batony - 1088 przepisów (strona:20/73)

Kiełbasa Jackówka puszczańska 245

mleku która posłużyła mi jako lejek i trzonka tłuczka do mięsa.Ubijamy mocno aby nie było pustych miejsc,przyznam jest to trudne przynajmniej za pomocą butelki i młotka.Gotowe batony wieszamy do lodówki na 6 godz.u mnie stały oparte o ściankę z powodu braku miejsca. -następnie 2-3 godz w temp.pokojowej co godzinę wycieramy ręcznikiem papierowym. Osuszanie i wędzenie(...)osuszanie - 45-60 st. mini wędzenie - 50-60 st. wędzenie właściwe przez 3,5 - 4,5h. Najlepiej do uzyskania żądanego koloru. Parzenie: Woda 75-80 stopni w batonie 65-68 i schładzamy w zimnej wodzie 10 min. Wieszamy do wyschnięcia i całkowitego ostygnięcia i do lodówki. Jedną pałkę nie parzyłem obsycha zobaczymy co będzie. Obsychała dwa tyg.zdjęcia poniżej

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Jackówka puszczańska w wersji parzonej 246

pomocą butelki i młotka. Gotowe batony wieszamy do lodówki na 6 godz.u mnie stały oparte o ściankę z powodu braku miejsca. Parzenie: Woda 75-80 stopni jak w batonie osiągnie  65-68 wyjmujemy i schładzamy w zimnej wodzie 10 min.Wieszamy do wyschnięcia i całkowitego ostygnięcia i do lodówki na 8-10 godz SMACZNEGO

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kiełbasa białowieska 277

jeszcze wodę.Na koniec dodajemy stopniowo gorczycę w kulkach i dobrze mieszamy. Mięso do lodówki na 6-8 godz po tym czasie jeszcze raz mieszamy i nabijamy osłonki. Nasze batony i kiełbasa teraz musi sobie odpocząć w chłodnym miejscu.U mnie to było około 8 godz. Dwie godz.przed wędzeniem kiełbasę przenosimy w temp.pokojową kiełbaska troszkę zacznie się pocić wycieramy(...)tyle idziemy dymić. Osuszanie -35-45 stopni 45 min Wędzenie Drewno sucha olcha bez kory 50-60 stopni do ulubionego koloru u mnie to było 3 h natomiast batony dłużej 3,5 do 4h Parzenie woda 75-80 stopni do uzyskania w środku 68 stopni KONIEC

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kiełbaska BIAŁOWIESKA podsuszana 238

jeszcze wodę.Na koniec dodajemy stopniowo gorczycę w kulkach i dobrze mieszamy. Mięso do lodówki na 6-8 godz po tym czasie jeszcze raz mieszamy i nabijamy osłonki. Nasze batony i kiełbasa teraz musi sobie odpocząć w chłodnym miejscu.U mnie to było około 8 godz. Dwie godz.przed wędzeniem kiełbasę przenosimy w temp.pokojową kiełbaska troszkę zacznie się pocić wycieramy(...)tyle idziemy dymić. Osuszanie -35-45 stopni 45 min Wędzenie Drewno sucha olcha bez kory 50-60 stopni do ulubionego koloru u mnie to było 3 h natomiast batony dłużej 3,5 do 4h Podsuszanie  Minimum 7 dni najlepiej w chłodnym przewiewnym miejscu .Ostatecznie karnisz przy uchylonym oknie.Można spróbować i w lodówce ale to będzie dłużej trwało

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kiełbasa krakowska domowa, parzona 767

najmniej powietrza. Zawiązać osłonkę podobnie z drugiej strony, wypychając powietrze.  N adziane   batony powiesić na 1-2 godziny do wyschnięcia i osadzenia.   Włożyć batony do garnka odpowiedniej wielkości i zalać zimną wodą. Parzyć, od chwili uzyskania temperatury 75 st C. przez ok 1 godzinę. Temperatura w trakcie parzenia powinna wahać się między

Stare Gary
BATONY BA! OD BAKALLAND 300

dnia. Zdrowa alternatywa dla tuczących przekąsek. Lekkie i pożywne, w połączeniu z prawdziwą deserową czekoladą dodają potrzebnej energii,  a ich unikalny smak pozwala czerpać radość z jedzenia. Bakaliowe batony Ba! zostały skomponowane na bazie naturalnych składników – najwyższej jakości bakalii i prawdziwej deserowej czekolady, dzięki czemu dostarczają organizmowi potrzebnych wartości odżywczych, energii i tylko zdrowych kalorii.   Polecam smaki(...)pozwoli każdemu smakoszowi cieszyć się bogactwem doznań, i wyrazistym smakiem na co dzień, a nie tylko od święta. Batoniki Ba! występują również w innych smakach: banan i podlewa czekoladowa baton będący połączeniem energetycznego banana z czekoladą jabłko, rodzynki  – kompozycja słodkich rodzynek i aromatycznych jabłek żurawina i pomarańcza  -  oryginalna propozycja, która intryguje połączeniem słodkiej żurawiny i aromatycznej

potrawyregionalne
Amarantusowe batoniki z pestkami dyni 238

Wróciłam. Składniki na 4 batony: 30g amarantusa ekspandowanego 30g otrębów żytnich lub przennych 1 łyżka pestek dyni 1 łyżka wiórek kokosowych 2 łyżki miodu Kilka łyżek wody Jeden baton ma:  102kcal B: 3,2g T: 2,2g W: 14,8g Przygotowanie: Wszystkie składniki wymieszać. Dodać tyle wody aby masa była lepka, ale nie za rzadka. Małą blaszkę

Czarnawisienka
Czekaladowe Batony Protetinowe 165

Zapraszam do wypróbowania nowego przepisu na Pyszne Czekoladowe Batony Proteinowe. Bardzo smacznie i szybkie w wykonaniu . Polecam Pan Sylwetka. CZYTAJ DALEJ

Sylwetka Od Kuchni
Co warto grillować – kilka pomysłów 219

pączki wykończyć je ulubionym lukrem a następnie grillować i pozwolić się cukrowi skarmelizować. Słodycze: Babka piaskowa smakuje rewelacyjnie gdy jest ciepła. Grillowaną polecamy podawać z letnimi owocami na górze. Batony są pyszne gdy są grillowane. Owiń ulubionego batona i kilka pianek marshmallows tortillą i włóż do grilla. I rzecz, którą nie sposób wyjaśnić. Masło orzechowe smakuje o wiele

naRuszcie
Prince Polo z brzoskwiniami 296

tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 1 litr śmietany kremówki 36% 2 opakowania śmietan-fix 2 łyżki cukru pudru 100 g mlecznej czekolady 3 batony Prince Polo classic XXL puszka brzoskwiń Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia przesiewamy przez sito. Dodajemy do ubitych jajek - po jednej(...)25x40 cm). Pieczemy 35 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu nasączamy sokiem z brzoskwiń. Śmietanę ubijamy, dodając cukier puder i śmietan-fix. Dodajemy startą na tarce czekoladę, pokruszone batony i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Tak przygotowaną masę nakładamy na biszkopt.  Smacznego

Salonik smaków
Co jadłam w Szkocji? 187

przepyszny, że od czasu do czasu można pozwolić sobie na taki deser do kawy lub herbaty.  Deep fried mars bar Próbowałam jeszcze jednego słynnego, słodkiego przysmaku. Mowa o batonie mars smażonym w cieśnie na głębokim tłuszczu. Historia powstania tej potrawy wynikła z przypadku. W 1992 roku dwóch chłopców podczas przerwy wakacyjnej założyło się. Chodziło o to, że jeden(...)nich miał zjeść smażonego na głęboki tłuszczu batona mars aby wygrać zakład. Po powrocie do szkoły opowiedzieli swoją historię i tak to się zaczęło. Aby spróbować tej potrawy specjalnie wybraliśmy się do miasteczka Stonehaven, w którym narodziła się powyższa potrawa. Smak mnie zaskoczył, ale nie zachwycił. Spodziewałam się większych doznań smakowych i mimo rozczarowania warto było się wybrać

Projekty ze smakiem
Sernik mocno kokosowy 182

jajka 1/2 kg sera białego (podwójnie zmielonego), ewentualnie z wiaderka 4 łyżki cukru kryształu 1 budyń śmietankowy 160g mleczka kokosowego 150g kokosu 7 dkg margaryny Palma (Bielmar) Polewa: 2 batony bounty 1 czekolada mleczna 50g kokosu+ 10g do posypania całości 30g drobno pokruszonych herbatników 1/3 szklanki mleka 5 dkg margaryny Palma (Bielmar) Sposób przygotowania: 1. Palcami kruszymy herbatniki, czekolady(...)podpieczony spód , wyrównujemy i wkładamy na 1 godzinę do piekarnika. Pieczemy w 150st C, po czym pozostawiamy w lekko uchylonym piekarniku na 1 godzinę. 4.  Polewa: Czekoladę, batony, margarynę, mleko i herbatniki roztapiamy i mieszamy w kąpieli wodnej. Na końcu dosypujemy kokos i wylewamy na wierzch sernika. Całość posypujemy resztą kokosu i odkładamy do lodówki do schłodzenia najlepiej

Kuchnia w czekoladzie
grudzień & styczeń w moim telefonie 176

marmoladą. Tych ciasteczek całe szczęście nie musiałam piec, ale za to lukrować...A było ich...ponad 300. Zima na całego! Szkoda, że na Święta śnieg się nie pojawił :( Baton Reese's! Boski! Każdy fan tych babeczek powinien spróbować też i batona :) Uprzedzając pytania - kupiłam w Kuchniach Świata w Złotych Tarasach Co z tego, że zima, że temperatura

breakfast of dreams
Ciasto słodki Lion 385

serka mascarpone 500 ml śmietany 36% 1 łyżka masy kajmakowej 1 śmietan fix 2 łyżki cukru pudru 2 białe batony Lion (po 50 g) 2 czekoladowe batony Lion (po 50 g) II masa śmietanowa: 500 ml śmietany 36% 2 śmietan fixy 2 łyżki cukru pudru Wierzch: Sypkie kakao Na dnie formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 24x29

VioletoweKucharzenie
Zdrowa przekąska - sezamki amarantusowe z bakaliami 164

naszego serca i mózgu; Amarantus – o jego licznych zaletach pisałam tutaj ; Owoce suszone –mają wysoką zawartość błonnika, przeciwdziałają zaparciom. Starajmy się wybierać te bez dodatku siarki. Składniki (6 dużych batonów) 1/2 szklanki sezamu 1/2 szklanki poppingu z amarantusa 1/2 szklanki mąki pszennej razowej 3 łyżki miodu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g mieszanki fit (pestki dyni, rodzynki, migdały, słonecznik(...)ugniatamy łyżką tak, aby masa była zbita. Pieczemy na złoty kolor 20-25 minut (170 stopni). Wyjmujemy i studzimy, kroimy w dowolne kształty. Mi wyszło 6 sporych i sycących batonów;) Te, które nam zostaną możemy schować do słoika bądź w papierową torebkę. Powinny wytrzymać około tygodnia

Powiedz dietom nie