batony - 1088 przepisów (strona:12/73)

Gluten Free Box! 190

swoim boxie? makaron penne ryżowy ‪Alb Gold‬, chleb lniany suszony z buraczkami ‪Bredis‬ ciastka ze skórką cytrynową ‪‎Lemon Zest Cookies‬, baton z pełnego ziarna owsa ‪‎Doves Farm‬, baton bananowy Nakd, baton owocowo-miętowo-orzechowy ‪Good Full Stop‬ oraz ‪ ‎Gryczanki‬ bio o smaku owoców leśnych Moja opinia: Gluten Free Box to świetny pomysł na poznanie nowych smaków

Poranek na słodko
Zdrowe słodycze Made Good. 172

uwierzyć, że zawierają bardzo zdrowe sproszkowane grzyby shiitake, warzywa... a do tego słodzone są cukrem z kwiatu kokosa. Bez rafinowanego cukru i syropu glukozowo-fruktozowego. Skład jak marzenie! Surowe batony smakują wcale nie gorzej. W przeciwieństwie do kuleczek są chrupiące, ze względu na zawartość orzechów i nasion. Podobnie jak kuleczki, zawierają zalecaną jedną porcję warzyw w jednej sztuce(...)opakowaniu znajdziecie mniej symboli, gdyż w składzie występują wspomniane już orzechy. Najlepsze jest to, że są one umieszczone w całości, podobnie jak nasiona i stanowią główny składnik batonów. Brzoskwiniowo-migdałowy testowałam jako pierwszy, ale po spróbowaniu wszystkich to dla mnie numer jeden! Dużo chrupiących migdałów, słodkich moreli, odrobina kokosa i soli. Intensywny zapach jednych z moich ulubionych letnich owoców (moreli

Poranek na słodko
Batony owsiane "Jabłko z cynamonem" 181

batony zrobi każdy, mały i duży, są bajecznie proste i bardzo zdrowe. Zamiast czipsów i snickersów albo marsów polecam takie domowe batony na przegryzkę gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego. Nie zawierają konserwantów, ulepszaczy i nic z E-coś tam, polecam. Ponieważ do jabłka zawsze najbardziej pasował cynamon i tu nie może być inaczej. Tutaj cukru jako(...)składnika nie użyczysz bo same czipsy jabłkowe są słodkie więc i po co? chyba że komuś będzie mało słodkie to ewentualnie miodu doda. Namówiłam do zrobienia? no to zaczynamy. Batony owsiane "Jabłko z cynamonem". ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Zielone batony energetyczne :) 166

batony to źródło zdrowej i mocnej energii. Przygotowane z suszonych owoców i masła orzechowego stanowią pożywną przekąskę. Zielony kolor zawdzięczają sproszkowanemu jarmużowi, który jest tutaj wyczuwalny dosłownie leciuteńko :) Batony są słodziutkie i mocno orzechowe.  Składniki: 100 g daktyli suszonych  100 g rodzynek  100 g masła orzechowego "active" 100% (Primavika)  2 łyżki sproszkowanego jarmużu(...)składników.  Prostokątne pudełko wyłóż folią aluminiową/papierem do pieczenia i wysyp masę.  Uklep dość mocno całość za pomocą łyżki.  Wstaw na kilka godzin do lodówki, aby batony stwardniały.  Następnie podziel na preferowane porcje

Zdrowie na języku :P
Batony muesli ver. 2 167

jednak coś mniej grzesznego niż potrawy z rusztu, stąd pomysł na kolejną wersję  fit batoników muesli.  Batony przygotowałam w formie o wymiarach 25 x 35 cm. Batony muesli: 165 g masła 50 g brązowego cukru 4 łyżki marmolady z dzikiej róży (można użyć innej lub dżemu) ok. 2 łyżki miodu 200 g płatków owsianych(...)przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie ugniatamy. Pieczenie: Temperatura - 170ºC Czas - ok. 30 minut, do czasu, gdy całość ładnie zbrązowieje z wierzchu Po wyjęciu z piekarnika batony polewamy lekko miodem z wierzchu i chwilę studzimy, po czym kroimy na 12 części, gdy są jeszcze ciepłe. Pozostawiamy do wystygnięcia.  Przechowujcie je w lodówce. Smacznego

Cooking Monster
DIETETYCZNY BATON CZEKOLADOWY - Zdrowe Słodycze 346

Przepis na Pyszne Dietetyczne Batony Czekoladowe z oleju kokosowego i ryżu preparowanego. Polecam są pyszne  KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - -DIETETYCZNY BATON CZEKOLADOWY- ✔  60 g OLEJU KOKOSOWEGO ✔  10 g KAKAO ✔  SŁODZIK ✔ 15 g ŻURAWINY ✔ 15 g ORZECHÓW ✔  30 g RYŻ PREPAROWANY

Sylwetka Od Kuchni
Domowa szynka konserwowa w osłonce 197

wychodziły soki. Osłonki napełnić masą, dokładnie ubijając, tak aby między warstwami mięsa nie było pustych przestrzeni i jak najmniej powietrza. Zawiązać osłonkę z drugiej strony, wypychając powietrze. Nadziane batony powiesić na 1-2 godziny do wyschnięcia i osadzenia, a następnie włożyć do lodówki na 12 godzin.  W garnku odpowiedniej wielkości  zagrzać wodę do 75 st C, włożyć(...)niej  batony. Można docisnąć  np małą pokrywką aby były całe zanurzone. Parzyć, od chwili uzyskania temperatury 75 st C. przez ok 1 godzinę. Przyjmujemy 10 min parzenia na każdy cm średnicy osłonki. W moim przypadku 6,5 cm = 65 minut. Można też mierzyć temperaturę wewnątrz wsadu, powinna wynosić 67 - 68 st C.  Temperatura w trakcie parzenia

Stare Gary
Batony z orzechami 171

Masę wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. 5. Całość przykrywamy również papierem do pieczenia i przyciskamy deską. 6. Batony chłodzimy w lodówce ok. 1 h. 7. Kroimy batony w ulubione kształty (przechowujemy najlepiej w lodówce). Batony orzechowe są bogate w: - wielonienasycone kwasy tłuszczowe, które działają przeciwkrzepliwie i przeciwnowotworowo, - wapń, który odpowiada za prawidłową budowę kości

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Flapjacks z kajmakiem, dynia i orzechami czyli Slodki Czwartek odc.90 181

albo szybkie śniadanie. Miałyśmy je w pudełkach śniadaniowych i ja i Córcia. Trochę zdrowe, trochę nie bo zawierają cukru sporo ale lepsze takie niż baton ze sklepu, prawda? Przepis znaleziony u Lo . Zmodyfikowany wg własnego pomysłu. Flapjacks z kajmakiem, dynia i orzechami 150 g lekko słonego masła (lub zwykłego i 2-3 szczypt soli(...)pieca na ok. 20 minut. Po 25 minutach pieczenia wystudzone batoniki będą bardziej chrupiące. Czas pieczenia należy dopasować do własnego piekarnika. Wierzch nie powinien być zbyt przypieczony. Wyjmujemy batony z piekarnika i jeszcze ciepłe lekko nacinamy z wierzchu nożem. Dzięki temu krojenie ich po wystudzeniu będzie łatwiejsze. Zostawiamy do całkowitego przestudzenia. Po tym czasie całość kroimy w kwadraty

Dzieje kuchennej Wiewióry
Marchewkowe batony z bakaliami czyli idealny lunch kids do szkoły 154

słodkich dań. Jej smak świetnie podkreślają takie przyprawy jak cynamon, gałka muszkatołowa czy chili lub kardamon.  Marchewkowe batony to świetny pomysł na lunch, który można zapakować na wynos. Batony są długo świeże a powoduje to dodatek marchewki, dzięki temu są bardziej wilgotne. Jest to niebanalna alternatywa dla popularnych batoników sklepowych, jednak o niebo zdrowsza. Orzechy nerkowca, włoskie, rodzynki(...)marchwi oraz puree z marchwi. Suche składniki dokładnie mieszamy z mokrymi i przekładamy do formy (do pieczenia) wyłożonej papierem do pieczenia i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Batony pieczemy w piekarniku przez 60 minut, następnie studzimy i kroimy w prostokąty. Przechowujemy do 2-3 dni. Smacznego, Klaudia. *Puree z marchwi: 2 marchewki gotujemy w wodzie, odcedzamy

Mango Papaja
Batony granola do samodzielnego przygotowania w domu. 168

marsz do sklepu :) Ja nie jestem słodkolubna, dlatego batony były dla mnie nieco zbyt słodkie, zaznaczam jednak właśnie tą moją przypadłość. Mąż zajadał, aż miło (jest słodkolubny). Batonów powinno wyjść 20, lecz bedzie to zależało od grubości batonów jakie wykonamy oraz przede wszystkim jakie kształty chcemy uzyskać. Ja zrobiłam kilka okrągłych, nawiasem mówiąc były świetne! Piekłam je w silikonowej

MamaOskarka
Lody snickers 186

shake z takimi lodami też musi smakować wyśmienicie <marzy>... ;) Składniki: 4 batony snickers 200 ml mleka 200 ml śmietany kremówki 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru Batony pokroić na kawałki i rozpuścić w gorącym mleku.Wystudzić. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno.  Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszystą i jasną masę.Wlać zimne mleko(...)rozpuszczonymi batonami i wymieszać. Na końcu dodać ubitą śmietanę. Mieszankę przełożyć do formy i włożyć do zamrażarki na kilka godzin co jakiś czas mieszając. Osoby posiadające maszynę do lodów postępują zgodnie z jej instrukcją

My simple kitchen
Czekoladowo - orzechowe batoniki ryżowe 231

szybki deser, który możemy zabrać z sobą, do szkoły czy pracy. Nie ma co się rozpisywać trzeba działać. przygotowanie jest bardzo proste i szybkie ok 15 minut. Jednak baton gotowy jest dopiero po 2 godzinach, tyle chyba poczekacie :). Składniki:  140 g ryżu preparowanego 300 g czekolady gorzkiej 200 g masła orzechowego z drobinkami orzechów ( może być gładkie(...)mieszankę wykładamy na dużą blachę wyłożoną pergaminem ( ja użyłam blachy od piekarnika) na wysokość ok 1 cm. Dobrze dociskamy i odstawiamy do lodówki na 1,5h. Następnie tniemy na batony, wielkość dowolna, przykładowo moje to 3 cm na 5 cm. Końcówkę batona owijamy papierem śniadaniowym i przewiązujemy sznurkiem, tak żeby się nie pobrudzić podczas wcinania.  Smacznego

Niezły Młynek
Batony owsiane - zdrowa przekąska do pracy i szkoły 234

pieczenia lub folią spożywczą blaszkę, wyrównujemy, lekko ugniatamy i jak ostygnie – wstawiamy do lodówki na około godzinę. Po tym czasie wyjmujemy i kroimy na batony ostrym nożem. Batony najlepiej przechowywać w lodówce – po wyjęciu są dość twarde, ale po chwili poza lodówką – miękną i są pysznie ciągnące. Jeśli ktoś jest czekoladoholikiem: batony są dobre maczane w rozpuszczonej

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Batony owsiano-lniane bez pieczenia 1053

Dzisiaj przepis na pyszne owsiane batony z chrupiącym słonecznikiem, rozpływającym się w ustach miodem i kremowym masłem orzechowym, a  to wszystko bez dodatku cukru, mąki i innych niepotrzebnych dodatków, dowód(...)zdrowe przekąski również mogą smakować wyśmienicie. Ostatnio pisałam na temat niesamowitych właściwości siemienia lnianego, dlatego dzisiaj chciałabym przedstawić przepis, w którym siemię jest jednym z głównych składników. Batony nie wymagają pieczenia, a dzięki temu, że nie są poddawane obróbce termicznej, miód i nienasycone kwasy tłuszczowe pochodzące z orzechów zachowują wszystkie swoje właściwości zdrowotne. Batony można modyfikować przez dodanie

zdrowa vege kuchnia