cały tydzień ciągle je robiłyśmy aż do wykończenia słoiczka <3 Nerkowce ze swoją maślanością idealnie pasują do wszelkiego rodzaju ciasteczek, a że nie miałyśmy piekarnika to zrobiłyśmy mrożone batony z tym masłem. Chyba nie musimy pisać jakie to było genialne! Wersja z migdałów kusiła nas aby połączyć ją z czekoladą. Cóż, ten duet również sprawdził się rewelacyjnie(...)Spaghetti ze szpinakowo-orzechowym pesto z masłem z orzechów włoskich Nutura ( przepis ) Placuszki migdałowe z malinami i masłem z nerkowców Nutura Domowa czekolada z masłem migdałowym Nutura ( przepis ) Chrupiące batony z masłem z nerkowców Nutura, popcornem i konfiturą morelową, polane domową czekoladą (przepis wkrótce na instagramie) Ocena: 6 pand
Candy Pandasktórego dodajemy masło orzechowe. Całość dokładnie mieszamy do momentu całkowitego rozpuszczenia się. Następnie polewamy wystudzone ciasto. Po zastygnięciu polewy kroimy ciasto na batony. Zawijamy w sreberko i gotowe;) Batony to idealna słodka przekąska, która doda energii. Zdrowe, słodkie i smaczne. Dodatek masła orzechowego idealnie komponuje się ze słodyczą daktyli i chrupkością gryki. Smacznego
Health-Fit-LifeWEEKEND! Obłędne ciasto! Warte grzechu! Oj warte! Ciasto chodziło za mną dość długo, wiedziałam, że musi być z masłem orzechowym i bardzo chciałam aby smakował niemal jak baton. No to wymyśliłam! Przepyszną tartę na spodzie czekoladowym, z kremowym i obłędnie dobrym nadzieniem sernikowo-orzechowym, oblane czekoladą. Ciasto robi się bardzo szybko i nie wymaga ono od Nas większych(...)piekarniku parowym. Temperatura 170 stopni C. Ciasto studzimy całkowicie. Wierzch ciasto można oblać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. Ciasto powinno być przechowywane w lodówce, tak smakuje niczym baton! Pyszne! Życzę smacznego! Czy Wy też uwielbiacie masło orzechowe
SMYKWKUCHNISnickers. Myślę, że każdy z Was miał okazje spróbować słynnych batonów „ Snickers ” . W związku z tym, że jestem ogromną fanką tych batonów, to postanowiłam przygotować mini serniczki na własnie wzór tego batona. Do masy serowej dodałam pyszne masło orzechowe, a wierzch obficie oblałam domowym karmelem i posypałam solonymi orzeszkami. Wyszły bardzo smaczne mini deserki 😋 Składniki
kulinarne odsłony patipył) 4. Mieszamy daktyle z orzechami i wiórkami. 5. Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, dociskamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. 6. Wykrawamy batony. Batony energetyczne są bogate w: - magnez, który stymuluje przewodzenie bodźców nerwowych, - błonnik pokarmowy, który daje uczucie sytości. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 60 g Energia: 308,0 kcal
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachBatony zawierające same zdrowe produkty, są szybkie w przygotowaniu i pyszne. Składniki: - 1,5 szklanki płatków owsianych - 1 szklanka płatków komosy ryżowej - 0,5 szklanki miodu - 2 płaskie łyżki oleju kokosowego - 0,5 łyżeczki cynamonu - 5 kropli olejku waniliowego - 0,5 szklanki migdałów - 0,5 szklanki pestek z dyni (prażone) - 0,5 szklanki rodzynek - 0,5 szklanki żurawiny Przygotowanie(...)była mocno zbita), dzięki temu po upieczeniu nie będzie się łamać. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 15 minut. Zostawiamy do wystygnięcia. kroimy na dowolnej wielkości batony. Zapraszam na zakupy wszystkich czytelników tego bloga do sklepu Agnex na zakupy, dla każdego coś dobrego i rabat 5% na zakupy tych pyszności na hasło ZDROWE-BAKALIE
Kulinarne życieprzepis na napakowane bakaliami,pestkami oraz płatkami owsianymi energetyczne batony. One z powodzeniem zastąpią niezdrowe słodycze po które często sięgamy gdy dopada nas chęć zjedzenia czegoś słodkiego. Takie batony śmiało możemy zabrać ze sobą do pracy,szkoły czy na piknik. 2,5 szkl. płatków owsianych 1/2 szkl. nasion słonecznika 1/2 szkl. wiórków kokosowych 1/2 szkl. suszonej żurawiny
Kolorowa kuchnia ElkiZastanawiacie się czy stworzenie zdrowego deseru jest możliwe? Zwłaszcza jeśli tym co lubicie najbardziej są różnego rodzaju ciasteczka i batony? Moja dzisiejsza propozycja potwierdza, że dla chcącego nic trudnego. Może być zarówno słodko, jak i zdrowo;) Zastanawiacie się też pewnie skąd te 4 smaki w nazwie. Ano już odpowiadam – w batonikach daje się wyraźnie wyczuć kokos, słonecznik, orzechy(...)jasną rolujemy w dłoniach i układamy na środku ciemnego prostokąta. Zwijamy z pomocą papieru do pieczenia (masa ciemna powinna opleść masę kokosowo-słonecznikową). Kroimy na 4-5 cm „batony”. Podobnie postępujemy z resztą masy. Przechowujemy w lodówce. A dla wszystkich tych, którzy cenią sobie wysoką jakość mam super niespodziankę. Do 30.04.2017 r. na zakupy w sklepie Agnex
Smaki Na Talerzupopołudniową kawą. Batoniki można zabrać ze sobą na wynos do pracy lub szkoły. Polecam także inne przepisy na domowe batoniki: Batony owsiane z kakaem, makiem i żurawiną Domowe batony musli Na hasło ZDROWE-BAKALIE w sklepie www.sklepagnex.pl otrzymacie zniżkę w wysokości 5 % na wszystkie produkty Agnex (rabat obowiązuje
My Chcemy Jeśćbyła ciepła. WĘDZENIE -olcha,buk -3,5 godziny do koloru jaki mnie zadowalał w temperaturze 55 stopni PARZENIE LUB PODPIEKANIE PARZENIE- Woda 75 stopni parzymy do momentu gdy batony w środku będą miały(...)stopni następnie studzimy w zimnej widzie 5 min. i wieszamy do ostygnięcia w chłodnym przewiewnym pomieszczeniu . PODPIEKANIE- w wędzarni bez dymu w temp. 85-90 st. do temperatury w batonie 68 st. PODSUSZANIE W chłodnym przewiewnym pomieszczeniu 15-20 stopni.U mnie odbywało się to w kuchni na karniszu przy delikatnie uchylonym oknie w okresie zimowym 7-14 dni.SMACZNEGO
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.czym nasz baton przekładamy do lodówki na około 1 godzinę (ja zawijam delikatnie boki papieru na którym leży i tak „zapakowany” wkładam do lodówki). Gdy baton dobrze zastygnie, kroimy go na dwie części i oblewamy rozpuszczoną gorzką czekoladą. Wierzch batoników posypujemy rozdrobnionymi w dłoniach owocami liofilizowanymi i ryżem ekspandowanym. Wstawiamy do lodówki, aby nasza polewa
Słodkie okruszkigodziny w temperaturze 55-60 stopni PARZENIE Woda 75 stopni do uzyskania w batonie 68 stopni STUDZENIE -5 min.w zimnej wodzie, następnie wieszamy w chłodnym przewiewnym pomieszczeniu aż batony będą chłodne .I na koniec chowamy do lodówki do całkowitego schłodzenia. SMACZNEGO
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.części środkowej robimy, dodatkowe wiązanie ze sznurka , wtedy będzie pewność ,że baton jest dokładnie napchany, dociśnięty i pozbawiony powietrza . Wieszamy na dzień przed wędzeniem w chłodnym miejscu , żeby batony się porządnie osadziły i osuszyły . Wędzimy w wygrzanej wędzarni , drewnem liściastym , ciepłym dymem, nie będę podawać dokładnych liczb , bo robię to na oko , a każdy ma swój wypróbowany sposób
Ogrodnik w podróżyblendujemy z mleczkiem i roztopionym olejem kokosowym. Formujemy batony i wkładamy na 2h do zamrażarki. Następnie roztapiamy gorzką czekoladę ze słodzidłem i mleczkiem kokosowym. Polewamy nasze batony i wkładamy ponownie do zamrażalnika
Czarnawisienkaprzepisem na przekąskę do pracy, czy szkoły, która nie wymaga wybitnych zdolności kulinarnych. Wystarczy mieć wymienione składniki lub sprytnie je zamienić, połączyć, wymieszać i upiec, cóż więc trudnego? Takie batony to genialny zamiennik sklepowych „zdrowych przekąsek”, które niestety w sporej części są pułapką z ogromną ilością niezdrowych, zbędnych dodatków. Przygotowując je w domu, mamy pewność, co znajduje(...)pieczenia. Na tak przygotowaną formę wykładamy masę, równomiernie ją rozprowadzamy i wyrównujemy. Pieczemy 35-40 minut w 170 stopniach. Chwilkę studzimy i kroimy na kawałki. Smacznego! Artykuł Najlepsze zdrowe batony musli FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be Strong