batony - 1088 przepisów (strona:19/73)

Kokosowy przekładaniec (bez pieczenia ) 232

paczka herbatników maślanych        200 ml mascarpone        6 sztuk batonów bounty        pól szklanki mleka  Wykonanie  Batony rozpuszczam z mlekiem na małym ogniu następnie odstawiam do wystygnięcia . Śmietanę ubijam na sztywno ,kiedy  śmietana będzie już sztywna dodaje serek mascarpone i delikatnie wszystko razem mieszam . Kiedy śmietana(...)następnie śmietanę i czekoladę i tak przekładamy po wykorzystania wszystkich składników . Na wierzch ciasta można ozdobić owocami według własnego uznania ,doskonale się komponują owoce z super słodką czekolada z batonów .Ciasto wstawiamy do lodówki

Mój Smak
Prince polo 237

śmietanowa: 600-700 ml śmietanki 30% lub 36% 2 łyżki cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny 1 puszka brzoskwiń w syropie 1/2 tabliczki mlecznej czekolady 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 2 batony prince polo classic Dodatkowo: 1 puszka masy krówkowej (kajmak) 1 opakowanie migdałów w płatkach Sposób przygotowania: 1. Biszkopt upiec według przepisu . 2. Gotowy biszkopt przekroić na 2 części. Obie(...)syropem od brzoskwiń. 3. Śmietankę ubić na sztywno. Dodać cukier puder i rozpuszczoną (ostudzoną) w niewielkiej ilości wrzącej wody żelatynę. 4. Do ubitej śmietany dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie, batony oraz podzieloną na małe kawałki czekoladę (może być też starta). Całość dokładnie wymieszać łyżką i wyłożyć na pierwszą część biszkoptu i przykryć drugą częścią. Wstawić do lodówki

A Ty Smakuj Mnie
Letni tort z malinami, borówkami i bitą śmietaną 212

serka mascarpone 6 łyż ek cukru pudru 2 śmietan fixy Do dekoracji i przełożenia warstw: 2 szklanki malin 2 szklanki bi orówek 6 niedużych bez 2 batony w polewie z białej czekolady 1. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy po trochu cukier, następnie żółtka. Do tak przygotowanej masy wsypujemy wymieszane ze sobą(...)owoce. P rzekł adamy ko le jnym plackiem, czynność powtarzamy. Kładziemy ostatni place k, na wierzch masę. Dokładnie obsmarowujemy również bok i. Tort dekorujemy owocami , pokrojonymi batonami i po kr uszonymi bezami

Szefowa kuchni
Batony owsiane 218

Batony to zawsze fajna opcja przekąski, kiedy jesteśmy w biegu. Idealnie sprawdzająsię w trasie, na wyjeździe, w pracy, szkole. W pośpiechu. Nie wymagają dużego nakładu pracy(...)którzy zaglądają na mojego bloga wiedzą, że szukam i korzystam z szybkich, łatwych i zdrowych opcji związanych z przygotowywaniem posiłków. Nie inaczej jest w przypadku owsianych batonów. Co fajne, składniki można modyfikować wedle uznania :) PRZEPIS (5 batonów): 2 banany (około 200 gr) 120 gr płatków owsianych górskich 2 łyżki sezamu 1 łyżka słonecznika łuskanego 1 łyżka siemienia lnianego 1 łyżka

Tetiisheri
Torcik z czarną porzeczką 166

tabliczka mlecznej czekolady Masa porzeczkowa: 250 g serka mascarpone 1 szklanka czarnej porzeczki bez szypułki 4 łyżki cukru pudru Do dekoracji: czarna porzeczka czerwona porzeczka truskawki 2 batony w polewie z białej czekolady 1. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy po trochu cukier, następnie żółtka. Do tak przygotowanej masy wsypujemy wymieszane(...)przez chwilę, do połączenia składników. 5 . Na dolny placek wykładamy masę porzeczkową. Przykrywamy drugim plackiem, wykładamy masę śmietanową zostawiać trochę do obsmarowania wierzchu i boków. Tort dekorujemy owocami i batonami w dowolny sposób

Szefowa kuchni
Batony owocowo-bakaliowe 233

bardzo prosty sposób, przygotowałam czekoladowe batoniki z  bakaliami i owocami. Porzeczki czarne dołożyłam, dlatego aby batony nie były za słodkie.  Kwaskowe porzeczki idealnie , komponują się z czekoladą. Czekoladę otrzymałam od  SEMPRE , która jest bardzo dobra. Sklep polecam z czystym sumieniem  cukieteria.pl , można tam znależć wiele produktów bardzo dobrej(...)jakości i w przystępnej cenie.                                                Batony owocowo-bakaliowe                   Składniki: biała czekolada  - 150 g   morele suszone - 7 szt orzechy włoskie - 35 g rodzynki

Kuchnia Danusi
Kolorowe lody bananowe z drażetkami M&M's i batonem Mars 175

śmietanki 30-36% 4 jajka ok 100 g cukru pudru (w zależności od smaku) 2 bardzo dojrzałe banany garść cukierków m&m's 3-4 duże batony Mars Jajka umyć i sparzyć wrzątkiem. Oddzielić(...)białka od żółtek. Białka ubić z połowa cukru, żółtka utrzeć z resztą cukru. Śmietankę ubić na sztywno. Delikatnie i stopniowo połączyć wszystko razem. Dodać cukierki, pokrojone na niewielkie kawałki batony Mars. Banana podusić widelcem i dodać na samym końcu. Wymieszać delikatnie, przełożyć do dowolnego naczynia, przykryć szczelnie i wstawić do zamrażarki na kilka godzin. Jeśli jednak wolicie lody owocowe

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sernik Snickers 237

pudru 2 łyżki cukru waniliowego 125 g solonych orzeszków ziemnych 125 g czekolady (mleczna i gorzka) 1 budyń waniliowy   Dodatkowo do dekoracji: pozostałe pół puszki masy kajmakowej 3 batony Snickers lub orzeszki i czekolada Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Herbatniki mielimy na mąkę, dodajemy do nich cukier puder oraz rozpuszczone masło. Dokładnie mieszamy, a następnie powstałą masą(...)rondelku z wrzątkiem i mieszamy do chwili, aż będzie miał konsystencję polewy. Wylewamy go na schłodzony sernik i rozprowadzamy po całym wierzchu. Wierzch sernika dekorujemy również pokrojonymi w plasterki batonami i wstawiamy do lodówki na całą noc. Sernik najlepiej smakuje w temperaturze pokojowej, więc należy wyjąć go z lodówki na około 30 minut przed podaniem. Smacznego życzy Agnieszka

Kocham Czekoladę
Sernik Snickers wersja druga 213

cukru pudru 2 łyżki cukru waniliowego 140 g solonych orzeszków ziemnych 125 g czekolady (mleczna i gorzka) 1 budyń waniliowy Dodatkowo do dekoracji: pozostałe pół puszki masy kajmakowej 3 batony Snickers Sernik Snickers Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Herbatniki mielimy na mąkę, dodajemy do nich cukier puder oraz rozpuszczone masło. Dokładnie mieszamy, a następnie powstałą masą wykładamy spód(...)rondelku z wrzątkiem i mieszamy do chwili, aż będzie miał konsystencję polewy. Wylewamy go na schłodzony sernik i rozprowadzamy po całym wierzchu. Wierzch sernika dekorujemy również pokrojonymi w plasterki batonami i wstawiamy do lodówki na całą noc. Sernik najlepiej smakuje w temperaturze pokojowej, więc należy wyjąć go z lodówki na około 30 minut przed podaniem. Smacznego życzy Agnieszka

Kocham Czekoladę
Gofry orkiszowe z liofilizowanymi owocami 203

owoców , dzięki nim gofry nabrały smaku i koloru. Składniki: 2 gofry 5 łyżek mąki orkiszowej 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru trzcinowego aromat cytrynowy 1 baton liofilizowany + 1/4 szklanki gazowanej wody  olej do nasmarowana gofrownicy  Sposób przygotowania: Na początku należy włączyć gofrownicę(...)się dobrze nagrzała. Do miski wbijamy jajko, dodajemy cukier trzcinowy i aromat cytrynowy. Ubijamy na puszystą masę. Kolejno dodajemy mąkę, proszę do pieczenia i rozpuszczony w gazowanej wodzie baton. Wszystko dokładnie mieszamy. Gotową masę przelewamy na dobrze nagrzaną i natłuszczoną gofrownicę. Pieczemy przez ok. 10 minut w zależności od mocy gofrownicy. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Batony jaglane z tahini i miodem 175

Zdrowe przepisy dostały zielone światło :-) :-) :-) Szczególnie odpowiadają mu szybkie i zdrowe śniadania i drugie śniadania, takie które mogę mu zapakować "na wynos". Dzisiejszy przepis to właśnie taka śniadaniowa propozycja - batony, owoc i jogurt lub koktajl i sycąca porcja energii zapewniona :-)  SKŁADNIKI 0,5 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka błyskawicznych płatków jaglanych 1 szklanka amarantusa ekspandowanego 1,5 szklanki(...)nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.  Upieczoną masę studzimy, a następnie wstawiamy na kilka godzin do lodówki, najlepiej na całą noc :-) rano kroimy masę w dowolne kształty. Batony nie są chrupiące, ale miękkie, za to bardzo sycące

Czary - gary w kuchni
Pszenica - wady i zalety. 265

Brązowy ryż 150 g 66 21 Biały makaron spaghetti, gotowany 11 minut 180 g 59 28 Tortilla kukurydziana 50 g 52 12 Baton Snickers 60 g 43 15 Baton Mars 60 g 68 27 Chleb gryczany 30 g 67 13 Daktyle suszone 60 g 50 22 Suszone jabłka 60 g 29 11 Arbuz 120 g 80 5 źródło

Powiedz dietom nie
Pasztet i wędliny po reanimacji 299

masę.W razie konieczności dajemy odrobinę wody. Nadziewamy ściśle osłonkę białkową i przystępujemy do parzenia. Parzenie  W temp.70-75 stopni do uzyskania temp 65 w środku. Po parzeniu studzimy baton w zimnej wodzie do 10 min.Można schować(...)lodówki i wędzić na drugi dzień tak zrobiłem właśnie ja.Można też wędzić od razu po wystudzeniu. Wędzenie W temperaturze 50-60 stopni czas 2-2,5 godz. Gdy baton wystygł byłem bardzo zaskoczony smakiem nie spodziewałem się ,że będzie takie smaczne. W smaku przypomina krzyżówkę wędzoną pasztetu,wątrobianej i pasztetowej.Można kroić w plastry lub smarować na chlebek

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Mielonka tyrolska 343

około 8-12 godzin.Następnie parzymy. Parzymy Ja wodę nagrzałem do 80 stopni następnie wrzuciłem dwa batony i parzyłem w wodzie 70-75 przez 70 min.Następnie batony studziłem w zimnej wodzie przez 10 min.Potem do lodówki na 8 - 10 godzin .I to koniec SMACZNEGO

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Energetyczne batony w polewie czekoladowej bez cukru 152

odetchnąć po egzaminach i wrócić do świata żywych, nadrobić zaległości :) Dla tych, którzy jeszcze męczą się z sesją (albo potrzebują zastrzyku energii, np. po treningu) mam przepis na zdrowe batony z mnóstwem zdowych składników. Można też zrobić je w wersji bez czekolady (u mnie tak było, że zrobiłam pół na pół ;)). Dość proste do zrobienia i co najważniejsze(...)który nie posiada piekarnika :D Cukru w nich nie znajdziecie, ale za to słodzone są daktylami i syropem klonowym. Bardzo sycące i bardzo zdrowe, do tego wegańskie :) Energetyczne batony w polewie czekoladowej bez cukru 8 daktyli bez pestek 40 g orzechów włoskich 2 łyżki otrąb owsianych 1 łyżka płatków owsianych 1 łyżka nasion chia 2 łyżki syropu klonowego

FitKot