bez miesa - 2584 przepisów (strona:33/173)

Spaghetti al pomodoro e basilico 156

Klasyczne połączenie makaronu ze świeżymi  pomidorami i bazylią. Prosty sposób na przyrządzenie smacznego obiadu, gdy nie mamy zbyt wiele czasu na gotowanie.  Składniki na

wyzwania kuchenne
Risotto alla milanese 225

Klasyczne kremowe risotto szafranowe o pięknym, żółtym kolorze dzięki dodatkowi najdroższej przyprawy świata. Podawane samodzielnie lub jako dodatek do głównego dania.Składniki na 3 porcje:200

wyzwania kuchenne
Ryba w migdałach oraz prosta sałatka z brokułami 359

nadzieje, że ci którzy nie kosztowali zmotywują się do zamiany tradycyjnej panierki. Sałatka również bardzo prosta i ekspresowa,  idealna do każdego obiadu, jak również sama, bez dodatku mięsa. Polecam. Ryba w migdałach oraz prosta sałatka z brokułami Składniki: Ryba: 2-4 filety ulubionej rybki (ja polecam mirunę lub dorsza) 1/3 szklanki migdałów zmielonych na mączkę ¼ szklanki płatków

Mania Gotowania
Kotlety brokułowe i pyszne burgery z awokado 162

Kasi z bloga Bake&Taste. Nie była bym sobą gdybym trochę nie pokombinowała i czegoś nie pozmieniała, ale inspiracja była WIELKA! I tak oto powstały pyszne burgery bez grama mięsa. Kto jeszcze ich nie robił- niech żałuje i koniecznie zrobi. Są obłędnie pyszne! Składniki na 4 kotlety :* brokuł* ząbek czosnku* pół cebuli* 3 łyżki oliwy z oliwek

Magiczne Życie Marty
Gorące papryki 203

powodzeniem można sobie przygotować dzień wcześniej, a wstawić do piekarnika tuż przed przyjściem gości. No to do dzieła! Składniki: -8 papryk -100 g ryżu -300 g mięsa mielonego z indyka -puszka pomidorów bez skórki -jedna duża cebula -łyżeczka granulowanego czosnku - ok.350 ml bulionu z warzyw lub z kostki rosołowej -200 g chudego boczku -200 g mozzarelli -sól, pieprz(...)bulionu lub wody. Taki ryż powinien być miękki po 20 minutach duszenia. Na osobnej patelni podsmażamy mięso i drobno pokrojony boczek. Pomidory z puszki kroimy każdy na cztery części i wrzucamy do podsmażonego mięsa. Chwilę razem dusimy bez przykrycia, aby nadmiar płynu odparował. Solimy, pieprzymy do smaku oraz posypujemy czosnkiem. Gotowy ryż i mięso

Kulinarne przemyslenia
Schab jesienny z pieczarkami 191

Kolejne szybkie danie, które możemy przygotować w niecałą godzinę. Bez drogich składników, szybkie do odgrzania, smaczne, pachnące. Przygotowane mięso można zjeść bez dodatków, można podać z ryżem, kuskusem, kopytkami albo tak jak ja z pampuchami. Będzie na pewno smakowało dużym i małym :) Dla 4 osób Potrzebujemy: 1kg schabu 30dkg pieczarek 3 pory (tylko białe części) cebula puszka(...)zielonego groszku mały koncentrat pomidorowy 1 łyżka masła tymianek majeranek S&P Schab kroimy w paski, solimy, posypujemy tymiankiem i majerankiem. Rozgrzewamy oliwę na patelni, wrzucamy mięso i rumienimy, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem około 30 min. Pory kroimy w talarki, a cebulę w kostkę. W dużym garnku rozpuszczamy masło, dodajemy por oraz cebulę i lekko solimy. Podsmażamy

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Domowy pasztet z królika 209

martwić, że podsmażone mięso jest suche bo przecież do pasztetu dodaje się również tłuste mięso i boczek. Jedyną czynnością, której nie lubię przy robieniu pasztetu to mielenie mięsa dlatego muszę przyznać bez bicia, że mój pasztet był mielony tylko raz a w przepisie podaję, że dwa…. bo tak powinno być ale….cóż nie jestem doskonała…;)Domowy(...)bulionie z ugotowanego królika i odcisnąć. Wywar zostawić.5. Obsmażone mięso z królika, ugotowaną łopatkę, podsmażoną cebulę i wątróbkę, odciśniętą bułkę i boczek surowy (bez skóry) przepuścić 2 razy przez maszynkę do mięsa. Doprawić solą i pieprzem, dodać majeranku i gałki muszkatołowej. Dodać żółtka i dobrze wymieszać. Jeśli masa jest zbyt zbita dodać odrobinę bulionu. Ubić białka z odrobiną

UgotujmyTo.pl
Pasztet Wiosenny. 175

Przepis jest na pełną foremkę keksówkę. Proponuję poeksperymentować i użyć swoich ulubionych dodatków do podkreślenia smaku. Proszę, oto mój sprawdzony przepis. Składniki: chude mięso 860g (ja użyłam chudej szynki wieprzowej) wątróbka wieprzowa 260g włoszczyzna bez kapusty 400g świeża papryka plus pieczarki łącznie 100g czosnek 4 ząbki po garści świeżej natki pietruszki i koperku suchy chleb/bułka  100g(...)łuska babki lancetowatej 3 łyżki przyprawy: świeżo zmielony pieprz, sól himalajska, majeranek, czarnuszka, rozmaryn olej rzepakowy Mięso i wątróbkę opłukać, obsmażyć z każdej strony na patelni bez tłuszczu. Następnie tak przygotowane mięso przełożyć do rondelka, dorzucić pokrojoną włoszczyznę,  paprykę z pieczarkami, podlać niewielką ilością wody.  Wszystko razem podlać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem. W powstałym

IzaGotuje
Barania łopatka długo pieczona 221

przygotowanie Łopatkę umyć, osuszyć. Mięso ponakłuwać i w nacięcia włożyć połowę ząbków czosnku. Jeżeli są za duże przekroić na pół. Pozostałe ząbki zetrzeć w blenderze z igiełkami rozmarynu i oliwą. Łopatkę posolić, posypać pieprzem, posmarować ze wszystkich stron oliwą z czosnkiem i rozmarynem, zawinąć w folię, włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia doprowadzić mięso do temperatury pokojowej, Piekarnik nagrzać(...)ząbki czosnku, nie obierać, i dwie gałązki rozmarynu, na wierzchu ułożyć nasze mięso, polać oliwą , położyć parę ząbków czosnku, przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika. Natychmiast zmniejszyć temperaturę do 170 st C. i piec przez 4 godziny. Po dwóch godzinach podlać mięso winem. Mięso jest upieczone kiedy bez problemu odchodzi od kości. Mięso wyjąć, przykryć folią, doprawić sos. Można

Stare Gary
Kurczak tikka masala 201

Następnie dodajemy do miski pokrojone w dużą kostkę mięso. Całość należy dokładnie wymieszać i zostawić na ok. 10 minut. Po tym czasie mięso dodajemy na rozgrzaną patelnię (bez oleju). Smażymy aż mięso będzie gotowe i odparuje cała marynata, następnie ściągamy je z patelni. Na tę samą patelnię dodajemy odrobinę oleju i smażymy drobno pokrojoną cebulę na złoty kolor. Następnie

Emcia Pichci
Pierś z kurczaka pieczona w mleku 356

ilości, aby zakryło mięso. Odstawiamy do lodówki na 1-2 godziny.3. Po tym czasie mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy też połowę mleka, w którym moczyło się mięso.4. Pieczemy bez pokrywki przez 1 godzinę (w zależności od wielkości mięsa) w 180-190 st.C.Smacznego!!!Źródło: Nie pieprz o gotowaniu

Kuchnia domowa Ani
Dietetyczny pasztet drobiowo-warzywny 545

zdrowe jedzenie fit na wiosnę może być wyhodowanie własnej zieleniny na parapecie i jedzenie krajowych warzyw korzeniowych. Po dodaniu chudego mięsa można wyczarować pyszne jedzonko, choć niektórzy uważają, że nie jest to możliwe bez boczku, słoniny, podgardla lub innych tłuszczów będących nośnikami smaku. Zaprzeczeniem tej teorii jest kuchnia tajska, jedna z najlepszych na świecie, smaczna, aromatyczna(...)liście laurowe, 2 czarne kardamony, 4 łyżki sosu rybnego, 1 łyżka majeranku, ostra papryka w proszku, sól i pieprz do smaku, olej z pestek winogron do smażenia. Przygotowanie: Mięso (z kośćmi, bez skóry), obrane warzywa, jedną cebulę, kardamon, cynamon, anyż, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz w ziarnach, przekrojone chili i sos rybny zalać zimną wodą. Gotować na wolnym ogniu

SzczyptaSmaQ
Męskie gotowanie 166

pikantnych orzeszków. Pikantność jest tu zresztą drugą, obok oszczędności w dodatkach, normą. Pikantne są tu też krewetki i inne owoce morza. Prawdziwy facet grilluje, ale nie delikatne chude mięso z kwiatami bzu i kurdybankiem, jak my zeszłego lata , tylko duże kawałki czerwonego mięsa. Prawdziwy facet je też desery, słodkieeeee! Prawdziwy facet dużo też podróżuje, kosztując tradycyjnych dań takich, jak Flammkuchen

GRUBY WAŁEK
Lazania z mięsem i szpinakiem - poczuj włoski klimat! 189

suszonymi pomidorami, papryką lub porem. Pozwól sobie na kuchenne eksperymenty, a na pewno wkrótce znajdziesz recepturę bliską doskonałości.  Z czym jeszcze serwować pyszną lazanię z mięsem i szpinakiem?  Dodatkiem, bez którego trudno wyobrazić sobie lazanię, jest ser. Dlatego jej wierzch posyp startym parmezanem, który doda potrawie apetycznego wyglądu i wspaniałego smaku. Jeśli nie masz pod ręką parmezanu(...)kuchni, możesz przygotować lazanię z mięsem i szpinakiem albo wykorzystać inne pomysły. Zawsze pamiętaj o odpowiedniej kompozycji składników. Gdzie je znaleźć? Po świeże i dobrej jakości produkty wybierz się do Biedronki. Tam kupisz dobry makaron, który jest bazą wszystkich przepisów na lazanię, a także smaczne mięso oraz świeże i mrożone warzywa. Teraz możesz bez przeszkód oddać się przyjemności gotowania

Moja smaczna kuchnia
GOŁĄBKI Z MŁODEJ KAPUSTY W TROSZKĘ INNEJ WERSJI 376

Obok tradycyjnych gołąbków przygotowywanych przeze mnie od lat, zagościły u nas ostatnio gołąbki w troszkę odmienionej formie. A nawet dwóch. Pierwsza wersja farszu była bez dodatku węglowodanów, tylko mięso i pokrojona kapusta- pychotka! Do drugiej wersji zamiast tak jak zawsze ryżu dodałam niepaloną kaszę gryczaną (którą się ostatnio zajadamy, dla tych , którym nie odpowiada smak kaszy gryczanej polecam kaszę(...)tradycyjny, jak zawsze. Gęsty i bardzo pomidorowy, bez glutenu. Z podanych składników wyszło mi łącznie 17 gołąbów: 8 większych z kaszą i 9 malutkich bez kaszy.Składniki:- 1,5 kg mielonego mięsa (u mnie samodzielnie mielone z łopatki z małym dodatkiem karkówki)- 1 główka młodej kapusty (lub włoskiej, jest jeszcze lepsza)- 1 paczka (u mnie niecała) kaszy gryczanej

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania