Przepis na : deser
W końcu skusiłam się wykonać gofry z mąki orkiszowej! Bardzo rzadko je robię, ale zawsze mi wychodzą, czyja by była to zasługa? Gofrownicę mam średniej jakości, ale nigdy jeszcze mnie nie zawiodła. Danie postanowiłam wykonać z dodatkiem liofilizowanych owoców , dzięki nim gofry nabrały smaku i koloru. Składniki: 2 gofry 5 łyżek mąki orkiszowej 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru trzcinowego aromat cytrynowy 1 baton liofilizowany + 1/4 szklanki gazowanej wody olej do nasmar... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...