współpracy będę mogła ich spróbować i napisać Wam moją opinię na ich temat :) Jak już się domyślacie Primavika ma w swoim asortymencie same zdrowe produkty, bez sztucznych dodatków. Jak wcześniej wspomniałam - "zastępniki mięsa" dla weg*an, różne pasty kanapkowe, masła orzechowe i wiele innych... Ja do przetestowania otrzymałam: keczup bez cukru BIO , strogonow , pasztet meksykański , pasztet warzywny
breakfast of dreamsnamoczonej bułki, tylko razowy chleb. Tak dla zdrowia ;) Gołąbki w sosie grzybowym to idealna potrawa na zimę.Składniki:1 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego2 litry warzywnego bulionu1 szt. średniej kapusty włoskiej ok. 8 kromek chleba razowego, bez skórkiok. 15 suszonych grzybów3 cebule1 jajkosól, pieprzolej do smażenia Suszone grzyby moczymy w letniej wodzie przez około 30 minut. Następnie(...)garnka i delikatnie oddzielamy liście od głąba. Jeśli sprawia nam to trudność, kapusta musi jeszcze się pogotować. Chleb razowy miksujemy w malakserze (bez skórki) na drobne okruchy. Mieszamy z mięsem, jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Na każdym liściu układamy farsz, zwijamy najpierw podstawę liścia, następnie boki do środka. Duży garnek (u mnie gęsiarka) wykładamy liśćmi kapusty (tymi
Bon Appetit MałgorzatyBez względu na okazję, spotkanie z rodziną zawsze jest dobrym powodem do przygotowanie pysznego posiłku. Tak tez było ostatnio :) Długo zastanawiałam się co przygotować, szukałam i szperałam, aż w końcu natknęłam się na przepis na schab, zamieszczony na stronie jednego z supermarketów. Czemu by go nie wypróbować? :) Ponieważ posiłek zrobił furorę wśród moich najbliższych, zachęcam również Was do wypróbowania(...)gładkie pure. Dla smaku proponuje dodać odrobinę masła śmietankowego i jeśli będzie potrzeba sól i pieprz. Mięso delikatnie rozbijamy tłuczkiem, z obydwu stron przyprawiamy solą i pieprzem. Na patelni roztapiamy smalec, wrzucamy kilka ząbków czosnku i po minucie na rozgrzany tłuszcz wkładamy mięso. Smażymy z każdej strony max. minutę. Następnie zawartość patelni przekładamy do naczynia żaroodpornego. Patelnię polewamy wodą
Taste Of My Daymiodowej 100 ml chłodnej wody sól (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Jeśli używasz mrożonego mięsa, najpierw koniecznie musisz je rozmrozić, inaczej mięso nie będzie tak soczyste i aromatyczne. Ostrym nożem ponacinaj płytko skórkę woków każdego podudzia kurczaka, dzięki temu marynata przeniknie do wnętrza mięsa. Do miseczki wlej olej rzepakowo – słonecznikowy, dodaj przyprawę do złocistego kurczaka i musztardę, połącz marynatę(...)naczynia żaroodpornego, przykryj szczelnie przezroczystą folią i wstaw do lodówki na 1 – 3 godzin. Rozgrzej piekarnik na termoobieg do temperatury 180 stopni. Na dno naczynia z mięsem wlej chłodną wodę. Piecz bez przykrycia przez 50 – 60 minut. 10 minut przez planowanym zakończeniem pieczenia oprósz wierzchu pałki kurczaka odrobiną soli, dzięki temu skórka będzie chrupiąca. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
ProstePesto.plmięsa z drobiu lub jagnięciny to możemy też dodać kilka drobno posiekanych liści mięty. *** oleje arachidowy i ryżowy mają bardzo wysoki punkt dymienia, a tym samym możemy na nich smażyć w wysokiej temperaturze. Przygotowanie Na dużym ogniu, na 1-2 łyżkach oleju podsmażyć mięso do chwili, aż woda odparuje. Dodać brązowy cukier, dokładnie wymieszać i smażyć do czasu, aż mięso(...)mięsem. Dodać zielony groszek i pomidory (jeśli używamy świeżych pomidorów to najpierw je pokroić na mniejsze kawałki), doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i dusić około 15-20 minut, w razie potrzeby podlać łyżką wody. Podawać z chlebem naan lub pita albo z ryżem lub ziemniakami. *** Jeżeli wołowina jest bardzo tłusta, to mięso smażę na suchej patelni bez dodatku
Kulinaria - potrawy z różnych stron światakalafiora smakuje rewelacyjnie i może być doskonałą alternatywą dla wersji ziemniaczanej. Jest również o wiele szybsze w przygotowaniu. Idealnie łączy się z różnego rodzaju mięsami, a mi najbardziej smakuje bez żadnych dodatków. 1 kalafior 1 cebula 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka masła 2-3 łyżki śmietany 30-36% gałka muszkatołowa papryka słodka/ostra sól, pieprz (używam czarnuszki
Di gotujeząbki czosnku przyprawa do gyrosa (u mnie kamis) sól, pieprz ziołowy Mięso płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Pozbawiamy je żyłek i większych kawałków tłuszczu, jeśli takowe są, po czym kroimy w niedużą kostkę. Przyprawę do gyrosa łączymy z 4 łyżkami oleju. Obtaczamy w niej mięso, po czym przekładamy je do niemetalowego naczynia i zamykamy lub zawijamy je folią spożywczą(...)miski z sosem czosnkowym i całość dobrze mieszamy. Pomidory ze skórką i obranego ogórka wężowego kroimy w małą kostkę, a z kukurydzy odsączamy dokładnie sok. Kiedy mięso przejdzie przyprawami, smażymy je bez oleju na patelni, do uzyskania złotego koloru. Na dnie dość dużego, wysokiego naczynia układamy cienką warstwę kapusty z sosem. Następne warstwy można konfigurować dowolnie, jednak zdradzę
Kuchenna KontrrewolucyaKupiłam młodą kapustkę..była zupka ..zostało troszkę kapusty...i tak oto są ..a raczej były gołąbki- klopsiki....robię je co jakiś czas..ale tym razem bez koncentratu pomidorowego..i do mięsa dodałam troszkę chrzanu dla zaostrzenia smaku...pycha..ja w sumie za chrzanem nie przepadam..ale ten chrzan bywa u mnie częstym dodatkiem do różnych potraw i mięs
Moje domowe kucharzeniepodczas pieczenia zyskują doskonałego smaku, są z wierzchu delikatnie przypieczone, a w środku idealnie miękkie. Dlaczego patelnia Woll Saphir Lite? Jest wygodna w użyciu - mogę obsmażyć mięso przed pieczeniem, a potem bez przekładania do innego naczynia wstawić je do piekarnika i zapiec. Nie muszę używać drewnianych łopatek , żeby wymieszać coś lub przełożyć na druga stronę - mogę zrobić to metalowymi
Codzienna kuchnia niecodziennaTaki prawdziwy, domowy, wołowy, bez dopalaczy smakowych... SKŁADNIKI: porcja mięsa wołowego z kością (pręga, gicz, szponder lub krzyżowa), włoszczyzna (marchewka, pietruszki, pół selera, ćwierć główki włoskiej kapusty, por, cebula) ząbek lub dwa czosnku, sól, pieprz, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie natka pietruszki makaron rosołowy Mięso opłukać, zalać zimną wodą i zacząć gotować. Gdy na powierzchni zaczną
MarciochaKucharzyNastępnie bułki wkładamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy około 15 – 20 minut. Filet z kurczaka kroimy w podłużne paski i smaży na oleju bez przypraw, do czasu gdy mięso zmięknie (około 5 – 7 minut), następnie dodajemy przyprawy i smażymy jeszcze około 2 minuty, po czym zdejmujemy z ognia. Upieczone bułki wyjmujemy z piekarnika i pozostawiamy
Smakowy RajDomowa szynka bez wędzenia. Składniki : 1 kg mięsa wieprzowego w jednym kawałku ( szynka,łopatka,schab ) 1 opakowanie peklosoli Zalewa : 2 litry wody ( najlepiej nie chlorowanej ) 1/4 szklanki soli 1 łyżka przyprawy np.Vegeta 4 ząbki czosnku kilka ziaren ziela angielskiego kilka ziaren pieprzu 3-4 listki laurowe 2 łyżki majeranku 2 łyżki majonezu ( rozpuścić w szklance gorącej wody ) Przygotuj
Przepisy i porady kulinarnezmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem 40 minut.4. Kukurydze kroimy na mniejsze kawałki. Wyławiamy z zupy kurczaka, wrzucamy kukurydzę, zwiększamy ognień i gotujemy 10 minut, już bez przykrycia. W między czasie mięso oddzielamy od kości. Następnie wrzucamy mięso z powrotem do garnka, dodajemy posiekaną kolendrę, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i zdejmujemy z ognia.5. Zupę nakładamy do głębokich misek
My Culinary Artkilogram miesa mielonego gotuje 1,5 szklanki ryzu (300 g ryzu) i jest to naprawde proporcja idealna.Skladniki na 20 golabkow:1 dosc luzna glowka kapusty1 kg miesa mielonego (kupuje juz przyprawione bez czosnku)1 cebulaolej1 przecier pomidorowy-300g1 lyzka makismietana kwasna-100gsol,pieprz,bulion warzywnyWYKONANIE:Kapusta powinna byc luzna,aby liscie daly sie latwo zdejmowac .Zewnetrzne liscie kapusty usunac.Po
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!