łyżki przyprawy: świeżo zmielony pieprz, sól himalajska Gotuję dwa jaja na twardo. Cebulę i pieczarki kroję w drobną kostkę, duszę na patelni kilka minut bez użycia tłuszczu. Do miski wkładam mięso, mieszam z drobno posiekanym czosnkiem, przyprawami i duszoną cebulą z pieczarkami. Po dokładnym wymieszaniu wbijam do miski jajo i dodaję 3 łyżki bułki
IzaGotujePrzyszła mi wczoraj chęć na makaron, ale delikatny, bez ciężkiego sosu, czy mięsa. W najlepszej w Polsce trattorii La Campana w Krakowie jedliśmy kiedyś z Żoną Mą Linguine alla campagnola, rewelacyjne danie, które było inspiracją do stworzenia mojej wersji tej włoskiej pasty. Czego nam potrzeba? -pomidorki cherry -pierś z kurczaka pokrojona w kostkę -bazylia drobno posiekana -parmezan starty łyżka
BaRepasGołąbki w wersji szybszej, ale nie mniej smacznej niż klasyczne. Zwykła kapusta została zastąpiona pekińską, z którą mieszane jest mięso wraz z dodatkami (bez zawijania). Do tego soczysty sos pomidorowy i obiad gotowy
Milion SmakówCzy wiecie że…? 10 000 kroków dziennie to granica, od której zaczyna się mówić o osobie autentycznie aktywnej fizycznie. 10 000 kroków dziennie to cel
Gotuj z Blue RavenWolnowar..super pomysł...gulasz gotowany bez żadnego mieszania.. 70 dkg mięsa wieprzowego 1- 2 marchewki 1 cebula kawałek pora kawałek papryki czosnek sól, pieprz majeranek ziele angielskie, listek laurowy Mięso pokroić w kostkę , wymieszać z przyprawami.Odstawić do lodówki, a następnie podsmażyć na patelni .Przełożyć do wolnowaru .Cebulę,czosnek, marchewkę , por i paprykę pokroić i podsmażyć.Dodać
Moje domowe kucharzenieDziś tak po prostu: Lasagne bolognese SKŁADNIKI: 200 g makaronu lasagne (bez wcześniejszego gotowania) 500 mięsa mielonego ( wieprzowo- wołowego) 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 marchewka puszka pomidorów krojonych 100 g oliwy z oliwek sól, pieprz, suszone oregano , bazylia suszona, papryczka chilli Sos beszamelowy: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 500 ml mleka tarty
MarciochaKucharzygodzin Po tym czasie nagrzewamy piekarnik do 200 stopni C i na dół wkładamy naczynie żaroodporne wypełnione wodą. Dzięki temu woda będzie parować i mięso nie wyschnie Pieczemy bez przykrycia ok. 1 godziny (może być 15 minut dłużej) Podałam z zapiekanymi ziemniakami , ogórkiem kiszonym oraz sałatą polaną jogurtem naturalnym Na zdrowie
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comraczej "bloki" rosłowe:) Duże, zdrowe, bez konserwantów i ulepszaczy. Mięso dowolne - takie, jak lubicie. W zależności od tego, jaki wywar chcecie przygotować: delikatny drobiowy, wołowy, wieprzowy. A może mieszany? Trzeba się zaopatrzyć w plastikowe pojemniki, w których będziecie zamrażać wywar. W sklepach są też dostępne specjalne woreczki do mrożenia płynu. Kiedyś mroziłam w nich zupy i wiem, że takie
www.szczesliwakuchnia.blogspot.commasła i przykrywamy pokrywką. Zostawiamy na najmniejszym ogniu na 10 minut.Odstawiamy pokrywkę i ustawiamy na największym palniku co chwila podrzucając patelnią, aż grzyby zbrązowieją.Rozgrzewamy patelnię grillową, bez użycia tłuszczu wrzucamy mięso, jak się zrumieni będzie gotowe.Ogórek zielony kroimy na cztery części wzdłuż i obieraczką każdą z nich tniemy na długie cieniutkie plastry. Jeżeli jest mało zbity wykrawamy
BaRepasW Święta pewnie u większości z nas gości również bigos.Dziś mam dla Was przepis na taki tradycyjny, z kiszonej kapusty, ze śliwkami , suszonymi grzybami i
Ostra na Słodkoktórym będziemy chcieli je przechowywać ( naczynie z gliny,garnek ze stali nierdzewnej). Tłuszcz podgrzać nieco mocniej, następnie przestudzić czekając aż na dno opadnie warstwa soków z mięsa. Mięso ostrożnie zalać tłuszczem ( bez mięsnych soków) tak aby zostało nim całkowicie zakryte. Zostawić do zastygnięcia, po czym naczynie przykryć folią lub pokrywką i wstawić do lodówki. Jest gotowe do jedzenia
Stare Garyszynkowara to z ogromną radością zabrałam się do wędlinarskich eksperymentów… Na początku skorzystałam z przepisu z bloga Bożenki. Zapomniałam tylko kupić soli peklowej…. więc zrobiłam bez jej dodatku i mięso pokroiłam w grubą kostkę, dlatego, że mój szynkowar jest mały i okrągły i chciałam, żeby mięso dobrze się ułożyło w pojemniku… Szyneczka wyszła wspaniała
UgotujmyTo.plDziś mam dla Was kolejny przepis na schab.Mięso to odpowiednio przyrządzone jest delikatne , soczyste i niesamowicie miękkie.Zapiekany z warzywami : porem , marchewką i cebulką jest
Ostra na SłodkoMój T., zatwardziały mięsożerca, którego cudem udało mi się namówić na przejście na dietę dr. Dąbrowskiej podsumował to danie następująco: "Nooo, z mięsem byłoby lepsze, ale bez niego też jest ok." To chyba najlepsza rekomendacja ;) Składniki: 4 marchewki korzeń pietruszki kawałek selera cebula kawałek pora 2 ząbki czosnku domowa "kostka rosołowa" warzywna sól pieprz koncentrat pomidorowy
chwile dla mnieSteki mogłabym jeść codziennie, delikatne, soczyste mięso rozpływające się w ustach. Ja uwielbiam steki same w sobie bez żadnych dodatków albo z jakimś delikatnym. Dzisiaj zrobimy z delikatnym sosikiem z masełkiem ziołowym, które roztopi się po podaniu(...)Przy smażeniu steków należy pamiętać o paru ważnych rzeczach: mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem wyciągamy z lodówki 1h przed grillowaniem - chodzi o to aby mięso nie przeżyło szoku termicznego i zapobiegniesz nierównomiernego wysmażenia się mięso przed smażeniem solimy i pieprzymy równomiernie ( można smażyć bez przypraw) nie smażymy steków na maśle! Patelnia musi być
Niezły Młynek