to zależy od Was (ja zrobiłam część z nadzieniem, a część bez). Z ciasta odrywamy kawałki wielkości 1,5 orzecha włoskiego, rozpłaszczamy je, nakładamy troszkę marmolady lub powidła, zalepiamy, formujemy kuleczkę, lekko ją spłaszczamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pierniczki układamy w 0,5 - 1 cm odległościach od siebie, żeby rosnąc przytuliły się

RAROSSA
Ciasto kruche z rabarbarem 394

Kruche ciasto z rabarbarem.Proste, szybkie w przygotowaniu bez wcześniejszego chłodzenia ciasta w lodówce.W smaku przypominające kruche ciasteczka posypane cukrem :)  Składniki na ciasto : 215 g mąki 125 g masła 100 g cukru  3 żółtka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Dodatkowo: 400 g rabarbaru (3-4 łodygi) 1 łyżka cukru 2- 3 łyżki

Zabawa smakiem
Zielone naleśniki z ruskim farszem 180

Lekka zmiana – ciasto naleśnikowe doprawione mielonym szpinakiem. Czas : 30 minut Składniki : 1 jajko 1/3 szklanki mleka ½ szklanki mielonego szpinaku ( może być mrożony po rozmrożeniu – bez odsączania ) 6 czubatych łyżek mąki ½ łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki pokrojonego kopru 6 łyżek puree ziemniaczanego 6 łyżek białego sera 1 cebula 6 łyżki  oleju sól pieprz mielony Zmiksować jajko, mąkę

Buniabaje w kuchni
Wesołych Świąt! 180

mnie to niesamowity klimat, tworzony przez różne zapachy - choinki, suszonych grzybów, przypraw korzennych czy pieczonego ciasta; małe i większe rytuały i tradycje, takie jak przystrajanie drzewka, wspólne chwile spędzone na przygotowaniach, słuchanie kolęd, oczekiwanie na ten jedyny w roku wyjątkowy wieczór. To czas, który bez względu na to, czy przeżywamy go w aspekcie religijnym, czy nie, jest

Smakołyki Bereniki
Francuskie ciacha ze śliwką 182

spadł deszcz. Nie to, żeby mi upały przeszkadzały, ale wieczór bez podlewania ogródka, można spędzić na czymś ciekawszym. Na przykład w kuchni przy piekarniku oglądając jak rumienią się ciasteczka ze śliwkami :) Lubicie śliwki? Ja surowych nie za bardzo, ale za to pieczone smakują cudownie! Podczas pieczenia uwalnia się ich słodycz, którą bardzo lubię, no i trochę kwasku też(...)się pojawia. Czyli dwa w jednym. Dziś prosty i bardzo smaczny pomysł na wykorzystanie śliwek. Potrzebujemy tylko francuskie ciasto, trochę śliwek i cukier oraz masło do smaku. Zresztą przekonajcie się sami, zapraszam na francuskie ciacha ze śliwką."Składniki:opakowanie ciasta francuskiego12 śliwek1/3 kostki masłacukier waniliowySposób  przygotowania:Ciasto rozwałkowujemy, kroimy na 12 kawałków. Każdy z nich zawijamy tak aby stworzyć

Słodkie Przyjemności
Ciasto czekoladowo serowe z wiśniami i migdałami 229

wiaderka, 2 budynie śmietankowe bez cukru, 1 szklanka cukru, 4 jaja, 100 g płatek migdałowych, 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Jajka, cukier puder i cukier waniliowy zmiksować.  Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiać i połączyć z masą jajeczną oraz olejem (miksujemy lub ucieramy - masa jest bardzo gęsta).  Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem

Nie tylko w kuchni
PŁONĄCY TORT MAKOWY Z KREMEM, PRAŻYNKAMI I PALONĄ BEZĄ WŁOSKĄ + KONKURS!!! 2568

mielony – 300 g * cukier drobny – 270 g * jajko – 7 szt * kasza manna – 3 łyżki * bułka tarta – 2 łyżki * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * ekstrakt do ciast rumowy lub migdałowy – 1 łyżeczka KREM ŚMIETANKOWY Z LIKIEREM: * likier śmietankowy Baileys – 125 ml * żółtko – 3 szt * cukier – ok. 50 g * mleko(...)pieczenia i ekstraktem – wszystko razem dokładnie miksujemy. Dodajemy ubite na sztywno białka i delikatnie, ale dokładnie mieszamy szpatułką. Wylewamy do tortownicy wyłożonej na spodzie papierem do pieczenia i pieczemy ok. 45 minut / 170C. Po upieczeniu dokładnie studzimy w uchylonym piekarniku. Kroimy na 3 blaty. KREM ŚMIETANKOWY Z LIKIEREM: Do zagotowanego, gorącego mleka dodajemy alkohol, mieszamy. Żółtka ubijamy

Ostra na Słodko
Ptysie śnieżynki z kremem 143

się równo połączyły. Jeśli masa bezie jednolita i zacznie odchodzić od ścianek garnka to zdejmujemy ją z ognia i odstawiamy na 10 minut od czasu do czasu przemieszać. Do masy wbijamy kolejno jajka i ucieramy, by masa sie połączyła z jajkami. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i za pomocą szprycy wyciskamy porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego zostawiając miedzy jedną

Camilla w kuchni
Mazurek czekoladowy 170

święta, to się mylicie.. Owszem, piekę wcześniej, ale to tylko dlatego, że jestem mocno zapracowana i przed świętami pewnie bym nie zdążyła, bo nie samymi mazurkami żyje człowiek, a moje ciasta czekają sobie zamrożone. Nic im nie będzie – najpierw zamroziłam na tacy bez przykrycia, potem zamarznięte szczelnie owinęłam folią spożywczą(...)zagnieść ciasto. Ja mieszam mikserem. • Ciasto wstawić na kilka godzin do lodówki. • Pokroić ciasto na plasterki i wyłożyć nimi dno okrągłej tortownicy – moja ma średnicę 26 cm. • Z reszty ciasta zrobić wałeczek i położyć na obwodzie, dogniatając do boków i formując brzeg ciasta. • Nakłuć spód widelcem i piec

To co kocham

Proponowane wyszukiwania